Produkty Villahorse

asds   Life goes on...
08 kwietnia 2013 11:24
mógłby ktoś wstawić zdjęcie konia w napierśniku Black Beauty?

Wstawie po weekendzie. Powinnien mi na dniach dojść bo dopiero co kupiłam.
Mozii   "Spełnić własną legendę..."
08 kwietnia 2013 11:29
Ja też czekam na zdjęcia 😀
Ja bardzo gorąco polecam skórzane ochraniacze z futrem tej firmy:
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTE2JNh-YNFee4eTRednnymx7gd1R10_dbNYFAHbQ0nCcPJiaCsow[/img]

Futro jest odpinane i super się pierze, po 4 praniach było jak nowe. Skóra też fajna, mocna, paski wydają się bardzo cienkie, ale w rzeczywistości są mocne i nie zużywają się.
Niestety, już nie mam tych ochraniaczy - musiałam je sprzedać z różnych względów - ale bardzo, bardzo je polecam i gdybym miała kolejną szansę zdobycia ich, byłyby to na pewno dobrze wydane pieniądze...
podpisuję się pod powyższym🙂 ochraniacze są na prawdę godne polecenia
I jeszcze na temat ogłowia - Villa Horse V-Elegance z naczółkiem w kształcie V z ozdobnymi kryształkami.

Tu moja ocena to niestety 7/10...

Jeżeli chodzi o zalety, niewątpliwym plusem jest wygląd ogłowia - jest naprawdę przepiękne, ja osobiście widzę je najlepiej na koniach ujeżdżeniowych (szeroki, ładny nachrapnik itd). Kryształki nie przeszkadzają wizualnie, nie gryzą się z malowanymi na głowach końmi, przez to, że ogłowie jest w gruncie rzeczy bardzo proste, dodają mu smaku i elegancji. Muszę też przyznać, że nachrapnik ma bardzo miękką wewnętrzną czarną podściółkę (czy jak to się nazywa) i przez to fajnie leży na końskim pysku, daje komfort, nie uciska.

Niestety są też wady... W sumie, dwie: słabej jakości skóra - po 1,5 roku użytkowania wygląda jak 15-letnia, słabo wchłania pastę, przeciera się i odbarwia, miejscami pęka (dla porównania - drugie moje ogłowie no name, kupione za grosze mimo użytkowania ponad 3 lata wygląda sto razy lepiej...); oraz bardzo niepraktycznie zapinany dolny pasek od nachrapnika (skośnik) - zapięcie przyszczypuje wargi i drażni konia, jeżeli nie przesunie go się nieco na bok. Sama operacja przesuwania trwa, oj trwa...

Zainteresowanym mogę podesłać - albo wstawić w poście - zdjęcia ogłowia, jak wygląda skóra itd.
Karla🙂, ciesze sie bardzo 😉
xxmalinaxx, skosnik to akurat mozna dowolnie tam przesunac, ale ogolnie nie podoba mi sie to oglowie. duzo lepiej prezentuja sie inne modele tej firmy i maja chyba lepsza skore.
Skośnik jest przekładany 4-krotnie przez 4 różne otwory w tym kawałku skóry łączącym go z nachrapnikiem, i żeby to przesunąć, trzeba całość rozpiąć, po prostu.
Co do prezencji, Ty tak uważasz, wg mnie ogłowie wygląda świetnie, a inne modele są po prostu przeciętne z małymi wyjątkami. Zgodzę się natomiast co do skóry.
asds   Life goes on...
11 kwietnia 2013 12:53
Przyszedł mój napiersnik Black Beauty. I tka wrażenie pierwsze bardzo pozytywne. Są wstawki gumowe. Zapięcia napiersnika do siodła sa na snapsy, miekkie podszycie części piersiowej, jak i tej przechodzącej nad kłębem konia. Natomiast czarne kryształki sa po prostu czadowe. Ogólnie prezentuje sie ślicznie. Dziś wieczorem je olejem potraktuje i w sobotę debiut na siwej 🙂.
Ponawiam pytanko, czy ktoś użytkował te rękawiczki ? Poprzednie pytanko było ostatnie na stronie i nie wiem, czy nikt nie miał tych rękawiczek, czy po prostu nikt nie zauważył posta 😡
co może dodam coś od siebie, jeśli chodzi o markę villa horse. 😉
Kupiłam popreg ujeżdzeniowy skórzany, taki jak tutaj:
http://sklepluna.pl/opis/2624846/villa-horse-popreg-skorzany-profilowany-ujezdzeniowy.html
ale z innego sklepu.
Podczas zapinania popręgu pękła skóra tuż przy sprzaczkach.... popręg wcześniej nie był używany.
BYć może to jednorazowy przypadek, nie wiem.

została złożona reklamacja w tej sprawie, czekam na kolejny popręg.

