Odchudzanie/rzeźbienie ciała- sprawozdania
Cariotka , zedytowałam post.
Boli mnie zadek po wczorajszych ćwiczeniach. Nie mam zakwasów takich jak w innych partiach mięśni tylko mnie boli... tak inaczej
cierpienie monia yga wasze zdjęcia są oszałamiające! I bardzo motywujące. Zabieram się do pracy! 🏇
Ja po śniadaniu - jogurt ze świeżymi truskawkami i łyżeczką mieszanki orzechowo-pestkowej (znalazłam coś takiego tutaj, jest szalenie drogie ale genialne!). I świeże truskawki.. to moja miłość!
Wczoraj tak świetnie się trzymałam, mocne ćwiczenia na siłce, dzisiaj zakwasy a co zrobiłam pod koniec dnia? Zjadłam pół opakowania herbatników... Dobrze, że kalorycznie i tak się jakoś trzymało w kupie bo razem z tymi ciastkami pochłonęłam z 1600 kcal ale i tak mam wyrzuty sumienia. Po co je w ogóle kupiłam..
Dzisiaj zamierzam przyoszczędzić kalorycznie przez cały dzień, wieczorem idziemy na kolację żegnając naszego współlokatora włocha więc pewnie będzie pyszne jedzenie. Słabo mieszka się z ludźmi, którzy są fanami kulinarnymi tak jak ja 😁
Powodzenia na dzisiaj dziewczyny!
Pytanie natury kulinarnej - czy jeżeli natrę łososia czochem, solą, pieprzem i przyprawą do ryby ale nie dam do niego masła i zawinę w folię do piekarnika, to czy nie przyklei mi się do tej folii? I będzie zjadliwy?
Kupiłam wielkiego łosia i teraz muszzę go przyrządzić dla całej familii...
salto piccolo - dlatego właśnie ja nie kupuję, bo wiem, że bym zjadła hiehie
zen - będzie tak, kurczak peklowany, nogi z kurczaka pieczone w rękawie, strogonoff , jajka faszerowane z pieczarkami, gyros, sałatka z tuńczyka, sałatka wiosenna z makaronem ryżowym i koperkiem, ciasto 3 bit z mojewypieki.com, orzechowiec, babeczki z truskawkami i drugie z nutella, tarta z bitą śmietaną i owocami - brzoskwinie, mandarynki, kiwi, banan.
No i jakieś przekąski, typu paluszki, czipsy.
Do picia soki, kompot z truskawek dla dzieci, whisky i wino dla dorosłych 🙂
Ramires nie powinien, teoretycznie ale jesli bardzo się tego boisz, nalej odrobinę oliwy na papier kuchenny i przed ziołami - natrzyj nim łososia. Będzie minimalnie tłuszczu, wręcz znikoma ilość a Ty będziesz miała pewność, że się nie przyklei.
Cierpienie nie wiem dlaczego to zrobiłam.. Muszę przejść jakiś detoks na słodycze, przynajmniej 3-4 dni i później już nie będę na nie miała ochoty. Tragedia.. 😵
mam teraz niespodziewaną przerwę, więc zaraz zamierzam się zapocić na śmierć 😜 najpierw rowerek 45 min (bo tyle trwa odcinek supersize vs superskiny :hihi🙂 w zafoliowaniu, a potem cwiczenia siłowe przerywane aerobami, więc za dwie godziny będę martwa 🏇
a potem zjem sobie ten makaron. bezczelnie sam makaron za 400 kcal. ale najpierw zasłużę na to!!
wracam do was po długiej przerwie, ciężko mi się było zebrać po chorobie i jak już wróciłam do rytmu to... znowu złapałam przeziębienie 🙁 , ale teraz będzie inaczej ! nie dam się i wytrwam ! 🏇 dzięki za wasze zdjęcia- są meeega motywujące, jestem pełna podziwu dla was 💘
leci teraz 8 tydzień mojego przejścia na zdrowe odżywianie, niestety było 1,5 tyg do dupy w którym odpuściłam sobie 🤬 . Po 6 tyg wga spadła o 4-5 kg, teraz nie wiem ile ważę, bo nie mam wagi, ale poszło kilka cm z obwodów, czuję już jak twardnieją mi mięśnie i mam lepszą kondycję i samopoczucie 😀
Dziękuję wam :kwiatek: , bez was nie dałabym rady 😉
salto piccolo :kwiatek:
Jeszcze jedno pytanie - nie ma różnicy czy wsadzę do folii łososia ze skórą od spody czy bez, prawda?
