pensjonaty w okolicach trójmiasta
Ktoś, pardonsik, ale o Przywidzu zimą i Wielbłądach to my już latem mówiliśmy i miejscówkę już wtedy przyklepywaliśmy 🤬
Miał być jeszcze epizod październikowy, ale zdrówko nie pozwoliło na szaleństwa.
No i jak zwyczaj nowy każe - wpadniemy w 2010 na prawie całe wakacje 😍
ja tam jeszcze nie bylam ktosino 😉 wiec sie nie mam co przepraszac 😉
ale jak tak dalej pojdzie to to bedzie watek 'spotkania towarzyskie i inne - przywidz'
Ty magdo nie,ale Twoi "podopieczni" jak najbardziej 😎
lepsza czesc z nich chyba jeszcze tam nie byla wiec.. 😉
btw. jak mi sie grafik nie zmieni to zapowiadam sie jutro w odwiedziny, tylko sie w torbe cukierkow na powitanie jednego ogona chyba zaopatrzyc musze 👀 oby foszka nie byo na dzien dobry 😂
magda, a załatwisz dla mnie autograf od Rudej? Pliiiis 🙂
Przyjeżdża mój ulubiony koń? 😅
To ja tez już planuję odwiedziny 😍
juz przyjechala i juz zajezdzona 😂 nie ma to jak sie wpakowac na oklep i na kantarku na rudzika po 2-letniej przerwie 😁 😍 😍 😍
kolejki chetnych do odwiedzin mozna robic hehe
no i przywidzki osrodek zwiedzilam i calkiem do rzeczy jest 🙂 zobaczymy jak wiecej czasu spedze czy mi sie spodoba 😉
nie spodoba Ci się :emota2006092:
Czy ktoś wie może coś więcej o nowej stajni w okolicach kolibek (gdzieś po przeciwnej stronie ulicy) bo doszły mnie słuchy że coś już się buduje i niebawem będzie oddane do użytku. Będzie może hala, padoki?
stajnia ma byc murowana na ok 20 koni. ma stanac do konca kwietnia. pozniej beda robione padoki, przenoszona z Kolibek rotunda, czy hala - tego nie wiem. takie byly plany, ale wiadomo co zawsze z planow wychodzi ;]
A lista chętnych już jest? Dłuuuga jak z Sopotu do Gdyni?
nie wiem czy nie bedzie tak jak bylo to na kolibkach - tylko "swoi" ludzie.
Czyli w planach całkiem fajnie to wygląda a jak wyjdzie to się zobaczy, chyba będzie trzeba się tematem zainteresować. A słyszałam że mają tam wrócić konie kolibkowskie więc nie wiem czy hotel w ogóle będzie brany pod uwagę
Ach, konie i sępy... Dzięki za info 🤔
maja wrocic, ale jest ich okolo 10. jeszcze 6 koni z hipoterapii i pare boksow zostanie na hotel. moze bedzie to w sumie 25 boksow, wiec na hotel bedzie wiecej.
wł. Felix-Huston, forever felicis! - co masz na mysli ? ;>
Ech, nic, trauma z dzieciństwa 😉 Na Kolibkach oprócz tych swoich z końmi były "sępy", czyli ci swoi bez koni 😉
Latem zamieszkam z Felkiem pod namiotem 🏇
Felix - wiem, bo wlasnie rozmawiasz z "sepem" 😀
ale zeby taka minka skzrywiona od razu...
Aaa, no wiedziałam, że skądś się znamy 😉
Kolibek w ogóle ŻAL... Tylko tam można było pogalopować na lonży, nieomal spaść z koniem z klifu do morza, pogapić się na straż miejską bez obawy zamandatowania... I w ogóle, ech. Zupełnie nie rozumiem, czemu to upadło - przecież było tam mnóstwo fajnych inicjatyw i oddanych ludzi (albo raczej sępów😉
jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze ;]
niestety, walczylismy dlugo o ta stajnie, ale bez rezultatu 🙁
ja tym bardziej zaluje, bo spedzilam tam praktycznie cale swoje zycie. taki moj drugi dom. i nigdzie nie bedzie tak dobrze jak tam. pierwsze lonze, pierwsze galopy, pierwsze swoje konskie milosci.potem wrocilam tam ze swoim koniem, ale dalej udzielalam sie jako sep. ehh, jest co wspominac... 🙁
Cieszę się, że miałam okazję kolibkowania chociaż doświadczyć. Marzyłam o wstawieniu tam swojego konia, jakiegoś, kiedyś, żeby nie poprzestać na sępieniu😉 A tu lipton, panie, zanim nawet na sępa bym awansowała. Oby się po drugiej stronie odbudować choć częściowo dało! A, tam jechałam koniem przez stację benzynową, jedyny raz w życiu 😀
ja Ciebie z kolibek zupelnie nie kojarze :P ale fakt, przezycia stamtad niesamowite i niezapomniane 🙂
Potwierdzam, potwierdzam. Najlepsze miejsce pod słońcem 🙂
za to od hipo chce mi się rzygac, ale co zrobic :P
Witam szukam pensjonatu w okolicach Starogardu Gd a dokładniej w jego okolicach, interesują mnie stajnie na lub przy trasie na Gdańsk ale nie dalej niż do Kleszczewa. jak coś znacie to poproszę o info😉
...jak ktoś szuka stajni w okolicy Starogardu, to może czas pomyśleć o budowie jednak... 😀iabeł:
PESTKA35, Siwiałka mi tylko do głowy przychodzi
i tu niestety masz rację dea, że w tej okolicy nic specjalnego nie ma a sprawa dość pilna😉
Jak pilna to nie bardzo, ale za jakieś pięć lat jest szansa 😉
a może wiecie co to za stajnia jest w mirowie bo tam w miarę dojazd jest no może ewentualnie trzeba iść trochę z buta
bo też nie chce krążyć co chwile gdzieś indziej. Może tam warto pojechać zobaczyć ale najpierw pytam czy warto się fatygować
jezeli w mirowie jest tylko jedna stajnia, to jest to prywatna stajnia na 4 konie, w przyszlosci ma stanac druga, angielska, ale nie pamietam czy hotelowa
O ileż ułatwiałby sprawę wyboru HOTELU system gwiazdek! Padoki takie, karmienie i ścielenie takie, czesanie ogona, spa i pedicure, hala taka... Wszystko w skali od * do ***** 😀
Oczywiście, regularna weryfikacja! Za brak deklarowanego czegośtam, np. podłoża, ogrodzenia, ciepłej wody na myjce - utrata gwiazdki i spadek do niższej kategorii.
... ile gwiazdek dostałby hipo? 🤔