Końska rewia mody cz. VII (2013)

Julia - cudownie!! uwielbiam ten kolor
wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
24 stycznia 2013 22:03
Dziewczyny, teraz mam nowy cel 😀 Anky Pebble ( xxagaxx- przypomniałaś mi o niej!  :rozga🙂 kogo mam zaczepiać? Albo ktoś mi podpowie u kogo mam szukać 😀
wątek zamknięty
wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
24 stycznia 2013 22:14
Karino1998 nie ma sensu ściągania jednego padu i już mnie to nie bawi, za dużo razy się na Nich zawiodłam.. Ale dzięki 🙂
wątek zamknięty
milusia pad piękny 🙂
ja właśnie chciałam derkę polarową granatową (chociaż teraz zaczynam się zastanawiać nad czarną) z takim szerokim masłowym obszyciem, ale deb mi nie odpisuje i nie wiem czy się uda 🙁

doszły do mnie dzisiaj cottony winterred i sahara. Sahara w domowym oświetleniu wpada minimalnie w zieleń (bladą oliwkę?). Zdaje mi się czy tak jest?
wątek zamknięty
Mnie się w padach Jarpola nie podoba jedno: te pomarszczone/powywijane lamówki. Chyba, że one tylko tak na zdjęciach wychodzą.

o jakich powywijanych lamówkch piszesz? Ja nic takiego nie zauważyłam w żadnym swoim padzie.
wątek zamknięty
Już pisałam kiedyś, że te nowe pady są fajne - chociaż ja lubię na kłębie bardziej 'w dziubek', dlatego moje najulubieńsze póki co czapraki to eskadron mocno wyprofilowany z przodu. Mam nową jarpolową śliwkę - piękny kolor, i wykonanie padu o wiele Bardziej przemawia do mnie niż anky - bardzo chciałam kupić jakiś ankowy pad, ale zawsze jak jadę oglądać do konika, to mam wrażenie, że to taka szmatka 🤔 Nowe jarpole z kolei są dość miękkie, i lamówkę mają z tego samego materiału co pad. Ale starsze pady miały taką bawełnianą, bardzo sztywną lamówkę, która obtarła mi konia po 1 jeździe - pad odsprzedałam, a był ładny - czekoladowy 🙁 Może po kilku praniach ta bawełna (jak to bawełna) kurczy się i zaczyna brzydko wyglądać?
wątek zamknięty
U mnie teraz zimą, tez widzę z lekka "poprzycinany" włos na wysokośći tylnej lamówki, pomimo,że tak jak piszesz-lamówka jest z tego samego materiału co pad. Latem to się nie zdarzało, ale teraz widzę z tyłu na grzbiecie przystrzyżony włos.
wątek zamknięty
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
25 stycznia 2013 09:02
🤬U mnie teraz zimą, tez widzę z lekka "poprzycinany" włos na wysokośći tylnej lamówki, pomimo,że tak jak piszesz-lamówka jest z tego samego materiału co pad. Latem to się nie zdarzało, ale teraz widzę z tyłu na grzbiecie przystrzyżony włos.

To raczej kwestia siodla niz padu, sama to przechodzilam terqz czapraki te same.siodlo dopasowane i problem zniknal 😎
wątek zamknięty
że siodła wina to do końca się nie zgodzę. Ja mam siodło robione i pasowane na konia - to tylko jego siodło i tylko on pod tym siodłem chodzi. Też widzę lekko 'skrócony włos' - ale powiedziałabym, że to wina popręgu. Nie trzyma siodła jak należy. Mogłam dopinać i dopinać, a gumy rozciągały się jak w starych gaciach 😉 no i popręg dość wąski. Obecnie mam mattesa, i widzę różnicę jak on trzyma siodło. Teraz nawet przy wsiadaniu jest stabilniej.
wątek zamknięty
juliadna, zakochałam się w tym komplecie na Fuerte! 😍 Jak na razie jego najlepszy!
wątek zamknięty
25 stycznia 2013 09:38
junona  tak tez moze byc, ale chodzi mi wlasnie o fakt ze sam czaprak jak siodlo po grzbiecienie lata nie ma prawa obetrzec konia 😉 chyba ze jest mega brudny albo, uszyty bez głowy
wątek zamknięty
To dlaczego latem tak się nie dzieje?
wątek zamknięty
Mi latem nigdy żaden czaprak żadnego konia nie obtarł.  Ani konia golonego, ani z naturalną letnią sierścią.
wątek zamknięty
25 stycznia 2013 10:20
To dlaczego latem tak się nie dzieje?