Miałam jeszcze napisać ,że trener personalny u mnie na siłce to totalna porażka. Na początku myślałam ,żeby może wziąć go parę razy ,żeby mnie przypilnował, ale nie chce go nawet na ta pierwszą godzinę , którą mam za darmo. Widzę jak trenuje laski , one robią coś , bo robią , odpoczywają długo,tylko suszą zęby , on suszy zęby . Cwiczenia wykonują byle jak i zazwyczaj mniej powtórzeń niż mają zadane. Porażka. Jest jeden, co jest fajny ale on ćwiczy facetów tylko ( u niego mam tylko pomiar 😜 ). Siłka super ale trener dla kobiet do bani.
dla tych co mają mniej czasu tak ja ja na ćwiczenia
jestem szczęśliwą posiadaczką abtronica X2 i naprawdę polecam, ja nim ćwiczę regularnie dopiero parę dni sam brzuch
bo w robieniu nożyc, brzuszków i innych to ja dobra nie jestem, a tu siadam przed kompa, pracuje ja i moje mięśnie
pewnie wielu z Was mnie zlinczuje albo wyśmieje za ten post, ale może ktoś spróbuje 🙂
ja sprawdzam na sobie i polecam 🙂 a i w porównaniu z tym ile kiedyś kosztował teraz można sobie pozwolić na taki wydatek
ps. po za abtronic też ćwiczę normalnie, ale na 20minut dziennie wspomagam się nim w mniej wolnym czasie 🙂
właśnie nadrabiam zaległości zdjęciowe a mój brzuch się nieźle spina 🙂
Ale i tak nic nie przebije dietetyczki współpracującej z siłownią w Ferio, u której przytyłam w tydzień 2 kg. Da się ? Da się. 😎
chryste wymiękłam w godzinę i 15 minut. ale cwiczyłam bez przerwy jakiejkolwiek 🏇 tęskni mi sie za siłownią, coś czuje ze jutro nie wytrzymam i polece po karnet... szkoda ze moj facet nie chce się zebrać, zapadł w jakiś sen zimowy, ciągle tylko praca z pracy nażre się i śpi do rana. a ja potrebuję tej atmosfery treningowej. tam mi się duuużo bardziej chce i więcej z siebie wyciskam 😁
Wycisk jaki sobie daję: w domu 70 %, na siłce sama 85%, z trenerem 100-110%, jak mam widzów 120%
Mniej więcej tak to się u mnie układa. 🙂
Godzina aerobów + ćwiczenia na brzuch za mną.
escada- skąd to znam, mojego też nie mogłam wyciągnąć. A jak już zebrały mu się nagle chęci to namówił go kolega na inną siłownie niż moja. W necie szukałam dziewczyn, które mają zamiar zapisać sie na moją siłkę i znalazłam dwie, będzie raźniej 😅
meegi- czemu mamy się smiać? :P Wydaje mi się, że ab tronic jest świetną opcją po treningu czy w wolnej chwili w domu przy komputerze. Gdzie zamawiałaś? Może i ja bym się skusiła 😎
Boję się, że trafię na podróbkę (a podróbka potrafi kopnąć prądem- naczytałam się opinii 😁 )
http://www.hitelektro.pl/pas-wibrujacy-odchudzajacy-abtronic-x2-zel.html ?
salto- dzięki :kwiatek: Moja przemiana nie jest taka zacna jak dziewczyn, ale cieszę się, że motywuję 😅
Cariotka, wczoraj biegałam pierwszy raz od... listopada? Może grudnia? Tzn. biegałam to dużo powiedziane, przebiegłam łącznie 10 minut/30 minut całych "ćwiczeń" na bieżni 😉 Zawsze chciałam biegać, ale niestety mam słabą kondycję, psychika mnie powstrzymuje... Czuję się taka duża, ociężała i nieskoordynowana i mam wrażenie, że choćbym nie wiem jak próbowała, to nie będę nigdy biegać przez 30 minut bez przerwy 😉
Zaczęłam biegać w wakacje ubiegłego roku w terenie, ale mi nie szło i na jesień przeniosłam się na bieżnię- i też się zniechęciłam, bo chciałam biegać w programie ćwiczącym pośladki (dużo biegów pod górkę) i też się zniechęciłam, bo mi nie szło. I do tej pory łaziłam na bieżni na tym programie w tempie min. 6km/h, a wczoraj postanowiłam pobiegać na manualu (płaskim) i o dziwo udało mi się ubiegać. Do zakwasów dodaję zakwasy w tricepsie... Skąd, kurcze?
