Znam pro-lite i nie jestem fanką, szybko się szmaci, traci kolor i w ogóle jakościowo średniawka.
Kentucky ma takie rozwiązanie jak Winderen.
Polecam, bo nie twardnieje w zimie.
Ja mam winderena, lamicell i kentucky.
Winderen najbardziej podszedł mojej kobyle. Lamicell używam nie długo i naprawdę się fajnie spisuje,
Kentucky mam bo był tanio kupiony i myślałam, że jest lepszy, jeśli uda mi się kupić kolejnego winderena to kentucky się pozbędę.
faith,
Mam premier equine i jestem zadowolona.
Polecona przez saddlefittera.
Agnes14 a ona ma po 2 czy 3 kieszenie po każdej stronie?
Już widzę że po 2, wolałabym po 3, więc odpada.
dzikadermi a ile wkładek dają w komplecie z tym lamicellem? Różnej grubości czy jednakowe?
faith, tam są po dwie wkładki na kieszonkę różnej grubości
[[a]]https://www.tradeinn.com/horse-riding/pl/lami-cell-correction-po%C5%82-podk%C5%82adka/140844871/p?queryID=0cf117ec8f899b4c29ded54cae338735&buscador_search[[a]]
Cześć, szukam pomocy w dopasowaniu podkładki. Mam konia z prostymi plecami, mocno zarysowanym kłębem i wystającymi łopatkami. Mamy siodło skokowe, Ikonica, więc przód na wełnie jest dopasowany do konia, jednak 1,5 miesiąca temu zmieniliśmy łęk na szerszy, bo poprzedni był już za wąski, siodło leży teraz bliżej kłębu, wciąż w akceptowalnej odległości, ale coś się zaczęło dziać, bo koń zaczął znaczyć pod siodłem (robi tak jak coś mu blokuje łopatkę). Włożyłam mu mattesa korekcyjnego bez żadnych wkładów i niestety jest za gruby, mniej chętnie idzie w nim do przodu, czuć, że nadal czuje blokadę w łopatkach. Tak więc wydaje mi się, że przydałoby się coś cienkiego, co odblokowałoby łopatki. Czy może ktoś coś doradzić?
Myślałam o żelowej podkładce Acavallo podnoszącej przód, czy miał ktoś podobny problem i mu pomogła?
nikyu, Te żelowe podnoszące jakąś część siodła, to podnoszą tak fest. Bardzo grube są w tych rejonach gdzie mają "poduchę". A zwykły żel próbowałaś?
nikyu, Pytanie czy ta podkładka podnosząca przód nie zaburzy Ci ogólnej równowagi siodła. Ogólnie podkładki Acavallo są spoko, jeździłam długo, miałam ze trzy w swoim życiu, spróbować można. One akurat nie podnoszą nie wiadomo jak mocno, ale to trzeba sprawdzić na żywym organizmie.
Cześć, szukam pomocy w dopasowaniu podkładki. Mam konia z prostymi plecami, mocno zarysowanym kłębem i wystającymi łopatkami. Mamy siodło skokowe, Ikonica, więc przód na wełnie jest dopasowany do konia, jednak 1,5 miesiąca temu zmieniliśmy łęk na szerszy, bo poprzedni był już za wąski, siodło leży teraz bliżej kłębu, wciąż w akceptowalnej odległości, ale coś się zaczęło dziać, bo koń zaczął znaczyć pod siodłem (robi tak jak coś mu blokuje łopatkę). Włożyłam mu mattesa korekcyjnego bez żadnych wkładów i niestety jest za gruby, mniej chętnie idzie w nim do przodu, czuć, że nadal czuje blokadę w łopatkach. Tak więc wydaje mi się, że przydałoby się coś cienkiego, co odblokowałoby łopatki. Czy może ktoś coś doradzić?
Myślałam o żelowej podkładce Acavallo podnoszącej przód, czy miał ktoś podobny problem i mu pomogła?
nikyu, ja bardzo długo jeździłam z wyciętymi własnoręcznie z żelowej podkładki takimi łezkami, żeby włąsnie te wgłebienia wypełnić i żeby się siodło źle nie opierało. nie dopasowywałam siodł, bo kon się miałt am wypełnić, a nie miałam mijsca na całą podkładkę.
Kto z voltowiczy „siedzi” w Mattesie ? 🙂