Zdjęcia Naszych Koni cz. VI (2013)

Zairka, zdjęcie gimnastyczne rewelacyjne 😀
wątek zamknięty
Coś z lata. Moje mordy już nawet nie ściemniają, że coś robią...

wątek zamknięty
Moja Siwa i Młody z dziś:

wątek zamknięty
jak zieloniutko! Miło.
wątek zamknięty
SieneK   Kasia i SieneK
04 lutego 2013 00:44
jak zieloniutko! Miło.

fotomontaż  🤣
wątek zamknięty
to nie jest fotomontaż, mamy takie pole za stajnią. 😉 a wczoraj nie było śniegu... 😉
wątek zamknięty
to i ja dzięki Tuch, wstawię zdjecia swoich (i nie swoich) koni. Zdjecia ze stycznia jak było jeszcze duuuużo sniegu.

wątek zamknięty
SieneK, ja nie mam Ci tego za złe, jestem za podkolorowaniem zieleni 🙂
wątek zamknięty
Tempesta, tak z ciekawości, nie masz już Tempesty? ona chyba kasztanowata była 🙂

Faza, Świetne zdjęcia w biegu 🙂
wątek zamknięty
Tempesta była gniada, nie, nie mam jej. To był mój totalny początek z końmi i przerastała mnie, była bardzo elektryczna. Teraz to co innego, dałabym sobie  z nią radę spokojnie. Ma nowy dom u świetnej dziewczyny.
Wiola jest najlepszym, co mogło mnie spotkać. W teren jest to koń nieoceniony. Maksymalnie doświadczona, po prostu NICZEGO się nie boi, ani razu się nie spłoszyła. Doświadczenie terenowe widać po tym, jak np. pracuje wchodząc pod górkę, już z daleka wie, ze ma podkłusować, robi to sama, żeby było jej lżej, idąc po śliskim drobi nóżkami jak maczek, zostaje ze mną mimo, iż np. koleżanka oddala się na swoim koniu galopem. Bardzo czuła na pomoce, ufa mi bez granic, nakrywam ja całą plandeką itp. Pierwsze słowa przewoźnika: PANI! JAKI TO SPOKOJNE KONISKO!!! Przy ty wszystkim ma typowy klaczkowy charakter.
Kiedy uczyłam się jeździć (całkiem sama) czując, że tracę równowagę sama zwalniała/zatrzymywała się. W Sylwestra ogląda fajerwerki.
Bardzo spokojna a w stadzie dominująca. Dla nowych koni u siebie łaskawa. Jedynie  gdy jest lekko przegłodzona, typu śniadanko zamiast tak jak zawsze to trochę później bo pańcia dłużej pospała - wizja rychłej śmierci głodowej 🙂
Pól dnia potrafi przeleżeć rozwalona na słoneczku, śpiąc w pełni, to taki koń luzak.
Dla mnie jest koniem idealnym. A co najważniejsze - wyraźnie jestem dla niej Alfą.
wątek zamknięty
Zimowy solenizant kończy dzisiaj 6 lat🙂
wątek zamknięty
Tempesta, a gniada. A byłam przekonana, że kasztanowata, no ale na pewno nie kara. 🙂 To ekstra, że trafiłaś na odpowiedniego i takiego miłego konia jak Wiola. To też jest ważne. No i polecam jazdę z jakimś instruktorem, który może wam pomóc, skoro ciągle się uczysz. 🙂
wątek zamknięty
gryglodor Ale zieleniutko !  😲  😀
Faza Piękne stadko !  💘

I jeszcze taki Pampuś przed dzisiejszym lonzowaniem 🙂

wątek zamknięty
Tempesta ile Wiola ma lat? Bo znałam taką kobyłkę, kara, wykłębiona mocno i właśnie Wiola.. Moja przyjaciółka była w niej zakochana, ale właścicielka nagle zabrała ją ze stajni.. Może to ten sam kuń? Przyjaciółka bardzo by się ucieszyła, jeśli Wiolcia w dobrych rękach jest.. 🙂
wątek zamknięty
Fokusowa, ojeju ja nic o niej nie wiem! Ma niby 18 lat, ale nie wiadomo dokładnie, Kucze, daj namiar na dziewczynę...
Jestem cała w emocjach!

