Czy cos Ci to movie? [Dla filmoznawców i nie tylko]

Wiedziałam,że będzie łatwo.. 😉
To też z gatunku łatwych 😉
Tusia   zośkowo - monologowo mi :)
07 listopada 2009 22:14
testosteron ?
Tak - nie polecam  😎
07 listopada 2009 22:22
tez łatwe:
"Bez przebaczenia" i niedobra kobyła Clinta Eastwooda  🙂 ?
07 listopada 2009 22:47
no ba!!!
Brawo  😅
Fajny był ten koń  😁
07 listopada 2009 23:00
totalna magia ?
Nie 😀
morwa   gdyby nie ten balonik...
08 listopada 2009 05:50
Moulin Rouge - sama kiedyś tu wstawiałam 😉

edit: To od razu wrzucę coś łatwego na niedzielny poranek:
Alvika   W sercu pingwin, w życiu foka. Ale niebieska!
08 listopada 2009 06:45
Kill Bill 1 🙂
morwa   gdyby nie ten balonik...
08 listopada 2009 06:57
No pewnie
08 listopada 2009 07:03
Również łatwe:
(jakby ktoś zgadł - wstawiać od razu zdjcie. Ja lecę do stajni w kopytach dłubać - uroki niedzieli)
To znowu Las Vegas Parano.
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
08 listopada 2009 10:20
nie wiem jak Wy, ale według mnie powinno się zrobić listę filmów które już były i wrzucić je do pierwszego postu i Madzixx albo któraś z Modków mogłaby je "odświeżać" i dodawać nowe tytuły.
Strucelka problemu naprawdę nie ma! Wpisujesz w szukaj, które masz w prawym górnym rogu tytuł filmu i masz czy był, czy nie był. Naprawdę. Tylko niektórym się po prostu nie chce. Ja już pisałam o tym kilka razy i no cóż, dowiedziałam się, że się czepiam.

I moja zagadka:
No ale chyba w końcu umówiliśmy się tak, że filmy się mogą powtarzać żeby tylko zdjęcia się nie powtarzały, nie?
Ja np. Mouli Rouge wstawiłam z premedytacją, a wyszukiwarki użyłam po to, żeby fotki nie wstawić tej samej.
😲 kto się tak umówił?
Filmów jest naprawdę tyle i to samych dobrych filmów, że możemy bawić sie jeszcze bardzo długo. Kinematografia ma ponad 100 lat.
Edit - szukając tego umówienia Dzionki  😉 przeglądnęłam kilka stron wstecz i ten film, który wstawiłam już był!!!!! A wyszukiwarka mi go nie wypluła? To co jest z wyszukiwarką w takim razie!
Wydawało mi się, że na tym stanęła ostatnia dyskusja. No nic, w takim razie dalej każdy według swoich zasad i będzie dobrze 😀 Ja mam tylko jeden postulat - niech to zostanie zabawą.
Przeczytaj co napisałam wyżej o wyszukiwarce. No czasem może zachowuję się jak gestapo  😁 ale zabawa nie będzie zabawą, jeżeli wątek będzie utykał. Ludzie go czasem pchają, przypominają, ale widzę, że jest ich coraz mniej, bo ile razy można pisać - żeby ktoś potwierdził, jak ktoś zagadnie, albo żeby ktoś wstawił zagadkę... i tak w kółko.
Więc może faktycznie pomysł Strucelki z listą filmów na początku?
Mogę tą listę zrobić, ale modki będą musiały wstawić i co jakiś czas aktualizować...
08 listopada 2009 11:05
poki, ja wstawiłam LVP, bo regularnie do kącika nie zaglądam i nie śledzę na bieżąco "notowań". Pewnie jak wielu innych użytkowników...
Ależ nikt z nas nie zapamięta jakie filmy były wstawione przez ponad 100 stron! Ja także. A Las VEgas Parano to ja wstawiłam, dlatego wiem.
To co robimy?  🙂
cieciorka   kocioł bałkański
08 listopada 2009 11:14
pokemon, pokemon ty najlepiej nic nie rób  😵
szepcik, i ja zalewam się ze śmiechu za każdym razem, lubie ten film!

