Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

Widze, ze duzo kciukow tu ostatnio potrzeba. MoniaaA, xxmalinaxx, Nirv - kciuki sa 😉

milusia - ale przecudny maluch ! Twojego Zwiastuna ubostwiam odkad go pierwszy raz zobaczylam, teraz nastepny nad ktorym sie bede rozplywac sie chowa  😜
darolga - Nie dosc, ze pieknie kruczoczarny, to jeszcze jak sadzi ! Swietnie wygladacie, powodzenia na zawodach 😉
Jasnowata - to super, ze z Jasnym wszystko dobrze! Strasznie mi sie podoba kn w wersji pracujacej, mam sentyment do tych konikow 😉 Powodzenia w robocie 🙂

Szczerze mowiac to mi tez sie kciuki przydadza... Jutro kolejna wizyta weta. A pojutrze sie wieziemy prawie 300km - juz sie stresuje  🤔wirek:
wątek zamknięty
Mąka To super że ma taki zapał do pracy 🙂 A ja dziękuje bardzo :kwiatek:
ententa Dzięki :kwiatek:  , no też uwielbiam jego jabłuszka ;>
darolga Świetnie wyglądacie , sie rozumie że relacja z zawodów bedzie ? 😀
milusia Piękne małe stworzonkoo 💘
Nirv ,xxmalinaxx,MoniaaA Trzymam kciukii🙂
Angeel To powodzenia , za cb też bede . I się nie stesuj! 😉Dacie rade!
wątek zamknięty
:kwiatek:
Nirv, są kciuki! Śliczny ten Twój Pamir 🙂
xxmalinaxx, i dla Ciebie kciuki! 😉
MoniaaA, a Ty wiesz, że za Twojego też trzymam 🙂

Aaaaa my dzisiaj pojechaliśmy w teren. Miały być górki, a skończyło się na 30minutowej ucieczce przed ślepakami... Nawet w kłusie nas cholery doganiały. W pewnych momentach to badziewie tworzyło po prostu w ciemną chmurę wokół nas :/
Jak dojechałam do stajni, to jeszcze weszłam na ujeżdżalnie przegalopować J i stwierdziłam, że lonża mu nie służy, albo raczej czambon... Tak mi się na łapach uwiesił, że szok. Muszę wymyślić coś innego.
Za to wykorzystałam fakt, że J był bardzo zmęczony i wpuściłam go do stada 🙂 Nawet nie podszedł do żadnego konia, żeby się przywitac 😉

wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
27 czerwca 2012 21:01
Dziewczyny - kciuki dla Was wszystkich!!!
Jasnowata super wieści!!! 🏇
ententa konkretnie w niedzielę 🙂 Jedziemy sobie czworoboczek treningowo w Bajardo, coby Dwulicus zaczął się ze światem oswajać 😉

A dzisiaj nam 2 lata razem stuknęły 😀 💘
Pierwsza jazda:
[img]http://i657.photobucket.com/albums/uu297/GosikaM/dragon3.jpg?t=1277664968[/img]
I obecnie:
wątek zamknięty
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
27 czerwca 2012 21:02
Boszz, jakie toto brzydkie było 😂
wątek zamknięty

Raven aleee pączek  😍 Wpadajcie na II stopień, bo ja chcę go na żywo zobaczyć!  😜

MoniaaA trzymajcie się!  :przytul:

Jasnowata a u nas w wielkim mieście ani muszeczki, haha  😎
wątek zamknięty
Raven   Dragon Heart & Shadow Hunter
27 czerwca 2012 21:15
Koniczka a jakie grzeczne.... :P 😁
Arroch pewnie, że będę robić wszystko co w mojej mocy, żebyśmy do Was dojechali 🙂 A jak tam Bazyliszek? Wróciliście do roboty? 😎
wątek zamknięty
Jasnowata, no to wracacie do gry, super 😀

Raven, niesamowicie się zmienił. Naprawdę to już dwa lata? Kurczaki, myślałam, że jakoś krócej, Dragon jest dla mnie takim jednym z nowszych forumowych koni 😲

xxmalinaxx, kciuki są!

milusia, ale maluch 😍 Piękną ma głowę, ładnie osadzoną szyję, coś czuję, że będzie z niego ciacho 🙂 Stoi u Ciebie już teraz? Czy dopiero po odsadzeniu?