Wiola:

wątek zamknięty
Tempesta daj mi swojego mejla to wyślę ci kilka fotek Wioli, którą znałam. Co prawda chuda i niespecjalnie wyjściowa, ale jest :P
wątek zamknięty
Poszło! Jej toć to moja Wiola!!! Po stokroć dziękuję!  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
wątek zamknięty
To ja wstawię kilka fotek mojego potwora  😂
Fokusiątko małe takie:

Cudowne uczucie - dwóch ukochanych facetów.. się całuje  😁

A tutaj dowód na to, że w wieku 9 miesięcy (za 5 dni 10 miechów ma  💘 ) cztery nogi to za dużo :P
wątek zamknięty
Słodziaki 🙂
wątek zamknięty
lizzy   Bo ja na hubertusie gonię stajnie a nie lisa :)
05 lutego 2013 17:40
limii piękni jesteście 🙂 a w shitake szał szałów (  🚫 )
floo narnia  😍
pampera piękny  😍

A my z dzisiejszych roztopów 😀

wątek zamknięty
My dziś pierwszy raz na czworoboku od początku sezonu halowego śmigałyśmy tak:  🏇

bunt też był

fot. Burza
wątek zamknięty
lizzy dziękuję, dziękuję  :kwiatek:  🚫
pampera na tym zdjęciu wyszedł baardzo słodko <3
Zuzu. bardzo ładnie wyglądacie i fajny pomysł na "ogrodzenie" czworoboku  😀
wątek zamknięty
floo, jak tak można... Szał no. Zdjęcia tegorocznej zimy!

Brzask, fajnie dokazuje!

limii, ale Wam ładnie w tych kolorach 😀

emptyline, kortina, uśmiałam się z tego, że blado wygląda 😁 Coś w tym jest 😉

Zuzu., piękne rude, nawet w wersji buntowniczej 🙂

Odpaliłam przenośny dysk i znalazłam kilka wakacyjnych fotek... Niech już z powrotem będzie ciepło, no! Skwar na zachodniopomorskich dróżkach 😉

I napotkane po drodze, dwa wielce zainteresowane Skwarem konie 😀

Na ostatnim Skwarek wygląda na trochę zdezorientowanego 😁

wątek zamknięty
Moon   #kulistyzajebisty
06 lutego 2013 06:23
quanta, patrzę na foty i za okno i znów na te foty... i mam depresję!  😵 Wiooosny!
Swoją drogą, jak Skwarek "przeżył" taką przestrzeń i czyhające wszędzie konio-pożeracze?  😉
Ostatnie foto: "E... konie. 🤔wirek: "  🤣
wątek zamknięty
quantanamera, wow, jak miło zobaczyć skwarka w wersji "wolność i teren"! Jakoś jak nie on, zawsze albo hala albo ujeżdżalnia. Da się nim terenować bezpiecznie?
wątek zamknięty
Aż tak źle to nie jest, przy dobrej pogodzie spacerujemy sobie zawsze po jeździe po lesie 🙂
Skwary terenowo też ma wielkie oko, omija z namaszczeniem "dziwne" kamienie, kępy trawy, furczy na napotkane ogrodzenia, jak to on 😉 Całe szczęście jest nieźle ujeżdżony, więc nawet jak próbuje odpalać wrotki i się zabierać, to można go w miejscu osadzić.
Szkoda tylko, że podłoża terenowe były fatalne, wszystkie drogi ubite na kamienny beton i dodatkowo pełne kamieni. Jeździłam tylko stępo-kłusami, bo mi było szkoda Skwarkowych nóg 🙁

Ale widoki i okolice... coś pięknego. Pagórki, więc przestrzenny i niczym niezasłonięty widok po sam horyzon. Sporo lasów, dzikich zwierząt mrowie, sarny, lisy, zające, żurawie, sowy, zaskrońce, żab i ropuch na łąkach jak u nas koników polnych 😁 I zero owadów, może jakieś nieśmiałe i niedokuczliwe pojedyncze muchy, ale gzów, komarów nie uświadczysz. Eh, mogłabym tam sobie mieszkać 🙂

wątek zamknięty
Faza - cóż to za koń na drugim zdjęciu, pierwszy od prawej?  🙂  👀
wątek zamknięty
quantanamera, no właśnie wiem, że Skwarek jest takim wypłochem jak Dzionek, jak nie lepszym, dlatego pytam 🙂 Pięknie tam, aż się rozmarzyłam! Jest spora szansa, że my w tym roku też pojedziemy daleko na wakacje, więc i tereny wreszcie będą sensowne!
wątek zamknięty
quanta, to pojezierze drawskie? Czy gdzie w zach-pom?
Pieknych terenow u nas jest baaardzo duzo, naprawde!
wątek zamknięty
Zagozd, pomiędzy Drawskiem Pom., a Łobzem 🙂

Miejsce nie tylko niesamowicie piękne, ale dodatkowo atrakcyjne dla szukającego ciszy, przyrody i ascezy mieszczucha, bo... puste. Nietknięte przez turystów. Nie ma reklam, nie ma budek z piwem, nie ma kempingowych grilli z muzyką disco z radyjka. Turysty poleciały do Kołobrzega 🤣

Te fotki już wcześniej wrzucałam - poranny widok z okna na padoki Karola i Cynamona:

Droga między polami:

I koni pełno, w każdej wiosce przynajmniej 1-2 gospodarstwa z wierzchowymi 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.