WYBIERAMY BYKA ROKU!

cieciorka   kocioł bałkański
31 stycznia 2012 19:57
z Karolinom pracujemy  z moja dzierzawczyniom 😉 i niby dobrze im sie wiedzie ;-) jak bym miala cos polecic ... to powiem wam ze Pgr kiedys mial dobrom rekomendacje  😉  pa ta taju  spendziłam 4 lata mojego zycia..
😵
Haha właśnie też to zauważyłam  😀
ElMadziarra   Mam zaświadczenie!
01 lutego 2012 15:32
Kantarek ma już trochę poluźniony a jutro zaworze większy żeby ja nie ściskał

to od zaworka/zawora ❓ 😁
czyli czegoś co znajduje się za worem/workiem, zaworzenie - w sensie wkładanie za wór ❓ 😜

a może od zaworu ❓ 😁 Ale jak sama nazwa wskazuje zawór służy do zamykania i otwierania, a nie zaworzenia 😂
ElMadziarra, zaworzenie- zamykanie zaworu?
Przypomniało mi się, że zdanie o piercerze wywołało krótką wymianę zdań. Jeszcze się naradziłam z bracią korektorską, żeby się upewnić, czy nie miałam zaćmienia umysłowego.

Przecinka nikt w tym zdaniu nie widzi.
To jest zdanie takie jak: (Każdy) kwadrat to (też) prostokąt.
Jeden podmiot, jedno orzeczenie. Nie ma co udziwniać.

A, jeszcze coś.

[quote author=Żarówka29 link=topic=768.msg1275281#msg1275281 date=1327535105]zaraz Ci walne bera! Nie rob z siebie 1. ofiary! KAZDY ma wady i zalety - fakt, ze czesto co 2. kuje nas w partnerze stanowi nasz problem, nad ktorym wypada popracowac, ale to dziala W DWIE STRONY! prosze Cie, nie zwalaj calej winy na siebie. Jeszcze raz i znajde Cie, bo wlasnie jade do PL! :P  🤣

1. Słowo ofiara nie jest poprawnie użyte - powinno być "nie rób z siebie jedynej winnej", czy coś w tym rodzaju. Sugeruje to fragment: "...nie zwalaj całej winy na siebie."[/quote]

Nadmierne czepialstwo. Przecież nie możemy mieć pewności, czy autorka nie miała na myśli któregoś ze znaczeń słowa "ofiara". Np.:
3. «osoba lub zwierzę bezradne wobec czyjejś przemocy, które doznały jakiejś szkody lub straciły życie
4. lekcew. «człowiek niezdarny lub niezaradny»
04 lutego 2012 23:33
[quote author=Żolka link=topic=784.msg1286948#msg1286948 date=1328194174]
w weekandy faktycznie czasami bywa ciężko, ja pamiętam, jak parę lat temu Andoria zakolkowała (i to jeszcze na wyjeździe) właśnie w trakcie weekandu. Szczęście największe, że wtedy natychmiast, jak tylko pojawiły się pierwsze objawy, pracownicy stajni zareagowali, natychmiast dostała płyny i rozkurczowe, po kilku godzinach oprowadzania jelita ruszyły i zagrożenie minęło. ŻADEN wet nie przyjechał do nas wtedy - któryś twierdził, że ma urlop, inny, że nie ma czasu, inny właśnie, że weekand, a jeszcze jeden - w którym pokładałam największe nadzieje - stwierdził, że 'mógłby przyjechać, ale co on więcej zrobi', kazał prowadzać dalej, a później nie odebrał już mojego telefonu... Różnie bywa, czasami doszukujemy się winy słusznie, częściowo słusznie, albo wcale, przy czym jeśli ma się świadomość, że nie zrobiono wszystkiego, co można było zrobić - uważam żal za uzasadniony.
[/quote]
[quote author=Żolka link=topic=2887.msg281549#msg281549 date=1245675018]
I moje pytanie wiąże się z licencjami na starty koni - wiem już, jakie dokumenty muszę wysłać do związku, żeby zaktualizować swoją licencję, ale nie wiem, jakie dokumenty koni dostarczyć. Nikt w moim klubie nie jest w stanie (albo nie ma ochoty :/) mi pomóc, podobnie z resztą pracownik WZJ, z którym widziałam się w miniony weekand. Domyślam się, że muszę przesłać kserokopię aktualnych szczepień moich koni, ale czy coś jeszcze?
[/quote]
niby literówka, ale wygląda na to, że według autorki to prawidlowa forma
ROBIE MIXY ZDJĘĆ
Z KONIAMI WY+KONIE

