DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Chyba każdego wkurza co innego.  😉

Dla mnie z przodu nie muszą leżeć idealnie, za to MUSZĄ tak leżeć na dole. Jeśli dolna linia nie jest idealnie równoległa do podłoża, to jakiejś nerwicy dostaję. Nienawidzę jak mi ta linia w tylnej części idzie do góry, lub nie daj Boże do dołu.
O coś takiego np

Tu np były chyba po prostu za duże siodła.
Ale tu np siodło już małe, 17-ka, a pad też się naciąga i dolna linia jest krzywa.  🤔wirek:

A przód.....a kit z przodem.  😉
Ale fakt, że skoro się już szyje pod wymiar to warto zadbać i o przód. Co też następnym razem uczynię.
Bronze   "Born to chase and flee.."
18 marca 2012 15:55
Pad z kieszonkami od Ivett w wersji kolorystycznej "bronze"  😉
Poważnie rozważam zakup padu od ivett 🙂 (jak chyba sporo z nam) tylko mam dylemat co do koloru bo i klacz oryginalnej maści.
Raczej nie chcemy czerwieni. Fiolet wygląda na niej bosko ale mamy jeden fioletowy czaprak. Myślałam nad jakimś beżo/bronzem, taki kilka odcieni ciemniejszy od konika, ciemną zielenią lub niebieskim (tym ciemniejszym). Co myślicie?

Przedstawiam Wam Pejdaci 🙂

została prezentem urodzinowym, ma wieeelgachne szczoty i bujne owłosienie i bardzo odpowiada pierwowzorowi 🙂  jest wielgaśna i cudna! włascicielka była wniebowzięta i bardzo szcześliwa.

wielkie ukłony dla Sio, za bardzo szybką realizację zamówienia ekspresowego, i spełnienie najskrytszych marzen 😅
Falabana
on tylko taki wyszedl na zdjeciu czy jezt troche jak by bezowy ten twoj kon? 🙂😉
ostanio odkrylam ze na moim siwku ladnie wyglada ecri, i to bedzie moj nastepny pad od ivett chyba 🙂😉 ale moj siwy jeszcze dosyc ciemny jest i siwial z ciemnego kasztana.  😉
Isabelle
nie ogarniam jak ktos moze takie cos sam zrobic,  😜 Sio   👍
sliczne fryziatko  😅
Arimona,  własie to jest achałteke/śl 😀  ma malutką gwiazdkę, a poza tym to nie wiem w co sie wrodziła, bo bujna jest i włochata jak fryz zupelnie. grzywą mogłaby obdzielić z 5 koni  😅
pokaz pokaz zdjecie ! ) zabawka wyszla zupelnie jak fryyyz  🤣
Arimona - nie trochę ale powiedziałabym, że jest beżowa. Maści jeleniej, ale tego jaśniejszego odcienia. Hm.. może to zdjęcie lepiej oddaje maść. Kompletnie nie wiem w czy jej byłby ładnie. Fioletach... ale ja nie przepadam 😉

Brazowy bierz na bank!! Ciemny brazowy, ivett ma w galerii zdjecie na siwku bialym. A na takiej bezowej jeszcze lepiej bedzie wygladac!!
Danusiu, ja bym celowała w brązy i beże, wyglądałaby wspaniale! jeszcze po głowie chodzi mi taka wiśnia głęboka 😍

Arimona,  do juz do włascicielki sie musze usmiechnąć, albo machnąć sama fotkę 😀
Falabana ciemnoniebieski będzie wyglądał bosko  😍
Sio  łał ,  a nawet wielkie WOW  !!! Fryz nie fryz jest piękny  😍

od dyskusji o doborze kolorow do masci koni, jest konska rewia mody. o padach ivett sie tam tez rozmawia.
Aleks   Never underestimate the possibility for things to improve in ways you cannot yet imagine - Karen Rohlf
19 marca 2012 09:47
Nie wytrzymałam i choć zdjęcie mogło być lepsze to pochwalę się padem od ivett 😀.

Logo mamy z drugiej strony 😉. Postaram się zrobić niebawem kolejne podejście tak bardziej z profilu i z logiem 😉. Nie mniej jednak, pad jest idealny  :kwiatek: .

