Cavaliada Lublin- wszystko o

Taaaaak? O patrz, mea culpa, nie przeczytałam opisu.
m.indira   508... kucyków
24 lutego 2013 09:54
ponowię pytanie, co z aparatami? mam chować w plecak i potem modlić się by mi ktos nie zabrał czy podarować sobie i wcale nie brać?
M.indira, ja bym zaryzykowala. Zobaczysz na widowni, czy inni beda robic 😉
Dobra, jest tak, parking spory, duzo miejsca, a jakby co mozna parkowac pod pkp. Trybuny sa tylko na jednej scianie z boku i przy jednej krotkiej scianie.
Plac jest zadzwiajaco maly z perspektywy widza, ale zawodnicy mowili, ze tak sie tylko wydaje i w rzeczywistosci jest sporo przestrzeni. Za to rozprezalnia jest wielkosci malego czworoboku + placyk do stepowania.
Mam nadzieje, ze wlacza ogrzewanie, bo dzis bylo strasznie zimno 😉
Jasnowata, moje wrażenia dokładnie takie jak Twoje 🙂. Cholernie zimno! Parkur długi a wąski... Było to widoczne szczególnie w wyższych klasach, gdzie niektóre zakręty były na prawdę ciężkie. Spodziewałam się większego parkuru.

Ja też się zdziwiłam, że jest taki mały. Przy metrowych konkursach faktycznie jest sporo miejsca, ale przy 145cm może być już trochę inaczej 😁. Ale fajna miejscówka, hala fajna, trybuny fajne, wszystko fajne.
Ankers, i fajne mialas przejazdy! Naprawde byliscie z Assadem jedyna para w waszych konkursach, na ktora patrzylam ze spokojem i przyjemnoscia 🙂 Tak przede wszystkim pod ujezdzeniowym katem 😉

Sisia, pewnie na Cavaliade to wszystko zostanie jeszcze ladnie obudowane i udekorowane, to moze bedzie lepiej wygladac. Jak weszlam na trybuny rano, to moja pierwsza mysl byla "Ale lipa" - no spodziewalam sie jakiegos wielkiego "wow" jak na Torwarze, ale i tak super, ze udostepniono nam hale na ZR i zawody przebiegly bardzo dobrze i sprawnie 🙂
Jasnowata, ojej, dziękuję, bardzo mi miło :kwiatek:. Szkoda mi tylko tego jednego przejazdu, w którym pozrzucaliśmy, ale to tylko z mojej winy, bo się po prostu zamyśliłam kilka razy 🤣.

Ciekawe jak z biletami, musi się znaleźć jeszcze przynajmniej 5, bo wyciągam rodziców i znajomych 😁.
m.indira   508... kucyków
25 lutego 2013 10:43
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.580497908626939.131091.190877387588995&type=1

takie światło na hali będzie, wiec może coś ustrzelić mi się da 😉
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
25 lutego 2013 11:51
Ja wczoraj kupowałam jeden karnet i jeden na piątek- żadnych problemów 😉
Są gdzieś może wyniki tych wczorajszych regionalek? 😉
Na stronie związku.
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
25 lutego 2013 13:32
Są gdzieś może wyniki tych wczorajszych regionalek? 😉

