telefony komórkowe
A ja bym tę z1 polecała. Normalną, jeżeli lubisz duże telefony albo compact. Ja jestem mega zadowolona.
mery
Moi rodzice przedłużyli teraz umowę w Plusie, wybrali abonamenty, w których wymieniasz minuty na sms-y lub transfer, więc w każdym miesiącu płacisz za to, z czego najwięcej korzystasz. Wygląda to całkiem zachęcająco 😉
Z kolei Orange nie miało ostatnio żadnej sensownej oferty (ja podpisywałam umowę na początku roku i byli bezkonkurencyjni), bardzo to wszystko dynamiczne.
Dzisiaj jadąc samochodem miałam samsunga galaxy s3 w drzwiach koło butelki wody, po jakiejs godzinie, chciałam go użyć był jakby lekko wilgotny, ale miałam mokra rękę właśnie od tej wody, i nie wpadłam na to że telefon jest zalany. Na początku działał (odblokowałam, weszłam do menu) i tyle, obraz zaczął falować, zmieniać kolory aż w końcu zrobił się czarny. Próbowałam więc go wyłączyć i właczyć, pokazał mi się ekran do wpisania PINu zafalował i zgasł. Dalej już nie ruszył. Otworzyłam klapkę, a tam kilka dość duzych kropli wody. Położyłam go na deskę rozdzielczą (rozłożonego) a w domu trochę posuszyłam suszarką 😵 , połozyłam na parapet, i jak wyczytałam w internecie, włożyłam do ryżu. Oczywiście próbowałam go kilka razy włączyć bezskutecznie, świeci się tylko ta dioda na niebiesko jak przy włączaniu tylko tak lekko miga (raz mocniej się świeci a raz słabiej) nie wiem czy tak było zawsze, ale ekran jest cały czas czarny. Podłączyłam go do pradu, dioda jest normalnie czerwona i świeci się jednostajnie, ale ekran nic. Z tego czego się dowiedziałam z internetu mogły być jakieś spięcia i ekran poszedł. Telefon mam od lutego, i w sumie kiepsko by było kupić sobie nowy, pewnie wylądowałybym w końcu z jakąś starą cegłą, a tego nie chcę 🙁. Można go jakoś uratować? Gwarancja raczej tego nie obejmuje, prawda? Najgorsze jest to że był tylko trochę zalany... 😵
Jeśli suszyłaś gorącym nawiewem z suszarki, a w ryżu poleżał tylko chwilę i podłączyłaś go do prądu, to może być kiepsko. Na przyszłość, po takim zdarzeniu-rozłożony (bateria, tylka klapka), jak już chce się do tego ryżu włożyć to min. na całą noc, dopiero później podłączać do ładowarki i włączać. Po takich akcjach z ekranem raczej już nie uda się go uratować.
Swoją drogą, kiedyś to te telefony były jakieś pancerne. Jakieś 10-12 lat temu siostra miała nowy jak na tamte czasy model SE, już z kolorowym wyświetlaczem i nawet aparatem. Wpadł jej do zlewu z gorącą wodą z proszkiem do prania, nic mu nie było. Brat miał Nokię, jakieś 8 lat temu, nie klasyczna "cegła", ale też już z aparatem, kolorowym wyświetlaczem itp. Wypadła mu na zakręcie z naszego pickupa, najprawdopodobniej przejechaliśmy po niej, a za nami jeszcze przejechały 2 minibusy i jedna osobówka, któryś na pewno po nim przejechał, to kręta wąska dróżka pod górę i nie było możliwości manewrów, każdy jechał torem, w którym znaleźliśmy telefon, i co? Pęknięta tylna obudowa i zarysowana szybka. To były czasy 😀
bo teraz po prostu chodzi o to, żeby jak najczęściej kupować nowe...
mogę mieć Samsunga Galaxy S III... warte to coś czy jednak lepiej zainwestować w srajfona?
Ten mój Samsung galaxy s3 ogólnie był bardzo fajny, w sumie szkoda że się "utopił" 😉
Ten mój Samsung galaxy s3 ogólnie był bardzo fajny, w sumie szkoda że się "utopił" 😉
Jeśli samej nie uda Ci się go uratować to poszukaj serwisu, który Ci go profesjonalnie wysuszy... Albo dowiedz się w Samsungu czy Ci to zrobią, gwarancję stracisz i pewnie będziesz musiała normalnie za to zapłacić, ale będziesz miała telefon.
bo teraz po prostu chodzi o to, żeby jak najczęściej kupować nowe...
mogę mieć Samsunga Galaxy S III... warte to coś czy jednak lepiej zainwestować w srajfona?
