ACTA: koniec wolnego internetu 26.01.2012 ?

A.   master of sarcasm :]
26 stycznia 2012 08:10
Ukradli nam świat i nawet tego nie zauważyliśmy.  😕
http://www.tvp.pl/krakow/informacja/kronika/wideo/25-i-2012-godz-2145/6304766

Wszystko robia za plecami, ja traktuje to jako normalna rzecz w tym swiecie.
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
26 stycznia 2012 08:58
Rządzisko się samo prosiło o rozruchy. Jak im mało to ludzie jeszcze pokażą na co ich stać.

Ha. Ha. Ha. Już to widzę dostawcy internetowi donoszą na swoich klientów. W razie jakichkolwiek ruchów zgodnych z acta dojdzie do masowych wymówień umów. Za dużo strat.
Podpisane. Jestem ciekawa co się będzie działo. Gdybym była na miejscu Tuska, to bym jednak wzięła pod uwagę tych wszystkich demonstrantów... Jestem ciekawa czy zrobi się naprawdę gorąco, bo to co się dzieje to jakiś absurd. Ceny paliwa, żywności w górę, wiek emerytalny w górę, płace stoją, ludzi z łóżek szpitalnych wyrzucają, a teraz jeszcze cenzura i utrata wolności w internecie.... Pięknie, pięknie.

sei, Akurat dla mnie te głosy "za" dla Nowej Prawicy wcale nie są niepokojące. 😉 I liczę na to, że RPP wcale wielu głosów nie zdobędzie.... Większość jego programu kompletnie mi się nie podoba. JKM nie jest aż tak bardzo pozbawiony tego rozsądku. Z resztą, wystarczy zobaczyć program NP, a program (a raczej wesolutką prezentacyję z muzyczką...) RPP...
26 stycznia 2012 09:23
trzynastka   In love with the ordinary
26 stycznia 2012 09:26
Tusk strzelił sobie w ... no już łeb chyba. Skoro ponad 50 tys ludzi protestujących nic nie znaczy, skoro ludzie go szantażują to czas zmienić zawód. Czekam na rozwój wydarzeń.
Wkurzeni kierowcy, internauci, lekarze i aptekarze, emeryci, chorzy, związkowcy, kibice...

Niedługo u nas będzie jak w Korei...
Niedługo u nas będzie jak w Korei...

Co racja to fakt. Najlepsze jest to że się wszyscy dziwią że młodzi do pracy wyjeżdżają za granicę. Kto by chciał w takim kraju mieszkać? Nasz rząd (delikatnie mówiąc) to pa-ro-dia!  😵
26 stycznia 2012 09:37

Co racja to fakt. Najlepsze jest to że się wszyscy dziwią że młodzi do pracy wyjeżdżają za granicę. Kto by chciał w takim kraju mieszkać? Nasz rząd (delikatnie mówiąc) to pa-ro-dia!  😵

Kazdy rzad to parodia. A eldorado za granica juz skonczylo sie.
Moja babcia powtarza, że teraz to niestety nic się nie zrobi bo odważni Polacy byli kiedyś. Ludziom jak się coś nie podobało wychodzili na ulice, a teraz to takie niemrawe podrygi. Uważa, że my młodzi już dawno powinniśmy wziąźć się do kupy i wyjść na ulicę. Teraz myślę czy cokolwiek by to dało? Nic sobie nie zrobili z protestów i, i tak podpisali. Takie mydlenie oczu jakie od kilku dni było w mediach, a które urządzali nasi rządzący zszokowało mnie maksymalnie.

A co do strzałów w łeb czy kolano. Nie macie wrażenia, że ilekroć Tusk mówi o Rosji czy Niemczech ma jakiś strach w oczach? Zachowuje się jakby był sterowany bez prawa głosu, sprzeciwu.
26 stycznia 2012 09:48
Wiecie co dla mnie tym bardziej straszne jest to ze to podpisało wiele krajów Unii Europejskiej. W tym Wielka Brytania, Hiszpania. Jest długa lista krajow na tvn24.pl . Nie wierze ze w tych krajach nie było protestów  😲 To jest jakaś masakra, nawet nie ma gdzie uciekać!
26 stycznia 2012 09:53
no i czy ktos jeszcze nie wierzy w New World Order  😂 Juz stary Bush mowil o jego wdrazaniu
A.  a jak u was to wyglądało? Było naglosnienie sprawy, manifestacje? Ja zawsze uważałam ze Wielka Brytania to takie 'niezalezne' panstwo a tu widac ze tez ...  🙄 nie ma gdzie uciekac, chyba ze do Ameryki Południowej 🤔
Wystarczy uciec z...netu.  😉
26 stycznia 2012 10:25
http://www.facebook.com/events/307054316012370/

Operation Rzecznik Praw Obywatelskich engaged:

1. Kto może zgłosić się do RPO w sprawie ACTA? Każdy. Wystarczy:

2. Wejść na stronę https://www.rpo.gov.pl/wniosek/index.php?jezyk=0&poz=1
...
3. Wypełnić formularz danymi osobowymi. PRAWDZIWYMI!!!!