A ja tylko dodam ostatnią już fotkę padu. Obiecuję, że ostatnia.  😉 Przy siodłaniu po prostu przesunęłam go bardziej do przodu. Myślę, że leży lepiej i nie ma co się czepiać.  😉

tunrida,  Jak dla mnie to teraz leży idealnie😍 i nie ma co kombinować z krojem 🙂
Ja skończyłam dziś taki pad, kolor jest typowo seledynowy a nie taki jasny, mam nadzieje że na koniu uda się zrobić zdjęcie z prawdziwym kolorem i prostymi brzegami  😉
Robie też po prostu HURTOWO naczółki, mam nadzieje że chociaż 1 będzie ładnie wyglądać na koniu haha  🤣
Zorilla,  poka naczółki😀
Zorilla pokaż naczółki?
Ja szukam jakiegoś i nie powalają mnie te, które widziałam...🙁
ja też chce zobaczyć naczółki !  😍

tunrida
- przez Ciebie teraz będę maniakalnie zwracać uwage na linie dolną czapraka  🤬, wcześniej tylko na przód i ogólnie czy wystaje wszędzie wystarczająco 😉)))
Pokaże jak jutro poprzymierzam, zrobie na koniu. Obawiam się że nie będzie na co patrzeć  🤣

Wzięłam się też za przemalowanie ogłowia. Chciałam domalować zdarte miejsca, ale farbka okazała się ciemniejsza, a że to ogłowie 'z kota' stwierdziłam że zaryzykuje. I powiem wam że bardzo fajnie wygląda, może uda mi się dziś skończyć to poskładam i jutro pokarze. Jak z trwałością to nie wiem, ale ogłowia które w ten sposób odratowywałam (ale nie zmieniając koloru) są bardzo w porządku. Tak więc z jasnego brązu będzie ciemny brąz 🙂
Chyba każdego wkurza co innego.  😉

Dla mnie z przodu nie muszą leżeć idealnie, za to MUSZĄ tak leżeć na dole. Jeśli dolna linia nie jest idealnie równoległa do podłoża, to jakiejś nerwicy dostaję. Nienawidzę jak mi ta linia w tylnej części idzie do góry, lub nie daj Boże do dołu.

Każdy ma swojego  🤔wirek:  😁
kabelek do aparatu się odnalazł....tak więc wrzucam ostatnie "uszki", trzeba jeszcze ostatnie czaprakensy obfocić  🙂

deborah   koń by się uśmiał...
19 marca 2012 19:02
krysiex213, rewelacja! masz fotki na koniu?
Sio   nowe wcielenie marchewki
19 marca 2012 19:09
I wchody wstawiać moją w weekend skończoną robótkę a ona już wstawiona 🙂  Dziękuję Isabelle.
I podoba mi się pad tundridy 🙂 ojjj kiedy ja będę bogata i ze swoim koniem, żebym mu mogła kupować i kupować...  🙁
Jak będziesz miała 37 lat.  😁

krysiex- bardzo ładnie wykonane !  🙂
Sio,  praca się podobała niesamowicie! aż wzruszenie wywołała 🙂 teraz pora zamówić Rudzielca w formie mini do kluczyków 🙂 

tunrida,  nigdy chyba czlowiek nie jest dość bogaty 😀 zawsze istnieją szmaty do kupienia, i człowiek sie nigdy nie dorobi dosc mocno przy własnym zwierzu😀
Nawet przy samym sobie się nie może wystarczająco dorobić  😉 😉
Po bojach, trudach i poszukiwaniu zaginionego bębenka od maszyny wstawiam swoje najnowsze 'dziecko'  🏇
przeszedł już pomyślnie crash-testy na koniu-destruktorze. Nie dał się pokonać więc będzie mi wiernie służył 🙂
Ponadto zmniejszałam kantar dla konia znajomej, bo okazał się za duży. Ale tak to jest jak się kupuje przez internet.  🤔wirek:

Edit: W rzeczywistości on nie jest taki krzywy. Nie chciał ze mną współpracować i się układać 🙁
deborah tunrida dzięki  :kwiatek: mam nadzieję że uproszę właścicielkę o foty na modelu 🙂  (odkryłam że te jasne są rodem z nici starlight z 2008roku!! )
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się