ACTA: koniec wolnego internetu 26.01.2012 ?

madmaddie   Życie to jednak strata jest
25 stycznia 2012 18:58
ha, Tusk: popatrzcie jakie państwa podpisują ACTA.
obłędna wypowiedź w obliczu tego protestu  😜
jeżeli było to przepraszam  😡 ale...
http://www.tvn24.pl/0,1732609,0,1,przyjeli-zaskakujacy-dokument-bo-zabraklo-poslow-po,wiadomosc.html

jest jakiś cień nadziei ❗

co do Tuska: wypalił się politycznie gość.
'Szantażuje' go naród, dzięki któremu jest u władzy  😵 
Dobrze jest! W końcu coś się dzieje. Do Tuska poleciało pismo, Palikot stwierdził, że zrobi wszystko by uniemożliwić podpisanie pakt, na każdej dużej witrynie są informacje o protestach; protestuje chyba każde większe miasto, w niektórych protestowało tysiąc i więcej ludzi...
Ten naród żyje!

Zobaczymy co będzie jutro....

PO już nie będzie takie popularne, PiS też za cudownej opinii nie ma.... Pewnie Palikot obejmie prowadzenie, niestety, alllle, allle.... obaczymy.
sei   . let's grow old together & die at the same time .
25 stycznia 2012 20:21
palikot ma spore szanse na silna pozycje w polityce. mialby ja tez za te kilka lat bez takich kontrowersyjnych posuniec jak podpisywanie acta. oferuje on po prostu cos innego niz pozostali. ma teraz czas zeby pokazac ze jest powaznym czlowiek i ja osobiscie nie bede zdziwiona jesli w nastepnych wyborach bedzie w czolowce 😉

http://www.tvn24.pl/28377,1732641,0,1,swiat-mlodych,wiadomosc.html
sei, tak, dokładnie. Dodać do tego legalizację & "anty-kościół" i większość młodych jego.
u mnie w miescie na oficjalna manifestacje zapisało sie (na fejsie) prawie 10 tysiecy  😲 ciekawe ile z tego przyjdzie. z reszta tez nie kazdy ma fejsbuka wiec pewnie sie wyrówna. Powiem szczerze ze troche sie boje isc bo przy takiej ilosci osob moze sie znalezc banda debili robiących rozróbe 🤔
u mnie w całym mieście po przywieszane plakaty STOP ACTA!
Jak idę z pracy to aż mam takie poczucie, że dzieje się coś "dużego"
Graba.   je ne sais pas
25 stycznia 2012 20:50
Olga, w krakowie podobno przyszło 15 tys, nie byłam, słyszałam od znajomych,więc głowy sobie uciąc nie dam.
głąbom nie wiele trzeba tylko chleba, igrzysk i brak konsekwencji...Palikot to obiecuje i głąby kupują. A to że jest żadną alternatywą dla PO i PiS,bo to tylko inna jaczejka tego samego razwieda, to już dla głąbow bez znaczenia. ps.czy ktoś słyszał, przed wyborami, opinie na temat praw autorskich lidera jakiejś partii?
25 stycznia 2012 21:06
chciałam iść na manifestacje ale jak na złość nie mogę. kiedy była w warszawie ta wstepna miałam zajęcia. kiedy była w łodzi byłam w wawie. a teraz w piątek będę w łodzi, a protest w wawie  😵

Sankaritarina, tak jak mówisz. ale obecnie wiodące partie same sobie dołki kopią. a to co kościół wyprawia to jakaś paranoja. nie twierdzę, że kościoły powinno się spalić, a ludzi wierzących wychłostać. jednak odczuwam pewien niesmak na myśl o w/w instytucji i jej owieczkach - szczególnie tych starszej daty. mam na uczelni ludzi wierzących (bardzo) i są normalni. ale znam też fanatyków religijnych i to już mi się nie podoba  🤔
jak to mówią - wszystko jest dobre, ale w umiarze. kościół ma za dużą władzę.
a jeśli chodzi o narkotyki to jestem przeciwna legalizacji. po mojej uczelni w zeszłym roku wędrowała jakaś petycja. nie podpisałam... jak ktoś chce to będzie je miał. ale po co ułatwiać?  🙄

edit:
http://sonda.hanzo.pl/sondy,143893,p9v1.html
co niepokojące bardzo dużo komentarzy (pod sondą na fejsie) 'za' dostaje Nowa Prawica...

p.s. oj komuś się chyba nie podoba co piszę. dostałam ignora  😁
nie tyle nie niepokojące ale bardzo oczywiste, bo właśnie lider Nowej Prawicy od dawna i bardzo konkretnie dzielił się swoimi pomysłami dotyczącymi powrotu rozsądku w rozwiązaniach dotyczących praw autorskich.
http://narodowcy.net/wojciech-cejrowski-o-acta/2012/01/25/

chyba odnośnika nie było. Jak dla mnie wc dobrze to opisał.

