namiot bawełniany typu szałas

zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
10 sierpnia 2009 13:59
No dobra głupi wątek ale juz nie wiem do kogo mogę sie zgłosić jak nie do Was

Niedawno na urlopie znależlilśmy w  lesie płachte bawełniana na namiot. Jest w super stanie... ale-> Nie ma stelaży 🙂
Pytanie:
Czy ktoś z Was posiada  taki stary PRlowski namiot bawełniany  tego typu?  ok 19O cm wysokości?
Jesli tak prosze podajcie mi wymiary rurek i co tam w  komplecie jest potrzebne żeby można było sobie postawic taki mini domek?
Szkoda zmarnować płachty a zespawać pare rurek to żaden problem.
Wiesz co, moi rodzice taki mieli i użytkowali przez całe lata. Nie podam ci wymiarów rurek,, ale powiem ci,ze teraz juz takich dobrych namiotów nie robią. Nasz przetrwał wakacyjne gradobicie, podtopienie i małe dzieciaki i nadal go można używac 😉
10 sierpnia 2009 17:06
Dlatego tak bardzo zalezy mi na tych rurkach ;]
ushia   It's a kind o'magic
10 sierpnia 2009 18:13
zabeczka, ale jak mamy Ci podac wymiary rurek nie wiedzac jaki to rozmiar namiotu???
proponuje ruszyc mozgownica, przypomniec sobie twierdzenie pitagorasa i policzyc jaka wysokosc maja miec maszty
wzglednie ustalic rzecz eksperymentalnie
poza tym potrzeba jeszcze sledzi i linek na odciagi
10 sierpnia 2009 21:59
ushia  widzisz no w PrL taki model byl szyty na jeden rozmiar i jego wlasciciele mogą cos na ten temat powiedzieć. Wysokosc podałam ok 190 cm. Dwa no widzisz moja mózgownica coś kiepsko prosperuje - ale czego wymagac od humanisty.  Nie jestem tak sprytna jak ty wybacz
zabeczka17, poszukaj na allegro wystawionego i zapytaj sprzedającego może o dł rurek
11 sierpnia 2009 09:19
zabeczka17, poszukaj na allegro wystawionego i zapytaj sprzedającego może o dł rurek

Niestety allegro i google objechane przeze mnie już zostało 🙁
ushia   It's a kind o'magic
14 sierpnia 2009 12:07
ushia   widzisz no w PrL taki model byl szyty na jeden rozmiar i jego wlasciciele mogą cos na ten temat powiedzieć. Wysokosc podałam ok 190 cm. Dwa no widzisz moja mózgownica coś kiepsko prosperuje - ale czego wymagac od humanisty.  Nie jestem tak sprytna jak ty wybacz

http://demotywatory.pl/75212/Humanista
no to nie bedziesz miec namiotu 😉

zaciekawil mnie ten jeden rozmiar bo mysmy mieli trzy rozne a wszystkie byly "szalasem" 😉
16 sierpnia 2009 19:08
Spoko ;] Mimo wsyztsko nie mam łba do matematyki ani tym bardziej do  chorych twierdzrdzeń ;]  Jeden kolega mial taki namiot na dwie stałe rurki w środku. I też był glancior. Zobaczymy jakoś sie pokombinuje. Oczywiście dalej gorący apel do orumowiczek o pomoc w znalezieniu szkieletu tego ustrojstwa 🙂 Z góry dziękuję

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się