Ja mam teraz tego samsunga, pożyczyłam w zastępstwie za moją umarłą nokię.. Niczego mu nie brakuje 😉 No i ma już chyba ze 3 lata a działa bez zarzutu.
[quote author=julka177 link=topic=76.msg2114502#msg2114502 date=1402320560]
Jeśli samej nie uda Ci się go uratować to poszukaj serwisu, który Ci go profesjonalnie wysuszy... Albo dowiedz się w Samsungu czy Ci to zrobią, gwarancję stracisz i pewnie będziesz musiała normalnie za to zapłacić, ale będziesz miała telefon.
[/quote]
A będzie działał w 100%? Wiesz może ile to będzie kosztowało? Bo jeśli tyle ile nowy SGS3 to się nie opłaca. :/
nie wiem, mi się nigdy coś takiego nie zdarzyło jeszcze i mam nadzieję, że nie zdarzy. Ale słyszałam od kogoś, że oddał do serwisu na suszenie i działał.
Musiałabyś poszukać w swojej okolicy jakiegoś serwisu i spytać.
Dzisiaj moja Sony Xperia SP oświadczyła, że są dostępne nowe aktualizacje systemu: 12.1.A.1.205
Z racji, że ostatnia aktualizacja, na którą się zdecydowałam moim zdaniem była do d! to chciałabym zapytać czy ktoś już korzysta z tego najnowszego i może coś powiedzieć jak na Soniaczkach działa ?
A ja odwrotnie.
Bratol dał mi Samsunga galaxy s advance i zastanawiam się jak wrócić do poprzedniej wersji Androida. Ten model ma już dwa lata, ale ma przyzwoite parametry i do tego darowany, dlatego nie chcę wybrzydzać, ale czytałam że o wiele lepiej działał na starym Androidzie 2.3.6 Gingerbread. Teraz mam 4.1.2 i już czuję że się trochę wiesza.
Chociaż i tak w porównaniu do trupka Galaxy Gio to jest super nowoczesny 😎 Przysięgam, następny telefon biorę z Windowsem 🤔
Wrócić do poprzedniej aktualizacji nie możesz, chyba, że na własną odpowiedzialność (nie naprawią Ci telefonu, ale skoro już Cię gwarancja nie obejmuje to i tak byś musiała zapłacić). W internecie znajdziesz odpowiedź szczegółową.
Ja mam telefon na gwarancji i nie mogę wrócić do poprzedniej aktualizacji ponieważ wypuszczone jest zalecane i to, że mi lepiej było na poprzednim producenta to nie interesuje. Za dopłatą to zrobi, nie wiem jaką i na specjalne życzenie klienta. Tak sobie o nie.
Dziękuję za odpowiedź 🙂
Liczę się z ewentualnymi kosztami, dlatego na razie nie narzekam. I tak nie mam tendencji do wgrywania miliona aplikacji, a okazuje się że nie jest tak źle z tym muleniem. Pilnuję tylko, żeby nie otwierać zbyt wielu rzeczy na raz.
Ogólnie jak na nienajnowszy telefon, to całkiem fajna zabawka jest 🙂
Kochani szukam zastępcy mojej xperii J bo mam już dosyć trochę jej zamulania i zacinania się... Staje się zbyt uciążliwe, szczególnie w pracy...
Szukam czegos taniego do max. 600zł no może do 700zł.
Napotkałam w moim ulubionym sklepie Samsunga Core Plus. Macie jakieś opinie albo pomysły na inny telefon w tym zakresie cenowym?
Generalnie chce androida, nie większy ekran niż w Core Plus (i tak jest trochę większy niż w J ale większego bardziej nie chce absolutnie!), no i fajnie by było jakby się tak nie zacinał... 🙁
Do użytkowników sieci PLAY, czy wy też tak macie ze się wam telefon łączy za pośrednictwem innych sieci (T-mobile najczęściej lub Plus) i nie macie wtedy dostępu do neta? Ustawiłam ręcznie na sieć PLAY a mimo to jak tracę zasięg telefon przełącza się na inną i wtedy niestety nawigacja przestaje działać. Można ten problem jakoś rozwiązać?