Miałam dziś odpuścić ćwiczenia, ale chyba ruszę zaraz na siłownię, bo w przyszłym tygodniu może być kiepsko z czasem 🙁
yga tak dokładnie ten mam, kupiłam na allegro w podobnej cenie, nie skusiłam się tymi za 35zł, wolałam dołożyć i mieć pewność że kupuje oryginał z żelem w komplecie, nie kopie, jest solidnie wykonany i tak jak mówisz ćwiczę nim przy kompie, a podobno świetny jest na cellulit 🙂
Ja cellulitu nie mam, jedynie rozstępy, a na ten szit tylko ćwiczenia..
Chyba się skuszę 😀
Ćwiczenia na rozstępy? 😉 Chyba laser jakiś :P
Subaru , nieźle , dobrze wiedzieć. Dla mnie Ferio za tłoczne i za drogie 😉
Spłuczka mi nie odbiła i zalała mi cały salon 😵 Dobrze,że wszędzie kafle , wszytsko wypływało sobie na zewnątrz a ja sobie byłam w sklepie po coś do jedzenia. Jeszcze stałam i przyglądałam się ciastkom , jakby mi miało to coś pomóc i spotkała mnie kara. Kupa sprzątania i musiałam zjeść obiad bo 40min po za czasem 3śniadania. Ale spoko jestem po obiedzie. Na podwieczorek więc białko i na kolację białko. Booooli mnie tyłek , mięśnie rosną 😎
o masakra! dlatego ja zawsze zakręcam wężyk jak wychodze, nawet na chwile 😁
Scottie ja właśnie po miesiącu biegania w terenie potrafiłam biec 30 min bez przerwy. Nie jakimś zabójczym tempem ale mi się to udawało. Teraz nie chcę mi się wracać do Tego. Czuję się jak dziwoląg jak biegam...nie wiem dlaczego. Moje pierwsze spotkanie z bieżnią było śmieszne. Czułam się jak chomik i mimo że nie mogłam to dalej biegłam bo bałam się zejść 😁
Ćwiczenia na rozstępy? 😉 Chyba laser jakiś :P
noo laserem mozna zdzialac cuda, ale na wycwiczonej napompowanej pupce mniej się rozstępy w oczy rzucają 😉
Rosek a kupa wypływała czy tylko woda? 😁
ja znów o kupie..
Nie powiem ; głodnemu chleb na myśli 😁 😁 😁
Czysta woda ,że spłuczki naszczęście 😉
Hmm, a właśnie, miała któraś z Was do czynienia z usuwaniem rozstępów laserem? Cholernie mi one obniżają samoocenę, szczególnie te na piersiach bo tych na zadzie nie widzę i mnie nie ruszają 😁
Gdyby to faktycznie miało dać jakieś rezultaty to już dziś bym zaczęła zbierać grosiki...
Dziewczyny! Pomiar tłuszczu , wody itp robi się w ubraniu czy trzeba sie rozebrać do bielizny?
Ja musiałam mieć gołą dłoń i stopę 😉
ja wskakiwałam w bieliźnie, ale możesz w ciuchach. Tyle, że im więcej masz na sobie , tym waga ogólna będzie zaburzona, a co za ty,m idzie i procenty.
Wskocz w gaciach i np dłuższej koszulce, takiej za tyłek, jeśli się wstydzisz w bieliźnie.
spoko, mogę w bieliznie tylko własnie muszę wiedzieć , bo będzie mi to robił fajny trener, to nie wiem czy załozyc coś ładnego czy jak zwykle na siłke gacie po tacie 😁
Ja na rozbieranie przy trenerze mam sportowe gacie. Nie są to majty w kwiatki, ani koronkowe maleństwo, które też nie wyglądałoby na miejscu. Takie sportowe biodrówki. A na górę zawsze top. I tak się pokazuję, jeśli już muszę/chcę coś pokazać.