Też polowałam  😁
ankers dzięki!  :kwiatek:
Potrzebuje tani nocleg w okolicy  👀  :kwiatek:
Witam! Piszę 1. raz na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość🙂 A mam pytanie czy jest możliwość opuszczania terenu targów na Cavaliadzie w czasie trwania imprezy? Mam wejściówkę tylko na sobotę. Coś mi się obiło o uszy, że posiadacze karnetów na całość imprezy mogą swobodnie wchodzić/wychodzić, ale co z tymi jednodniowymi oglądaczami? I druga rzecz (powiązana z pierwszą) - prowiant. Bo jeśli nie można wyjść, to wbrew pozorom nie jest to taka błaha sprawa, cała dzień bez żarełka niezbyt mi się uśmiecha. Trzeba by zabrać swoje. A może jest jakiś barek czy coś w ten deseń na miejscu?
I trzecia sprawa (mniej istotna, ale od pewnego czasu mnie to zastanawia 🙂😉  - Czy na tych "dużych" zawodach Cavaliadowych będą występowali zawodnicy reprezentujący "lubelskie" stajnie? Widziałam listę zawodników, ale nie jestem związana ze sportem i niestety w ogromnej większości nazwiska te nic mi nie mówią 😡 Oprócz kilku oczywistych, ale tych z kolei nie łączę z Lublinem. A komuś kibicować trzeba 😀
Pozdrawiam i z góry dzięki za odp!
Jeżeli chodzi o lubelskich zawodników, to na liście wypatrzyłam Karolinę Mulak i Juliannę Goławską 😉.
edit: no i swego czasu Radosław Zalewski jeździł w naszym województwie, osobiście zawsze kibicuję 😉.
edit 2: oo nie doczytałam. Jeszcze Jagoda Kudlicka, Artur Kufel, Wojciech Stasiuk. Także jest komu kibicować!
Dramka, w miarę blisko jest http://www.noclegirelax.lublin.pl/start_z.html
Można też spróbować podpytać w Bursie Szkół Artystycznych czy nie mają wolnego pokoju. http://www.bsa.lub.pl/kontakt
Blisko jest jeszcze hotel Victoria. Ale to już 149zł za noc.
Szukam tanio  😁
Dramka zawsze jeśli nie znajdziesz niczego lepszego możesz popytać w akademikach czy są miejsca
jest jeszcze hotel Lwów, nidy tam nie byłam, ale zdaje się, ze to też dość wysoki standard, więc i ceny pewnie też "słuszne"... a w Akademikach jakoś super tanio nie jest, parę lat temu się orientowałam jak szukałam komuś noclegu i swą niskością jakoś nie powalały, ale warto spróbować...
a w Akademikach jakoś super tanio nie jest, parę lat temu się orientowałam jak szukałam komuś noclegu i swą niskością jakoś nie powalały, ale warto spróbować...

fakt, że z roku na rok są podwyżki /przynajmniej na poli - nie orientuję się jak to wygląda na innych uczelniach/ jednak nadal jest to porównywalnie niższa cena od innych dostępnych miejsc 🙂
Z lubelakow to jeszcze Pana Wojtowicza widzialam na listach 😉

Hoteli u nas sporo  😉 wszystko zalezy tylko od zasobosci potfela
Ejrene a ty na wolontariat  czy calkiem prywatnie? Bo moge na priv wyslac propozycje  noclegow ktore dostalismy od organizatorow.
Z tego co pamietam to w hali jest cos w rodzaju sklepiku, a przynajmniej na targach edukacyjnych takowy byl
Tak, na terenie targów jest barek, no i kilka automatów z przekąskami.
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
25 lutego 2013 21:00
Zrobiłam to, przemogłam się i poćwiczyłam ten układ choć płakałam przy tym ze śmiechu 😁 Od której są konkursy w czwartek?
Zrobiłam to, przemogłam się i poćwiczyłam ten układ choć płakałam przy tym ze śmiechu 😁 Od której są konkursy w czwartek?

Ze mnie największy ubaw miała pół roczna córka jak jej tak skakałam przed oczami 😀 😂
Ja na razie rozpisalam na kartce i obczajam uklad w glowie :-) od jutra tez bede skakac po domu

w czwartek od 18 chyba :-)
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :kwiatek: W takim razie z głodu nie pomrzemy 😉 I fajnie, że będą ziomale startować 🙂
widzexxcie , ja prywatnie, jako widz-oglądacz. Ale dziękuję za propozycje.
Witam, proszę o informację czy można wnosić aparaty i robić zdjęcia na Cavaliadzie w Lublinie jako  zwykły widz?
kat.jot
z tego co mnie wiadomo można i to i to 🙂

Dziewczyny, kto idzie z Was w czwartek?
Ja ide w czwartek jako ogladacz zawodow  😀
no a potem na zebranie oczywiscie
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się