Kącik Rekreanta cz. V (rok 2012)

GniadoZłota   From Taj Pej ;*
06 maja 2012 18:52
Atea Gratulacje 🙂
A my dzisiaj ogarnęliśmy temat i mam nadzieję, że będzie już tylko do przodu  😉
wątek zamknięty
Parę pastwiskowych-komórkowych 😉

i z nowym kolegą🙂

wątek zamknięty
Tia   Psyt psyt
06 maja 2012 19:00
GniadoZłota  tak z innej beczki: KOŃ JAK LANDRYNKA  💘
wątek zamknięty
Raven, GniadoZłota Ślicznie dziękuję 🙂

Muszę przyznać, że nigdy nie ciągnęło mnie na zawody, a teraz gdy mam z kim trenować i brnę do przodu to coraz bardziej czuję, że jestem na to gotowa. A przynajmniej będę w przyszłości, może nawet niedalekiej. Fajna sprawa, gdy się jedzie dla przyjemności.
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
06 maja 2012 19:17
Dzionka, nie mogę się powstrzymać.. Dzionek wygląda naprawde super. nic mu nie zostało ze szkapiny która kupiłaś 😉

konwalia, konisko pięknie przygotowane!
milusia, miło Was widzieć w locie 🙂
Klami, czekam na te skokowe fotki zatem 🙂
wątek zamknięty
My z Platfusem bylismy w tym tygodniu 4 dni na treningach. Chlopak sprawowal sie super  😜 Generalnie skupilismy sie nad ujezdzeniem, a konkretnie staralismy sie go podniesc wyzej bo jest zdecydowanie za niski, no i udalo sie. 4 dni to troche malo, ale kierunek pracy mamy pokazany, teraz musze tylko wziasc sie w garsc i nie zepsuc tego co zrobilismy. Troche mi juz to ujezdzenie bokiem wychodzilo, wiec trenejro sie zlitowal i pojechalismy na kros, mimo ze uwaza ze w sumie nie jest nam to wybitnie potrzebne. To byl dopiero szal!!  😜 Chlopak przelatywal wszystko bez najmniejszego problemu, trenejro mowi ze nastepnym razem przeszkody z gwiazdki skaczemy bo nie ma co sie p??rdolic  😁
Jestem z niego dumna  😍

Mam kilka zdjec ze spaceru  😉

Tutaj z Nekanowa i okropna, wieksza od mojego konia kloda  😁

taki portrecik:

i takie, zeby nie bylo ze go nie kocham  😎

juz uciekam i was wiecej nie mecze  😉

P.S. przepraszam ze pisze jak pisze, ale uzywam klawiatury ktora nie ma polskich znakow
wątek zamknięty
06 maja 2012 19:31
Frania, kłoda robi wrażenie!
wątek zamknięty
GniadoZłota   From Taj Pej ;*
06 maja 2012 19:47
Tia No taka wielka żarówa z nas była, że przyciągaliśmy wzrok 🙂
Frania Pięknie wyglądacie, tak wesoło  😍
wątek zamknięty
Raven rewelacyjnie wyglądacie! No nie mogę się napatrzeć 🙂
Konwalia gratuluję 🙂 Super Diva wyglądała.
wątek zamknięty
Atea, ja też gratuluję, i ty skacząca i mąż powożący wyglądacie super 🙂!

deborah, o rany, dzięki! Bardzo miło to czytać 🙂 A jak twoje poszukiwania konia? Oglądasz coś, KUPUJESZ 😀?

Frania, prześliczne zdjęcia 😍 A kłoda w ogóle genialna 🙂
wątek zamknięty
Frania, Kłoda szałowa, a następnym razem poproszę zdjęcia z crossu! 😀
Dzionka, A dziękuję, dziękuję  :kwiatek:
wątek zamknięty
06 maja 2012 21:20
Dzionka, nie chcę zapeszać, ale chyba kupuję. Pochwalę się jak podpisze umowę 😎
wątek zamknięty
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
06 maja 2012 21:31
Frania: te "malutkie" kłody to do krosu są?  😲
wątek zamknięty
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
06 maja 2012 22:21
Reven, ale dawno was nie było! Bardzo przyjemny obrazek! 🙂
Frania, e tam, malutka ta kłoda przecież  😁
Archeo, ależ zbroja, ale w końcu trzeba sobie jakoś radzić z tymi muchami teraz  😵
Konwalia, gratulacje 🙂 Pięknie zdjęcia!
Atea, gratulacje, zarówno dla ciebie jak i dla męża!

Ja odgrzebałam jeszcze dwa zdjęcia z ostatniej sesji, i czekam jeszcze na foty z kolejnej, więc będzie nas tu dużo w najbliższym czasie, mam nadzieję, że nie macie mi tego za złe  👀

wątek zamknięty
arivle, fajnie wyglądacie, praca wre 😀
Raven, REWELACJA!!!  😜  😜  jak Ty to robisz? taki PimpMyHorse? Dragon wygląda świetnie  👍
milusia, a mi się podobacie bardziej w wersji naziemnej, masz więcej fotek z ujeżdżenia?

mam kilka fotek naszego Cortesa (4 lata), wczoraj był puszczony luzem

i takie jedno moje z dziś

a w tej chwili opalam się na słońcu 😀
wątek zamknięty
Raven, arivle, Libella, deborah dziękujemy  🙂
ChigisChan koleżanka, i już ohoho temu
Fantazja jest p i ę k n y! i też chcę taką halę  😀
A ja sie muszę pochwalić, po tylu dzierżawach z przeważnie koniem za wysokim na mój poziom, nareszcie będę z jednym na zawsze, już swoim  w całości 😅 pierwszego jedziemy oglądać za 2 tygodnie 🙂
wątek zamknięty
amnestria   no excuses ;)
07 maja 2012 08:00
deborah, będę mocno trzymać kciuki! I mam nadzieję, ze wkrótce uchylisz rąbka tajemnicy :kwiatek:

