Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

zoja, sto lat dla siwka🙂 Ale macie ładną halę!

zen, właśnie wróciłam od was ze stajni - czy drągi porozwalane po całej hali to efekt tego wczorajszego szalonego treningu :]? No po prostu wstyd tak halę zostawić! A Skary... cóż, jak to Skary chyba 🙂

Odwiedziłam dzisiaj z kujką ciocię amnestrię i Duszka i muszę powiedzieć, że młodzian się bardzo, ale to BARDZO ucywilizował odkąd go ostatni raz widziałam 🙂 Normalnie wymiatacz pod siodłem! Fajny zwierz się z niego zrobi jak się jego matka weźmie za porządne jeżdżenie 🙂
wątek zamknięty
Dzionka, niestety zdjęcie było robione dokładnie rok temu, jak staliśmy w innej stajni  🤣 Nasz obecna hala, ekhm, zadanie spełnia, ale żeby była ładna to nie powiem  😁
wątek zamknięty
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
07 stycznia 2012 12:38
Zoja, wszystkiego naj dla Siwego
Tristia, 100 lat dla Alkazara

W koniku byłam kilka razy i nie spotkałam żadnego z re-voltowiczów, raz tylko mi Forta mignęła, chyba w złych godzinach wpadałam 😁
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
07 stycznia 2012 12:39
A ja dzis bylam u mojego chrzesniaka Desperaduszka!!! I jest taaaki sliczny i taak urosl, zmienil sie i dorosl! Ale dalej jest malym slodkim Dziadem (juz nie wagarowiczem na szczescie). Serce rosnie jak sie patrzy na takiego wychowanka 🙂
wątek zamknięty
Misskiedis, dziękujemy bardzo  :kwiatek:
wątek zamknięty
07 stycznia 2012 12:48
zoja, ach oczywiscie wszystkiego najlepszego!!

a jesli chodzi o Konikowa hale to dzis byla tak zawalona dragami ze wolte to mozna bylo zrobic tylko w 1 miejscu... wstydzilabym sie zostawic po swoim treningu jedyne dostepne miejsce do jazdy w takim stanie 😉
wątek zamknięty
darolga   L'amore è cieco
07 stycznia 2012 13:03
Pan Korabski obchodzi dzisiaj szóste urodziny :-)
Toż to normalnie poważny pan już jest :-) Ale mentalnie dalej dzidzia  ;-)

A  drugie dziecko obchodzi dzisiaj czwarte urodzinki i tym samym uzyskuje końską pełnoletniość ;-)
Skończyła się zabawa i idzie teraz do porządnej roboty ;-) Ten dla odmiany Dzidzia z wyglądu, a mentalnie dziesięciolatek ;-)

Właśnie piekę chłopakom tort  😜
wątek zamknięty
darolga, naprawdę tego samego dnia sie urodziły? Ten drugi to twój-twój czy tylko jeżdżony? Nie chwaliłaś się nim chyba wcześniej 🙂
wątek zamknięty
07 stycznia 2012 13:10
darolga, no prosze, juz szesciolatek! Sto lat dla obu chlopcow!
Pochwal sie jakimis zdjeciami, relacjami z pracy, tak malo sie chwalisz postepami ostatnio.

no wlasnie i dolaczam sie do pytania Dzionki-Dzwonki - co to za dzieciak?
wątek zamknięty
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
07 stycznia 2012 13:12
Darolga, 100 lat dla chłopaków! 😅
I powtórzę za dziewczynami, co to za drugi koń? 👀
wątek zamknięty
darolga   L'amore è cieco
07 stycznia 2012 13:24
Dzięki, Dziewczyny!  :kwiatek: Przekażę Chłopakom!

A Łobuzy urodzone naprawdę tego samego dnia, żeby było śmieszniej: od jednego hodowcy, ten sam wzrost, ta sama maść, jakby je postawić obok siebie, to jak bracia - tylko Młody bardziej szczupaczek, ale i jajka niedawno stracił, więc to dlatego (no i to 3/4 xx). No dwie krople wody niemalże, ale totalnie odmienne charaktery ;-) Fajnie, co? Normalnie chyba przeznaczenie ;-)
A Młody, cóż, życie mi sprawiło po prostu bardzo miłą niespodziankę i dzięki temu 2011 kończę, a 2012 zaczynam z dwoma najlepszymi na świecie rumakami :-)

Nie chwaliłam się, bo i generalnie rzadko się wypowiadam, a poza tym net to net i często lepiej niekóre rzeczy zachować dla siebie ;-) .
Oba chłopaki chodzą fantastycznie i jestem absolutną szczęściarą, że mogę pracować z takimi końmi. 2012 jest moim rokiem i mam nadzieję, że będzie to udany sezon obu koni, zwłaszcza Młodego - bo na tego mam ciśnienie "z góry". 2011 puszczam w niepamięć i z toną samozaparcia i ambicji (spotęgowanymi kilkudniowym szkoleniem skokowym na kilku koniach dziennie - dzięki uprzejmości serdecznych przyjaciół) - ruszam na podbój nowego roku :-)
wątek zamknięty
zen, no chyba, że w maju śnieg spadnie, to się tak szybko nie wyniosą  😁 dobrze, że u nas hala mikrus to skakać się nie da
wątek zamknięty
Darolgo ja apeluje o zdjęcia drugiego rumaka pod siodłem  😅
wątek zamknięty
Dzionka te szalone drągi to efekt mojej wczorajsdzej jazdy! jak mogłyście mi zepsuć?!  😁
wątek zamknięty
Darolgo ja apeluje o zdjęcia drugiego rumaka pod siodłem  😅

