Końska rewia mody cz. VII (2013)

Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
21 sierpnia 2013 20:47
Ja mam 6, 7 w drodze + 2 podkładki pod pas + 3 które zakończyły żywot w pożarze. Wszystkie super. Po praniu kulki na spodzie się zdarzają, ale w niczym nie przeszkadzają. Z wypełnieniem nic się nie dzieje. Piorą się super, a ja piorę często, bo syfu nie znoszę. Innych czapraków nawet nie kupuje. No i mam pod obserwacją jeszcze parę u moich klientów, których Caballem zaraziłam 😉
wątek zamknięty
sei   . let's grow old together & die at the same time .
21 sierpnia 2013 20:52
somebody, w GNLu są do zamówienia, ale w magazynie teraz żadnej chyba nie mają. 
TU masz wszystko z tej kolekcji 😉
wątek zamknięty
Zakochałam się w tej granatowej. W tym roku kupiłam dopiero 1 derkę, więc jeszcze 1 to nie będzie duża zbrodnia  🤣
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Domika ja miałam (dopisuje dla jasności: nauszniki) teak, ale obecnie zamówiłam czekoladowe eskadrony z kolekcji standardowej - używam do chocko i marone z chocko-petrol i do teak'a melange. Bardzo dobrze do tych kolorów wyglądają, są dość ciemne, ciemniejsze np. niż owijki polarowe chocko (też mam)

Dziewczyny, jakie podszycie ma nowy BIG SQUARE eskadrona? Bawełnę czy siateczkę?
Czy nowe/standardowe POLO PADY są nadal podszyte bawełną?

Nie widziałam  nowych czapraków eskadrona na żywo a chciałabym sprawić sobie coś z nowej kolekcji.
wątek zamknięty
GosiaG, u mnie też nic się nie działo. A jeden był w zeszłym roku przez 2 miesiące używany baardzo intensywnie i po praniu wciąż jak nowy wygląda.
Co do różnicy w wypełnieniu to jedno takie moje spostrzeżenie: ładniej dopiera się ten z miękkim.. na tym sztywnym pozostały ślady od oficerek 🙁
Koniczka, zdradzisz (może być na pw) jak pierzesz, że dopiera Ci się caball ze sztywnym(o ile taki masz😉 )? Chcę zamówić ecru ale ja też mam manię czystości i boję się, że się nie dopierze i będzie razić oko 🙁
wątek zamknięty
Junona, dzięki za odpowiedź🙂 Jeszcze pokombinuję z czarnym z żółtą lamówką.
wątek zamknięty
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
22 sierpnia 2013 07:21
aniaagre, mam dość dużą pralkę (7kg) i piorę pad sam. I tyle 😉
wątek zamknięty
Sei, a ta derka ma jakiws wypelnienie? Czy tylko polarkiem podszyta?
Piekna jest. A szukam dery 300g...
wątek zamknięty
22 sierpnia 2013 07:44
natt92, masz do wyboru - albo polar albo 300g 😉
Highneck 300g
wątek zamknięty
maleństwo   I'll love you till the end of time...
22 sierpnia 2013 07:53
aniaagre, mam dość dużą pralkę (7kg) i piorę pad sam. I tyle 😉

Ano właśnie, duża pralka kluczem do sukcesu. Ja mam mini pralkę w mini łazience, no i niestety moje dwa Caballe (oba są te a la stripe-in, z białym paskiem) się nie dopierają, zawsze na tym pasku wyłażą zacieki.
wątek zamknięty
moja pralka ciut mniejsza, 6 kg..
wątek zamknięty
natt92, masz do wyboru - albo polar albo 300g 😉
Highneck 300g

Piękna ta dera, mnie urzekłpetrol  💘
wątek zamknięty
Dzięki dziewczyny  :kwiatek: czyli pewnie wypadek przy pracy. Wypiorę i zobaczę jak się wtedy zachowa, no i biorę do testów te które ciągle w domu leżą 🙂
wątek zamknięty
lib - mi malina do gustu na koniach nie przypadła, ale na twoim wygląda świetnie 😀