Co do opcji politycznych. Nie chciałam złodziei czyli PO, nie chciała paranoików czyli PISu został mi Palikot i nie żałuję. Wolę gościa niepoważnego palącego w sejmie kadzidła marihuanowe. Serio. Poza tym program partii mi odpowiadał niemal w całości. Czy jest marionetą to się okaże dopiero. Nawet jeśli oponuje teraz przecie PO żeby zdobyć poparcie, to jednak oponuje a to najważniejsze w tym momencie. Mam nadzieje, że acta da kopa tłumowi do obalenia rządu. serio mam taką nadzieję ale zawsze byłam  w tych kwestiach optymistką...
25 stycznia 2012 21:33
tyle, że w innych tematach z tym rozsądkiem średnio. mnie w każdym razie nie przekonuje. miły starszy pan. fajnie przemawia. ale ani jego poglądy ani on sam nie trafiają do mnie. nie mniej niewątpliwie zyska teraz większe poparcie niż w poprzednich wyborach.

odnoszę wrażenie, że młodzi będą tłumnie głosować na NP i RPP między innymi dlatego, że 'gorzej już być nie może' i chcą odmiany. wyborców szczerze popierających ich poglądy także na pewno zbiorą - tego im nie odmawiam. ale... ale... zobaczymy jak to będzie  🙄
widzisz, mnie nigdy nie przekonał pan donald, naprawdę tak chciwego nigdy rządu nie widziałam, i na ludzi którzy na niego głosowali patrzę jak na omamionych i naćpanych czymś chyba, że nie widzą co się dzieje. Ale nikomu nie odmawiam prawa głosu na niego, zwyczajnie nie rozumiem i nawet nie szanuję ( w sensie tego wyboru, nie ludzi, każdy ma prawo do -w mojej ocenie - błędu)
25 stycznia 2012 21:41
no cóż. szanuję twój pogląd 🙂 masz prawo osądzać mnie jak chcesz. nie zamierzam jednak ukrywać, że ja miałam/mam takie samo zdanie na temat ludzi, którzy głosowali na palikota czy mike. powtórzę się tylko jeszcze raz - może trochę na swoje usprawiedliwienie, a może po prostu tak w eter - NIE MA W TYM KRAJU NA KOGO GŁOSOWAĆ  🙁

edit:
co do WC. lubię gościa. z wieloma jego poglądami się nie zgadzam ale lubię. jeśli chodzi o obalenie władzy - proszę bardzo. obalanie jest fajne i ostatnio popularne. tylko KTO na miejsce tego rządu?
i to jest trudne pytanie, ale jeśli dojdzie do obalenia rządu to tylko wtedy kiedy większość polaków będzie miała pomysł kogo wstawić zamiast PO

