Egzamin wstępny na kursie instruktorskim.......

Witam wszystkich użytkowników!!!!!!!! 😀

Mam zamiar wybrać sie jeszcze w tym roku ( o ile finanse pozwolą  😕 ) na kurs instruktorski i mam pytanko do tych którzy juz go odbyli jak wygląda egzamin wstępny na taki kurs??? Czy tak jak mówią mi znajomi jest przeprowadzana ostra selekcja i baaaaaaaaardzo się czepiają??? I jaka forma kursu waszym zdaniem jest lepsza: weekendowa czy stacjonarna???Dodam że jestem studentką na dziennych. Chce zrobić papierek sama dla siebie i nie myśle póki co o pracy w tym zawodzie, ale zawsze dobrze miec jakieś zaplecze i odbyc taki kurs póki jeszcze studiuje i mam czas. Lekko napewno nie będę z tym miała ponieważ jezdzę na prywatnych koniach - nie w żadnym klubie sportowy, a słyszałam że na kursach nie lubią takich elementów jak ja i gorzej ich traktują!!! 😂  😕

Dzięki za pomoc!!!!!!!!!!!! :kwiatek:
wątek zamknięty
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
26 sierpnia 2009 09:21
[quote author=ART_E link=topic=8751.msg323090#msg323090 date=1251272159]
Lekko napewno nie będę z tym miała ponieważ jezdzę na prywatnych koniach - nie w żadnym klubie sportowy, a słyszałam że na kursach nie lubią takich elementów jak ja i gorzej ich traktują!!! 😂  😕

[/quote]

a co to ma do czegokolwiek? możesz jeździć i na ośle, bylebyś jeździć umiała. To czy koń na którym jeździsz stoi w  klubie czy w garażu jest Twoją sprawą i naprawdę nikogo na kursie nie interesuje  😉

btw. To raczej watek do działu końskiego.
wątek zamknięty
Lotnaa   I'm lovin it! :)
26 sierpnia 2009 10:08
ART_E, zapraszam do wątku: http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,71.150.html

Jeśli o egzamin wstępny chodzi. Pytałam pani z Toporzyska jak to wygląda, czy jedzie się srebrną oznaką czy co (w programie oznaki jest kontrgalop, który niby jeżdżę, ale nikt mnie nie widział, więc możliwe że tylko mi się zdaję że te moje wygibasy to kontrgalop  😉 ). Pani powiedziała, że wsadzą mnie na konia i każą pokazać jak zazwyczaj z koniem pracuję, później kilka skoków.

Czy tak jak mówią mi znajomi jest przeprowadzana ostra selekcja i baaaaaaaaardzo się czepiają???

To chyba zależy gdzie, ale ja raczej słyszałam o przegięciach w drugą stronę. No i nieraz przyjmują ludzi na kurs którzy nie zdają egzaminu końcowego. Tym sposobem mają w kasie nieco więcej pieniędzy  😉
wątek zamknięty
Dzięki za odpowiedz!
smarcik- chodzi mi też o to że dowiadywałam się o kurs w TKKF który odbywa się w Nowym Ciechocinku(12 wrzesień) i tam wymagają poświadczenia o przynajmniej 2 letnim stażu w jezdzie z jakiegoś klubu czy ośrodka i co chyba sama se takie wystawie bo znajomości zeby mi ktos takie załatwił to nie mam....... 😁.A zreszta chyba po to jest egzamin wstępny za który biorą 100zł żeby sprawdzic możliwośći kandydata, więc takie zaświadczenia słuzą tez po to zeby przepchac osoby ze znajomych stajni...! Taka moja opinia! Póki co jestem na wakacjach i robie mini wywiad u bardziej zorientowanych 😉
wątek zamknięty
Lotnaa   I'm lovin it! :)
26 sierpnia 2009 11:02
[quote author=ART_E link=topic=8751.msg323184#msg323184 date=1251280716] tam wymagają poświadczenia o przynajmniej 2 letnim stażu w jezdzie z jakiegoś klubu czy ośrodka
[/quote]

Ale sobie wymyślili  🤔wirek:
wątek zamknięty
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
26 sierpnia 2009 12:30
ART_E, cos mi sie wydaje, ze z ktorejs strony jest przeklamanie. 2 letniego poswiadczonego stazu owszem wymagaja, ale STAZU PRACY w zawodzie instruktora szkolenia podstawowego jesli zamierzasz zrobic INSTRUKTORA SPORTU.
wątek zamknięty
ART_E, cos mi sie wydaje, ze z ktorejs strony jest przeklamanie. 2 letniego poswiadczonego stazu owszem wymagaja, ale STAZU PRACY w zawodzie instruktora szkolenia podstawowego jesli zamierzasz zrobic INSTRUKTORA SPORTU.

Napewno nie z mojej!!! Proszę załączam to co maja na swoich stronach, dzwoniłam też i pytałam, ale sądze że jak by z nimi pogadać to można by to jakoś obejść ale ten termin kursu zdecydowaanie mi nie pasuje , w końcu mnie też należą się wakacje!!!🤣

Niezbędne dokumenty:
kopię lub odpis świadectwa ukończenia przynajmniej szkoły średniej
zaświadczenie lekarskie o dobrym stanie zdrowia
poświadczenie o minimum dwuletnim stażu ćwiczeń w zespole o tym samym profilu co kurs
dwa zdjęcia o formacie 35x45 mm (podpisane w tyle imieniem i nazwiskiem)
wątek zamknięty
Zapraszam do wątku, który już istnieje - link jest powyżej 😉

ZAMYKAM.
wątek zamknięty

Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.