xxagaxx, ja włączam wtedy przesyłanie danych w roamingu i net śmiga. Wbrew temu, przed czym telefon ostrzega mnie przed włączeniem roamingu, nie ponoszę żadnych wysokich kosztów póki wszystko łączy się przez sieci krajowe.
maiiaF, ale rozumiem że to nie ściąga z mojego wykupionego transferu? Mam 2GB w Play, ale jak połączę się przez inną sieć to mi normalnie doliczą do rachunku pewnie? I tak dzięki za info 😉
Ja jestem w PLAYu, przełącza mi na inne nadajniki sieciowe, ale net (3G) śmiga mi zawsze. Wszędzie gdzie się da mam poustawiane "automatycznie", nie ustawiaj ręcznie na Play.
Żadnych roamingów nie włączam. Bo to jest tak, że nie przełącza Ci się sieć tylko nadajnik, ten który jest najbliżej. Internet idzie normalnie z pakietu, wszystko pozostaje w playu.
edit: dopisek.
BlueHorse, Core Plus to tani badziew najchętniej się pozbywany przez operatorów..
xxagaxx, tak jak infantil pisze. Pewnie zależy w dużej mierze od telefonu. Ja mam neo V, roaming domyślnie wyłączony i żeby mieć internet podczas połączenia przez nadajniki innych sieci muszę go włączyć. Mam na kartę, więc na bieżąco wszystko kontroluję-zżera normalnie z transferu. Brzmi to logicznie, bo roaming wtedy, kiedy łączysz się właśnie przez "obce" nadajniki (domyślnie za granicą), więc w przypadku mojego akurat telefonu w kraju też to tak działa 😉
edit: tym bardziej, że w przypadku mojego telefonu wszystko jest wyraźnie pokazane. W przypadku połączenia przez nadajniki innych sieci, na pasku wyświetla mi się co to za sieć, nad wskaźnikiem siły zasięgu pojawia się literka "R", a na pasku powiadomień komunikat "Dane w roamingu wyłączone". Trzeba je wtedy włączyć i wszystko działa jak należy.
infantil, maiiaF, dzięki. Spróbuję zmienić i zobaczę 😉 Ja mam Lumię, do tej pory byłam w plusie, od 2 miechów mam dopiero Play.
Najwyżej zadzwonię na infolinię i może mi powiedzą 😀
A ja mam core plus juz pół roku i jestem zadowolona 🙂 użytkowany intensywnie cały dzień wytrzyma i pomimo kilku upadków ma tylko małe przetarcie na dole.
dar, jeśli z tą aktualizacją aktualne - mam xperie Z z androidem 4.4.2 i jestem bardzo zadowolona. Wszystko szybko i fajnie 😉 Chociaż nie mam porównania z wcześniejszymi wersjami na sony, bo miałam chyba 2 dni jakieś 2 inne 😉
edit.
Core Plus ma koleżanka - na ekranie kolorowe paski, zacina się i ogólnie słabo..
BlueHorse, Core Plus to tani badziew najchętniej się pozbywany przez operatorów..
możesz powiedzieć coś więcej 🙂 ? Matka taki sobie kupiła, ale za krótko go ma, żeby można było coś więcej powiedzieć.
gdzie tu znawcy jabłuszkowych produktów 👀 ?
lepiej brać iPhone'a 5s 16gb za 9 stówek czy może wystarczy mi iPhone 4s 8gb za 1zł...?
Ja też się zastanawiam nad 5s... Warto?
Podobno warto. Chyba, że Wasze użytkowanie ogranicza się do dzwonienia, SMSów i raz na jakiś czas sprawdzenia netu (nie sondze :hihi🙂.
W październiku będę miała 5 🏇, czekamy tylko na 6, żeby siostra mogła wymienić na nowszy.
Sisisa, powiedz że błąd zrobiłaś specjalnie? Bo o sondy chyba ci raczej nie chodziło :P
xxagaxx, specjalnie, specjalnie 🙂.
W sumie to też mam pytanie, co wybrać, bo rodzicom kończy się abonament. W domu do tej pory tylko Nokie mieliśmy, ale teraz chcieliśmy wziąć dotykowe, jako awaryjne dla mnie i brata.
LG L70,
Huawei Y530,
Nokia X,
LG SWIFT L5 II,
Sony Xperia E,
Sony Xperia E1.
I z drugiego abonamentu z dotykowych tylko ZTE Kiss III, nada się to do czegoś?