czapsy i buty

Macie jakieś sposoby lub preparaty do zmiękczania skóry naturalnej? Mam sztyblety Horze i są strasznie twarde! nie chcą się też rozbić. Jakieś rady?  🤔
które lepsze? 😉
te:    http://sztyblety.pl/czapsy-s-206-2/

czy może te:  http://sztyblety.pl/czapsy-oficerkowe-sztylpy-s-200/

miał ktoś już może? jak się sprawują? 😉
Sanndy   „Czy dajesz siłę koniowi…”
16 stycznia 2013 19:52
ładniej wyglądają chyba s 200 🙂
mam ten model tylko z polakierowanym wyłogiem, są super 🙂
Macie jakieś sposoby lub preparaty do zmiękczania skóry naturalnej? Mam sztyblety Horze i są strasznie twarde! nie chcą się też rozbić. Jakieś rady?  🤔

Ja swoje stare rozbijałam smarujac olejem jadalnym.
palemka  dzięki za radę.
Doszły moje Romy, pasują idealnie 😅 Zobaczymy, jak będzie się w nich jeździć 🙂
Mi się lepiej jeździ w Roma niż w oficerkach
Mi się lepiej jeździ w Roma niż w oficerkach

Ooo, no to mam nadzieję, że też będę tak zadowolona 🙂.
Tylko szykuj się na wymiane suwaków 😉 natomiast sa dobrze dopasowane i dobrze trzymają się siodła
Aż tak źle? 🤔 Nie wyglądają na takie. Ja do ciurania na co dzień mam inne, Romy będą używane raczej od święta, mam nadzieję, że będą się trzymać. Jeździłam raz w Romach koleżanki, było bardzo fajnie, chociaż niestety koleżanka trochę niższa i były za krótkie na moje nogi.
niestety suwaki mają słabe  🙄
Mi jeszcze nie siadły, ale mam dopiero jakies pół roku  🙂 Dobrze mi sie wydaje ze ktos z Was przerabiał samodzielnie sztylpy? Potrzebuje troche tą gume przeszyc zeby góra była węższa...
Co powiecie o sztybletach z zamkiem z tyłu stopy?
Jeśli chodzi o wiązane z zamkiem, to jak najbardziej na tak, bo znacznie ułatwia to zapinanie, a takich 'zwykłych', znaczy nie wiązanych, to nie miałam styczności 😉
ułatwia wkładanie na nogę, ale utrudnia zapinanie czapsa, bo najczęściej jest też paseczek z zatrzaskiem. mam jedne sztyblety "gołe" i drugie wiązane z zamkiem i paseczkiem. jeśli będę kupować nowe, to tylko gołe.
Mam sztyblety wiązanie i nie utrudniają zapinanie czapsów. Natomiast czapsy na suwak od dołu porażka w zapinaniu  😵
Właśnie ja jeżdżę w 'normalnych', wsuwanych Horze. Jednak chcę je sprzedać, gdyż mi nie leżą... Zastanawiam się nad nowymi i rozmyślam nad kupnem wiązanych z zamkiem.
Jeśli wiązane z zamkiem, to polecam, dzięki temu się ładnie układają i w ogóle mi się bardziej podobają, choć zależy też jakie, no i to też kwestia gustu 😉
Dramka, chyba niedokładnie napisałam. nie zamek przeszkadza, tylko ten zatrzask od paseczka 😉
To Ja nie dokładnie napisałam 😉 bo mi ten zatrzask nie przeszkadza
pewnie zależy jaki ten zatrzask 😉
Nie przeszkadza Wam ten zamek? Nie gniecie w piętę? nie rozwala się?
niee, wszystko w porządeczku, w sumie to w moich w ogóle nie czuć zameczka ;D
Nie przeszkadza Wam ten zamek? Nie gniecie w piętę? nie rozwala się?

Nie..natomiast ułatwia wsadzenie stopy w buta  😉
Justyna Trz, nie porzeszkadza, ale za to, jest tak raz w roku do wymiany, z powodu dużego nacisku. Ale i tak bym ich nie zamieniła  na wsuwane 🙂
Zgadza się, trzeba się nastawić na wymianę suwaka
Dobrze mi sie wydaje ze ktos z Was przerabiał samodzielnie sztylpy? Potrzebuje troche tą gume przeszyc zeby góra była węższa...

Ja przerabiałam, bo rozpruły mi się w miejscu zszycia skóry z gumą. Zszyłam ręcznie 😁 Myślę, że możesz rozpruć tyle ile potrzebujesz i przelecieć to z powrotem na maszynie, chyba że jesteś na tyle odważna, by próbować ręcznie jak ja 😀 Zawsze też możesz oddać je do szewca.
mam dylemat:
🤔
zdecydowanie sznurowane  😅
oo tak sznurowane zdecydowanie  😎
czy to  buty od  użytkownika na allegro ppaweł1? bo coś zdjątko podobne bardzo..  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się