Kącik WKKW

ktos, jedziecie do pieniek? nono, to czekam na relacje i to najlepiej zdjeciowa jak tam wszystko wyglada teraz!
uwielbialam tamtejsze lasy..............  😜
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
27 maja 2010 20:15
wpadajcie do Pieniek! bede focic 😁
Powodzenia wszystkim startującym w ten weekend🙂 Mam nadzieję, że pogoda okaże się łaskawa i cały weekend będzie taki jak dzisiejszy dzień🙂
A ja mam takie pytanie. Czy jeśli mieszkam w Niemczech i startuję tam na swoich koniach, mam jakieś wyniki (powiedzmy np. jeżdżę **) to można jakoś się dogadać z PZJ, żeby startować za granicą jako Polak, mieszkając i trenując w Niemczech? I potem jeśli mam np. wyniki takie, że PZJ zabrałoby mnie na IO (marzyć każdy może  :lol🙂 to mogę reprezentować Polskę mimo to, że mieszkam i trenuję w Niemczech z niemieckimi trenerami? Czy jak jestem za granicą to koniec - tylko niemiecki związek i już, albo mieszkasz i trenujesz w Polsce albo wypad do zagranicy? I czy można np. przynależeć do polskiego klubu WKKW i startować tylko zagranicą (od LL zaczynając nawet)?
Szczegółów nie znam, ale na pewno można - Andrzej Pasek mieszkał na stale we Włoszech i startował w barwach Polski (na IO także 😉)
Zresztą Rodrigo Pessoa (tak wiem, że inna dyscyplina) mieszka na stałe w Europie, a na zawodach międzynarodowych reprezentuje Brazylię.
Dzięki. 🙂 Zagranico, przybywam!  🏇
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
29 maja 2010 17:05
każdy zawodnik,niezależnie od tego,czy chce wystartować w CIC czy w BB czy w Pardubicach czy gdzieś w Niemczech musi mieć na ten CIC kwalifikacje i wtedy poprzez PZJ właśnie zgłasza się na konkretne zawody,na CIC zgłasza po prostu federacja...miejsce Twojego zamieszkania jest może nie nieważne,ale drugorzędne...jeżeli chciałabyś startować w krajowych zawodach w Niemczech,to gdybam,że analogicznie jak w Polsce jest możliwość wykupienia gościnnej licencji do obcokrajowca,to w Niemczech również....

co do IO...PZJ raczej Cię nie zabierze...no chyba,że będziesz miała kwalifikacje i odpowiednio wysokie miejsce w rankingu FEI,wtedy PKOL może Cię dołączyć do reprezentacji i raczej w takiej sytuacji przyjmą Cię z otwartymi rękami...

a zawodników którzy trenują,mieszkają i zagrywają się poza granicami Polski jest i było co najmniej kilku,od co najmniej 15 lat...
A jeśli startuję od początku (w Niemczech początkowa klasa to chyba E) zagranicą w ichniejszym sposobie oznakowania klas to ma to jakieś przeliczenie na polskie realia? Bo żeby startować w * muszę mieć 2xP lub P i 2xL + 2RK, czyli muszę przyjeżdżać do Polski i zaliczać klasy aż do * czy może jakoś da się przekabacić te niemieckie nazwy i pozaliczać?
ogonowa, najprościej gdy już mowa o CIC* - bo kwalifikacje są międzynarodowe. Więc zapis z niemieckiej federacji, że masz kwalifikację do * (międzynarodowej) powinien rozwiązywać sprawę.
Natomiast jest pytanie: która? federacja jest Twoją "macierzystą"? Proponowałabym zadzwonić do PZJ, dokładnie przedstawić sprawę i o wszystko wypytać. No bo, jeśli będąc zawodnikiem klubu innego kraju, chcesz startować w PL, to "macierzysta" federacja wystawia taką "laurkę" podając Twój poziom, a Ty występujesz do PZJ o licencję "gościnną" (i płacisz 🙂😉. Jeśli jesteś zrzeszona w PZJ a chcesz stale startować za granicą - odwrotnie. Ale jeśli chodzi o zmianę federacji - to są to tak pojedyncze przypadki, że lepiej omawiać wszystko też indywidualnie.
Ktoś na forum już miał podobny problem  🤔.
29 maja 2010 17:52
ogonowa, dopóki startujesz w zawodach krajowych czy w Niemczech czy w Polsce,federacja nie ma nic do rzeczy poza wykupieniem licencji ....schody zaczynają się dopiero gdy chcesz jeździć * międzynarodową -bo tu już nie tylko przepisy danej federacji,ale i przede wszystkim przepisy FEI - w Polsce żeby jechać CIC* musisz mieć na nie zagrywkę na 1xP i 1xCNC* z wynikiem RK,w Niemczech nie wiem,ale na pewno są również ogólnodostępne normy...napiszesz na jakich warunkach NF w NIemczech dopuszcza do startu w CIC*?bo to wewnętrzna sprawa każdej NF jakie wymogi stawia swoim zawodnikom....zawsze możesz przedstawić do tak jakby nostryfikacji swoje wyniki z Niemczech lub po prostu najpierw zapytać  w PZJ jakie warunki startując tylko za granicą musisz wypełnić,by puścili Cię w CIC*...wszystko jest dla ludzi...
swoją drogą,jak będziesz miała zagrywkę na IO,to i MKOL i PZJ staną na głowie by dać Ci orzełka na pierś 😉

