Deszcz meteorytów/spadające gwiazdy/perseidy

hnmm, podobno maja juz byc widoczne. widzieliscie? ja co jakis czas patrze- ale nic szczegolnego nie widze 😉
U mnie niebo dość zachmurzone...  🤔
Pomiedzy 23😲0 a 24😲0 powinno byc je widac najlepiej. Dzisiaj jest najintensywniejszy ich opad.
Deszcz meteorytów? Koniec świata nadchodzi? 😁
Wyszłam na balkon i jednak wcale nie tak zachmurzone - gwiazdy widać. To chyba się tam przeniosę 😉
Nie, ale co roku w sierpniu kometa "109 / Swift-Tuttle" krzyzuje swoja droge z nasza orbita, a ze traci na masie, to te czastki, ktore z jej ogona odpadaja, widac na niebie jako "spadajace gwiazdy". One spalaja sie w atmosferze w odleglosci 60 km od ziemi.
Racja, teraz dopiero doczytałam. 🙄 To lecę na balkon obserwować niebo. I podobno w oświetlonym mieście słabo widać ten deszcz.
u nas na osiedlu wiekszosc balkonow zajeta, sa tez wytrwale polujacy fotografowie 😉
Ała, mój kark. Widziałam dwa poruszające się obiekty, które świeciły, i nagle zgasły. To chyba nie to? 😉
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
12 sierpnia 2009 22:07
szepcik,  to tylko UFO. U mnie za jasno, żeby coś zobaczyć.
Niee, to byly latajace dywany  😉

Tak na powaznie, to tak to wyglada:

Perseidy
Ta... Gdynia np. świeci prawie w kosmosie, nic nie widać, w dodatku pochmurno 🙄
U mnie chyba też za jasno, ale i tak wyglądam - to takie romantyczne  😎
12 sierpnia 2009 22:19
Widziałam!!!
O ty małpo  😎  😅
czyli spadajace gwiazdy? trzeba pomyslec zyczenie? 😉
Mozna i pomyslec zyczenie, ale jak sie juz wie, ze to tylko perseidy, to nawet sie nie chce zyczen wymyslac. Caly romantyzm gdzies.  😁
12 sierpnia 2009 22:24
Ja tam se 3 pomyślałam, tak na zaś. Ale jak się spełni tylko jedno, to resztę już też się da załatwić  😁
Tak na poważnie to gwiazda spada tak szybko, że rzadko zdąży się pomyśleć życzenie 😉
No  😀 właśnie widziałam  🤣
kurcze tej! zyczen duzo , spadajacych gwiazd zero. Poznań został pokrzywdzony, bo na moim niebie chmurki.
12 sierpnia 2009 22:30
U mnie właśnie zaszły, więc oglądanie się skończyło.
To może za to u nas się rozejdą?  😎

Po mojej, południowo-wschodniej stronie nie widać 🙁
Pol godziny patrzenia w niebo  - i nie tylko  😂 i widzialam : kota czarno bialego, sasiada mlodego na rowerze i 3 (chyba) nietoperze  😂 
Wystarczy mi juz wrazen 🙂
12 sierpnia 2009 22:35
smerfi, może chociaż młody sąsiad przystojny  😎
Położyłam się na 10 minut na schodach przed domem i zdążyłam kilka zobaczyć 😉 w tym takie 2 wielkie. Strasznie fajnie wygląda, ale ja jestem zbyt niecierpliwa, żeby tak długo leżeć  🙄
strzyga nie wygladal zle 😉 Tylko jednak za mlody 😂

Tylko zeby maz nie przeczytal bo jeszcze se co pomysli - i bedzie draka  i  🤬 na goly tyl 😉
12 sierpnia 2009 22:41
to ja już nie wiem czy Ty się chwalisz czy się żalisz  😉
E, ciężarnej nie zbije 😉
E, ciężarnej nie zbije 😉

Taka mam nadzieje 🙂 Ale moze pozniej sobie przypomni 🙂

Strzyga:
Wlasnie mialam pisac, ze baba w ciazy to sama nie wie co chce - chyba ze akurat o zarcie chodzi   😂 😵
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się