kolejny ciekawy news - czyżby tylko naszemu rządowi tak się z acta śpieszyło?
http://wiadomosci.wp.pl/title,Szwedzki-europosel-polski-rzad-klamie-w-sprawie-ACTA,wid,14198851,wiadomosc.html?ticaid=1dcdf&_ticrsn=5
Bischa   TAFC Polska :)
25 stycznia 2012 21:49
Nie ma, oczywiście że nie ma. Bo polityk przy WŁADZY zawsze będzie do siebie ciągnąć, w dupie będzie miał naród. Ważne, że się nachapie, zdecyduje jak reszta partii rządzącej i jest super. Najlepiej jakby nie było partii, polityków a w sejmie siedzieli obywatele, tacy zwykli szarzy. Chociaż z naszą mentalnością (w sensie Polaków) chyba każdy dochodząc do władzy by takie jaja robił. Mnie się odechciewa w ogóle głosować. Przestałam wierzyć nawet w PO, a mnie na razie najbardziej dotyka obiecanki, jakoby ceny biletów miały nie wzrosnąć, a wzrosły i bije po kieszeniach. A paliwo? Cała reszta?
busch   Mad god's blessing.
25 stycznia 2012 22:22
Swoją drogą ciekawa jestem, co takiego wspaniałego obiecano Donkowi, że postanowił zaryzykować politycznym strzałem w kolano
Strasznie żałuję, że to wyjdzie teraz gdy jest dopiero po wyborach. Gdyby było przed wyborami facet miałby przewalone. W końcu byłaby rewolucja, ja czuję, że ludzie wyjdą na ulicę, sama chcę, jakaś taka złość we mnie tkwi i ogromny sprzeciw wobec temu co się dzieje. 🤔
25 stycznia 2012 22:31
Ja tylko mogę w domu, przed komputerem. Nienaiwidzę demonstracji, spędów tego typu, koncertów, w tłumie dostaję szału. Furia we mnie wstępuje. W tłumie ściśniętych ludzi, obijających się o mnie łokciami, depczących po nogach, co chwila mnie popychających.
to jak jesteś przeciw a nie chcesz wychodzić z domu to chociaż wyślij wniosek o referendum, jeśli przesuną termin podpisania to może się udać
25 stycznia 2012 22:38
A do kiedy można wysyłać? Będę u rodziców w niedzielę to wydrukuję (gdzieś wcześniej był link z takim wnioskiem do wydrukowania, czy coś mylę i można z netu wysłać?) i wyślę, moja drukarka zepsuta.
jak najszybciej, szczegóły są na www.referendumacta.pl 😉, do kiedy to nie wiadomo, wiadomo będzie jutro jak podpiszą, nie podpiszą albo przeniosą termin
25 stycznia 2012 22:47
bush, nie wiem czy to jeszcze strzał w kolano czy już prosto w głowę.

we mnie złość wzbiera i opada na przemian. staram się zachować jakieś zdrowe wypośrodkowanie dopóki więcej w tej sprawie się nie wyjaśni.
Swoją drogą ciekawa jestem, co takiego wspaniałego obiecano Donkowi, że postanowił zaryzykować politycznym strzałem w kolano

To raczej Donek naobiecywał licząc nie wiadomo na co.
Podlizywał się Rosjanom - mamy droższy gaz niż reszta Europy - strach się bać, co z podlizywania się Amerykanom wylezie.
http://di.com.pl/news/43084,0,Tusk__de_facto_przyznaje_jest_prikaz_by_podpisac_ACTA.html
czyli są szantaże których Wielce Czcigodny Donek nie może ignorować...w sumie trudno się dziwić, przecież nie może gryźć ręki która go karmi i dała władzę- tym samym Donek wskazuje kto w Polsce rozdaje wyborcze głosy.
no cóż. szanuję twój pogląd 🙂 masz prawo osądzać mnie jak chcesz. nie zamierzam jednak ukrywać, że ja miałam/mam takie samo zdanie na temat ludzi, którzy głosowali na palikota czy mike. powtórzę się tylko jeszcze raz - może trochę na swoje usprawiedliwienie, a może po prostu tak w eter - NIE MA W TYM KRAJU NA KOGO GŁOSOWAĆ  🙁

edit:
co do WC. lubię gościa. z wieloma jego poglądami się nie zgadzam ale lubię. jeśli chodzi o obalenie władzy - proszę bardzo. obalanie jest fajne i ostatnio popularne. tylko KTO na miejsce tego rządu?
no właśnie takie tłumaczenie, najlepiej świadczy o karmieniu się medialną papką, zamiast o używaniu własnego rozumu. Bo jakoś ciągle jest tak, że PO to ogólnie rewelacyjna partia, tylko w szczegółach i działaniu zwyczajnie szkodliwa, natomiast Nowa Prawica, to "niepoważna polityczna propozycja", która jednak w każdej sprawie ma skalkulowaną i rozsądną propozycję.
jeżeli wierzysz w to co piszesz, to daj proszę chociaż 3 pomysły, które twoim zdanie są "średnie"...no i napisz dlaczego pomysł JKM dotyczący "praw autorskich" zaliczasz do dobrych, a nie do tych "średnich"?
Podpisane.

Ciekawe, co teraz.
Całość wydarzeń skutecznie odwraca uwagę od czytania budżetu.
pozostaje powtórzyć za księdzem Bronisławem Bozowskim: „Nie ma przypadków, są tylko znaki”.
Ukradli nam świat i nawet tego nie zauważyliśmy.  😕
http://www.tvp.pl/krakow/informacja/kronika/wideo/25-i-2012-godz-2145/6304766
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się