Moze to nie kwestia pory roku, może koń przytył? schudł? nabrał/zgubił miesnie poduszy sie uklepały, jest duzo czynników. Z doswiadczenia wiem ze jak czaprak wyciera góre grzbietu z tyłu od lamówki to na 99% wina leży w siodle
wątek zamknięty
cranberry   Fiśkowo-Klapouchowo
25 stycznia 2013 10:23
Nie sądziłam, że i mnie dopadnie ta szmatława mara 😉, ale czy możecie doradzić co dobrać do czerwonych ochraniaczy premier equine Airtech Triple Layer Sports Boots?  http://www.premierequine.co.uk/acatalog/Sports_Boots_and_Protection.html

Myślałam o czerwonym padzie  od caball, ale próbnik nie jest zbyt wyraźny. Może ktoś poratuje zdjęciem.
Mile widziane sugestie padów pod siodło ujeżdzeniowe (niekoniecznie czerwonych, moze być mixz czerwonym).
wątek zamknięty
cranberry Anky racing red
wątek zamknięty
Mam w końcu derkę , w rzeczywistości jest to ciemny granat z czerwienią  😉
wątek zamknięty
Livia   ...z innego świata
25 stycznia 2013 12:22
Klami, konik pewnie ma w normalnej cenie te derki 😉

milusia, super wygląda na sucho 🙂 Kiedy fotka na koniu?🙂

juliadna, cudnie!

monia, mnie te derki kompletnie nie przekonują, takie wielkie to logo Eskadrona. Ale kolory na pewno ładne 😉
wątek zamknięty
25 stycznia 2013 13:14
sivens dzieki
pogrzebałam troszkę w necie  i wyszukałam jeszcze ciekawy czaprak http://paardendekje.nl/br-event-florid-red-grijs.html ale sama nie wiem, czy odcień czerwieni jest choć zbliżony do ochraniaczy premier equine crimson red . Oczopląsu można dostać.
wątek zamknięty
cranberry Ten BR ładny, tylko wpada trochę w pomarańcz. Przynajmniej na tym zdjęciu. A ochraniacze są chyba ciemniejszą czerwienią. Chociaż ciężko powiedzieć na podstawie zdjęć, bo czerwienie są bardzo niefotogeniczne i często zdjęcia mocno przekłamują kolor.
wątek zamknięty
25 stycznia 2013 14:15
wątek zamknięty
emptyline   Big Milk Straciatella
25 stycznia 2013 15:31
Jeśli wierzyć filmikowi Pikeura, to w NG w tym roku będzie zieleń, róż i błękit.
wątek zamknięty
ekuss   Töltem przez życie
25 stycznia 2013 16:02
Dzisiaj miałam trochę czasu,więc mała sesja była 😀 Koń mi potem zwiać próbował,ale jakoś wyszło.

Same pady: white, sand, wheat, banana, wasabi, kreta blue, army green

Na razie tak skromnie trochę xD

tu z owijkami white i banana, komplet kantar+uwiąz thyme i jakiś czerwony (może ktoś wie)

Anky banana (nie wiem- muszę pogadać z kowalem,bo co prawda hacele podnoszą nieco kopyto to mi się te przednie nie podobają znowu)
ale koń pozuje w miarę!

kantar thyme

dzisiaj rozdziewiczona derka zimowa HH 😀

Sorki za taki natłok xD Niedługo postaram sie zrobić w sand,bo mam w miarę pasujące owijki DIY
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
25 stycznia 2013 16:07
Juliadna-wow, jak zwykle świetna fota  😜
aż głupio sie po was wstawiać  😁
no ale na tę chwilę ani ja, ani aparat, ani model nic więcej z siebie w kwestii fotek nie damy  😂

wątek zamknięty
asds   Life goes on...
25 stycznia 2013 16:08
klami, schowam ci ją na samo dno paki!  😀iabeł:
Brązowy niciak jeszcze jak cię mogę (pomijając, że nie lubię zestawienia róż-brąz), ale reszta... omg, koszmarek!

Bedzie czerwony (zblizony do chilli) i wlasnie granat (royal? cos takiego)
Taaaaak!  😅 😍

To w lamówce to nawet róż nie jest. Powiedziałabym malinowa czerwień.
wątek zamknięty
załapałam sie na resztki z equishopu 😉
leci do mnie cotton sahara i dralon taupe-white  😅

juliadna OBŁĘD w moon  😜
wątek zamknięty
[quote author=akzzi link=topic=90284.msg1664383#msg1664383 date=1359059957]
Mnie się w padach Jarpola nie podoba jedno: te pomarszczone/powywijane lamówki. Chyba, że one tylko tak na zdjęciach wychodzą.

o jakich powywijanych lamówkch piszesz? Ja nic takiego nie zauważyłam w żadnym swoim padzie.
[/quote]

Już pisały dziewczyny i widocznie to tak na zdjęciach wychodzi.

Milusia ładnie się z koniem komponuje, ale nie za krótki odrobinę pod tybiną ten czaprak?

edit: Nekanowa uda się zrobić tę fotkę petrola next generation??

wątek zamknięty
Nie orientuje się ktoś czy są jeszcze dralony w equishopie: http://www.equishop.com/eskadron-derka-potreningowa,id-1746  pierwszy lub drugi ze zdjęć w rozmiarze L lub XL?
wątek zamknięty
nie wiem czy było, ale mam pytanko :kwiatek: 😡 czy w equishopie, [url=http://www.equishop.com/eskadron-czaprak-cotton,id-1761#tabs_link] tu dokładnie [/url] można zamówić cottona rapsberry z exclusive?  :kwiatek:
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.