4. W polu: TREŚĆ WNIOSKU przeklejamy:

1. "Na podstawie artykułu 80 Konstytucji RP składam wniosek o wystąpienie Rzecznika Praw Obywatelskich z wnioskiem do Trybunału Konstytucyjnego o stwierdzenie niezgodności Umowy handlowej dotyczącej zwalczania obrotu towarami podrobionymi między Unią Europejską i jej Państwami Członkowskimi, Australią, Kanadą, Japonią, Republiką Korei, Meksykańskimi Stanami Zjednoczonymi, Królestwem Marokańskim, Nową Zelandią, Republiką Singapuru, Konfederacją Szwajcarską i Stanami Zjednoczonymi Ameryki z art2 art 6.1 art 49 art 51.2 art 54 1 i 2 Konstytucji RP. "

5. Dodajemy następujący załącznik: [[a]]http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM%3A2011%3A0380%3AFIN%3APL%3APDF[[a]] treść umowy w języku polskim.

6. Klikamy wyślij wniosek.

I już. Co to daje? Rzecznik Praw Obywatelskich musi zająć się wnioskiem, który do niego trafi. JEŚLI TRYBUNAŁ STWIERDZI, ŻE ACTA JEST NIEZGODNA Z KONSTYTUCJĄ TO ACTA W OBECNYM KSZTAŁCIE, NA GRUNCIE POLSKIEGO PRAWA, JEST UWALONA.
Rzecznik Praw Obywatelskich - Wniosek
www.rpo.gov.pl
* - oznaczenie pola, które należy wypełnić (zgodnie z art. 10 ustawy z dnia 15 lipca 1987 r. o Rzeczniku Praw Obywatelskich (Dz.U. z 2001 r. Nr 14 poz 147 ze zm.)).

26 stycznia 2012 10:30
A.  a jak u was to wyglądało? Było naglosnienie sprawy, manifestacje? Ja zawsze uważałam ze Wielka Brytania to takie 'niezalezne' panstwo a tu widac ze tez ...  🙄 nie ma gdzie uciekac, chyba ze do Ameryki Południowej 🤔

Nie, u nas to po cichu przeszlo. Cala uwaga zostala skupiona na Polsce www.bbc.co.uk/news/world-europe-16735219

1 pazdziernika podpisaly USA, Kanada, Japonia, Nowa Zelandia, Australia, Singapur, Maroko i Poludniowa Korea.

Taniu niestety niedlugo ucieczka z netu bedzie niewystarczajaca  😕
już nawet nie o ten cały net chodzi. przecież ACTA nie tylko to reguluje.
26 stycznia 2012 10:40
Dokladnie, ze nie o net, ciagle to pisze ze to czesc New World Order (Nowego Porzadku Swiata), tylko ze mnie nikt nie slucha...
26 stycznia 2012 10:47
Olga, Co więcej W. Brytania występowała przeciwko UE i chodziły słuchy, ze chce odstąpić od Unii. Ale jak widać to było czcze gadanie, poszli za ciosem.
26 stycznia 2012 10:50
Przeciez UE to czesc planu globalizacji i wdrozenia NWO, w jakim celu UK mialoby wystapic z UE jesli oni sa jak najbardziej za?...  Chodzilo o ograniczenie naplywu imigrantow i deportowanie tych co sa zbedni.
http://www.facebook.com/events/307054316012370/

Ponieważ nie mam dostępu do Facebooka (nie mam tam konta) to byłym wdzięczny, gdybyś (o ile będzie to możliwe i nieuciążliwe), podrzuciła ewentualną odpowiedź Rzecznika.
Jak dla mnie wniosek jest wadliwy formalnie - tj. brak jest konkretnego wskazania, co narusza prawa obywatelskie, z uzasadnieniem.

