Zostałam bardzo szczęśliwą posiadaczką maski od ivett 🙂 Jest wykonana po prostu fenomenalnie, z bardzo dobrych materiałów, super leży. Absolutnie rozbroiła mnie dziurka na grzywę 😀 ale dzięki temu koń wygląda mniej ufoludkowo
mam pytanko do dziewczyn szyjących derki- do zapięc takich jak wstawiła ivett potrzebuję taśmę 25cm, czy taka będzie dobra na lamówkę i 'grzbiet' czy za cienka?
Ivett, takie pytanie mam: czy masz może takie papierowe wykroje masek? Takie jak się robi np. z burdy? Można od Ciebie taki "dostać nie bezinteresowanie" ? 🙂
Zapewne było, ale ja jestem cienias w szukaniu 😵 🤬 Mam takowe pytanie jakie są wymiary padów ANKY ?chodiz mi o jak najdokładniejsze :kwiatek: Oraz z jakich materiałów wykonać . Z góry dzięi za odp :kwiatek:
dla wszystkich którzy chcą się nauczyć robić kantarek sznurkowy znalazłam bardzo fajną stronkę jest po polsku i jest wszystko ładnie pokazane na zdjęciach oto link http://www.zrozumieckonie.republika.pl/wiazanie.html
Czytałam, że były tu osoby, które planowały wykonać samodzielnie czambon, ale jakoś nie znalazłam finału tych zamiarów. Komuś się udało? Mógłby się podzielić "instrukcją"? Chodzi oczywiście o czambon skórzany, nie o gumy. Dzięki z góry :kwiatek:
Na zdjeciu jest nieznacznie zsunięta na bok, ale to przez liczne bryki i szalone galopy, niestety przyszłam do niego dość późno kiedy już był wybiegany i całkowicie pochłonięty konsumowaniem trawy, no i nie udało mi się zrobić zdjeć " w akcji", ... ale leży najlepiej ze wszystkich naszych derek kupowanych w sklepie 🙂
ivett ekstra 🙂 tylko tak patrze i patrze i wydaje mi sie jakby ta siatka była taka delikatna... a moje kobyły to strasznie lubią wyczyniac rozne dziwne rzeczy i pewnie po tygodniu by takie cudo bylo made in wyciep
LOVELY no właśnie tego się boję, a komary znow zaczęły niesamowicie ciąć i muchy sie jakies takie nerwowe zrobily ostatnio ze konie nawet na pastwisku nie chca byc. Pół godziny i juz stoją pod stajnią. I kombinuje jak im pomóc. Jedynie przychodzi mi na mysl ivettowa derka. Ale w przypadku moich wariatek musiałabym im zakupic zbroje i to z ruskiej blachy...
Już sie lekko przybrudził. Logo krzywo przyszyłam (część i tak ręcznie przyszywałam, bo nie mogłam przepchnąć padu przez maszynę, następnym razem będę przyszywać na niezszytym padzie). Materiał spodni jest za słaby i się pruje (widać przy górnym pikowaniu), muszę poszukać jakiejś bawełny. Lamówka z taśmy bo nie miałam już siły do zamszowaj (wychodziło mi tylko po prostej)
Mam nadzieje, ze bedzie dobry i ze po praniu będzie się trzymał 😁
korsiku moim skromnym zdaniem... REWELACJA! gratuluję, wygląda na ładnie uszyty i jest równiutki 🙂 herb to drobiazg, z czasem wynajdziesz sobie materiały które będą trwałe 😉 moim zdaniem super! 😀
korsik- jak na własnoręcznie zrobiony to całkiem niezły !! Gratuluję. 🙂 Herb już wiesz jak robić by było ok. Nad lamówką popracuj by była zamszowa. Poza tym- supcio. 😀