Mam dwa poboczne Skwarożki 😉

wątek zamknięty
Raven eee no nie bardzo... W tamten wtorek dostał kwas w staw, wczoraj wrócił do Lublina do kliniki, na lasery i na ten jego nieszczęsny kręgosłup i na jego połamaną nogę, od razu dokładne badania robimy w związku z tym jego chudnięciem, ale wracamy za 10 dni do FaMaGusty i wtedy już się odpalamy, ale tak już na serio 😀

Quanta Piękne Skwarożki  😜
wątek zamknięty
Quanta, wreszcie Skwar! Ale "srogą" masz minę na tych fotkach hihi! 😁 :kwiatek:
O boziu, dopiero teraz zobaczyłam jakie Skwaróg ma szyjsko (szczególnie na drugiej focie to widać!)

Raven gratulacje! Pamiętam jak Ci zazdrościłam, ze Ty swojego "już" kupiłaś, a ja jeszcze szukałam 😁 I nie zgadzam się z Koniczką, wcale nie był brzydki jako młody ogr. Mój to był przebrzydal 😂 (jako 2-latek zwłaszcza 😀iabeł🙂

Nirv, xxmalinaxx, MoniaaA - macie i moje kciuki!

milusia, ależ przytulanka! A powiedz coś więcej o rodzicach!

Mój misio jutro ma kontrolę i powiem Wam, że umieram ze stresu. Dziś miałam wrażenie, ze nie był momentami regularny (przy czym, miał dziś fatalny dzień i w porównaniu do wtorkowej jazdy to jakaś teksańska masakra była). A noga jest jednak ciepława... Jak nam tam coś jeszcze wyjdzie to się załamię...

A tak pozywtyniej troszkę to uważam, że mój koń jest naprawdę piękny 😁 😍 I mu jabca wychodzą na kłodzie! (średnio widoczne bo to karus, ale jednak!)
wątek zamknięty
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
27 czerwca 2012 22:13
amnestria, O MATKO przeczytałam że "jajca mu wychodzą na kłodzie"  🤔wirek: 😁

milusia piękny maluch! niech się dobrze chowa!
wątek zamknięty
efka, oplułam monitor 😂 wariatka, cóż Ci w tej głowie siedzi? 😜
wątek zamknięty
milusia, jakie cudeńko !!!  Czekaj czekaj, to twoje ?? Masz dwa przecudowne konie !!

xxmalinaxx, trzymam kciuki. Aż ciekawa jestem o co chodzi.

Nirv, MoniaaA, Angeel, trzymam kciuki i zdrowia zycze !!

Raven, ale Ci chłopak wypiekniał Inny koń !

amnestria, nawet tak nie żartuj ! D ma byc zdrowy !!

A ja tylko na sekundke. Krótko i tresciwie. Kocham tego łotra. Wiem, monotematyczna jestem  😡 , ale co poradze.
Ćwiczylismy krótkie najazdy na krótkie linie w łuku (3-4 fule) na normalnych aktuanych wysokościach, za kazdym skokiem zmieniając zgodnie z linia łuku zgiecie i noge ...  i był po prostu taki  😜 Bez zajakniecia, pomyłki czy musniecia drąga. Normalnie jestem mu skłonna wybaczać te ogierowe fochy, które raz po raz wciela w życie.
wątek zamknięty
quanta Zaraz nacisne ignora, co zdjęcie, to lepsze.. Skwar maszyna! 🙂

Dostałam już "pare fotek" więc wkleje swoją chudzinkę z wtorkowego wietrznego poranka 🙂

Pozdrawiamy! :kwiatek:
wątek zamknięty
Klami, grunt że mamy dobrą opiekę weterynaryjną 😉 I czekaj, czekaj zrzucę Twój wpis przez printscreena i jak będziesz miała jakiś kryzys czy coś to Ci prześlę 🤣
Cieszę się bardzo, że tak pięknie się trenuuujecie 🏇

A jak się miewa Pączo-Czołowy-Ogier? 😉

Shantowa, wygląda genialnie, jest akuratna! Jaka tam chudzinka! Bardzo ładnie razem wyglądacie 💘
wątek zamknięty
amnestria, oj tak. Masz racje, grunt, że nawet jak tfu tfu... macie jakis problem to we własciwych rekach. 😉
Hahaha.... to zapisz. 😉 Znając charakterek ogóra to jeszcze nie raz bede planowac na niego zamach z uzyciem plastikowego noża. Grunt, że ten sam charakterek, gdy w gre wchodza dragi, daje taaaaaaaki efekt.  😜 A, że ja sie obyłam z jego wersją "puller" i wiem jak go bez paniki prowadzić i kiedy zaufać, to i stopniowo wychodzi coraz lepiej. A przynajmniej bez powaznych wpadek.
Trenujemy trenujemy. Tylko zawodów brak.  🙁 Patrząc w kalendarz to najbliższy start szykuje sie nam dopiero na 20-22 lipca. Wczesniej nic. Tylko całe mnóstwo towarzyskich w okolicy i z jedne kiepskie regionalki.
Pączo tradycyjnie zgrywa ogiera kryjącego. Doszła do stada nowa panna także jest wniebowziety i wiecznie zajety amorami. Przynajmniej nie kontynuuje wyskakiwania z pastwiska.
wątek zamknięty
Shantowa, Skwar maszyna? Popatrz na swoje zdjęcia. Super kobyła! A zdjęcia w młodych koniach - piękna z Was para 😀

Quanta, wreszcie Skwar! Ale "srogą" masz minę na tych fotkach hihi! 😁 :kwiatek:
O boziu, dopiero teraz zobaczyłam jakie Skwaróg ma szyjsko (szczególnie na drugiej focie to widać!)

