Kącik WKKW
ale ten francuz ma dziwną technikę skoku 😲
Wega super 🙂
Bandos, kwalifikacja do finału? domyślam się, nie wiem na pewno.
dokładnie,zakwalifikowany do finału w którym będa walczyć o miejsca indywidualnie.
Wega świetnie 🏇
Kristinie sekundy zabrakło, ale i tak brytyjczycy na 2 wskoczyli 🙂
Ingrid jedzie 💃
kuuuurczę Klimke 2 zrzutki 🙁
Szkoda trochę, ale i tak Niemcy drużynowo prowadzą 😀
Schrade się nie zakwalifikował? 😲
Podziwiam Ingrid za postawe - mino 2 zrzutek, poklepala konia, pomachala do publicznosci i zjechala z parkuru usmiechnieta 🙂 Ja bym sie chyba poplakala w takiej sytuacji 😁
kuuuurczę Klimke 2 zrzutki 🙁
To i tak dobrze, powinna mieć prawie na wszystkich przeszkodach ,prócz jednej, bo oprócz niej, na wszystkich, jej koń pukał w drągi, widać był bardzo zmęczony, do tego w Londynie mają wyjątkowo pancerne kłódki .
Tak, mało kogo stać na taki gest jak IK ,by mimo wszystko podziękować konikowi. A absurdem jest, kiedy koń wygrywa np. GP w skokach, a w nagrodę dostaje po zębach i jest tłuczony na rozprężali( po zjeździe z parkuru), przez swojego jeźdźca- a to niestety kiedyś widziałam na własne oczy w Polsce.
Tym gestem IK, zasłużyła na polubienie, mi się to bardzo podobało.
czemu miałaby płakać? zakwalifikowała się do finału i jest w pierwszej dziesiątce...
Buzz też nie wszedł )-:
no to trzymam kciuki za Junga.
Na jakiej zasadzie sie kwalifikuja do finalu? 🙄
Ingrid na 8 miejscu. Moi faworyci pozostają faworytami 😎 😁
Przepraszam, że wetnę się w dyskusję, ale dlaczego Romeike nie pojechał na IO? 😡
[quote author=Ktoś link=topic=815.msg1477502#msg1477502 date=1343728924]
hanoverka - ostatni raz w Seulu mieliśmy całą druzynę! I ta druzyna ukończyła IO na 4 miejscu!
teraz jest kryzys, możemy marzyć o tym,by zagrac druzynę,a powtórzyć wynik z Seulu będa mogły chyba nasze dzieci.
[/quote]
napisałam to tak jako ogól naszych dokonań sportowych, vide 2 miejsce Radwańskiej w Wimbledonie, często jesteśmy o krok od zwycięstwa. Ale również często stajemy na podium. My Polacy jeszcze bardzo długo będziemy szukać zwycięstw, żeby innym udowodnić, że jesteśmy coś warci, przykre trochę ale prawdziwe.
My Polacy jeszcze bardzo długo będziemy szukać zwycięstw, żeby innym udowodnić, że jesteśmy coś warci, przykre trochę ale prawdziwe.
bez przesady- jesteśmy warci. W tenisie, żużlu, siatkówce, piłce ręcznej, kolarstwie górskim, skokach narciarskich, narciarstwie, wymieniać dalej? 🙂
[quote author=Ktoś link=topic=815.msg1477502#msg1477502 date=1343728924]
hanoverka - ostatni raz w Seulu mieliśmy całą druzynę! I ta druzyna ukończyła IO na 4 miejscu!
teraz jest kryzys, możemy marzyć o tym,by zagrac druzynę,a powtórzyć wynik z Seulu będa mogły chyba nasze dzieci.
napisałam to tak jako ogól naszych dokonań sportowych, vide 2 miejsce Radwańskiej w Wimbledonie, często jesteśmy o krok od zwycięstwa. Ale również często stajemy na podium. My Polacy jeszcze bardzo długo będziemy szukać zwycięstw, żeby innym udowodnić, że jesteśmy coś warci, przykre trochę ale prawdziwe.
[/quote]
Trzeba by było kogoś na miarę Małysza, i do tego konia jak np Niewiaża, i do tego takie wsparcie i zaplecze jak miał A.Małysz. jeszcze długo poczekamy...:/
Ależ oczywiście, że jesteśmy warci, ja znam dokonania Polaków w sporcie. Chodzi mi o to, że właśnie tymi dokonaniami sportowymi chcemy wyrównać inne kompleksy kraju.