p.s. halo - Ikarina miała taki czysto wirtualny problem 🙂
MKOL?  🤔
Nie wiem jak inne federacje, ale PZJ przed wystawieniem licencji gościnnej troszczy się o ustalenie, jaki poziom reprezentuje zawodnik. No dobra - kiedyś się troszczył - możliwe, że teraz to rybka, bo teraz PZJ to... Ech.
29 maja 2010 18:23
MKOL?  🤔
oczywista literówka, chodziło o Polski Komitet Olimpijski.
[quote author=Ktoś link=topic=815.msg602791#msg602791 date=1275151941]
napiszesz na jakich warunkach NF w NIemczech dopuszcza do startu w CIC*?
[/quote]
Na stronie federacji nie ma takich informacji, trzeba zadzwonić albo kupić ichniejszą książkę. 😉 Nie mówię po niemiecku, więc nie zadzwonię.

Dzięki za odpowiedzi.  😉
Wie ktoś coś o startach "naszych" w Niemczech  👀
Szukam i szukam wyników i znalazłam tylko listy startowe z Everswinkel
asior   -nothing but eventing-
30 maja 2010 20:28
W Wahlsdorf-Liepe Jagoda na Lublinie skonczyla na 7mej pozycji. Wygral Dibo. Koko ujezdzenie na 50, na krosie stopa, parkur 0. Kajtek uj 55, kros na 0 ale spoznienie, parkur 0. Asia Pawlak kros na 0+czas, parkur 4 pkt. Kuba kros ze stopa, parkur 8 pkt.

Reszty nie pamietam  😉
asior
dziękuję  :kwiatek:
pewnie wyniki będą na volcie ?
Marta Dziak cros na 0 ze spoznieniem i skoki na 0 tez , byla wysoko.

Tatiana, cros na 0, 20kilka pkt za czas, i 5 zrzutek chyba...

Dominika, eliminacja na krosie, Kasia eliminacja na krosie
crazy
bardzo, bardzo dziękuję  :kwiatek:
crazy czemu się nic nie chwalisz, że Ty i Czarnolas jesteście bohaterami artykułu w najnowszych Koniach i Rumakach?  😉
01 czerwca 2010 17:22
O! Niech ktos zeskanuje i wstawi  🙂
A no jestesmy,  Musze koniecznie jechac do empiku 🙂 Ladnie napisane?
Dajcie na forum! :kwiatek:
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
01 czerwca 2010 19:47
chetnie poczytamy!
niestety nie czytałam, bo straszna kolejka była, ale jutro kupię i zdam relację
01 czerwca 2010 20:44
Czytalam. Bardzo fajnie napisany artykul  🙂
PILNIE Szukam TRANSPORTU  z Poznania do Jaroszówki na zawody wkkw (11.06-13.06)

Może ktoś kto jedzie z Poznania lub okolic ma ktoś miejsce w przyczepie, albo ktoś kto przez Poznań przejeżdża.

Niestety mój transport nie wypalił, a kasa za boks już zapłacona ...może ktoś coś wie i pomoże ...
07 czerwca 2010 19:04
Hej,wkkwiści, zgłaszać się do Jeziorek 😅 jest mało zgłoszeń  🙁 tanie zawody,a fajne  😉
anetakajper   Dolata i spółka
09 czerwca 2010 10:46
127 koni w Jaroszówce  😲 . Kurcze my dzisiaj trawę na siano kosimy !! do soboty nie wyschnie  👿 Na pewno jakaś pompa się szykuje  🤣
Chyba się wybiorę pocykać foty
Wybiera się ktoś do Walewic ?
Ja jadę i będę focić, nie mogę się doczekać  😜  💃
Rudzia   Dwie Złośnice:)
10 czerwca 2010 18:48
Jaki jest odkladny termin zawodow w Walewicach? Wiadomo juz czy sa listy startowe? Jakie godziny i dni dokladnie? W sesnie czy pt i sob czy sob i ndz?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się