Kącik WKKW
jest tu już gdzieś wątek o Igrzyskach(!) 😉 hanoverko 😁
maiiaF, nie no, jak koniec, jak teraz weszłam na stronę i mi się wyświetla, że finał o 15:30 naszego czasu? Coś tam równają, widzę, więc jest szansa że coś jeszcze obejrzę🙂
hanowerka Tak podejrzewałam, dlatego to napisałam w poście powyżej, przeczytaj 😉
Dzionka, koniec kwalifikacji 😉
hanoverka, nie odważę się publicznie napisać.
jednak dość mam złośliwości na zawodach,by dokładac sobie kolejne...bo powiedz mi,jak to jest - u jednej ekipy sędziowskiej ktoś nie umie jeździć,a u pozostałych umie wręcz bardzo dobrze? 🤣
to nie temat na pisanine,a na "uzdrawianie polskiego jeździectwa" przy dobrym winku gdzieś wieczorem na zawodach 😉
maiiaF, aa, no właśnie, już rozumiem 🙂 Dzięki!
que -
Po pierwsze:
Wow ale nowina. :/
Po drugie:
Nick wybierałaś losowo waląc w klawiaturę po pijaku czy celowo, bo nie chciałaś by ktokolwiek kiedykolwiek coś Ci odpisał? 😉
niestety nie oglądałam od początku skoków i nie śledziłam tych informacji, myślałam w ogóle, że zaczną się tak jak wczoraj cross. słuchając telewizji usłyszałam o tym, a że wcześniej nic tu nie widziałam (ślepa jestem? :P) to postanowiłam się tą informacją podzielić :P
nick... co za obciach taki nick, prawda? 😉 był on wybrany celowo, zebyście się musieli pomęczyć, hahaha! 😀iabeł: a swoją drogą, i tak sobie powymyślacie skróty :P
Czyli medale drużynowe już rozdane? A dogrywka to konkurs indywidualny?
Jak to jest?
Czyli, że w skrócie najlepiej odsunąć wszystkie świnie od koryta, tak jak w polityce 😜 Eh, do kitu z takim sportem !
dokładnie Taniu 😀
p.s. fajnie że jesteś :kwiatek:
[quote author=Ktoś link=topic=815.msg1477797#msg1477797 date=1343738509]
dokładnie Taniu 😀
p.s. fajnie że jesteś :kwiatek:
[/quote]
Dzięki. Jestem. Napiłam się Neospasminy i jestem.
A która brytyjka to kuzynka królewska?
Czyli, że w skrócie najlepiej odsunąć wszystkie świnie od koryta, tak jak w polityce
bardzo zły wniosek!!!
jak odsuniesz jedne świnie,to pojawią się następne...koryto trzeba zlikwidować, a nie zajmować się świniami!
Tania, właśnie tak jest 🙂
Dlatego Ingrid Klimke nie musiała szarżować i płakać po zrzutkach. A koniowi jak najbardziej należało się mizianie, bo w końcu drużynowo mają medal a i zakwalifokowali się do rozgrywek indywidualnych, które za moment będą miały miejsce.
Taniu Zara Philips
Wrotki o co racja to racja, dobrze piszesz.
A która brytyjka to kuzynka królewska?
dokładniej to to wnuczka Królowej 😉
...koń Zary wczoraj nawet gdyby chciał się zatrzymać,to nie miał szans! publicznośc by go głosem przeniosła 😉
ciekawe czy dla koni takie burze braw idące falą od przeszkody do przeszkody też potrafią być motywujące w jakiś sposób, czy tylko go rozpraszają ❓
Dokładnie, aż zazdrościłam Brytyjczykom jechania w takich warunkach 🙂 To, że mieli jakieś kosmiczne konie, to jedno, ale co wyprawiała publiczność... no poezja!
Ja tam nadal, poza wszelkimi dziwnymi akcjami, pozostaję pod wrażeniem koni WKKWowskich, szczególnie Brytyjczyków i Niemców - po prostu coś niezwykłego i pierwszy raz takie konie widziałam 😀
Fakt, owacje były takie, że aż ciary szły po plecach. Fantastycznie musiała się czuć Zara przy takim dopingu, to sprawia, że człowiek unosi się kilka centymetrów nad Ziemią. I po koniach też widać, że robią swoje, leca jak w transie, uwielbiam galop na krosie, one są tak pewne, że w ogień by szły.
dempsey, konie na tym poziomie to sportowcy z krwi i kości,też ich to motywuje,tez mają takie strzały adrenaliny,ze doping tylko to wzmaga.
