* * * Kolejna tragedia - pożar w Stajni w Brzózkach * * *

Zgadzam się z marysia550 i koniaraw! TOZ chce pomóc! Nie widzę w tym nic złego! Każdy chce pomóc i nawet niewielkie datki są uwzględniane. Każdy jest wielki nie ważne ile przesłał! Nawet te 5 zł. jest potrzebne! Wszyscy co pomagają są wielcy!  😅  Nikt nie powinien się tego wstydzić!  :kwiatek: Nie rozumiem toku myślenia nie których  🤔 Ale to nie wątek do wykłócania się  😉

Po zatym. Pomogłabym jakbym mogła. Niestety krucho u mnie z kasą 🙁 Sprzętu też nie mam, ale pomogę!  :kwiatek:
KoniowataOla- miło, a teraz czekaj na bana.
o rany czy mozemy juz skonczyc te przepychanki?
Na prawde nawet przy tak ciezkiej sytuacji w jakiej teraz znalazla sie stajnia w Brzozkach musicie uzewnetrzniac swoje racje???
Kto i jak i w jaki sposob pomaga w tym momencie jest chyba najmniej wazne.
Liczy sie to ze pomoc nadchodzi z kazdego zakatka Polski a i chyba nawet zza granicy.
Kurcze horse art mam nadzieje ze juz dosc tego zlego i ze juz w koncu dla Was zaswieci slonce denerwuje sie bo nie wiem czy te paczki do Was dotarly
Bardzo proszę moderatorów o uporządkowanie wątku
Jak już 3krotnie wspominałam, to nie miejsce na kłótnie
Ja kłócić się nie mam mikro zamiaru, napisałam własne zdanie - to wszystko. Nie mam zamiaru nikogo krytykować

Jednocześnie bardzo dziękuję forumowiczom za ciepłe słowa i tu i na PW oraz za zaufanie.. aż mi się łezka w oku zakręciła (niejedna)  😡
Jesteście wielcy!!  💘

Dziękuję również młodszym stażem forumowiczom za odmłodzenie mnie - to również niezmiernie miłe od pewnego wieku hihi

Dziś lepsza pogoda. Słońce. Wiatru mniej. Koniom zdecydowanie łatwiej :-) Niestety w nocy zapowiadają kolejne przymrozki  🙁

Proszę zatem forumowiczów o zaklinanie pogody - coby wiosna przyszła taka prawdziwa, ciepła i słoneczna - forma zaklinania do wyboru ;-)
Nie tylko koniom nagle bezstajennym będzie łatwiej - ale i nam wszystkim się uśmiechy pojawią na twarzach i codzienność stanie się przyjemniejsza!!  🏇
_Gaga-oby tak dalej,obiecałam pomoc i pomogę,ale już dostaję wiadomości,że to ostatnia taka pomoc tozu,bo zamiast podziękowań za pomoc dostaliśmy opie... za nieetyczność. Masakra jakaś.

Powyższe mnie powaliło na łopatki!
Czyli jaki jest cel działalności TOZu? Zbieranie zewsząd pochwał? Czy pomaganie zwierzętom w potrzebie? Miałam wrażenie, że kryterium pomocy to sytuacja zwierząt (nie ważne czy stajnia jest reprezentowania na forum X czy Y) a nie to, czy przedstawiciele TOZ spotkali się z sympatią i pochwalami.... Po takim wpisie mam watpliwości czy TOZ pomoże jeszcze koniom w potrzebie z okolic Polic? Chociaż konie będą tej pomocy potrzebować. Jak to będzie się mialo do statutu i do celow działania TOZu?
koniaraw   I want to give you kopas w dupas.
05 kwietnia 2012 20:00
My też kłócić się nie zamierzamy  🙄
To my będziemy o słońce się modlić,myślę że jakieś 25 stopni ciepła wystarczy ?  😉
Właśnie właśnie,forumowicze są wielcy !  😅

Facebook,photoblog,nasza-klasa oraz prywatny blog powitały link do nagłośnienia sprawy pożaru  💘
(Aż 76 % użytkowników nie wiedziała o tej tragedii !  😵 )
Kłócić się nie zamierzam 🙂 Każdy ma prawo wyrazić własne zdanie.
Jednak robi nam się tu straszny off topic  🚫

Oczywiście modlimy się o ciepełko i o mało owadów co przeszkadza koniuchom  :kwiatek:

A wraz z tym podziwiam wszystkich za to zaangażowanie  😅
tatankas, jak dlugo jestes na forum zeby tak lekko je wartosciowac? miesiac?

ja chyba 12 lat. DWANAŚCIE LAT!!!  To tyle ile ma lat część obecnych tu szczypiorków, rodzili sie jak my tu byliśmy. I znam starych forumowiczów, oni też tu są po kilkanaście lat.  I wiesz co możemy się lubić, nie lubić, zgadzać ze sobą, nie zgadzać.  Ale po tylu latach, akcjach, trochę przeżywaniu kawału czasu razem i sledzeniu co się w naszym życiu pozmieniało - ja im ufam - w sprawach pomocy innym.  Bo nie raz i nie dwa sprawiali sie na medal.

