Siodlarnia i jej urządzenie.

Donkeboy ale derki od kucyka chyba tylko..
adriena, dlaczego?
Miałam takie wieszaki jeszcze w przydomówce i super się sprawdzały na wszystko.
_Gaga pokaż mi jakiego typu wieszaki. Wysokość takiego pomieszczenia to też chyba by na min.3,5 metra musiała być. Przy derkach 165 to nie wiem jak to wieszać i na czym (przy suficie). Na bocznej ścianie ok, ale nijak nie mogę sobie wyobrazić na czym wieszać takie ciężkie i wielkie derki.
donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
19 grudnia 2024 18:06
adriena, już tłumaczę o co mi chodzi. Przede wszystkim derki wieszane w poziomie nie za przednie klamry w górę, tak jak np. na grzejniku w załączniku. Zrobić sobie taki stelaż na jakimś wysięgniku (taki podnośnik jak do regulacji wysokości w solarium) albo na napędzie do bramy garażowej (tylko tu pojedyncze wieszaki) i mogłoby działać fajnie

I tak, pomieszczenie to musiałoby być raczej jakaś stajnia amerykańska z wysokim sufitem, natomiast pamiętając jaki miałam ból dupy z suszeniem derek w UK to bym taka suszarkę chętnie przygarnęła - nie zawala metrażu, nie potrzebuje elektryki i wysuszy się szybciej niż jakbym powiesiła na tradycyjnym wieszaku ucho do góry

Tu link do tego grzejnika bo już foty nie mogę dodać. https://horserugdriers.co.uk/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiApY-7BhBjEiwAQMrrET-_gsVDIYSvDcKgVCqrcTp7yVa8WfcAPtKrUcsR7BcO_aevNqVhSBoCGJQQAvD_BwE wystarczyłaby w zasadzie tylko jedna rura żeby te derkę zawiesić
adriena, ha miałam coś tego typu:
https://www.profishop.com/pl/p/suszarka-sufitowa-monster-2m-suszarka-do-drewna-suszarka-bbnowa-suszarka-sufitowa-24457
Z tym, że home - made 😉
Kije od szczotki + kilka bloczków i linka z Castoramy i gotowe 😉
Napisałam komentarz i znikła. To jeszcze raz, taki solidny, rurkowy wieszak podnoszony hydraulicznie czy elektrycznie to ja rozumiem ale zabierze to dużo miejsca, będzie drogie i chyba słabo z wykonaniem.
Te podnoszone sznureczki to ja wątpię, nie wyobrażam sobie wciągać moich derek 165/175 pod sufit. To nie ma szans pożyć dłużej i słabo z obsługą tego. Można na czymś takim suszyć czapraki i może derki polarowe z nowej kolekcji Eskadrona..😉🙃
adriena, u mnie się sprawdzało. Fakt że derki tylko Horze w tamtych czasach i to 145 za to do 450 gr...
Działoło dzięki systemowi bloczków.
donkeyboy   dzień jak codzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud
19 grudnia 2024 20:31
adriena, nikt nie mówił że będzie tanio 😉 z wykonaniem zależy od wykonawcy 😅 jak mnie kiedyś zaszczyt kopnie i zrobię to się podzielę wnioskami
Mam to szczęście, że suszenie derek, czaprakow czy czegokolwiek załatwia mi ganek przed domem. Jest zadaszony, rozwiesiłam linki i po jeździe tam wszystko zostawiam bez względu na porę roku. Coś wybitnie mokrego ląduje przy kominku zimową porą.
Nie myślałam o trzymaniu siodła na siodle. Chyba chciała bym żeby kazde wisiało osobno. Nie dostałam za dużej przestrzeni do dyspozycji ale i tak większą niż w niektórych stajniach. Czasem wręcz obsesyjnie wszystko układam więc wyobrażam to sobie tak, że wszystko będzie miało swoje miejsce. Nie mam pensjonariuszy, nikt nie będzie mi sie kręcił wiec robię to tylko dla siebie. No i facet przestanie się wkurzać, że potyka się o siodło w łazience 😅
Saklawia to sobie popatrz na systemy magazynowe w Ikea plus ich torby zamykane i to może mieć sens. Co do siodeł to ja mam taki wieszak składany, jak nie ma siodła to się składa na ścianę. Też bym brała pod uwagę torby próżniowe bo to ma sens. Generalnie jak najwięcej opcji zapakowanego sprzętu.

_Gaga ja jestem silna kobita ale serio takie derki to już jest co dźwigać i ja bym nie dała rady, poza tym one dużo miejsca zabierają. Może ten Twój system jest mądrzejszy niż ten co ja znam, ale i tak nie widzę tego w przypadku dużych derek.
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
20 grudnia 2024 10:05
adriena, Jak masz porobione linki na bloczkach, to potrzeba dużo mniej siły, żeby to podnieść. Nie mam tak wieszaka na derki (choć bym chciała i mam w stajni na wysokim korytarzu belki do których można by to zamontować i od dawna już o tym myślę), ale mam tak zrobione linki do wieszania siatek pod paśnikami. Przyjmując że wieszam siatki takie 15-20 kg wypełnione, to jeśli wieszam dwie to mam do podciągnięcia 30-40 kg, a idzie to lekko 💪 Także taka derka to pikuś by był, nawet 3 sztuki.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się