Kącik Rekreanta cz. VI (2013)

Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
01 września 2013 14:27
Można wrzucać i "niepoprawne" ale trzeba się liczyć z tym, że inni użytkownicy mogą takie foty skomentować, niekoniecznie piejąc z zachwytu. Dla mnie foto Konwalii też miłe dla oka nie jest ale ja tam się nie znam 😉
Foto Konwalii faktycznie miłe dla oka nie jest, ale przede wszystkim ze względu na dosiad. Piać z zachwytu nad tym zdjęciem nie zamierzam, bo wiele w tym zdjęciu może się nie podobać ale całkiem niedawno ktoś wstawił fotkę jak jedzie na zadartej pięcie, z wyraźnie wbitą ostrogą w bok konia, do tego z załamanymi nadgarstkami i przez to przeciągniętym wędzidłem i podpisał, że to jest świetne zdjęcie. Potem ktoś inny (chyba Rewir) napisała, że nie nazwałaby tego zdjęcia takim świetnym i zaczęły się komentarze, że przecież wszystko jest super i Rewir została skrytykowana, bo się czepia  :/
Czyli wychodzi na to, że nie samo zdjęcie ma znaczenie tylko to kto je wstawia 😉 
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
01 września 2013 14:52
Przede wszystkim to na Hadżim nie siedzi Konwalia.

A  poza tym to nie wątek interpretacyjny.

Znowu burza w KR 😀iabeł: Aż szkoda mi przerywać, ale dostałam od Patrycji Przyborowskiej zdjęcia z naszej ostatniej jazdy przed łąkami Siwutka, więc tak po cichutku je wrzucę  😉

Mo B. jak dla mnie robicie szał! W życiu bym nie powiedziała, że srebro będzie się tak cudownie zgrywać z siwkiem 🙂 mega!
Gillian   four letter word
01 września 2013 16:32
Maria89, to ja pisałam, lubię wychodzić poza szereg 😀

Mo B., ale piękny Siwuś! czemu łąki?
Upss, tak, racja, przepraszam  😡 🙂
Anaa, Nie wiedziałam, że było tak jak na filmiku który wrzuciłaś. No to już wiem. 🙂
Poznałam konwalię i Hadżiego rok temu, bo dostarczaliśmy paszę na Bródno. Na żywo sympatyczna dziewczyna i fajny koń. A na zdjęciu jak już słusznie zauważono to nie ona.

Moim zdaniem nie ma nic złego w krótkim skomentowaniu zdjęcia. Jest jak jest. Zgarbiła się dziewczyna, nogę podciągnęła, ręka za mocna... Bywa.
No ale to nie wątek interpretacyjny, więc tyle w temacie wystarczy.
MoB. ślicznie wyglądacie. I faktycznie ten kolor pozornie nie pasujący a w rzeczywistości robi wrażenie. Aż ciekawa jestem go na gniadym 😉
A wybrałaś już miejsce na łąki?
Elape, Julie  :kwiatek:

Od osoby, która jeździ na tym koniu nie wymagam dosiadu cudownego po 3 czy 4 latach nie siedzenia w siodle.
A siodło najlepiej ocenić po jednym zdjęciu, co tam że pani weterynarz widziała jak leży i na każdej wizycie (a przy szaleństwach małego na padoku jest conajmniej raz w miesiącu) sprawdza plecy, no bo co tam ona może wiedzieć 😉

Edit: dodatkowo, jeśli ma być szum to ja stąd na ten czas odejdę, jakoś mi się nie chce znów bronić siebie i osoby za konia odpowiedzialne w paru wątkach po parę stron  🙄. Czyli wychodzi na to, że nie samo zdjęcie ma znaczenie tylko to kto je wstawia 😉 
Foto Konwalii faktycznie miłe dla oka nie jest, ale przede wszystkim ze względu na dosiad. Piać z zachwytu nad tym zdjęciem nie zamierzam, bo wiele w tym zdjęciu może się nie podobać ale całkiem niedawno ktoś wstawił fotkę jak jedzie na zadartej pięcie, z wyraźnie wbitą ostrogą w bok konia, do tego z załamanymi nadgarstkami i przez to przeciągniętym wędzidłem i podpisał, że to jest świetne zdjęcie. Potem ktoś inny (chyba Rewir) napisała, że nie nazwałaby tego zdjęcia takim świetnym i zaczęły się komentarze, że przecież wszystko jest super i Rewir została skrytykowana, bo się czepia  :/
Czyli wychodzi na to, że nie samo zdjęcie ma znaczenie tylko to kto je wstawia 😉 
nie pamiętam sytuacji, ale bardzo możliwe, ze tak było. Kiedyś na volcie ludzie "bali się" wstawiać takie "niepoprawne  politycznie foty", a jak już się takie zdarzyły to spotykały się z krytyką i o dziwo ona została przyjmowana. Teraz.. to czy można komuś napisać coś mniej miłego, ale ciągle prawdziwego, zależy niestety głownie od jego nicku.

a jak już tu jestem, to pokaże Wam mojego "małego" konika : ) (tylko dla facebookowych)
https://www.facebook.com/photo.php?v=641843552500048

