Stajnie w Lublinie
no cóż... patrząc na niektóre zdjecia to aż zęby bolą... niedopasowany sprzęt... walka o życie na przeszkodach... niektórzy chyba powinni popracować w domu, poczytać książki dla początkujących i wrocić za rok... ;/
Odnośnie przepisów podanych przez forumowiczkę. Przepis ten dotyczy przebiegu. Ten kończy się po przejechaniu celowników. Często dochodzi do upadku po celownikach i mimo tego przejazd jest zaliczany, tak samo w konkursach szwajcarskich kończąc pierwszą fazę niektórzy w impecie skaczą przeszkodę drugiej fazy dostając uprzednio dzwonek, bo przekroczyli np. czas pierwszej fazy i nie są eliminowani z pierwszej fazy konkursu.
🏇 🏇Ogłoszenie parafialne 🏇 🏇
Osoby chcące wystartować w MW-A w ten weekend proszone są o pilne zgłaszanie się.
Na dzień dzisiejszy są 3 zgłoszenia i zaraz ja jako 4ta się zgłoszę.
Teoretycznie termin zgłoszeń jest do czwartku, ale boimy się, że wobec małej liczby zgłoszeń LZJ wycofa się z udziału finansowego w imprezie, co w finale spowoduje jej odwołanie.
Ja również jestem zadowolona z zawodów w Białce. Myśle, że organizacja była całkiem niezła. 🤣
🏇 🏇Ogłoszenie parafialne 🏇 🏇
Osoby chcące wystartować w MW-A w ten weekend proszone są o pilne zgłaszanie się.
Na dzień dzisiejszy są 3 zgłoszenia i zaraz ja jako 4ta się zgłoszę.
Teoretycznie termin zgłoszeń jest do czwartku, ale boimy się, że wobec małej liczby zgłoszeń LZJ wycofa się z udziału finansowego w imprezie, co w finale spowoduje jej odwołanie.
Od nas jutro na bank zgłosi się jedna osoba ale do konkursu otwartego... pozgłaszał się ktoś jeszcze czy wciąż wisi groźba odwołania?? 🤔
chyba wisi, bo z tego co się domyślam, to obsadzona jest tylko kat. seniorow... ja jade Nki... poza tym tak jak sądziłam.. pogoda o tej porze roku nie sprzyja rozgrywaniu zawodów na zewnątrz - o ile wczoraj czworobok był w niezłej kondycji to dzisiaj... jeszcze go nie widziałam, ale domyslam się, że skoro całą noc lało... ??
Słyszałam, że z Famagusty wyprowadziło się chyba 10 koni nagle. Czy ktoś wie co się stało? Myślałam nad wstawieniem tam konia ale teraz już nie wiem. Moja znajoma zna jedną z dziewczyn która zabrała 5 koni chyba ale tamta nie chce nic powiedzieć, będzie ją jeszcze męczyć liczę ze coś powie.
xyz111 Jak to sędzia tłumaczył każda "niepotrzebne" skoczenie jakieś przeszkody na placu rozgrywki ( który był ogrodzony) nawet po ukończeniu parkuru , jest to eliminacja...
A tak z innej beczki.. Ktoś zna godnych polecenia trenerów , z możliwością dojazdu do naszej dziury?
Czy ktoś coś wie o zawodach w jakiejs nowej stajni w zamosciu??
Jeżeli chodzi o Debry, to stajnia kawałek od Zamościa 😉 dokładnie Lipina Nowa.
Tutaj link do wydarzenia na fb:
https://www.facebook.com/events/224577707671370/edit:
link do strony stajni:
http://www.debry.pl/
link do strony stajni:
http://www.debry.pl/
i te wspaniałości są za 599 zł miesięcznie?... 😵 buuu
Tak, też jestem w szoku... Mój kolega trzyma tam konia i jest bardzo zadowolony.
slicznie tam.. szkoda ze tak daleko do Lbn'a 😕
to cena 599 zł netto czyli zakładając, że to usługa, to cena brutto (po dodaniu 8% vat) wynosi 646,92 - co i tak jakimś kosmosem cenowym nie jest jak na tak ładne warunki... wielka tylko szkoda, że to tak daleko ;/
I jeszcze moje małe ogłoszenie parafialne odnośnie MW-A (bo w dniu dzisiejszym miałam już ze "srylion" zapytan na ten temat)
Nie jestem organizatorem zawodów, zatem nie ja decyduję/wiem czy się odbędą czy nie. Jestem tylko zawodnikiem stacjonującym na terenie ośrodka organizatora.
Moja wiedza jest bogatsza od wiedzy innych zawodników tylko i wyłącznie o fakt, że dalej jest błoto - nie wciągające, ale chlapiące - jeśli tak można określić jego konsystencję.