Ja również , oraz Korabskiego . No wszystkiego najlepsze dla obydwóch !🙂

a ja dziś sie niestety dowiedziałam ,ze kobyła na której jeżdże[fryz]. Ma starte kopyto , bardzo bardzo. Bo właścicielowi się zachciało galopowac po betonie .;/ jak narazie dostała przeciwbólowy i przeciw zapalny . Czyli jak narazie rok u mnie nie zaczął się zbyt się ciekawie , chociaż się dobrze zapowiadało..
wątek zamknięty
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
07 stycznia 2012 17:03
Dzionka, macie jakieś fotki z odwiedzin u amnestrii? 🙂
darolga, gratulacje 🙂

Ja mam fotki karuska 🙂 ojjj będzie mi ciężko się z nim rozstać... ehhh

wątek zamknięty
efka piękny! ile latek?. Moze mowilaś , mogłam przeoczyć🙂
wątek zamknięty
Kujka, Dzionka-Dzwonka dzięki za wizytancję! Szkoda, że wyszło jak wyszło. Następnym razem sobie odbijemy. I dzięki za sprzątnićeie TON kup po Duchu-Sraluchu.

I kujeczko dzięki za fotki 🙂 Ale się sobą załamałam 😵 Ty mówiłaś do mnie, że jadę pochylona, ale to trzeba mnie było okładać batem, bo TO TO nie jest pochylenie tylko kurde "leżakowanie na koniu" 😵

Ale bierzemy się do roboty i za jakiś czas zawalę KR fotkami 😎

efka, jezu ja go chcę! jakie oko! 😜

darolga, sto lat do chłopaków! ale ja to chyba nie zrozumiałam, drugi konik to taki Twój-Twój?
wątek zamknięty
07 stycznia 2012 17:22
Tuptek, 3 latek 🙂 no w zasadzie za 2 miesiące będzie miał 4 🙂 pod siodłem od trzech tygodni 🙂
wątek zamknięty
ładny. ładny 😀
wątek zamknięty
efka, fotki są, niech amnestria wstawia szybciutko! A kary naprawdę fajny i oko ma świetne 🙂

Forta, no wiesz co!! Wstydź się ;P i jak mogłaś nie zdążyć? Musisz to jakoś odrobić 🙂

amnestria, nie przesadzaj, naprawdę fajnie to wyglądało i zrobiłaś wieelkie postepy 🙂 A za  kupy też się jakoś odwdzięczysz (wow, mam już dwóch dłużników 😀)

wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
07 stycznia 2012 17:49
efka-kolejna FAJNA dzidzia  😜
Amnestria-koniecznie wstaw fotki Duszka  :kwiatek:

Najlepszego wszystkim solenizantom  :kwiatek:  🙂
wątek zamknięty
efka ale karus  😜
darolga dopisuje się do apelacji !  😉
wątek zamknięty
efka, jak ja sobie pomyślę, co ty z niego zrobisz...  😜 😜 😜
wątek zamknięty
07 stycznia 2012 18:06
epk, ja to raczej nawet nie zdążę, mam go na krótko w swoich rękach, góra 2-3 miesiące
wątek zamknięty
Wojenka   on the desert you can't remember your name
07 stycznia 2012 18:07
efka, a co on tak łypie?  🤣
Widać, że to jeszcze dzieciak, jak nabierze masy to będzie fajnie wyglądał 🙂.

A ja tak się dzisiaj zapoznawałam z gimpem, przeglądałam zdjęcia-znalazłam chłopaków w podobnej fazie ruchu i takie małe porównanie 🙂
Młody na tym zdjęciu 1 rok, Stary prawie 13.

wątek zamknięty
07 stycznia 2012 18:17
Wojenka, hehe, jakbyś była młodym ogierkiem z łąk, jakby Cię wyciągnęli ze stajni na dwór i postawili w sąsiedztwie wybiegów z końmi to też byś łypała 😉
wątek zamknięty
Zoja spóźnione życzenia w takim razie dla siwego. LUbi wytykać język do zdjęć czy to przypadkowo ? Moja siwa to co któreś zdjęcie z jęzorem na wierzchu :P
Trstia życzenia urodiznowe dla mojego ulubionego brudnego kasztana również 😀
Cordkowa rzeczywiście pozytwne zdjęcia "siedze na koniu!"
No i oczywiście również życzenia dla Koraba przekaż Darolga wydaje mi sie jakby poprzednie urodizny mial z miesiąc może dw amiesiące temu ale czas leci! o matko!
efka aaa co za koń!  Znowu platonicznie się zakocham jak to mi się zdarza w karych i siwakach.  😍

Ja dzisiaj byłam pojeździć do drugiej stajni 😉 I pewnie minę miałam jak uradowana bo przecież "Siedzę na koniu"
Kawał konia to był, nie to co moja mała siwa. Jednak denerwuje mnie moje kalectwo i zachamowania psychiczne jakieś dziwne co do jazdy.
Początek jazdy nawet byłam zdziwiona ,że idzie mi nieźle jak na to ,że pierwszy raz siedzę na tym koniu. Ale potem coś spierdzieliłam wszystko. No porażka!  👿

A propos urodizn i jakiś rocznic to dzisiaj właśnie sobie przypomniałam ,że mineło 6 lat od Siwej wypadku dzięki której nasze losy zżyły się na stałe. 😉 Z rana lecę z marchewkami do niej 😀  
wątek zamknięty
zoja, misskiedis, kasija- Dzięki w imieniu Alkazara  :kwiatek:
Wojenka- Piękne arabki 🙂
wątek zamknięty
Anderia   Całe życie gniade
07 stycznia 2012 18:49
Tak amnestria, wstawiaj fotki Ducha! Dobrze, że dziecko poważnieje, najwyższy czas - w końcu za 2 miesiące z hakiem będzie już poważnym pięciolatkiem  😀

efka, cudowny  😜
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.