Ty nie widzisz tej spoleczności bo jesteś nowa. 

Jak chcesz, zasobie oddzielny wątek, a tutaj daj nam pomagać.  Koleżanka, która ma tą samą pasję co my, jest w potrzebie.

Nie nawet miesiąca nie jestem,weszłam tu widząc tragedię niedaleko mnie i się zarejestrowałam,chciałam pomóc,podzwoniłam,załatwiłam udostępnienie konta,choć wielu osobom to się nie podobało,bo mamy bardzo dużo pracy ze swoimi zwierzakami,wzięłam tą dodatkową pracę na siebie,by nie obciążać innych,nie chciałam rozgłosu żadnego,laurów czy co tam jeszcze,chciałam uczciwie się rozliczyć i skoczyli na mnie jak wściekłe psy,a za co,za to,że podałam dane dzięki którym i tak nikt nikogo nie pozna,jakaś paranoja.

[quote author=Karla🙂 link=topic=87639.msg1361950#msg1361950 date=1333637120]
a ja powiem tylko tyle
to nie TOZ jest tu najwazniejszy! tylko pomoc  stajni,potrzebujacym koniom i ludziom i z wami czy bez da sie to zrobic,re volta juz nie raz to udowodnila i to zanim przedstawiciele tozu tu sie pojawili.
Ohydne jest to jak sie na sile chce zachowac "krysztalowosc" pomijajac to co jest najwazniejsze-pomoc potrzebującym z Brzózek. Jesli takim problemem jest cala ta zbiorka na wasze konto to serio najlepszy wyjsciem jest gaga i jej konto-juz nie raz  udowodnila, ze jest osoba godna zaufania.

Lostak-swietnie to wszystko ujelas! Dobrze, ze juz jestes...
[/quote]

Co ty w ogóle piszesz,jaki toz najważniejszy,przecież właśnie dla Brzózek i dla koni udostępniliśmy konto,dla nas nie pójdzie na to ani grosz.Ludzie o c wam chodzi w ogóle,bo już was ani trochę nie rozumiem.
05 kwietnia 2012 20:18
Tatankas - Niby tak,ale skupić też się trzeba na temacie,czasem takie bzdety olać i zapomnieć,skupić się na pomocy,my nie spoczywamy na laurach,na takich banach też, mi szczęka tak opadła, 🤔zczeka: jak zobaczyłam co to się powyprawiało przez ten pożar,teraz skupić się trzeba na pomocy nie na kłótni,więc
sprawę tu i teraz oficjalnie zakończmy, i toz się kłócić nie będzie, i my. Koniec kropka,skupić musimy się na pomaganiu jako grupa  :grupa:  a nie pojedyńcza jednostka !  😅 😅 😅
wczoraj dotarly 4 paczki, dzis 2, oglowie, szczotki, dzieciece ubrania, toczki , dereczka....... wroce z dziecmi z lasu - napisze od kogo i co jeszcze 😉 i bardzo piekne listy w nich byly 😉\nie ogarnelam do tej pory żeby spisac przez ta akcje z zalaniem ... (no i zajęcia z dziećmi)

masakra... z grożącego pozaru domu wyniosłam tylko własnie komputer...a teraz go strace przez powódź? 🙁

jak pisaliście - tak, każda rzecz się przyda  😅 dziękujemy za wszystko !!! 😍

oczywiście są rzecyz bardziej "na już" potrzebne, potrzebne "na potem" i takie mniej potrzebne czy "dość zbędne" które jednak można wymienić na coś potrzebnego...

tematu etyczności bądz nie wypisywania kwot i rzeczy, ktore konkretne os. przysłały nie będe poruszać. to nie czas ni miejsce. jestesmy wdzięczni za każdą pomoc w kazdej formie i stylu 😉
kazdy pomaga jak moze i zgodnie ze swoimi zasadami 🙂 wiec dziekujemy toz, mimo ze takei poruszenie przez te imiona i kwoty(czyli calkiem anonimowo tak czy siak).  prosze o zakonczenie tematu bo zaraz bedzie nerwowo i przykro ...
[quote author=tatankas link=topic=87639.msg1361924#msg1361924 date=1333636099]
_Gaga-oby tak dalej,obiecałam pomoc i pomogę,ale już dostaję wiadomości,że to ostatnia taka pomoc tozu,bo zamiast podziękowań za pomoc dostaliśmy opie... za nieetyczność. Masakra jakaś.