Fantazja, łosz jakie ciasteczko latające 😍 Zajeżdżony jest dzieciak?

konwalia super wieści! tylko jak zgorzkniała babcia przypomnę - badaj, badaj! choćby koń był tani jak barszcz 😉

A ja wczoraj spędziłam przemiły dzień w towarzystwie Sierry i Czardasza 😀 I posadziłam cztery litery na szanownym kasztaniaku. Dawno nie miałam tyle funu, naprawdę przemiły koń - muszę przyznać, nie spodziewałam się. Szczery, pewny, dobrze zrobiony - Sierra gratulacje! :kwiatek:
wątek zamknięty
Coraz więcej moich znajomych kupuje konia, zazdroszczę !
wątek zamknięty
amnestria, tak, chodzi pod siodłem jakieś 3-4 miesiące, przedtem byczył się na padoku, może uda mi się jakoś zrobić fotki pod siodłem
konwalia, super, będziesz miała swojego konia w 100%, trzymam kciuki i daj znać
wątek zamknięty
Dziękuje dziewczyny  :kwiatek: badania oczywiście, że będą 🙂
wątek zamknięty
konwalia, i gdzie wstawisz? na bródno pewnie, co ? jak już będzie nowy nabytek to się pochwal, może wpadnę nawet w odwiedziny i Prima pojeździć. 😉
wątek zamknięty
Amnestria dzięki i nie przesadzaj.  😡 On jest po prostu już częściowo "odrobiony", zrobiony to on nie będzie nigdy. 🙁 Zwłaszcza, jeżeli chodzi o posłuszeństwo na delikatne łydki ich rozpoznawanie i natychmiastową ( 😉 ) na nie reakcję. Ale proces trwa... więc wszystko przed nami.  :kwiatek:

Ponieważ lubisz kawę i wafelki, zapraszam anytime! 😀
wątek zamknięty
dar niestety musze szukać tańszej stajni, ale jeśli znajdę współdzierżawce, to bródno 🙂
wątek zamknięty
ash   Sukces jest koloru blond....
07 maja 2012 09:08
A ja mam doła jeździecko-końskiego.
Jestem zła bo nie mam czasu dla własnego konia 😵
Kary tylko się padokuje już od ponad tygodnia i nic nie robi.
Pocieszam się, że ma świetne warunki do leniuchowania i nic mu nie będzie jak poleży trochę na trawie....ale tak jakoś mi źle, szczególnie jak widzę tyle super słonecznych fotek 🙁
Dziś pojadę chociaż na chwilę do stajni 😜
wątek zamknięty
a ja weekend w lozku przebumelowalam :/ grypsko mnie dopadlo, paskudne z wysoka goraczka... co za masakra, slaba jestem jak nie wiem.
wątek zamknięty
archeo   Bo warto :D
07 maja 2012 09:27
konwalia gratki. Dobrze, że będą badania. Jeszcze jedna mała rada nie kupuj sercem a głową (nawet jak koń będzie super). Bo skończysz jak ja- uwielbiam mojego konia ale czasem jego problemy mnie chyba przrastają

A u nas wraz ze zmianą pogody pojawiła się wczoraj lekka nieregularność lewego tyłu 🙁
Kocham tego gnojka całym sercem ale są momenty, że mam dość. Zazdroszczę ludziom, którzy mogą zrobić zwierzakom np. kilka dni wolnego i nie ma to żadnych przykrych reperkusji. Nie muszą cały czas mieć w tyle głowy, że niezależnie czego by nie robić to i tak prędzej czy później zwierzak się posypie  🤔.

To się wyżaliłam. Chyba ta pogoda za oknem mnie tak nastraja
wątek zamknięty
amnestria   no excuses ;)
07 maja 2012 09:35
archeo, głowa do góry kochana! a wybierasz się dziś do niego? Koniecznie daj znać jak nóżka 👀

Konwalia, tak, tak - kupuj głową, ALE sercem też 😉 Ja tam uważam, że musi być to "coś". W swoim koniu się zakochałam jak tylko go zobaczyłam. I to trwa 😍
Ale i tak prześwietlałam go od stóp do głów (co jak widać nie zmienia faktu, że też się sypnął...)

Sierra, luuubię wafelki i kawę! Trzymam kciuki za pozytywne wyniki "sama-wiesz-czego" :kwiatek:
wątek zamknięty
archeo   Bo warto :D
07 maja 2012 09:42
Będę obowiązkowo. Dzień bez tych wielkich oczu to dzień stracony  😉

A jak jeszcze zrobi przedstawienie pt. co masz dla mnie? co? co? wrzuć do złobu? i cała słoma w kącie boksu to mi wszystkie głupe myśli wywietrzeją  🤣

wątek zamknięty
Fantazja, ale zazdroszczę pogody... u mnie leje i zimno jak późną jesienią... nosa się nie chce wyściubić z domu a do tego praca w terenie nie na hali...
wątek zamknięty
_kate bardzo mi miło, że Ci się u nas podobało. Jak tylko będziesz miała okazję przyjechać to zapraszam.

Moje jeździectwo to jedna wielka porażka, brak ujeżdżalni i instruktora bardzo mi doskwiera ale tyłek czasami wsadzam i się wozimy

chciałam żeby szwagierka zrobiła małą sesję dla pomarańczowego konia na tle żółtych kwiatków, ale model nie chciał pozować a w aparacie padła bateria i wyszło tylko tyle
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.