NA JAKICH CHCECIE WZORACH

TYLKO WYŚLIJCIE ZDJĘCIA RESZTĄ SIE ZAJME NO CHYBA ŻE CHCECIE SAMI

ZA DARMO

Eeeee nie dość że koniami to tak w ogóle to o co chodzi w tym ogloszeniu??
Mysza   "Śmierć jest kolejnym koniem, którego dosiadamy"
05 lutego 2012 19:42
aszhar nie chcesz mieć mixu ze swoim "koniam" ? 😁
aszhar, a jak? z konmi? 😉
Gillian   four letter word
09 lutego 2012 13:56
Mistrz!

to nie duża rurznjca 🙂
miało być "różnica"? takiego byka dawno nie widziałam 😁
Gillian, tak absurdalne, że mam wrażenie, iż napisane tak specjalnie.

dawałam kotowi zastrzyk
11 lutego 2012 19:33
Dworcika, nie sądzę, dramka tak pisze
jeden skasowany,drugi co róż coś,natomiast
pogrubienie moje
11 lutego 2012 22:37
To standarty  😉

przyznaję, że często sama piszę najpierw źle, potem robię wytrzeszcz i szybko zmieniam 😁
Gillian   four letter word
12 lutego 2012 08:20
też fajne 🙂

przed kupnem prze ze mnie
AleksandraAlicja   Naturalny pingwin w kowbojkach ;-)
12 lutego 2012 09:14
dawałam kotowi zastrzyk

Z tymi kotami to jest śmiesznie, bo moja babcia mówi: dałam kotku mleka lub dałam kotowi mleka  😉 Czyli prawie dobrze, tylko na odwrót  😁 Ale podobnie też mówi do mnie: Łolu, za to uderzyła się w okieć  😂
Facella   Dawna re-volto wróć!
12 lutego 2012 09:52
Kochanowski napisał "Nagrobek kotowi", może Dramka posługuje się staropolskim?  👀
Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
12 lutego 2012 12:12
I tu nie trafiłaś bo nie worze  🙂

Nigna swojego konia na zawody ani nie wozi ani nie... worzy? 😂
cieciorka, to o absurdzie było odnośnie cytatu wrzuconego przez Gillian 🙂

I nowe:
Albo wziasc do lozka
broń borze
Bór ma bronić, bor czy BOR?
broń borze
Bór ma bronić, bor czy BOR?

Bór to darzy. Pewnie BOR jednak-z definicji.
15 lutego 2012 13:13
Wbrew pozorą,

Co 2 lata pobiera się krowom krew po kontem chorób zakaźnych.Badania są ok-hodowca posiada świadectwo,że stado jest wolne od chorób.
I ponownie w tym wątku:

I COŚ Z MOICH ŻECZY NA DERKE SIADKOWĄ 145,155,165
galopada_   małoPolskie ;)
17 lutego 2012 14:41
potfierdzi  😂
Hej moze jest ktoś zainteresowany siodłem użytkowniczki TANRIM
" ALBION legend K2 - siodlo jak nowe po kilku jazdach rozm 16,5 łek MW "

Siodło jest jakieś 20 km od Warszawy może ktoś jest zainteresowany to bym nie odsyłała gdyz na moją kucke nie pasuje.
Dodam tylko ,że jest to fantastyczne siodło ,skóra jest bardzo dobra jakosciowo siedziałam w prestige ,stubbenie ,kiefferze ,euroraidingu czy daw-magu ,passierze .Siodło ma porównywalnie dobrą skóre do Passiera albo i leprzą  ,jest piekne .
Cena taka sama + koszty wysyłki czyli 3050 zł Siodło jest u mnie do poniedziałku do godziny 10-11
tel .783-885-850

czy mozna przytaczac tu fragmenty z pw? znowu dosalam pw, ktore pewnie mialo trafic do moderacji i cale pw jest jednym wielkim bykiem.  🥂
czemu podkreśla słowo spadachron ????
bo nie ma spadAchronu.
a jak to się nazywa prawidłowo?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się