I jeszcze na temat ogłowia -
Villa Horse V-Elegance z naczółkiem w kształcie V z ozdobnymi kryształkami.

Tu moja ocena to niestety 7/10...
Jeżeli chodzi o zalety, niewątpliwym plusem jest wygląd ogłowia - jest naprawdę przepiękne, ja osobiście widzę je najlepiej na koniach ujeżdżeniowych (szeroki, ładny nachrapnik itd). Kryształki nie przeszkadzają wizualnie, nie gryzą się z malowanymi na głowach końmi, przez to, że ogłowie jest w gruncie rzeczy bardzo proste, dodają mu smaku i elegancji. Muszę też przyznać, że nachrapnik ma bardzo miękką wewnętrzną czarną podściółkę (czy jak to się nazywa) i przez to fajnie leży na końskim pysku, daje komfort, nie uciska.
Niestety są też wady... W sumie, dwie: słabej jakości skóra - po 1,5 roku użytkowania wygląda jak 15-letnia, słabo wchłania pastę, przeciera się i odbarwia, miejscami pęka (dla porównania - drugie moje ogłowie no name, kupione za grosze mimo użytkowania ponad 3 lata wygląda sto razy lepiej...); oraz bardzo niepraktycznie zapinany dolny pasek od nachrapnika (skośnik) - zapięcie przyszczypuje wargi i drażni konia, jeżeli nie przesunie go się nieco na bok. Sama operacja przesuwania trwa, oj trwa...
Zainteresowanym mogę podesłać - albo wstawić w poście - zdjęcia ogłowia, jak wygląda skóra itd.