żel, żele, podkładka, podkładki, futerko pod siodło

O raju
Mattes zmienił rozmiarówkę według mnie. Sprawdzałam rekomendacje na wielu stronach jak zamawiałam w maju i wyszło mi M pod 17,5. Pasuje idealnie

Edit - polecam też wersję Vs a nie skokową imo lepiej leży pod skokówkami

Moon, zmierzę Ci we wtorek
IMG_4795_jpg.jpeg IMG_4795_jpg.jpeg
Moon   #kulistyzajebisty
04 sierpnia 2024 20:27
Zuzu., o widzisz… też się zastanawiałam nad vs, a nie sj… to przestrzeliłam podwójnie 😑😤
Czy możesz zmierzyć długość twojej Mki, samego materiału, bez futra? Będę Wdzięczna 💗
Kurde, nastraszyłyście mnie teraz. Nie wiem czy pisać do nich, żeby zmienić rozmiar na M czy nie.
flygirl, pisz, na pewno Ci podmienią
flygirl, - pisz, ja mam VS, ale jak wspomniałam nastoletniego, jak zmienili rozmiary to faktycznie M ma więcej sensu. Możesz też do nich napisać dlaczego masz wątpliwości i poprosić o poradę.
Moon   #kulistyzajebisty
04 sierpnia 2024 20:37
flygirl, jutro chcę zadzwonić do sklepu (Bergo) i ich zapytam, czy mieli ostatnio takie akcje i czy coś wiedzą na temat ewentualnej zmiany rozmiarówki…
flygirl, ja bym ci poleciła Mkę bez futra z tyłu, bo to dopiero jest uniwersalne 😀 Pasuje pod 17 calowe, 17,5 cala, a i pod 16,5 nie wygląda źle. Ale wiem ze to nie jest już wow, bez tego futra z tyłu 😉
Taka odpowiedź dostałam z Bergo
Witam
Producent nie informował od lat o zmianie rozmiaru.
Więc nie wiem skąd taka informacja.

Jeśli chce Pani inny rozmiar proszę złożyć nowe zamówienie a to anulujemy i zwrócimy pieniądze

Proszę o informację zwrotną.
Ja mam vs L pod małą 17, teraz mam 16 i jest idealny.
Moon   #kulistyzajebisty
04 sierpnia 2024 21:50
To ja już totalnie nic nie wiem, dzizas 😑🤦
Moon a może to przez to, że wzięłaś wersję skokową a nie wszechstronną? Chyba zostanę przy tej L, z dwojga złego chyba lepiej jak będzie za duży niż za mały…
Moon   #kulistyzajebisty
04 sierpnia 2024 22:00
flygirl, zawsze brałam L skokową i było ok 😑
Zeszłam jeszcze wczoraj do siodlarni i mój szef ma też M, a wygląda na starszą tą podkładka. Obejrzałam też inne jakieś Harrys Horse chyba i też były M, więc ostatecznie zamieniłam w Bergo. Mam nadzieję, że była to dobra decyzja.🤷
Moon   #kulistyzajebisty
05 sierpnia 2024 07:32
flygirl, jak zamówiłaś standardową z naturalnym kolorem futra to zawsze możesz wymienić, albo zwrócić w najgorszym wypadku.
Ja se kurdę uwidziałam tę w kolorze honey, na zamówienie... nie miała baba problemu 🙄🤦
flygirl, możesz sobie lekko wygolić futro na rancie z tyłu jak ci się trafi siodlo XL 😉
Moim zdaniem to nie jest kwestia wieku podkładek, tylko jak się trafi. Kilka lat temu była podobna dyskusja i wysyp podkładek L na sprzedaż. Ja zamawiałam wtedy z 4 podkładki, wszystkie L VS i były idealne , a ktoś też pisał że wielkie będą.
Moon   #kulistyzajebisty
05 sierpnia 2024 07:48
Tzn nawet na stronie mattesa napisane, że wymiary mogą się różnic +-2cm... ale no, to co dostałam to na bank nie są 2cm... 🙄
xxagaxx o, to też jest opcja w razie co.

Moon właśnie z tym zwracaniem to tak łatwo nie będzie, bo zamówiłam do domu w PL i mama mi to wyśle paczka z innymi rzeczami. Jak już będę ja tu miała, to nie będę tego jej odsyłać z powrotem, żeby zwracała. Więc oby było dobrze.
Sprawdziłam mój.
Pod 17 Renia idealny.
46cm
1000011746.jpg 1000011746.jpg
1000011745.jpg 1000011745.jpg
1000011743.jpg 1000011743.jpg
Moon   #kulistyzajebisty
05 sierpnia 2024 11:08
Perlica, tak samo mi zmierzyli w Bergo właśnie... Tylko jakim cudem zatem mój miał 52cm....?! 😑
Moon, wydaje mi się że to błąd po prostu w fabryce?
Ja ich zamawiałm po kilka dla klubu, kilku stajni i nie trafiłam na takiego wielgasa akurat. Też był jeden na zamówienie jak pamiętam.

Ja w tym roku zamawiałam Mattesa M pod skokową 17` i też przyszło gigantyczne. Większe na pewno o jakieś 4 cm od starych podkładek. Zresztą czarny Mattes też mam mniejszy niż naturalny 🙃
Ale generalnie ta nowa pobiła rekord 😅
Przyszedł mi ten Mattes M i jest dosłownie na styk, jak na wymiar. Także L byłby zdecydowanie za duży.
flygirl, Dobrze żeś zmieniła, bo ja mam L pod 18 i jest mega duża a zamawiałam na początku roku 😀
IMG_7660.png IMG_7660.png
IMG_7661.png IMG_7661.png
Bajahorses no całe szczęście, jest idealny. 😁

A też tak macie, że nową podkładkę podziwiacie cały czas, czy to tylko ja.😅 Za każdym razem jak zakładam, to podziwiam, jak pięknie wygląda.
IMG_9673.jpeg IMG_9673.jpeg
flygirl, nie wiem jak inni, ale ja też tak mam 😅 podkładki, czapraki... 🙈
flygirl, ja swoją mam już pół roku, dalej jest jak nowa i dalej się zachwycam więc tak 😀
Hahah ja też
flygirl, - oczywiście 😁 ja w ogóle jak sobie ładnie ubiorę konika to lubię na niego paczeć i mówić mu, że jest śliczny.
Gdyby nie to, że futrzak mi na niego nie wejdzie to bym sobie kupiła różowego. No marzy mi się 😍 tak, mam mentalnie jakieś 5 lat 😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się