Zbieramy pieniądze na ocalenie Kucykowej Rodziny!!! 🤔trzałka:

🤔trzałka:

🤔trzałka:

🤔trzałka:

🤔trzałka:

Zadatkowano kucyki kwotą 300 zł i zabrano je do fundacyjnej stajni(Fundacja Centaurus). Mamy czas do 15 czerwca aby ocalić całą piątkę. Potrzeba 4000 zł aby ocalić wszystkie.
Jeśli zechcesz im pomóc, możesz dokonać wpłaty na konto zbiórkowe z dopiskiem Kucykowa Rodzina
Konto zbiórkowe
PKO BP 56 1020 5226 0000 6002 0382 1840
Fundacja w imieniu tych zwierząt bardzo
dziękuje za pomoc!!!
🏇 🏇 🏇 🏇 🏇
Proszę o podanie numeru decyzji zezwalającej na przeprowadzenie zbiórki publicznej oraz nazwę organu, który ją wydał. Dziękuję 🙂
Fundacja Centaurus przeprowadza tą zbiórkę na rzecz wielu koni. Ja udostępniam te informacje.
No rozumiem, chciałam się dowiedzieć, czy zbiórka jest legalna i czy Fundacja ma na nią pozwolenie. Taka informację chyba możesz przekazać również?
tak zbiórka jest całkowicie legalna.!! Fundacja Centaurus ratuje konie, które mają trafić na obój...
ale maja grac na tym oboju?
Tak, tak. Fundacja oczywiście jest legalna ale by przeprowadzać publiczną zbiórkę pieniędzy nie wystarczy być legalną fundacją ratującą konie, bo na każdą zbiórkę trzeba mieć pozwolenie, decyzję od właściwego urzędu. Takie jest prawo. Niestety bardzo dużo organizacji o tym zapomina a potem są cyrki.
Ale wy się nie znacie! Macie wpłacać i już! Przecież podanie samej nazwy fundacji czyni informację o 'kucykowej rodzinie' całkowicie wiarygodną! 😁
Dracena, wpisz w wyszukiwarke "fundacja Centaurus" - fajnych rzeczy sie dowiesz 😉
ja chcialabym wiedziec, dlaczego to zle, ze konie graja na oboju.
katija, bo obój ma dużo takich małych klawiszy (?) i konie grając bardzo się męczą bo nie dają rady naciskać kilku na raz kopytami 🙁
No własnie, na pewno są instrumenty dostosowane do kucyków. Obój pewnie nie i dlatego jest zbiórka. Tylko czy powinna być na ten inny isntrument, a nie na wykup kucyków?
Miss, a z drugiej strony stres, jak brakuje precyzji. Gdyby miały trafić na taki karylion, to by sobie poużywały...
Ale karylion drogi, nie wiem czy zbiórka da radę.
Eh, klikam z ciekawości w stronę, a tam kucyki, które przejechały setki (sic!) kilometrów, a wcześniej był własnością burmistrza, któremu nie wypada na takim stanowisku trzymać jakichś lichych koników. Gdyby były własnością biednego rolnika, to by były mniej medialne?
Jak to jest, że konie zawsze do tej fundacji trafiają albo od okrutnych sportowców, albo od handlarzy sadystów, albo (zapewne) skorumpowanych osób publicznych? 🙄
4000 to trochę dużo za te kucyki. Nie wydaje mi się, żeby handlarz tyle za nie dał.
klarnet w sumie latwiejszy. moze lepiej na klarnet zbierac niz na oboj?
tak, trzeba być klarnetem żeby na takie coś wpłacać kasę 😎
echh ile może stracić każda organizacja przez sztab nastolatek konisiowych, bez zadnego pojęcia o jej działaniu, zgody na cokolwiek,rzucających hasła bez pokrycia... zapewne centaurus nawet nie wie o tej pseudopomocowej inicjatywie w wykonaniu Dracena,
Post został usunięty przez moderatora