POza tym mam derkę polarową tej firmy, ogłowie i ochraniaczę- z tych rzeczy jestem zadowolona 🙂
asds   Life goes on...
11 kwietnia 2013 18:00
Zdjęcia detali z napierśnika Black Beauty:

Kryształki:

Część piersiowa:

Czarne gumy:

Mozii   "Spełnić własną legendę..."
12 kwietnia 2013 09:53
Wygląda świetnie! I czekam oczywiście na zdjęcia na modelce  😎 A jak rozmiarówka wypada?
Ja jestem bardzo zadowolona z ogłowia i napierśnika VH Luxus - przez 2 czy 3 lata używałam takiego oto zestaw

skóra była miękka, brąz pięknie ciemniał, super za tę cenę

aktualnie mam czarny napierśnik - równie fajny więc jakość produktów nie pogorszyła się wraz z upływem czasu...

teraz zastanawiam się nad ogłowiem Revel, widziałam, macałam... całkiem całkiem...

asds   Life goes on...
12 kwietnia 2013 11:07
Wygląda świetnie! I czekam oczywiście na zdjęcia na modelce  😎 A jak rozmiarówka wypada?

Podejrzewamnm ze full będzie spokojnie na moja Wlkp. pasować po wyregulowaniu. Postaram sie wieczorem jutro foto na modelce wstawic.

to nie jednorazowy przypadek. popregi ujezdzeniowe sa fatalne i bardzo czesto dzieje sie to, co opisalas. reszta jest ok, profilowane i z fartuchem sa fajne i nie ma takich problemow.
[quote author=Mada link=topic=813.msg1746306#msg1746306 date=1365693098]

to nie jednorazowy przypadek. popregi ujezdzeniowe sa fatalne i bardzo czesto dzieje sie to, co opisalas. reszta jest ok, profilowane i z fartuchem sa fajne i nie ma takich problemow.
[/quote]

Hej
Dostałam info od sprzedawcy tych popregów Villa horse iz ciagle są składane reklamację ... zatem zamawiam inny :P Na pewno NIE villa horse :P
Dostałam info od sprzedawcy tych popregów Villa horse iz ciagle są składane reklamację ...

juz wczesniej je dostalas 😎
A powiedziałby mi ktoś jak rozmiarówką wypadają te skórzane z futerkiem w stosunku do veredusów.
Bo słyszałam ze te coby to takie coby/fulle. To prawda? I czy w takim razie coby VH będą ok na nogę typową L veredusow?  👀
ktoś posiada? 👀
villa horse esteem
żywotne to to? jeżdżę max 2 razy w tygodniu, więc nie mam wielkich wymagań, ale wolałabym, żeby trochę jednak pożyły 😉
a ja nie jestem zadowolona z tej firmy, kupilam czaprak niebieski z kremowa lamowka i po jezdzie mialam niebieskiego konia !
No co ty? 🤔
Ło. Nieźle. Ja mam taki kremowy i brązowy z tej takiej alkantary(?). Kremowy prany jeszcze nie był, ale wykonanie ekstra. Mam nadzieję, że się nie zeszmaci. Brązowy też jest fajnie wykonany, ale po pierwszym praniu... już tak ładnie nie wygląda. Pomarszczył się. Może ten typ tak ma, ale trochę się zdziwiłam. No, ale też wyprała go stara poczciwa Frania, która lubi pruć lamówki, więc... 😁
calore, bryczesy villa sa fatalne.
ja mialam dosc duzo do czynienia z produktami tej firmy. moja opinia jest taka:
skory, ochraniacze, kalosze, i takie rzeczy sa bardzo przyzwoite i nawet w dobrych cenach. czesto calkiem ladne.
smakolyki tez sa ok.
bryczesy sa fatalne, kurtki, kamizleki bywaja ledwie ok, ale sa drogie. obuwie i czapsy calkiem ok (nie bylo na nie reklamacji, nawet ladne) ale drogie.
derki- niektore super i w dobrej cenie.
kantary skorzane absolutny hit w dobrej cenie.  transportery cienka szmatka i drogie.
katija, A wiesz może jak z trwałością sztybletów VH? Bo Horze wytrzymały mi... 2 miesiące... :/ Fakt, że ciorane bardzo mocno. Z chęcią kupiłabym coś co nie będzie bardzo drogie, a wytrzyma trochę więcej.
Sankarita, te sztyblety sa ladne, ale na moje oko robia wrazenie dosc delikatnych. jak pisalam- reklamacji na nie nie bylo, ale nie wiem na ile wynikalo to z faktu, ze kupowaly je osoby malo je katujace.
Rozważam kupno ogłowia Luxus, doczytałam gdzieś że rozmiarówka jest dość zawyżona (a przynajmniej jeśli chodzi o dopasowanie nachrapnika), czy ktoś mógłby się wypowiedzieć jak to faktycznie wygląda? Cob to przeciętny cob?🙂
alenkap?  :kwiatek:
Hej, mógłby mi ktoś napisać opinię o tym napierśniku Villa Horse?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się