Aaaa! Zara... oczywiście. Jasne. Nie skojarzyłam. :kwiatek:
A dekoracja jest "na piechotę" czy na koniach? Drużynowa runda honorowa byłaby cudowna. 😍
Strasznie zazdroszczę Brytyjczykom, że u nich wkkw to tak jakby sport narodowy. U nas tylko piłka, w dodatku bez osiągnięć. Ogólnie to mamy różnych dobrych sportowców, których się nie wspiera. Gada się tylko o piłce - strasznie mnie to wkurza z całym szacunkiem dla fanów piłki - może warto się zainteresować czymś co nie dość że widowiskowe to jeszcze na przyzwoitym poziomie?
Szakoda, że Wag nie mógł już dziś skakać.
A tak nawiasem mówiąc jakie mamy jeszcze konie 3* w Polsce? Na wcześniejszych igrzyskach mieliśmy wkkwistów poza Pawłem Spisakiem?
A co do koryta, to wydaje mi się, że głęboko w naszym narodzie tkwi polactwo i cwaniactwo. Chciałabym kiedyś zobaczyć odważne decyzje, ale w nie nie wierzę. Koryta jak na razie to są tworzone nowe.
Kurcze, szkoda mi tego Spisaka. Szkoda tez, ze nie bylo nas wiecej na tej Olimpiadzie 🙁 Ale coz, mam nadzieje, ze pokazemy, na co nas stac w Rio (o ile nas w ogole bedzie stac) Przykre jest to, co piszecie o stanie polskiego jezdziectwa, tak mi sie marzy ogladanie polskich jezdzcow i koni na arenie miedzynarodowej. A takto czlowiek musi odpowiadac na glupie pytania "A u was w Polsce to w ogole jezdza wierzchem, czy tylko dorozkami/plugami" 🙄
Jednak, jesli chodzi o Anglie, to nie mamy sie z czym porownywac - maja wiecej kasy, machina jezdziecko-hodowlana pracuje u nich na pelnych obrotach, oni huntinguja cala zime, maja ogromne zaplecze, jesli chodzi o folbluty, na jedne hrabstwo wypada 3-5 zawodow wkkw na weekend. Nie przebijemy ich na dzien dzisiejszy.
A dlaczego właściwie tylko Spisak pojawił się na Igrzyskach? Nikt więcej od nas się nie zakwalifikował? Na jakiej to jest zasadzie?
deszcz się rozpadał... cholera, siedzę przed tymi parkurami cały dzień i tak mi się okropnie zatęskniło za fruwaniem, że nie macie pojęcia 🙁 echh.
[quote author=nine link=topic=815.msg1477755#msg1477755 date=1343737634]
que -
Po pierwsze:
Wow ale nowina. :/
Po drugie:
Nick wybierałaś losowo waląc w klawiaturę po pijaku czy celowo, bo nie chciałaś by ktokolwiek kiedykolwiek coś Ci odpisał? 😉
niestety nie oglądałam od początku skoków i nie śledziłam tych informacji, myślałam w ogóle, że zaczną się tak jak wczoraj cross. słuchając telewizji usłyszałam o tym, a że wcześniej nic tu nie widziałam (ślepa jestem? :P) to postanowiłam się tą informacją podzielić :P
nick... co za obciach taki nick, prawda? 😉 był on wybrany celowo, zebyście się musieli pomęczyć, hahaha! 😀iabeł: a swoją drogą, i tak sobie powymyślacie skróty :P
[/quote]
a nie pomyslałaś o tym, że nim stronę rozjeżdżasz?Mnie to mega wkurza. dlatego ja Twoich postów już czytać nie będę - wybacz, ode mnie ignor.
Gillianu mnie to samo.. 🙁
cholera, siedzę przed tymi parkurami cały dzień i tak mi się okropnie zatęskniło za fruwaniem, że nie macie pojęcia 🙁 echh.
powiem Ci, że ja tak mam zawsze jak jadę z moją trenerką na zawody.. wszyscy skakają i fruwają.. mój Siwy się do skoków już nie nadaje, ale wczoraj pokazało się światełko w tunelu i moooże jeżeli wezmę tyłek w troki na treningi to we wrześniu sobie pofruwam na zawodach 🙂
a co do Spisaka.. no szkoda szkoda, ale oglądałam wczoraj urywki i koń rzeczywiście ciężko galopował..
A dlaczego właściwie tylko Spisak pojawił się na Igrzyskach? Nikt więcej od nas się nie zakwalifikował? Na jakiej to jest zasadzie?
właśnie, bo do końca też tego nie wiem.. 😡