To nie jest sroga mina, to jest skupienie 😎 Albo, czytaj: ja po prostu mam taką twarz. Szczególnie w okularkach a la generał Jaruzelski prezentuję się wyjątkowo fotogenicznie 🤣

Do szyjska jeszcze daleko, Skwarek to folblucik nie wiadomo po kim podlany arabem (chyba się matka w ciąży zapatrzyła), ale coś mam wrażenie, że od dłuższego czasu mam zaskakująco dobrą kontrolę nad ilością tłuszczu i mięśnia na tym zwierzaczku 😉

Czy umie mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego 4 szarżujące z wściekłym szczekaniem psy nie robią na Skwarku żadnego wrażenia (nawet podkłusować nie raczy), a dźwięk rozpinanego rzepa w ochraniaczu (z którym, bagatela, ma do czynienia ze dwa razy dziennie, po karuzeli i padoku) powoduje dyg z czterech nóg i próbę wskoczenia na biedne, schylone quantowe plecy? 😁
wątek zamknięty
ash   Sukces jest koloru blond....
28 czerwca 2012 07:14
maleństwo, mam nadzieję że takie przygody to nie za często będą gościć w naszym życiu 🙇
DAWAJ ŁOSIA 😅 😅
kujka Dziad jest dziadem, ale pierwszy raz zrobił coś takiego.  🤔 Fakt, jest wesołym koniem, zwłaszcza jak jest roztrenowany, ale tu niestety ewidentnie błąd zrobił mój mąż. Mamy hale w remoncie, więc jeździmy na zewnątrz. Kary nakręcony, elektryczny, głowa wokół dupy itp.
Za radą weta najpierw przegalopować, a dopiero później kłus i robota. No i mój mąż zagalopował tyle, że bez kontaktu na luźnej wodzy.
Chciał być dobrym pańciem, który da konikowi pobiegać... no i bach.
Na szczęście oprócz kilku siniaków i stłuczeń nic mu się nie stało i znowu wsiadł po kilku dniach.

xxmalinaxx, MoniaaA, Amnestria trzymam kciuki!!!! :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
wątek zamknięty
maleństwo   I'll love you till the end of time...
28 czerwca 2012 07:47
ash - mówisz, masz (o, jak do rymu)

Tylko niestety mój nowo pozyskany potencjalny fotograf musi się jeszcze duuuużo nauczyć, na zewnątrz wciąż błoto, to mam tylko taką marnicę :/

wątek zamknięty
ash   Sukces jest koloru blond....
28 czerwca 2012 07:51
Powiem Ci, że Łoś się mega zmienił! Wygląda super! chyba druga młodość mu się do tyłka dobiera! 😅 😅 😅
wątek zamknięty
28 czerwca 2012 07:54
Trochę się zmienił, to fakt. z jednej strony, nadal jest taki sam: wielki, rozklekotany, ze słabym grzbietem, którego chyba nie dam rady wypracować. A z drugiej zrobił się naprawdę miły do jazdy, luźniejszy, lżejszy na ręce, myślący. Fajnie. I potrzeba mi było dwóch lat jeżdżenia samopas, żeby wiele rzeczy sobie przemyśleć i dojść do tego, jak na nim jeździć, zeby było nam obojgu miło 🙂

A młodość to już chyba i trzecia. Ale wiesz - trawa, panienki, co się dziwić 😉
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
28 czerwca 2012 08:46
deborah, darolga, Libella, Angeel, Tuptek, efka-dziękuję  :kwiatek: nie myślałam, że się tak maluszek spodoba  🙂 Zobaczymy co to wyrośnie, ale jak na razie pokazuje bardzo fajny charakter i bystre oczko  😉
amnestria-cholercia, niech ten Ducho już będzie zdrowy!
A co do pochodzenia młodego to jego ojcem jest ślązak po Hutor, a mamą...kłusaczka orłowska  😉
Tristia- 😀 tak marzyłam o siwym jabłkowitym koniu rycerskim  😜 😉
Fantazja-Tak to ten łobuz co miał być klaczką  😉
Faith-haha, no jakoś daję radę, ale przy każdej okazji jak jestem u niego to go prawie zagłaskuję na śmierć  😜
Zairka-super wiadomość!  🙂
MoniaaA-dzięki  😀Zdjęć to ja mam cała masę  😉Mam też filmik dzieciaka

