Flegmona- macie jakieś sposoby?

Cześć, czym na noc owijacie latem, by nogi się nie odparzyly?
Obecnie mamy podkladki i owijki. Magnetyki torpola nie dają rady., noga nabiera bardzo. A skapretki uciskowe equicrown dają sredni efekt.
A im cieplej tym nogi mocniej nabierają. Zimą są fajne. Teraz nawet za dnia jak tenperstura szybko rośnie, nogi również nabierają. Po ruchu wymuszony m schodzi.
Może coś chłodzącego na noc? Może jakiś zestaw dobrze oddychalny, bo jak na dworze latem koło 20st, a na nogach podkladki i polarowa owijka, myślę że szybko można odparzyć. Chyba, że same owijki?
Jakie macie sposoby?
Mocny ucisk polarowow elastyczną owijką i ściąganie rano przed wyjściem na padok.
Nic lepszego do tej pory nie wymyśliłam.
Maz18,
U nas sprawdzają się owijki Incrediwear Equine. Można zawijać na mokro (chłodzenie) i nie trzeba podkładek. Nie zauważyłam żadnych odparzeń a stosuję je od grudnia codziennie. Dodatkowo wspieram mieszanką ziół od Dromy Lymphatic. Widzę różnicę.
Dziękuję 🙂
Olina, czy one są elastyczne?
Cena kosmos..

Melduję, że laser całkiem ładnie nam skórę odnawia i zmnijsza obrzęki podbliznowe.
Teraz robię terapę prgramami: półpasiec i zapalenie pochewek.
kotbury, ja potrzebuję terapię na półpasiec!!! Nie mów, że istnieje coś, co na to dziadostwo działa 😲😲😲😲
espana, jak długo masz?
Ten laser działa na skórę - ten program jest na skórę, więc pomoże w fazie ostrej. jak masz ospę przezimowaną to raczej nie pomoże, aż tak.
Z moich info przy półpaścu:
1. Nie pzowalasz się zbliżać do siebie dzieciom szczepionym na ospę (mmr) ani na krok! Do kilku miesięcy po szczepieniu. To one są głównym roznosicielem tego gówna w populacji.
2. Dbasz o "spoistosć" tkanek - czyli wywalasz oleje roślinne z diety. Odstawiasz też kawę, herbatę, buraki, szpinak, czekoladę, bataty i spółkę ( tak jak przy odkleszczówkach). Orzeszki ziemne i wsyztsko co ma plesnie też won!
3. Wskazane właśnie terapie światlem czerwonym. Rózne soluxy itd.
Ja bym z tymi laserami spróbowała.
kotbury, niestety mam go ponad 20 lat 🙁 I to w nerwie kulszowym, ból już jest ciągły, więc możesz sobie wyobrazić, jak to jest wiecznie mieć rwę. Do tego dochodzą neuralgie czy neuropatie - wtedy chodzę jak Quasi Modo i wyję z bólu, bo leki żadne nie działają na to. Kiedyś przez 1,5 roku prowadziłam kalendarz i robiłam zdjęcia zmianom - wyszło, że mam ataki półpaśca (z wysypką, większym bólem, nabranymi węzłami w pachwinie, etc) średnio 2 razy w miesiącu. Łykany garściami Heviran nie pomaga. Do tego dochodzi przeczulica skóry na całej nodze - przeszkadzają mi dżinsy, nawet kołdra, która na tej nodze leży. Nie mam już pełnej ruchomości w tę stronę (mam go w prawym nerwie), więc nie mogę się tak w pasie skręcić jak skręcam się w lewo. Diety eliminacyjne nasilają ataki - kiedyś przez pół roku odstawiłam gluten i mleko (więc przestałam pić kawę, bo niczym nie mogłam zastąpić mleka), to półpasiec zaatakował w pierwszym miesiącu trwania diety 4 razy.
Nie ma możliwości odstawienia kawy, herbaty i czekolady - ja po prostu nie chcę sobie już niczego odmawiać. Skąd ten laser wziąć?
espana, diety nie "nasilają" wirusa- miałaś tzw. oxalate dumping. Poczytaj o tym.
I masz (cała ta reszta) takie klasyczne objawy mimikry wirusowej. czyli owszem, miałaś wirusa, ale to nie on jest przyczyną. To inne substncje, które organizm odbiera jako "wirusy"... min wszelkie białka roślinne, leptyny itd.

Ja ten laser wypożyczyłam od mojej końskiej fizjo. To jest laser do robienia laseroterapii także dla ludzi właśnie.

Moje własne (i już teraz setek ludzi, których znam) doświadczenia są takie, że dopuki sobie nie zrobisz resetu na "mięso przerzuwaczy, sól, woda"- to realnej trwałej porawy nie będzie.

Żeby nie było szarlatanerii - dietety (legitny), który ci ułozy dietę lecznicza przy tym schorzeniu to Agata Jurkowska ze Szczecina. Zleci badania, zrobi dietę, porowadzi. Nie trzeba przyjeżdzać, wszystko zrobisz z nią online. Ona prowadzi na youtube kanal "Tłusta Agata"- polecam pooglądać jej materiały.
Maz18,
Tak, są elastyczne. Nie tak jak owijka polarowa czy bandaż elastyczny ale na tyle żeby naciągnąć materiał.
I tak, cena kosmos niestety ale uważam, że warto. W paczce masz 2 sztuki, używasz, pierzesz, wymieniasz.
Dziękuję 😉 będę testować winderen clean termo, bo też mają bdb rekomendacje oraz super materiał wiec zobaczymy 😉 a tam są 4sztuki
Maz18, a które owijki winderena chcesz brać? Te stajenne czy treningowe? Mam obydwa zestawy i ten stajenny super mi się sprawdził jak koń musiał w lecie w upale mieć zawinięte nogi i wcale się pod tym nie pociły. Jak chcesz to mogę ci dać kod rabatowy 5%, nie wiele ale zawsze coś.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się