Dziewczyny, jak jest z rozmiarówką Timberlandów? Normalnie noszę 36 (wkładka 23cm) a na butsklep są rozmiary 36(22,5cm), 37(22,5cm) i 371/2(23cm) nie mam pojęcia w które celować... 🤔 Superstary zamawiając po wkładce okazały się za duże i tutaj troszkę boję się ryzykować a nie mam czasu podjechać gdzieś i zmierzyć stacjonarnie 😫
Dziewczyny do czego nosi się kozaki za kolano? Kurtka puchowa odpada 🤣 Chciałabym sobie kupić ale poruszam się głównie komunikacją miejską więc musiałabym dopasować do nich jakieś ciepłe okrycie wierzchnie co by nie wylądowały na dnie szafy ....
Nie rozumiem trochę tego problemu z kozakami za kolano 😉 Miałam muszkieterki i chodziłam zarówno w płaszczach do kolan/za pupę, jak i w puchowej kurtce zimowej i wszystko do siebie pasowało.
Ja tez mam. Nosze do parki. Sadze, ze z kazda kurtka czy plaszczem beda dobrze wygladac, o ile siegaja one nie dalej niz do polowy uda. Bo jak kurtka dluzsza i konczy sie tam gdzie zaczyna sie but albo dalej, to jakos to glupio wyglada. 😀
hanexxx mam bardzo podobne, różnią się tylko tym, że mam zamek z boku. Całkiem wygodne, chwalę sobie ogólnie. Tylko niestety ten materiał i kolor mimo czyszczenia specjalnymi środkami już później tak super nie wygląda.
Może powinnam zaznaczyć, że chodzi o te: https://www.rylko.com/pl/produkt/8HZZ4T1_LV8,93397,91.html do parki raczej pasować nie będą.... strasznie mi się podobają ale ze względu na cenę muszę dobrze przemyśleć zakup, czy będę w nich chodzić bo do włożenia do szafy żeby cieszyły oko są trochę za drogie :-) No i jeszcze zastanawiam się czy nie jestem za stara na takie buty... Jaki jest wiek graniczny noszenia muszkieterek, żeby to nie było niesmaczne? :-)
Cricetidae dziękuję za opinię, chyba pojadę dzisiaj po te drugie bo jest 25% zniżki z okazji mikołaja 😁
bawarka ciężka sprawa, bo w przypadku takich butów łatwo osiągnąć efekt dziwki jak źle dopasuje się resztę stroju 😉 Ja w każdym razie oczami wyobraźni widzę je z moim płaszczykiem z Orsaya 😁 Nie mogę go znaleźć na stronie ale mam taki granatowy, klasyczny, do połowy uda. Kupowałam jakiś miesiąc temu i jest super bo pasuje zarówno do eleganckiego look'u jak i na co dzień 🙂
smarcik, - te drugie prawdopodobnie lepiej będą się układały z przylegającymi spodniami i możesz je nosić na dwa sposoby, są bardziej wszechstronne. Choć oba mi się podobają 😉 bawarka, - moja mamusia ma 43 lata i brązowe muszkieterki i nie, nie wygląda to niesmacznie z dobraną resztą 🙂 Ma prace, w której musi wyglądać elegancko. Kwestia doboru dodatków, płaszcza itp, bo rzeczywiście łatwo przy takich butach uzyskać tandetny efekt.
No i ostatecznie kupiłam te wywijane, bo te drugie się wyprzedały we wszystkich sklepach w promieniu 300 km 😁 Ale są świetne, tylko boję się o skórę w miejscu wywinięcia, czy nie zniszczy się szybko.
Miała któraś do czynienia z butami adidas zx flux? :kwiatek: Na przykład: http://www.adidas.pl/buty-zx-flux/S77312.html - zastanawiam się, czy tego typu buty nadają się na siłownię? 😉
smarcik, miała 😉 Dla mnie te buty są super wygodne, ale na siłownie wolałam 'cieńsze'. W moich jest taki materiał, który zupełnie nie oddycha, a są podobne do tych z Twojego linku.
Już zamówiłam, mam nadzieję, że będą dobre 👀 No i opinie o rozmiarach były przeróżne, ostatecznie wybrałam rozmiar, który według długości wkładki powinien być mój 😉