DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

Korsik, to taki problem przejrzeć oferty sklepów jeździeckich??
http://pasi-konik.pl/pl,category,43771,akcesoria,do,derek.html
przejrzałam, ale 14zł za jedną sprzączkę to sporo
korsik, tu jest 2 razy tańsza http://www.horsehouse.pl/Katalog/Sprzaczki-do-derek-Hansbo.html , tańsze są na allegro ale to są sprzączki paskowe i nie mają tego dodatkowego "drucika", więc chyba nie za bardzo by się nadawały http://allegro.pl/item1179674056_klamra_z_rolka_metal_kr_50.html
dzięki  :kwiatek:
to ja ma jeszcze taniej
http://www.hippoland.abc24.pl/default.asp?kat=46493
te do kantara się też nadają
Zostałam bardzo szczęśliwą posiadaczką maski od ivett 🙂 Jest wykonana po prostu fenomenalnie, z bardzo dobrych materiałów, super leży. Absolutnie rozbroiła mnie dziurka na grzywę  😀 ale dzięki temu koń wygląda mniej ufoludkowo

widać że leży idealnie  💘
mam pytanko do dziewczyn szyjących derki-
do zapięc takich jak wstawiła ivett potrzebuję taśmę 25cm, czy taka będzie dobra na lamówkę i 'grzbiet' czy za cienka?
na lamówkę będzie ok, a na grzbiet ja daję 5 cm
Ivett, takie pytanie mam: czy masz może takie papierowe wykroje masek? Takie jak się robi np. z burdy? Można od Ciebie taki "dostać nie bezinteresowanie" ? 🙂

Niestety, ten wykrój to moja słodka tajemnica 🙂
Strasznie dużo czasu i materiału potrzebowałam, żeby dopracować maski.
Wykroju nie oddam  😎
haha ok 🙂 szanuję to 🙂 dziękuję za odp. 🙂
Hermes   Może i mam podły charakter, ale za to dobre serce.
18 sierpnia 2010 14:30
Zapewne było, ale ja jestem cienias w szukaniu  😵 🤬 
Mam takowe pytanie jakie są wymiary padów ANKY ?chodiz mi o jak najdokładniejsze  :kwiatek:
Oraz z jakich materiałów wykonać .
Z góry dzięi za odp  :kwiatek:
Kastorkowa   Szałas na hałas
18 sierpnia 2010 15:57
dla wszystkich którzy chcą się nauczyć robić kantarek sznurkowy
znalazłam bardzo fajną stronkę jest po polsku i jest wszystko ładnie pokazane na zdjęciach oto link http://www.zrozumieckonie.republika.pl/wiazanie.html
[quote author=Chuda link=topic=88.msg675374#msg675374 date=1281709658]
ivet genialny pomysł  👍

ale co jest genialnym pomysłem??
[/quote]

bryczesy 🙂

czarna96
Ivett, myślę, że to jak zrobić kołnierz do derki
niektórzy troszkę za bardzo próbują się podlizać

ale o co ci chodzi? Ja nie mam zamiaru sie nikomu podlizywac ani nie musze  🙄
luzik  :jogin: ja tylko żartowałam  :wysmiewacz22:
:kwiatek: :kwiatek:  spoko 🙂
Mucha nie siada  by ivett oczywiście  🙂

Jeszcze raz dzięki, ivett  :kwiatek:

Jakość wykonania - pierwsza klasa  👍
Czytałam, że były tu osoby, które planowały wykonać samodzielnie czambon, ale jakoś nie znalazłam finału tych zamiarów.
Komuś się udało? Mógłby się podzielić "instrukcją"? Chodzi oczywiście o czambon skórzany, nie o gumy. Dzięki z góry  :kwiatek:
vaverite, leży jakby było na miarę szyte  😉
no! 🙂

Na zdjeciu jest nieznacznie zsunięta na bok, ale to przez liczne bryki i szalone galopy, niestety przyszłam do niego dość późno kiedy już był wybiegany i całkowicie pochłonięty konsumowaniem trawy, no i nie udało mi się zrobić zdjeć " w akcji", ... ale leży najlepiej ze wszystkich naszych derek kupowanych w sklepie 🙂

No i precyzją wykonania też bije wszystkie  👍

Raz jeszcze dzięki  :kwiatek:

proszę bardzo 🙂
kolorwiatru   Pani władczyni imperatorka
20 sierpnia 2010 12:45
ivett ekstra 🙂 tylko tak patrze i patrze i wydaje mi sie jakby ta siatka była taka delikatna... a moje kobyły to strasznie lubią wyczyniac rozne dziwne rzeczy i pewnie po tygodniu by takie cudo bylo made in wyciep
młody niestety zniszczył doszczętnie ivettową siatke, ale reszta żyje  😉
kolorwiatru   Pani władczyni imperatorka
20 sierpnia 2010 13:05
LOVELY no właśnie tego się boję, a komary znow zaczęły niesamowicie ciąć i muchy sie jakies takie nerwowe zrobily ostatnio ze konie nawet na pastwisku nie chca byc. Pół godziny i juz stoją pod stajnią. I kombinuje jak im pomóc. Jedynie przychodzi mi na mysl ivettowa derka. Ale w przypadku moich wariatek musiałabym im zakupic zbroje i to z ruskiej blachy...
tara!

Już sie lekko przybrudził. Logo krzywo przyszyłam (część i tak ręcznie przyszywałam, bo nie mogłam przepchnąć padu przez maszynę, następnym razem będę przyszywać na niezszytym padzie). Materiał spodni jest za słaby i się pruje (widać przy górnym pikowaniu), muszę poszukać jakiejś bawełny. Lamówka z taśmy bo nie miałam już siły do zamszowaj (wychodziło mi tylko po prostej)

Mam nadzieje, ze bedzie dobry i ze po praniu będzie się trzymał  😁
korsiku moim skromnym zdaniem... REWELACJA! gratuluję, wygląda na ładnie uszyty i jest równiutki 🙂 herb to drobiazg, z czasem wynajdziesz sobie materiały które będą trwałe 😉 moim zdaniem super!  😀
korsik- jak na własnoręcznie zrobiony to całkiem niezły !! Gratuluję.  🙂 Herb już wiesz jak robić by było ok. Nad lamówką popracuj by była zamszowa. Poza tym- supcio.  😀
escada, tunrida dzięki  :kwiatek:
jadę w tym tyg. do wrocławia, to popatrze na materiały, tylko musze poszukać jakiś sklepów
korsik, super... zdolniacha 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się