Protest wygląda na podsterowywany - tj. jest autentyczny, ale zbyt profesjonalnie zarządzany.
Podejrzewam, że jesteśmy poligonem doświadczalnym dla walczących dużych - korporacji, które mają sprzeczne interesy w dziedzinie dystrybucji muzyki, filmów etc.
Przeciętny obywatel, a leming w szczególności nie byłby w stanie wydedukować z treści dokumentów ewentualnych zagrożeń - to musiał przygotować profesjonalista, którego ubodło akurat to, a nie co innego.
Oczywiście mogę się mylić.

p.s. do A.
Po co GB miałaby opuścić EU?
Po to chociażby, by kto inny nie dyktował im polityki pieniężnej - czyli żeby władza nad pieniądzem nie przeniosła się do Brukseli czy Berlina.
Jak ktoś jest bogaty i ma siłę - vide Norwegia, to nie ma potrzeby być w UE.
Jaką siłę ma GB? Pewnie dużą - jeżeli taki Mozambik, który ma w godle i na fladze "kałacha" (czyli inklinacje sowiecko-komunistyczne w historii), był kolonią portugalską (nie brytyjską) - jest członkiem Wspólnoty. Byli komuniści, którzy uznają zwierzchność Królowej. GB przynajmniej marketing ma dobry, a kto ma dobry marketing - ma sukcesy.
Ja już sama nie wiem co o tym myśleć. Skoro w innych krajach przeszło to bez szumu, to może u nas problem jest zbyt rozdmuchany? Może ktoś to ACTA demonizuje? A wiadomo, młodzież coś zasłyszy i do boju... Wybieram sie na manifestacje i jestem przeciw jeżeli to FAKTYCZNIE ma tak wpłynąć na losy zwykłego obywatela, ale dzisiaj zaczęłam się zastanawiać czy aby na pewno?
26 stycznia 2012 11:33
26 stycznia 2012 11:34
Protesty na nic sie nie zdadza, bo ci na gorze  i tak zrobia swoje, ich spoleczenstwo nie obchodzi - ale to dobrze ze ludzie protestuja, przynamniej widac ze sie obudzili i nie zgadzaja sie na globalizacje...
madmaddie   Życie to jednak strata jest
26 stycznia 2012 11:36
Podpisane. Jestem ciekawa co się będzie działo. Gdybym była na miejscu Tuska, to bym jednak wzięła pod uwagę tych wszystkich demonstrantów... Jestem ciekawa czy zrobi się naprawdę gorąco, bo to co się dzieje to jakiś absurd. Ceny paliwa, żywności w górę, wiek emerytalny w górę, płace stoją, ludzi z łóżek szpitalnych wyrzucają, a teraz jeszcze cenzura i utrata wolności w internecie.... Pięknie, pięknie.

trzeba odsunąć świnie od koryta, bo nam całkiem kraj rozpierdzielą.

Ja już sama nie wiem co o tym myśleć. Skoro w innych krajach przeszło to bez szumu, to może u nas problem jest zbyt rozdmuchany? Może ktoś to ACTA demonizuje? A wiadomo, młodzież coś zasłyszy i do boju... Wybieram sie na manifestacje i jestem przeciw jeżeli to FAKTYCZNIE ma tak wpłynąć na losy zwykłego obywatela, ale dzisiaj zaczęłam się zastanawiać czy aby na pewno?

mówią że nic nie zmieni, to w taki razie po co to? jak dla mnie ACTA jest nieprzejrzysta, niejasna, pozostawia za dużo do własnej interpretacji, a takie coś chyba jest niebezpieczne?
a i ja tam nie wierze w zadne masońskie nowe porządki świata. To juz dla mnie brzmi jak z jakiejs ksiazki sajens fikszyn. nie wierze i juz.
Bischa   TAFC Polska :)
26 stycznia 2012 11:51
madmaddie, odsunięcie nic nie da, każdy kto dojdzie do władzy będzie świnią przy korycie. Każda władza będzie do siebie garnąć, byle się nachapać, nażreć, a naród mieć w dupie będą. Ode mnie głosu więcej nie dostaną. Nikt na mój głos nie zasługuje. I to mnie martwi.
Ja nic nie piszę, żadnych petycji, bo wiem, że to już nic nie da. Będę bacznie się przyglądać co wyniknie z podpisania acta. Skoro inni nie robią "halo" z tego powodu, to może nie jest takie straszne jak to opisują.
subaru2009   Specjalizacja: Od lady do szuflady.
26 stycznia 2012 12:06
Powiedzcie mi przesyłanie linków też podchodzi już pod ACTA i czy przesyłanie linku (kopiuj adres URL grafiki ) tak samo ? Wybaczcie te bzdurne pytania, ale nie mogę znaleźć linków do tych artykułów.

edit I czy jeżeli umieszczę w internecie zdjęcie np. mojego konia, ale nie mojego autorstwa, ale podpiszę autora - przejdzie to, czy też trafię na listę podejrzanych  😵
26 stycznia 2012 12:06
a i ja tam nie wierze w zadne masońskie nowe porządki świata. To juz dla mnie brzmi jak z jakiejs ksiazki sajens fikszyn. nie wierze i juz.

nie musisz wierzyc, jak sie wezmie i posklada do kupy wszystkie fakty, to samo wychodzi...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się