Konie czystej krwi arabskiej

Wojenka   on the desert you can't remember your name
17 czerwca 2013 22:56
pokora, kobyła Ci ładnieje z wiekiem  🙂

Bronze, ale macie grzywę! Ja jestem właśnie naciskana przez niektóre osoby, żeby pozwolić Mujahidowi zapuścić grzywę...Waham się, bo on mi się bardzo podoba w krótkiej.

zduśka, standardowa mina zblazowanego Rudzika  🤣 . Miniek czeka na kontrolę veta, a Mujahid się powoli ujeżdża  🙂

Złota, urody mu nie brakuje!
Bronze   "Born to chase and flee.."
18 czerwca 2013 14:26
Złota - ciekawe jak Edi będzie się zmieniał. Siwe zawsze zaskakują - konie kameleony.
Zduśka - Wojenka - grzywsko sobie rośnie, a ja mu nie przeszkadzam. Ogromne znaczenie ma dobra jakosciowo pasza i mamy te szczęście,że jest az za bardzo rozpieszczany w aktualnej stajni pod tym wzgledem. Mam grubego konia  😵
Bronze grzywę ma fantastyczną 😉. My też zapuszczamy, aczkolwiek mam momenty zwątpienia i szukam nożyczek...
zduśka uwielbiam w koniach arabskich ich mimikę 🤣 Rudy jest genialny. My też próbujemy coś pracować. Chociaż to na razie bardziej ogarnianie mojego jeździectwa 🙄
Złota widać, że młody lubi się pokazywać 🙂
Wojenka jak to arab, im starszy tym lepszy 😎 Młody super, ostatnia fota fantastyczna! A co z Mihrabem?

Jeśli się podobało, to mam coś jeszcze 😉

Piękne macie konie :kwiatek:
Widia to nie jest wątek ogłoszeniowy.
Ok kasuję, przepraszam
No i kto się jutro pakuje do Janowa ? Bo my nie............🙁((( Salut uraził sobie oko, nie mam pojęcia kiedy i jak, załzawiło mu się wczoraj, przyjechał dr i po sprawdzeniu kontrastem ma uraz mechaniczny - bardzo mały, ale jest unieruchomiony i leczymy się.... tyle czekania i przygotowań wzięło w łeb.... nie mam pojęcia o co się uraził, bo nic się nie działo dziwnego, był na łące, a kolejny dzień po odrobaczeniu spędził w boksie i tu taka katastrofa.....heh
arabiansaneta   Konie mamy zapisane w gwiazdach
19 czerwca 2013 22:01
My tam z Niuńkiem jedziemy...
Wysłany przez: arabiansaneta
Umieść cytat
My tam z Niuńkiem jedziemy...

...no i co mam powiedzieć....zazdroszczę...i leczymy oko....

strasznie jestem zła......i smutna.....
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
19 czerwca 2013 22:47
Wojenka nie zapuszczaj mu grzywy  😎
pokora93 oj on to faktycznie ma tą mimikę  🤣 a Ty koniecznie wstawiaj zdjęcia z jazdy !
Matinka ehh, no co zrobisz no ! Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia, a wiadomo oczu nie należy lekceważyć..  a na pocieszenie powiem, że i ja nie jadę  😉

dzisiaj z powodu upału krążyłam z hali na czworobok i nie mogłam miejsca znaleźć. Ale powiem wam, że mimo tego upału koń chodził rewelacyjnie. Naprawdę z jazdy na jazdę jest coraz lepiej  😍

mam nawet kilka fotek  😉
zaciesz no a koń z fochem  😀

początkowy stępik z wygięciami

i kłusik

właśnie oglądam pogodę i  jutro będzie jeszcze bardziej będzie gorąco...  😵
u nas też upał jak fiks
Konie chodzą na pastwisko na noc, niestety w nocy jest zmasowany atak komarów.
Wczoraj na jeździe Rudy spocił się nawet pod paskami policzkowymi - na pianę 😉

