Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)
xxmalinaxx - powodzenia w BB! moja trenejro jedzie sedziowac🙂
wątek zamknięty
Klami-wsiadam o 5 rano i jakoś nikt mi fotek nie chce cykać o tej porze 😁 ale mam jakieś wczesniejsze zdjęcia, chyba z początku czerwca 🙂

Fantazja-wytrzyma podróż, spokojnie 😉
Haha sporo tych skwierczących zwierzaków 🍴 Zwiastun też stanowczo należał do takich, nigdy nie wiadomo było jak i z jaką siłą zareaguje na nowość i ,,nienowość 😁 Na szczęście praktycznie zupełnie mu przeszło i mam teraz niesamowicie odważnego, czasami wręcz bojowego konia 😜 😁 klata do przodu i idzie 🙂 Chociaż z nim to nigdy nic nie wiadomo do końca na 100% 🤣
Met-a wiadomo jaka może być przyczyna ,,tego" wszystkiego? Kurcze, trzymajcie się mocno!
wątek zamknięty
milusia, drugie zdjęcie cudowne 😜
wątek zamknięty
milusia, dr mówi, żebyśmy nie nastawiali się na jednoznaczną diagnozę. wg niej nałożyło się wiele czynników na ten stan: zapalenie zatok, osłabienie z powodu upałów, np. krwawiące wrzody żołądka i ona mocno podejrzewa herpesa (wiotki zad)
wątek zamknięty
ahawa- :kwiatek: tą fotkę na padoku ustrzeliła mi Tristia 🙂
Met-ojej, dużo tego się zwaliło na kobyłkę, pozostaje trzymać kciuki za jej siłę, no i za Twoją też :kwiatek:
wątek zamknięty
Klami nie zapeszam, nie dziękuję! Na pewno będę na bieżąco dawała znać 😉
I jak następnym razem wejdę na r-v, chcę widzieć fotki Ogra 😁
Met no niestety, koniom też się to zdarza... Ważne, że już wszystko wiecie, teraz przy opiece i lekach kobyłka szybko stanie na nogi.
faith oooł! Ładnych rzeczy się tu dowiaduję 😁
milusia ładne fotki, a czemu aż o 5? O.o
wątek zamknięty
Met- trzymam kciuki za kobylke
Fantazja- nie martw sie transportem, Twoja klacz napewno wytrzyma droge. Naprawde konie podrozuja po swiecie, nawet roczne czy dwuletnie arabiszony podrozuja na pokazy np. do Wloch. nie dosc ze jada tam to po trzech, czterech dniach wracaja- cale i zdrowe. 😉
Milusia- chyba spapuguje po Tobie wsiadanie nad ranem. O ile uda mi sie wstac. 😵
Quanta - Skwarek zachwyca!
wątek zamknięty
[b]xxmalinaxx[/b] nooo, zachodniopomorskie ostatnio ma stala ekipe sedziowska do BB 😀 a ja zostaje w stajni zajmowac sie kucykami😉
wątek zamknięty
milusia - Zwiastun jak zawsze wygląda super 🙂
Właśnie wróciłam ze stajni i uświadomiłam sobie jaki progres psychiczny zrobił mój koń. Zastałam go stojącego na padoku w najlepsze, samego, dookoła konie, a on ze spokojem kosi trawę 💘 Jak sobie przypomnę ile mnie to nerwów kosztowało, ile razy ściągałam go po 5 minutach całego mokrego... Waldek jak to Weltmeyer też był skwierczący. 3 lata wspólnie i zaufał mi na tyle, że nic go specjalnie nie interesuje poza mną. Początki były ciężkie i nie raz i nie dwa chodziliśmy po bandach na hali. A teraz ? Zawody, hala, czworobok i nawet w teren można pojechać 😎 On po prostu potrzebował kompleksowej opieki i kobiecej ręki. W Niemczech stał w stajni z ogierami, gdzie jeździli sami faceci i nikt nie miał czasu na debaty czy cackanie.
wątek zamknięty
xxmalinaxx, o 5 nie ma much 😀 ja się nie umiem zwlec o 5 (jeszcze! 😉 ), ale wypuszczam o 6 i wtedy też jest świetna pogoda. Chłodno, bezmuchowo.
milusia, Ale fajne "proszalne" zdjęcie. 😀 Zwiastun już na munsztuku? Łooł! No, no, chyba coś przegapiłam. 😡
Met, Oj, to koń ma niezły "mix". 🙁 No, nic, trzymam mocno kciuki, żeby wyzdrowiała!