Wszelkie pytania odnośnie zawodów proszę kierować do ich organizatora podanego w propozycjach 🙂
Dziękuję 🙂
Stajnia w Lipinie Nowej naprawdę świetna! Rewelacyjna hala,w następny weekend mogą być tam ciekawe zawody. Wybiera się ktoś?🙂
Na stronie wygląda to super 😀 Dziwi mnie tylko fakt, że podają ceny netto- klient ma sobie sam obliczać ile będzie płacił za każdą usługę? 😉
Ma ktoś może zdjęcia z Białki jeszcze? Albo trafił gdzieś w internecie na jakiś link? Oczywiście oprócz wstawianych tutaj wczesniej... :kwiatek:
azzawa, a gdzie Ty teraz stoisz? Już nie w Leokadiowie?
To prawda, że likwidują szkólkę w LKJ ?
nie wiem skąd takie informacje ale na bank szkółka nie jest likwidowana!!
boże... co za newsy... sensacja z gatunku prima-aprillisowych sucharów w telekspresie....
Zawody w Białce - zgodzę się z Asią - organizacyjnie ma się do czego przyczepić. Są to jedne z trudniejszych ( jak nie najtrudniejsze) zawody skokowe w naszym województwie, zarówno pod względem podłoża ( wymagające od jeźdźca i wierzchowca dużej precyzji w jeździe) jak i parkurów, które były wymagające i wymiarowe. Ale moi drodzy, przypominam, że były to MW, które muszą być wymagające. Jednak Białka ma swój klimat i cieszmy się, że jest, zamiast krytykować. Także jak dla mnie- w Białce wszystko było super!!!! Jedyne co było takie sobie - to dosyć subiektywny i mało spotykany na zawodach skokowych nazwijmy to " styl" sędziowania na styl ;-)
Słuchy o likwidacji LKJ dobiegają z każdej strony i chyba obiegły już całe województwo- ale to chyba tylko plotki......?
największe dziadostwo jakie jest w Lubinie powinni zlikwidować. W centrum miasta! takie tereny! i takie zaniedbanie. Relikt peerelu. Jedynie co mozna z tym zrobić to sprywatyzować. Albo sprzedać deweloperom. Sport konny uważany jest za elitarny. Ale tego nie widać w LKJ. Wstyd!
Njgorsze to, że nic się tam nie robi. Chyba ludzie związani z LKJ popadli w marazm. Nic im nie potrzeba i nic im nie przeszkadza.
A powinno to być takie cacko jak Lipina Nowa ( nie byłem, ale w necie tak wygląda)
Powinno przyciągać ludzi. Powinni z ciekawości tam zaglądać. Ale w te obory nikt nie wejdzie.
Mariusz
azzawa, a gdzie Ty teraz stoisz? Już nie w Leokadiowie?
od sierpnia stoję w Wojszynie, to na trasie Puławy Janowiec 🙂
LSW niestety muszę się z Tobą zgodzić - nie w 100%, ale jednak. Mimo, że stoję tam z koniem (na zimę wyjeżdżam, ale w lecie pewnie też wrócę...) to również jestem zdania, ze to powinny być "drugie łazienki" czyli elitarny klub w centrum miasta...
niestety w takim mieście jak Lublin i z takim macoszym podejściem władz miasta do inwestorów, to raczej prędzej tam buldożer przejedzie i bedzie to leżało i czekało na lepsze czasy niż ktokolwiek i cokolwiek tam wybuduje...
a z bujdami na resorach - odnośnie postu widzicie, chodziło mi wyłącznie o szkółkę... szkólka jest i ma się "dobrze"... są kupione 2 nowe kucyki żeby odciążyć te starsze itd...
Vanilka, toż ja wcale nie twierdzę, że tak nie jest... jak to mawiają "koń jaki jest każdy widzi" 🙂
Chodzi mi tylko o samą kwestię modernizacji/prywatyzacji i możliwości zrobienia z tego miejsca ośrodka z prawdziwego zdarzenia - rzeczywistość lubelska jaka jest wie każdy, kto czyta lokalną prasę...
Mam nadzieję,że to dobry wątek - wie ktoś może jak czuje się amazonka,dla której pechowo zakończyły się zawody w Białce?Nie chcę podawać tu nazwiska ani wywoływac żadnej sensacji.Po prostu nie mam kogo zapytać,a mam nadzieję,że z nią wszystko dobrze.
z dziewczyną coraz lepiej, póki co leży w szpitalu z wstrząsem mózgu, ale już niedługo do końca tygodnia powinni ją wypuścić 🙂