Powyższe mnie powaliło na łopatki!
Czyli jaki jest cel działalności TOZu? Zbieranie zewsząd pochwał? Czy pomaganie zwierzętom w potrzebie? Miałam wrażenie, że kryterium pomocy to sytuacja zwierząt (nie ważne czy stajnia jest reprezentowania na forum X czy Y) a nie to, czy przedstawiciele TOZ spotkali się z sympatią i pochwalami.... Po takim wpisie mam watpliwości czy TOZ pomoże jeszcze koniom w potrzebie z okolic Polic? Chociaż konie będą tej pomocy potrzebować. Jak to będzie się mialo do statutu i do celow działania TOZu?

[/quote]

Czy wiesz w ogóle na jakiej zasadzie działa toz-chyba nie.Toz składa się wyłącznie z wolontariuszy,w wolnym czasie pomagamy zwierzakom,ten nasz wolny czas przedłuża się do pełnego etatu pro bono(nie mamy czasu na obowiązki domowe i rodziny często zaniedbujemy),często musimy odmawiać ludziom,bo nas jest 5 aktywnych wolontariuszek,a zwierząt i interwencji setki.Robimy to całkowicie za darmo,na co dzień,a nie od święta,albo raz na jakiś czas.Nie liczymy na pochwały żadne,ale jeżeli słyszę ,że za mój wysiłek i pracę jeszcze mnie besztają to jako osoba prywatna,bo taką osobą jestem-mówię dość.Jak cię leją po twarzy to nie mówisz dziękuję,tylko się stawiasz.No i ja się stawiam.
05 kwietnia 2012 20:41
Dobra,tatankas,z tego wątku zaczyna się powoli robić szmera brudów !  🚫
Jeśli masz zamiar komuś tłumaczyć jak działa toz,to nie tutaj,najwyżej w prywatnej wiadomości.  🤔
[s]MY TEMAT TEGO ZAMIESZANIA OSTATECZNIE KOŃCZYMY !!![/s]

Trzeba wrócić do tematu stajni i koników  🏇 🏇 🏇
lostak   raagaguję tylko na Domi
06 kwietnia 2012 06:23
potrzebuje imie i nazwisko oraz nr komorki na PW osoby do ktorej ma dotrzec kurier.

to beda duze pudla, wiec rozumiem ze najwygodniej wyslac na Nowe Wapno? idzie duzo sprzetu jezdzieckiego, dodatkowo derki, polary, ochraniacze, dwa kompletne oglowia z wedzidlami, czapraki, kaski.

dajcie znac to jeszcze dzis kurier wyjedzie.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
06 kwietnia 2012 06:31
Zbyszek Koguciuk
Brzózki 25
72-022 Nowe Warpno

Tel. 608 181 650, 602 307 170

wszystko było na pierwszej stronie 😉
06 kwietnia 2012 06:39
dzięki Ktoś, przeczytałam 9 stron wstacz, dotarłam do 4-tej od konca, zobaczylam ze jest adres i pomyslałam, ze wcześniej juz nie bedzie szczegółów. :kwiatek:
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
06 kwietnia 2012 06:43
wiem,wiem,przyzwyczaiłam się do współpracy z managerami,którzy zawsze zapominają,że to co najważniejsze zazwyczaj jest na początku  :kwiatek:
a juz myslalam ze sie do przesylki lostak podczepie.
Ale lostak dziala tak szybko ze samolot odrzutowy przy tym to zolw 😀.
No nic ode mnie po swietach nastepne paczki poleca do Brzozek
Kochani modzi - uporządkujcie proszę wątek, bo 3 dni bezsensownych kłótni w TAKIM temaci to lekka przesada  🙇

Od rana słońce. Ale noc kiepska. Konie linieją, a na dworze w nocy -4 do -5 :-(

Ponawiam apel o zaklinanie pogody. Można chuchać aby koniom było cieplej ;-) ew inny nadmuch ciepła zorganizować ;-)
Jak Wszyscy chuchniecie ciepłem na północny zachód - zadziała  🏇

Tymczasem Wszystkim życzę spokoju i uśmiechu w przedświątecznym zamieszaniu  😀
06 kwietnia 2012 07:13
a juz myslalam ze sie do przesylki lostak podczepie.
Ale lostak dziala tak szybko ze samolot odrzutowy przy tym to zolw 😀.
No nic ode mnie po swietach nastepne paczki poleca do Brzozek

oj tam oj tam.  konie marzna. wiec derki sie przydadza... jesli chcesz sie podczepiac, nie ma problemu, po swietach idzie druga partia.  serdecznie zapraszam.