Odkrylam za to "dziwną" (jak na pogodę) metodę suszenia się i schodzenia z tętna, z oddechu mojego konia. Otóż, po mocnym treningu ujeżdżeniowym, dużo w zebraniu, dużo gimnastyki, masa przejść, taki naprawdę mocny wręcz interwałowy trening. Mój koń w momencie gdy w zebranym galopie, rzucam wodzę i chwalę w sposób charakterystyczny dla końca jazdy, rozciąga się na "psa tropiącego" i normalnie zawsze po kilku foulach zwalniał i przez kłus przechodził do stępa. Obecnie natomiast owszem robi psa tropiącego i... i... jazda  🏇 Polka galopka, z lotnymi na zmianie kierunku, dodania ile się da. Ja robię tylko lekki półsiad a moj koń ma "chwilę dla siebie". Co lepsze wczoraj po treningu lało się z niego dosłownie, po "chwili dla siebie" czyli galopadzie koń przesechł, wyrównał oddech i ewidentnie był z siebie zadowolony.
W zasadzie to jestem dumna z kondycji 🙂 bo żeby w taką pogodę z cwaniacką miną suszyć się w galopie 😉

(Edit: zapraszam do ogłoszeń  :offtopic🙂
20 czerwca 2013 21:15
Wiem zduśka, że w Tobie mam poparcie dla krótkiej grzywy  🤣. Rudy pod Tobą wygląda na ogromnego, przypomnij ile ma wzrostu, ze 155?

Matinka, taki lajf, nam też w tym roku pech nie pozwolił jechać na najważniejsze zawody...

Mój Król  🙂
Wojenka, cudne zdjęcie

Wojenka, kozak fota 😍
Ciekawostka na Allegro http://allegro.pl/stary-obraz-kon-scenka-rodzajowa-i3337221590.html
Czy to jakiś przodek ,protoplastuś waszych arabków?
21 czerwca 2013 12:24

Hardy był derbistą, ale faktycznie arabską uroda nie grzeszył. Był ojcem Sagi, od której była Estokada, założycielka "dynastii E" z Emigracją.
Jeśli to rzeczywiście Hardy, to jest w rodowodach Eldona, Celebesa, Maciejki ...
większość polskich koni

Edit
ups, pominąłem najważniejszą córkę Sagi
w rodowodzie Witki pojawia się kilka razy przez Canarię
ae ładny ten Twój siwek 😉

dziewczyny wiecie może na którą jutro w Janowie są przewidywane skoki?
bo albo jestem ślepa albo po prostu nie ma na Janowskiej stronie 🙄
21 czerwca 2013 13:51
Skoki i w sobotę, i w niedzielę są zaraz po przerwie obiadowej, ale rozpiski godzinowej tam nie ma
poproszę o zdjęcia El Moro pod Markiem Suligą
arabiansaneta tylko ciekawe o której ta przerwa 🙄 znając moje szczęście to akurat przyjadę na jej początek 😕
a kto wie jakie są nagrody na mistrzostwach w Janowie?:p
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
22 czerwca 2013 19:25
i jak tam Janów ?? kto jest ??? Proszę o jakieś relacje  :kwiatek:

zduśka byłam na skokach to raptem 5 koni w tym dwie eliminacje (jedna dziewczyna z janowa a druga bodajże na siwku jakimś) Pedagod chyba jedna zrzutka Walon chyba też a trzeci konik więcej ale mogłam się trochę pomylić

Najlepsze były debiuty i dwie dziewczynki 😀 jedna 7lat a druga 9 w damskim siodle widok naprawdę uroczy 😍
22 czerwca 2013 22:18
Na stronie Janowa są wyniki z dzisiejszych konkursów.
Ta druga w damski siodle to Alicja Konończuk 🙂🙂🙂 Córka Dany 🙂 Ma ktoś już jakieś fotki lub filmiki z Mistrzostw?
23 czerwca 2013 20:21
A to my w Hunter Pleasure
Dziewczyny wszystkie foty boskie...pewnie niezłym sprzętem pstrykane.... 😎 
Erlindo ma sie całkiem nieźle  🏇
arabiansaneta 🙂 super 🙂

Napisz coś więcej o tegorocznych Mistrzostwach - proszę 🙂 Tak ze swojego punktu widzenia i siedzenia 🙂
arabiansaneta, pięknie się prezentujecie 🙂
Alicja, Erlindo wygląda świetnie.
Epikea, byś zdjęcia jakieś z treningów wstawiła 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się