o rety, akurat o zamku haUru myślałam 😉
Ja jestem za tym, żeby żadnej listy filmów nie robić, bo
a) i tak nikt nie będzie zaglądał na 1szą stronę wątku żeby sprawdzić, więc szkoda czyjejś roboty
b) nie ma co dodawać modkom bezsensownej roboty
c) jak jakiś film pojawia się kolejny raz nic złego się nie dzieje, ktoś ma radochę że zgadł i już - o to chodzi!!
Ludzie, to tylko filmy, jak się powtórzy to za pół godziny będzie jakiś inny, nowy,  który sobie możecie zgadnąć bez marudzenia, że wątek schodzi na psy  😉
No akurat ja jestem innego zdania, co do filmów, które się powtarzają.
I dotarłam do "dyskusji" i "ustalenia" co do tego. Faktycznie wysunęłaś takie pytanie - i zgadnijmy, kto Ci przyklasnął - cieciorka. No i jeszcze Vuko. Czyli uważam, że to trochę za mało.
Tylko, że jakby każdy postępował, jak niektórzy z Was, to ten wątek umarłby podejrzewam już dawno temu.
I to mnie wkurza. I nie rozumiem, jak mam się nie wkurzać, jak mi ktoś psuje dobrą zabawę?
Jakoś niektórzy są w stanie sprawdzić, czy film już był, postarać się o szybką odpowiedź, czy dodawać kolejne podpowiedzi.

Oczywiście nikt nie musi się zgadzać ze mną. To tylko moje zdanie.

Więc wróćmy do mojej zagadki i na dokładkę ten film już tu był. To taka ironia losu  😜
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
08 listopada 2009 11:42
Jak dla mnie to żadna zabawa powtarzać filmy. Większość z nich w galerii ma kilkadziesiąt zdjęć. Więc będziemy wrzucać wszystkie zdjęcia z galerii jednego filmu?
Ja jestem za jakimś sklasyfikowaniem tego, albo no nie wiem. Zrobić coś, by filmy się nie powtarzały...
cieciorka   kocioł bałkański
08 listopada 2009 12:08
pokemon, twoje wkurzanie psuje moją dobrą zabawe  😎

co w tym złego że przytaknęłam skoro uważam ze rozwiązanie jest rosądne. póki co tlyko ty się tak pieklisz, wiec wrzuc na luz, jak widac nikt nie ma z tym specjalnego problemu, wiec moze o czyms to swiadczy?
tak wiem, ty robisz to z szacunku do nas. ale mnie guzik obchodzi czy dan film się powtorzył- stali bywalcy z reguły tego nie robią, tym doraźnym się zdarza, ale zdjęcia i tak powtrzają się rzadko. nie każdym miał okazje trafic akurat na poprzednią zagadkę i ma drugą szanse. nawet jak zgadnie osoba film poznała po zagadce, to co? niech się cieszy.

nie róbmy listy, bo po co komplikować prostą sprawe? lepsze jest wrogiem dobrego, kto nie będzie chciał i tak NIE sprawdzi. i co, bedziemy go bojkotowac? i tym celu zanim wpiszemy swoją odpowiedź najpierw przeszukamy archiwum na wypadek gdyby ten film juz nie miał prawa pojawić się w zabawie?

jak sama zresdzta zauważyłaś wyszukiwarka nie zawsze działa idelanie.

"dyskusja" się skonczyła, skoro tak wiernie śledzisz wątek skzoda że ją przeoczyłaś. nikt nie protestował- widać nie miał potrzeby się sprzeciwiac. w zwiazku tym pytam po raz kolejny: po co proste rzeczy czynić zawiłymi? a nawet jak przedstawisz jakiś plan to jak zamierzasz wprowadzić go w życie?
może przyjmij raz na zawsze że tak jak chcesz nie bedzie, bo się nie da, po drugie, dlaczego miałobyć tak jak TY chcesz?
inaczej bedziesz się wsciekac i na również psuc frajde cały czas. naucz się akceptowac rzeczy, ktorych zmienic nie mozesz. albo idź pobiegać  😵
Tym razem ja ci przytaknę cieciorka - równowaga musi być  😁
In.   tęczowy kucyk <3
08 listopada 2009 13:08
I ja, i ja!
Myślalam, że ten wątek to zabawa, a nie Elitarne Kólko Niesamowicie Utalentowanych Krytyków Filmowych, Dla Których Dwa Razy Ten Sam Film To Najgorsza Zbrodnia!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się