Fantazja Nie martw się na zapas. Dobrze będzie! Konie nie takie trasy przebywają 🙂
quantanamera, Nieźle, myślałam, że on już przestał skwierczeć 😡 Dorosłość, treningi etc... ale może dorosłość do niego nie dociera. 😁
Przynajmniej teraz możesz ćwiczyć cierpliwość 😉 Będziesz spokojna niczym tybetański mnich.
amnestria, Ufff, tyle fajnie, że jesteś w jednej części i wszystko gra. 🙂 Może się zachłysnął wolnością po tej kontuzji. Hehe, taaa, jak jest super-hiper fajnie, to widowni zazwyczaj nie ma, ale zawsze się ta widownia znajdzie jak się coś dzieje. 😁
wątek zamknięty
faith mów dalej, może się jeszcze czegoś ciekawego dowiem 😁 Swoją drogą, jest też taki ośrodek w małopolskim, gdzie zawsze sędziowie ci sami, ale akurat tam uwielbiałam zawsze jeździć ze względu na warunki, atmosferę itd...
Sankaritarina ja niestety się zwlec nie umiem 🙄 Konia wypuszcza mi luzak, i to jest o tyle dobre, że on o tej 8 już zazwyczaj jest w stajni, więc do 10 jako tako warunki do padokowania są. Najbardziej martwią mnie teraz te zawody, jak znam życie i swoje szczęście, to wypadnie mi start idealnie o godzinie 12 i Muskat po 15 minutach rozprężenia będzie jak mokra ścierka... Ja też 😎
A propos skwierczących koni - Muskatowi zdarzało się fukać na własne kopyta. Bo nie szły tak, jak on by chciał i się potykały.
Złe kopyta. 😂
wątek zamknięty
Mnie niestety dziś o 5 rano zaatakowały już gzy :/
wątek zamknięty
Met ja myślę, że to jednak Cobrinha powinna cokolwiek pisać o stanie zdrowia Dakoty.
eh;-((( nie ma sprawiedliwości
wątek zamknięty
derby, nie rozumiem trochę Twojego postu.
Wiem, że właścicielką jest Cobrinha, ale to Met jest teraz przy klaczy i wie wszystko na bieżąco. To my prosiliśmy, żeby informować w wątku jak się czuje Dakota i Met to robi. Cobrinha nie zgłaszała żadnych przeciwskazań co do tego.
wątek zamknięty
Bo nie ma sił by się udzielać...a mimo wszystko nie chciała aby takie szczegóły widniały....
wątek zamknięty
Kilka postów napisała od czasu choroby Dakoty. Mogła dodać, że nie chce, aby Met się udzielała. Nie zrobiła tego, więc my naciskamy na Met, bo czekamy na DOBRE wieści o zdrowiu konia.
Nic więcej. Nie ma tu żadnych podtekstów itp.
wątek zamknięty
milusia, aaaaa. Jaki on jest piekny !!!
xxmalinaxx, jeszcze raz powodzenia !! Fotki to nie wiem czy beda nowe, bo u nas non stop leje. Także pracujemy w deszczu i błocie. Mało fotogeniczne. 😉
wątek zamknięty
Jeśli chcesz mogę się postarać cyknąć fotkę trochę wyjaśniałego karego w ebony i tobacco, havany niestety nie mam 😀iabeł:
edit: nie ten wątek 😡
wątek zamknięty
izunia, Super !!! Z góry bardzo bardzo dziekuje !
wątek zamknięty
Amnestria no to nieźle Cię Ducho załatwił… całe szczęście, że jesteś w jednym kawałku. No i super, że po takich szaleństwach nie kuleje – to chyba znaczy, że naprawdę wychodzicie na prostą !
A ja owszem, jeżdżę, mimo upałów 😉 Nawet mam jedną fotę z treningu 😁
I zazdroszczę tym, którzy potrafią się zmobilizować i wstać o 5 - ja mam ostatnio zjazd energii totalny i wstanie o 8 sprawia mi mega wysiłek... Także smażę się w wieczornym słońcu.
wątek zamknięty
ash dlatego grzecznie proszę o nie drążenie tematu, właścicielka jak będzie w stanie sama Wam odpowie.
Niestety nie wszystko jest takie łatwe jak nam się może wydawać....
wątek zamknięty
milusia, czy ja dobrze widzę munsztuk? chwal się 😀
xxmalinaxx,
A propos skwierczących koni - Muskatowi zdarzało się fukać na własne kopyta. Bo nie szły tak, jak on by chciał i się potykały.
