http://www.facebook.com/events/307054316012370/
Ponieważ nie mam dostępu do Facebooka (nie mam tam konta) to byłym wdzięczny, gdybyś (o ile będzie to możliwe i nieuciążliwe), podrzuciła ewentualną odpowiedź Rzecznika.
Jak dla mnie wniosek jest wadliwy formalnie - tj. brak jest konkretnego wskazania, co narusza prawa obywatelskie, z uzasadnieniem.
Protest wygląda na podsterowywany - tj. jest autentyczny, ale zbyt profesjonalnie zarządzany.
Podejrzewam, że jesteśmy poligonem doświadczalnym dla walczących dużych - korporacji, które mają sprzeczne interesy w dziedzinie dystrybucji muzyki, filmów etc.
Przeciętny obywatel, a leming w szczególności nie byłby w stanie wydedukować z treści dokumentów ewentualnych zagrożeń - to musiał przygotować profesjonalista, którego ubodło akurat to, a nie co innego.
Oczywiście mogę się mylić.
p.s. do
A.Po co GB miałaby opuścić EU?
Po to chociażby, by kto inny nie dyktował im polityki pieniężnej - czyli żeby władza nad pieniądzem nie przeniosła się do Brukseli czy Berlina.
Jak ktoś jest bogaty i ma siłę - vide Norwegia, to nie ma potrzeby być w UE.
Jaką siłę ma GB? Pewnie dużą - jeżeli taki Mozambik, który ma w godle i na fladze "kałacha" (czyli inklinacje sowiecko-komunistyczne w historii), był kolonią portugalską (nie brytyjską) - jest członkiem Wspólnoty. Byli komuniści, którzy uznają zwierzchność Królowej. GB przynajmniej marketing ma dobry, a kto ma dobry marketing - ma sukcesy.