Od tego biednego, źle jeżdżonego konia, to byłam ja, a "skrytykowana" została Gillian 😀 Oj dziewczyny, naprawdę nie macie, co robić, żeby wywoływać burze na forum? I do tego wyciągać coraz lepsze brudy? 😀 Mnie to bawi, bo od poprawiania jest trener, i jeżeli jedna osoba napisała: coś jest nie tak, to po co pisać to samo po raz piąty, dziesiąty i dwudziesty, w efekcie czego co 2-3 strony mamy pokaźny najazd na kogoś? To takie bardzo niepotrzebne bicie piany, bo palce świerzbią i nie da się powstrzymać, co? 😉

Mo.B munsztuk! 😀 Pięknie, jestem w podziwie dla Was!  :kwiatek:
Anderia   Całe życie gniade
01 września 2013 18:11
rewir ale fajna dzidzia, same nogi 😀 Kupiłaś ją jako całkiem surową?
rewir, ależ twój "mały" konik ma długie nogi 🙂
Anderia, tak, a wczoraj juz nawet jezdzilysmy luzem po placu na dworze : )
harja, noo, w sumie chyba nie widzialam wczesniej konia z az tak dlugimi nogami
rewir teraz zobaczyłam 😉 Ładna dziewczynka, wygląda na mądrą babę 🙂
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
01 września 2013 18:23
to folglutka?
ElaPe, nie, nie. To pełna holsztynka, po Bajou du ruet z matki po Corrado I. Tylko źrebięca jeszcze mocno 😉
xxmalinaxx, dzięki. Jest przemiła i strasznie grzeczna, niczego się nie boi, więc chyba jest mądra 🙂

Anderia   Całe życie gniade
01 września 2013 18:30
rewir przede wszystkim, oby zdrowa była i zakończyła Twoją złą passę! Fajnie, że szybko progresuje i dobrze się zapowiada 🙂
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
01 września 2013 18:47
rewir, OMG, ile ona ma wzrostu??? Z tego, co kojarzę, to Ty masz ok. 1,8 m, a wyglądacie razem bardzo proporcjonalnie...

Piękna dzidzia, żeby się (tfu, tfu) dobrze chowała 🙂
Makrejsza, ja mam 176, ona ma 172, ale myślę, że jeszcze ok. 3 cm podskoczy na pewno. dzięki!
Anderia, dziękuję, mam nadzieję, ze teraz już wszystko będzie dobrze..
rewir śliczna dziewczyna! Nóg to niejedna modelka mogłaby pozazdrościć. 😁 Oby dawała Ci mnóstwo radości i trzymam kciuki, żeby teraz już wszystko układało się jak należy. 😀
rewir same nogi widzę, naprawdę!  😉
konwalia - bez przesady, nikt Cię z wątku nie wyrzuca 😉
To tak w temacie mało wzorowych zdjęć ale jak tu nie wrzucić, jak człowiek tak bardzo się cieszy z jazdy 🙂

więc wybaczcie 🙂

ps. o koniku nie będę pisała, bo nie mój. Powiem tylko, że jest cudna i baaaardzo dużo mnie uczy. Karze za najmniejszy błąd i nagradza sowicie za dobre ruchy 🙂
Mo B. - pięknie, pięknie, pięknie, pięknie!  🙇
Cejloniara, Fajny konio, ile ma w kłębie? (Czy Ty obcięłaś włosy?)
(I tak bardzo nieśmiało: Czy nie sądzisz, że siodło leży za bardzo na łopatkach?)
Od tego biednego, źle jeżdżonego konia, to byłam ja, a "skrytykowana" została Gillian 😀 Oj dziewczyny, naprawdę nie macie, co robić, żeby wywoływać burze na forum? I do tego wyciągać coraz lepsze brudy? 😀 Mnie to bawi, bo od poprawiania jest trener, i jeżeli jedna osoba napisała: coś jest nie tak, to po co pisać to samo po raz piąty, dziesiąty i dwudziesty, w efekcie czego co 2-3 strony mamy pokaźny najazd na kogoś? To takie bardzo niepotrzebne bicie piany, bo palce świerzbią i nie da się powstrzymać, co? 😉

Nadinterpretujesz. Nigdzie nie napisałam, że Twój kon jest biedny i źle jeżdżony, tylko, że Twój dosiad na tym zdjęciu spowodował, że trudno o nim było powiedzieć, że jest świetne 😉

Mo B, zawsze robicie bardzo dobre wrażenie 🙂
Rewir, kobyła piękna, widać, że młodziutka jeszcze i ciałka jej brakuje, ale jak już dojrzeje i go nabierze to z całą pewnością będzie przepiękna  😀
Julie, obcięłam 🙂 ostatni raz takie krótkie miałam na początku przedszkola eh 🙂

Co do siodła, nie wydaje mi się, bo przed jazdą podnoszę przednią nogę i sprawdzam gdzie wędruje łopatka. Chyba, że wtedy źle sprawdziłam. Weź pod uwagę, że to co widać ciemne na kłębie to nie łęk siodła tylko memory pad. Ale teraz też jeżdżę na niej w innym siodle, bo to CWD jest dla mnie małe. Klacz ma coś koło 170.
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
01 września 2013 22:26
A my wczoraj mieliśmy po raz drugi swoją 1-szą rocznicę 💘
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się