Złe kopyta. 😂
ahhahahaha tego jeszcze nie słyszałam 😂 😂
Sankaritarina, wiem wiem, będzie dobrze, kobyła pewnie zniesie tą podróż lepiej ode mnie 🙂
Złota, masz rację, ach już się nie mogę doczekać 💘
Klami, jeszcze konkretnej daty nie mam, bo dziewczyna mi napisała, że ma teraz pełny koniowóz i da mi znać,
a nie szukam innego transportu, bo ceny jakie mi proponują są wysokie (i rozumiem to: benzyna, autostrady, nocleg, kierowca itp), a będę miała możliwość przewieźć za 40%-30% tej ceny, więc wolę poczekać na taką możliwość
pożycz od kogoś ze stajni sprzęt brązowy i zobacz jak to wygląda
MMVG, a dlaczego nie lubisz siebie na zdjęciach? wyglądacie naprawdę fajnie, miło się ogląda takie obrazki
darolga, no to super, sezon w pełni 😀
Hermes, hehehe ciekawe czy kobyła mnie jeszcze pamięta 😁
jeździsz? czy tylko lonżujecie się na razie?
quantanamera, dobry jest 😂 i jakie miny robi przy tym 😂
Libella, uśmiech nie schodzi mi z twarzy od 2 dni 😀
Anaa, przyjeżdżaj, jest pięknie 😍 (ale to wiesz) i ..... gorąco 😎 , więc koniecznie nad morze, polecam region Puglia albo Marche
wątek zamknięty
Fantazja, będziesz jechać do Włoch z kobyłą razem, czy na miejscu będziesz czekać?
Quanta, dochodzą do Ciebie moje pw? Odpisz cokolwiek chociaż, nie lubię jak ktoś nie odpisuje (o ile doszły) 😉
wątek zamknięty
Bischa, będę czekała tu we Włoszech
wątek zamknięty
Pytam, bo napisałaś, że na pewno lepiej od Ciebie zniesie podróż 😁
Tak czy siak, trzymać będę kciuki.
wątek zamknięty
Bischa, aaa, bo ja tu na miejscu 2 dni będę się denerwowała bardziej niż ona w podróży zapewne
dzięki :kwiatek:
wątek zamknięty
xxmalinaxx-mam w domu do ruszenia trzy zwierzaki i jak zabiorę się za nie o 5 to do 9, czyli przed największymi upałami się wyrabiam 😉 Co jedziesz w BB?
Złota-polecam 🙂chłodno, mało robali i jaki dzień potem dłuuuugi 😜
Tulipan- :kwiatek: ja czekam na nową porcję fotek Waldka 🙂 Fajnie,że tak Ci się zmienił i że trafił na Ciebie. Poszczęściło mu się, że oprócz bycia zajefajnym dresiażem może też być po prostu koniem 😀
Klami-dziękować 😀 :kwiatek:
Sankaritarina, Fantazja-tak, już od kilku miesięcy się przyzwyczajamy do munsztuka, nie zrobił na rudym żadnego wrażenia(negatywnego 😉)
wątek zamknięty
milusia, widzisz? nawet nie wiedziałam, pokaż Zwiastuna w munsztuku 😜
wątek zamknięty
Fantazja, Hermes tylko lonzuje, bo sie leczymy, w zasadzie juz powolutku wsiadac mozna, ale nie mamy jeszcze siodla. No i bala bym sie wsadzic Hermes na Pamira po takiej dlugoej przerwie w jego chodzeniu pod siodlem, bo normalny to on nie jest, a ja Hermes lubie 😁
A ja poprosze o kciuki! Mozliwe, ze bede miala szanse pojeździc na super koniach, nauczyc sie jezdzic i zrobic jakis fajny postep 😉
wątek zamknięty
😵 ja chyba niedługo w wariatkowie wyląduję 😵
Od jakiejś godziny mam konia na trzech nogach. A było tak pieknie. Kłusowaliśmy juz sobie, czekając na tildren. Dziś miał szczepienie i przy okazji kilka drobnych spraw: łzwiące oko, opuchnięcie dość duże po ugryzieniu na brzuchu.
Na badanie przyszedł zdrowy, do boksu wrócił na trzech nogach 🤔
Nie wiadomo od czego. Stał, ruszyliśmy do boksu i koń ledwo idzie.
Na razie mam chłodzić i jutro z rana (w zależności od tego czy będzie poprawa czy nie) będziemy dalej działać.
Także jeśli ktoś ma wolne ręce to kciuki mile widziane
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.