xxmalinaxx-kciuki są! pochwal się o co chodzi  🙂
I za Ciebie MoniaaA też trzymam-do kwadratu!!!
Jasnowata-super wieści, dobrze,że to tylko nakostniak i że już śmigacie  🙂
Raven-2 lata??? Kiedy to zleciało?  😲
Zrobiło Ci się dosłownie 2 razy więcej smoka!  😉
quanta-miło czytać coś takiego od Ciebie, od razu człowiek ma więcej wiary, że może być coś fajnego z łobuza  :kwiatek:
Klami-moje, moje(prawie) Ale sprostuję-mam 3 cudowne konie  🙂 A najcudowniejszy ma 20lat  😉(Etna)
Shantowa-Chudzinę? nic podobnego, wygląda super!
maleństwo-ależ fajnie, że Łosio daje Ci nadal tyle radości, miło się czyta  😀
wątek zamknięty
Milusia śliczny!!!
wątek zamknięty
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
28 czerwca 2012 09:39
Nirv-oby wszystko wróciło na dobry tor-trzymam kciuki :kwiatek:i świetne zdjęcia🙂
xxmalinaxx-kciuki są, ale mam nadzieje, że w najbliższym czasie zdradzisz o co chodzi 😉
darolga-piękną masz tą bestie 🙂

A ja przedwczoraj również wsiadłam, wprawdzie koń bez mięśni i chudy, a i po przerwie, a mimo to chodził świetnie-biorąc pod uwagę wcześniej wymienione czynniki🙂
Dziś popołudniu dostanę zdjęcia to coś wrzucę🙂
wątek zamknięty
ententa ale Twoje Młode jest pakerkiem  😲 Piękny koń!
darolga aaaaa Korabski  🏇 gdzieś Ty się podziewała dziewczyno co?
milusia piękny szkrabeczek!
Zairka super wieści!
xxmalinaxx cokolwiek by to było, masz moje kciuki! I chwal się o co chodzi!
Tuptek oj ma ma. W dodatku jak na razie okazuje się być koniem w bardzo moim typie 😉
Jasnowata ahh.. no cóż... weterynarze też ludzie 😉 Ważne, że tak na prawdę, to nic wam nie jest  😀
Raven 2 lata  🤔 Pamiętam jak kupiłaś Młodego.  Wyładniał Ci chłopaczek
Shantowa gdzie ona chuda? Piękna kobyłka!
Klami i oby do przodu  😅

A my z Młodym wczoraj pierwszy raz udaliśmy się na zdjęcia z siodła poza stajnią. I Młody zachowywał się tak  😜 (fot, Cordkowa)

Postanawiam poprawę, i przestaje wrzucać zdjęcia przez jakiś czas! Pełno nas tu ostatnio  😡
wątek zamknięty
Mąka w jakiej stajni stoicie?
wątek zamknięty
milusia, ale się rusza   😍
Raven, 2 lata?! ależ ten czas leci, koń Ci wypiękniał  😀
wątek zamknięty
Anderia   Całe życie gniade
28 czerwca 2012 14:14
Raven ee, będę szczera... Pierwsze zdjęcie - koszmarek  😂
Mąka chyba Ci ktoś niezły kit wcisnął z tym koniem mordercą, bo jak na razie to widzę że Młody bezproblemowy jest 😉
wątek zamknięty
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
28 czerwca 2012 17:14
Obiecane foty.

Mąka-ale pączek🙂
Raven-gratulacje-widać, że się bardzo zmienił🙂masz może jakieś inne aktualne zdjęcia?
maleństwo-nad czym teraz pracujecie? Ładny ten Twój gniadosz🙂

Miałam dziś wsiadać-jak jestem sama to mi się nie chce nic-zwłaszcza przed jutrzejszym sądnym dniem,więc konisko ma wolne.
wątek zamknięty
28 czerwca 2012 18:10
incognito - nad niczym konkretnym nie pracujemy 😉 Nie mam ani ambicji, ani możliwości czasowo - finansowych na trenowanie, a i koń nie pierwszej "świeżości". Więc 'pracuje' nad tym, zeby było luźno, w miarę okrągło, w miarę w rytmie i żeby było nam wygodnie się razem przemieszczać. I tylko tyle. Za komplement dziękuję, ja tam uważam - subiektywnie - że jest najładniejszy na świecie, choć obiektywnie - urodę ma raczej kontrowersyjną :p
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.