Zjawiska paranormalne

rewir, ale Ty czytasz co się do Ciebie pisze?
Obraz z telewizora dociera do Ciebie z prędkością światła. Żeby oglądnąć go ponownie tam, gdzie została druga osoba, musisz tam być przed nim. Jak chcesz się poruszać szybciej, choćby teoretycznie?
Czytam. Tylko Ty chyba nie rozumiesz ironii 😉
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
17 sierpnia 2009 22:20
Co nie zmienia faktu, że w sferze rozważań jest to możliwe, ergo nie paranormalne...
Myślę, że w tej chwili to jest jednak zupełnie nierealne. Jeśli chodzi o wątek - fakt, małe zejście z tematu.
17 sierpnia 2009 22:28
Nierealne, lecz logiczne i teoretycznie możliwe.
Nie, nie jest logiczne ani możliwe.
18 sierpnia 2009 17:46
Moona, dlaczego? Zakładając, że jesteś w stanie wyprzedzić światło. Zalutuje mocno Lemem, ale cóż, też się śmiali z tego, że opisywał, że będzie można płacić posługując się kawałkiem plastyku...
Właśnie dlatego, że nie da się osiągnąć prędkości większej niż prędkość światła  😉
I nie jest to kwestia dostępnej nam techniki  🙂
18 sierpnia 2009 17:48
No ja akurat słyszałam na ten temat różne zdania, ale kłócić się nie zamierzam, fizykiem z wykształcenia nie jestem i nie będę, to działka mojego brata.
Właśnie dlatego, że nie da się osiągnąć prędkości większej niż prędkość światła  😉
I nie jest to kwestia dostępnej nam techniki  🙂

[[a]]http://pl.wikipedia.org/wiki/Pr%C4%99dko%C5%9B%C4%87_nad%C5%9Bwietlna[[a]]

Z obiektami fizycznymi faktycznie może być problem - ale w ogólności, gdy rozpatrujemy abstrakcyjnie w ramach eksperymentu myślowego - jak najbardziej do przyjęcia.
Są nawet cząstki elementarne, które poruszają się jedynie szybciej niż światło - ale są tylko hipotetyczne.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tachion

Pauli   Święty bałagan, błogosławiony zamęt...
30 grudnia 2009 23:03
Wydaje mi się, że pasuje tu:

Co stoi obok znaku??
cieciorka   kocioł bałkański
30 grudnia 2009 23:31
tak, tak, to autentyczna historia. misja na marsa zakończyła sie zgonem, ale misję ratunkową udało sie zatrzymać.

pewnie są na ziemi i niebie rzeczy o których nie sniło się nawet filozofom, ale taką gadaninę traktuję jako dobrą rozrywkę- bardzo dobra, ulwiebiam takie hirstorie 😉
w spora część poranormalnych zjawisk nie da się nie wierzyć, trzeba je tylko inaczej nazwac 😉
a wiara ludzka jest tak silna ze rzeczywiście może zdziałać cuda, ale zagadki ludzkiego umysłu to inne zagadnienie, choć nie mniej ciekawe ;]

Strzyga- uwielbiałam ten program. byłam mała, trzęsłam się ze strachu z wzrokiem wlepionym w ekran bez cienia krytycyzmu  😍

jeśli chodzi o różne przeczucia to nie wierzyłam, uznawałam za bzdure dopóki nie doświadczyłam. może to był przypadek, ale było to tak silne i wazne dla mnie że wciąż jestem pod wrażeniem, że nie wiem co o tym myśleć.
Pauli, osoba w białym płaszczu 😉
31 grudnia 2009 13:30
Nie jestem wcale taka pewna...
No tak troche powinno być chociaż twarz widać, ale ja jednak obstawiam, że to tylko człowiek.
dempsey   fiat voluntas Tua
31 grudnia 2009 14:16
no to sam bialy plaszcz 🙂
albo ktos z krótką głowa bardzo  :jogin:

In.   tęczowy kucyk <3
31 grudnia 2009 14:38
Pauli, co Ty robisz, na stronie mojego miasta? ; ) Nie strasz : P
Wg mnie na pierwszym zdjęciu, które jest najlepszej jednak jakości widać twarz ; )
01 stycznia 2010 18:45
In.
Tą stronę odwiedziłam tylko żeby zobaczyć to foto, bo mojej mamie ktoś je pokazywał 😉
A tak w ogóle do Elbląga mam jakieś 25 km z Nowego Dworu 😎
Słucha ktoś internetowego radja ,, Paranormalium ,, ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się