Propo prania - sugeruje szurnąć na początku ręcznie/szczoteczką z mydełkiem ślady od oficerek/popręgu i na bawełnianych spodach też, to potem nie ma problemu z dopraniem w pralce, mam 5 kg i wrzucam czasami po 2 tak zaprane i się dopierają 😉 Jak na razie jedyne czego nie doprałam to plama rdzy, nawet zafarbowanie od siodła na białym znajomej poschodziło.
wątek zamknięty
bjooork   sprawczyni fermentu na KZJ-cie
22 sierpnia 2013 09:50
aniaagre ja mam caballa ecru z brązową lamówką (mój najbardziej ukochany) i dopiera mi się lepiej niż czarny (sic!)-  bez problemu schodzą nawet 'czarne' ślady nawet po oficerkach
wątek zamknięty
maison   Wiara i wytrwałość to klucz do spełnienia marzeń!
22 sierpnia 2013 11:01
Widziałyście... jest już wszystko...  🙄

przepadłam   😵

NEW ESKADRON
wątek zamknięty
Moon   #kulistyzajebisty
22 sierpnia 2013 11:05
Połączenia kolorystyczne piękne, ale powiem Wam, że to pikowanie w romby wcale m się nie podoba. W ogóle pikowania wszystkich czapraków (no, poza cottonami) wyglądają jak kiepskie DIY...  🤔
wątek zamknięty
Mnie zawiodły brillanty ze względu na lamówkę w tym samym kolorze co czaprak, psuje efekt  🙄 Romby jak dla mnie są ok, bardziej wkurzają mnie kwadraty, takie fajne zestawienie, ale czemu z kwadratami ? Za to przepadłam na derkach i kantarach... z kretesem przepadłam  😵 Sytuacje ratuje fakt, że nic poza kaloszkami z niciaków mi się nie podoba, więc radośnie mogę dalej bez poczucia winy polować na niciaka z 2010 albo kupić więcej z classic 😅
wątek zamknięty
Ja mam dwa typy - morski i milkowy cotton. Reszta mnie nie zachwyciła.
Najlepsze jest to, że nie jeżdżę konno.  🤔wirek:.
wątek zamknięty
22 sierpnia 2013 11:44
kolekcja piękna  😍  na szczęście nic co by mi pasowało do kolekcji  😁
za to z nexta cotton mango i kantar double pin pomarańczowo-granatowy będą moje  😜

NEW NEXT GENERATION
wątek zamknięty
Czy ma ktoś pod ręką ochraniacze transportowe, na dużego konia i ma możliwość mi je zmierzyć? 😉
wątek zamknięty
Derki i kantary przepiękne! Kantarów raczej nie kupię, bo uważam, że są marnej jakości, ale dery 😜
Czapraki mnie średnio ruszają. Podoba mi się różowy cotton, ładny kolor. Trochę w stylu alt rosa.
Podobają mi się jeszcze czapraki w pionowe pasy, ale pikowanie jest brzydkie.
wątek zamknięty
wątek zamknięty
22 sierpnia 2013 12:42
niciaki fajne, ale szał bez w porównaniu do poprzedniej kolekcji.
szkoda, że teraz za każdym razem wciskają tam róż, jakby innych kolorów nie było  🤔
jeśli na coś się zdecyduję to na

i kaloszki są czadowe  💘

dobrze, że generalnie szmatoholizm mam w fazie wyciszenia. kiedyś było dużo gorzej  😁
wątek zamknięty
Wyjechałam na wakacje na 3 dni, a tu mnie takie rzeczy omijają  😜! Już sobie wstępnie obmyśliłam, co kupię. Może od końca. Nici zupełnie mi do gustu nie przypadło - za pstrokate moim zdaniem. Z Nexta kupię coś fioletowego (prawdopodobnie czaprak i owijeczki). Teraz classic. Na 100% szary kantar i uwiąz będą moje, kusiły mnie szara derka, czaprak i owijki, ale ten materiał zupełnie mi się z bliska nie podoba. Może się wtedy kupię jakiegoś cottona. Muszę to jeszcze raz przemyśleć, bo na dniach składam w Jarpolu zamówienie na 2 pady i owijki... Trzeba będzie coś odrzucić, bo inaczej zbankrutuję.  😵 🙄
wątek zamknięty
emptyline   Big Milk Straciatella
22 sierpnia 2013 14:56
A ja myślałam, że nic tu po nas, a chcę czarny komplet cotton + owijki i ten kantarek w paski, różowo-fioletowy. No kucyk musi taki mieć. Ech, derka do kompletu też potrzebna... 🙂 I kaloszki w gwiazdki z Nici obowiązkowo. Muszę szybciej znaleźć dzierżawcę. 🙂

Graszka, czemu nie ma skrzynek?

I pytanie za 100 punktów: gdzie jest dralon?
wątek zamknięty
Ten bym widziała w wersji brillant- wtedy byłby mój  🍴
wątek zamknięty
wątek zamknięty
Livia   ...z innego świata
22 sierpnia 2013 15:51
emptyline, musieli "zapodziać" gdzieś ten dralon. Mam nadzieję, że nie wydadzą go w wersji ze starą kratką jako sonderdralon, bo będę musiała go potem szukać póki nie będzie mój 😂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.