[quote author=hanoverka link=topic=815.msg1477714#msg1477714 date=1343736604]
My Polacy jeszcze bardzo długo będziemy szukać zwycięstw, żeby innym udowodnić, że jesteśmy coś warci, przykre trochę ale prawdziwe.
bez przesady- jesteśmy warci. W tenisie, żużlu, siatkówce, piłce ręcznej, kolarstwie górskim, skokach narciarskich, narciarstwie, wymieniać dalej? 🙂
[/quote]
Tak ,bo jeszcze może po za żeglarstwem ,to nic już nie widzę...
hanoverka, niestety,sam talent i dobre chęci nie wystarczą...budżety innych zachodnich zawodników sa takie,że budżet naszej czołóki nie wystarczyłby na 1/4 budżetu takiego zawodnika...
konie? Dibo opowiadał,że na wiosne przychodzi do niego 10 koni w trening,na jesień zostają 2...kto z naszych zawodników może sobie na to pozwolić?...przypominam,że Dibo jest w kadrze B...
ile mamy w Polsce 3* koni,które za 3 i 4 lata nadal będą te 3* chodzić?
[quote author=Ktoś link=topic=815.msg1477731#msg1477731 date=1343737058]
hanoverka,
ile mamy w Polsce 3* koni,które za 3 i 4 lata nadal będą te 3* chodzić?
[/quote]
Żadnego :/
Bo najczęściej albo są kontuzjowane, albo zostają sprzedane.
No i wlaśnie to jest przykre, ten brak pieprzonej kasy, bo jak kasa jest to można naprawdę wiele ukręcić. Może faktycznie trzeba czekać na nasze dzieci, albo dzieci naszych dzieci, pod warunkiem, że my starzy wyprujemy se żyły i będziemy grubo odkładać w skarpetę 😁
titina, jeszcze lekkoatletow mamy niekiepskich 😉
Wetnę się trochę, dopiero weszłam do domu . Czy już jechali ten parkur do kwalifikacji indywidualnej? Na jakim kanale można oglądać? Drużynowo już skończyli, z tego co widzę? Help help!
a proszę- porsche supercup, rzut młotem, rzut dyskiem, pchnięcie kulą, skok o tyczce, biegi (800 m 2 lata temu, Lewandowski i Kszczot). Jeszcze mało?
Dzionka, już koniec, powtórki będą pewnie niedługo gdzieś 🙂
que -
Po pierwsze:
Wow ale nowina. :/
Po drugie:
Nick wybierałaś losowo waląc w klawiaturę po pijaku czy celowo, bo nie chciałaś by ktokolwiek kiedykolwiek coś Ci odpisał? 😉
hanoverka, jeżeli sedziowie i "zawodowi" zawodnicy dojący kasę z "naiwnych" inwestorów nie popsują rynku do końca...
ile już było historii,ze przychodził bogaty,dobry dzieciak z talentem,zaangazowaną rodziną,zaczynał się bawic i trafiał na mur polskich działaczy i sędziów...zlbo pojawiał się sponsor,raz i drugi i trzeci został "wydojony",to poszedł do innego sportu,bo tam jest fajniej 🙁 skoro pana Guzowatego nie stac na bawienie się w jeździectwo,to kogo stać?
Spisak się wycofał 🙁
a co mógł zrobić, jak miał ponad 20 pkt, karnych za przekroczenie normy czasu, a koń w crossie galopował bardzo ciężko?.
Widocznie miał wcześniej kontuzję, i nie mógł trenować formy, albo nabawił się wczoraj nowej, i stąd to spóźnienie....Paweł pewnie to czul i przyoszczędzil wczoraj konia , widać na nic się to zdało..., niestety :/
[quote author=titina link=topic=815.msg1477728#msg1477728 date=1343736935]
a proszę- porsche supercup, rzut młotem, rzut dyskiem, pchnięcie kulą, skok o tyczce, biegi (800 m 2 lata temu, Lewandowski i Kszczot). Jeszcze mało?
Dzionka, już koniec, powtórki będą pewnie niedługo gdzieś 🙂
[/quote]
Dobra poddaję się ,wystarczy.... 😉 😀
edytuj posty!
nine hahahahahhaha 😁 A i jeszcze szkoda mi Maji Włoszczowskiej która też przed wyjazdem w gipsie wylądowała, a myślę że medal na pewno by do domu przywiozła 🤔
ps brakuje nam wątku o olimpiadzie, tu się robi OT, a niezawodna Tania nie utworzyła takowego 🤬
tittina Wag był dziś ewidentnie kulawy i taki był powód, nie pojechania dzisiejszych skoków.
Ktoś paskudne jest to o czym piszesz, jakie mogłoby być na to lekarstwo?
ps. aj bo mi w tym watku tak dobrze, że do innych nie zaglądam 😁