ktoś  - dobre! :kwiatek:
Ja dziś coś przeleje, ale walczę z depra, więc ciagle zapominam  😤 😀iabeł: 😤
ode mnie dzis wychodzi paczka z derkami w tym dwie małe-  😡 ale te derki swoje juz przeszły... brak pasow - trzeba doszyc- doszlam do wniosku ze u Was nie czas na rewie mody i wysylam to co mam. Wieksze sa w dobrym stanie uzywalnosci ze znakiem Ivett

Pozdrawiam i mam nadzieje ze wszystko sie przyda 😉
06 kwietnia 2012 08:54
złota - Im się teraz wszystko przyda  😀 

Jesteście wielcy !  😅 😅 😅

Facebook,nk,pbl oraz własny blog powitały link o tej tragedii  🙂 Ludzie z tych stron poinformowali mnie że chcą pomagać,więc niedługo powinni się tutaj znaleść  😅 😅 😅
U mnie jak na razie standardowo nikt się tym nie interesuje, ale działam  :kwiatek: Wkurzają mnie osoby które mówią, że to nie jest takie wielkie halo  👿

Ale wiele ludzi już pomogło jednak trzeba dalej pomagać!  😅
Witam, właśnie otworzyłam sklep jeździecki /ciach/ i zalogowałam się na rewolcie i to jest pierwszy wątek który czytam i ściska mi się serce, piszcie co potrzebujecie, gratis wszystkiego nie mogę oddać, ale na pewno rabaty do 50% mogę zaproponować i coś gratis, jakieś kantary uwiązy itp. Może re voltowicze będą mogli zrobić listę albo po prostu możecie robić zakupy z

kodem rabatowym "brzoza"

dostaniecie rabat 35% na wszystko a 5 % przekażemy na akcje brzózka

i do każdych zakupów dorzucimy gratisy które przekażemy na "akcje brzózka " mam nadzieje ze to was wspomoże Pozdrawiam Monika p.s. to nie jest żaden chwyt marketingowy, ja po prostu chce pomoc, ale tez nie mam kasy aby wynieść wszystko ze sklepu, po namowie szef zgodzili sie na taki rabat, gdzie nikt w żadnym sklepie takiego nie da, chociaż tyle mgle zaproponować, a re voltowicze mogą w ten sposób zrobić racjonalne zakupy dla was
w razie pytań 600747544 lub abcinternational@email.de lub /ciach/

z posta zostaly wyciete tresci reklamowe. pieknie, ze chcesz pomagac, tylko marketingu w tym za duzo.
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
06 kwietnia 2012 14:25
Dziewczyny moja paczka doszła? czy mam scigać poczte? :kwiatek:
dzieciaki mi kartki pomieszaly, na czesci nie widac albo nicków nie było ...ale chyba poznacie 😉 paczki przyszły od:
- Michalina S. Mysłowice
- MEHARI
- MURMEL
- ZABECZKA17
- Zuzia, Ania, Witek J.
sklep skawinski.pl
sklep amigo
Ewelina i Pawel S.

i niewiem cyz pisaam
Monika + Stryzewice
ktos z lipska nic wiecej nei widac
kataryzna y cieszyna

lece topic marzanne  😜
Buuuuu no to nie wiem czy w końcu te nasze z Wawy doszły niby jestem Ania ale imię to jest strasznie popularne
Aszhar trzeba się uzbroić w cierpliwość, przed świętami firmy kurierskie mają dużo roboty i dlatego dostawa może potrwać dłużej  😉
jak kurierem to nie przyszło.. wczoraj tylko PP i kurierem od katarzyny z cieszyna, a dzis z amigo
dziś PP jeszcze od:
- ? marta ? z warszawy (nie widac nadawcy prawie, ale w środku były m.in otręby 😀
- Laury P. z Cieszyna

niby nie pisac kto co, ale z tego amigo przyszly palcaty i rekawiczki (może ktos by chciała się wymienic na wieksze?:P? takie te z kropkami bawełniane, rozm s i xs) - no i taka smieszna paczka przez to była- wygadało jak ster do ładzi albo piła 😉 bardoz się zastanawialiśmy skąd to 😉

wszystkim BARDZO DZIĘKUJEMY !!!

MARZANNA UTOPIONA - ODRAZU SŁOŃCE ZAŚWIECIŁO 🙂😉))
No to poczta się ładnie spisała, te otręby itd to ode mnie i Bader, wysłałam w środę 🙂 cieszę się bardzo, że już są  😅

Aszhar musimy uzbroić się w cierpliwość  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się