Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

[quote author=yegua link=topic=74.msg2481714#msg2481714 date=1452886220]
Używacie nawilżaczy powietrza? Możecie jakiś polecić?
tak, ja mam Eldom NU5, pracuje już nocami ponad rok non stop i jest super.
[/quote]

My mamy też Eldom, pracuje non stop....aaale mamy problem bo mimo filtrowania wody wszędzie mamy biały osad, podobno to jakieś wapniowe składniki z wody. Poradzili nam kupować demineralizowaną lub destylowaną, ale w związku z tym, że ustrojstwo pochłania litry wody to wyszłoby całkiem kosztownie.
RaDag, ale Wam śniegu napadło! Ekstra, w Toruniu chlapa. Świetne zdjęcia 🙂

Dzionka, dzięki za rozwianie wątpliwości. Tak nam się zdawało przy studiowaniu opisów.

Możliwość wpięcia fotelika w stelaż wózka nie jest warunkiem koniecznym, ale pożądanym właśnie po to, żeby dziecka nie trzeba było wyłuskiwać na 15 minut (chociaż przy poprzednim wózku nie było i w sumie nikt włosów z głowy nie rwał 😁 ).

Miał ktoś może styczność z fotelikiem Teutonia Tario? Jakieś opinie, spostrzeżenia? Do X Landera się nie podepnie, ale mimo wszystko fotel wzbudził zainteresowanie.
Dworcika w testach wypada nieźle [url=http://fotelik.info/pl/testy/grupa😲-13/ocena/malejaco/] klik[/url]
Tyle że w tej cenie znajdziesz też takie które podepniesz do x- landera, no i mam wątpliwości czy ta baza jest na pasy.
Baza isofix romer wygląda tak: baza isofix
baza na pasy tak: baza pasy
Ta od Teuonii wygląda na isofix ale może się mylę :kwiatek:
Na którejś ze stron było info, że baza na pasy, ale to też do sprawdzenia w razie decyzji o zakupie.
A jak wypadają Graco i Chicco? Cenowo nieźle, w testach różnie - są jakieś polecane modele, na które faktycznie warto zwrócić uwagę? Albo jakieś inne firmy z przyjaźniejszej półki cenowej? 😉 Już pal licho tego X Landera i wpinanie fotelika.
Wyniki testów prześledzone, ale bezpieczeństwo to jedna podstawa, a zwyczajny komfort użytkowania druga. Zwłaszcza, że wiele zależy też od samochodu i budowy jego kanapy.

Z pierwszym fotelikiem, dzięki dempsey (:kwiatek: ) było zdecydowanie łatwiej Hihi:
Lotnaa   I'm lovin it! :)
16 stycznia 2016 17:29
Hej, żyjemy 😀 Bylo hardcorowo, ale opisze to innym razem. Zaczelo sie dziac o 23:30, Hania przyszla na swiat o 15:33. Z naszego "wymierzonego" 4-kilogramowego bobaska wyszło całe 50 cm i 3095g  😍
Gratulacje Lotnaa!  😅
O jaaaaaaaa  Lotnaa gratki!!!!!  😅
Lotnaa, gratulacje i witamy Hanie
Lotnaa gratulacje 🙂  😅
ash   Sukces jest koloru blond....
16 stycznia 2016 17:55
Lotnaa, hurrrra!gratulacje! Witamy Hanię!
slojma   I was born with a silver spoon!
16 stycznia 2016 18:05
Gratulacje 😅
Dziewczyny poradzcie co zrobic z tragiczna rana po cesarskim cieciu?  Czy monza pozwac lekarzy za oszpecenie etc. Jak pielegnowac i gdzie na plastyke. Sprawa bardzo pilna.
Lotnaa, gratulacje! 🙂
ash   Sukces jest koloru blond....
16 stycznia 2016 18:09
Gratulacje 😅
Dziewczyny poradzcie co zrobic z tragiczna rana po cesarskim cieciu?  Czy monza pozwac lekarzy za oszpecenie etc. Jak pielegnowac i gdzie na plastyke. Sprawa bardzo pilna.

Rana jest świeża?
Lotnaa gratulacje!!!  😅
Lotnaa Wow!!! Suuuper!!Gratulacje!
Lotnaa - gratulacje dla Was 😅
Brawo Lotnaa! Czekamy na pierwsze zdjęcie 😀
Lotnaa - ogromne gratulacje!!!  😅 dużo zdrówka i spokoju dla Was  :kwiatek:
brawo Lotnaa, gratuluję! :kwiatek: ale bardzo długi poród, wymęczyłaś się pewnie strasznie. odpoczywajcie teraz, cieszcie się i syćcie sobą. 🙂
Lotnnaa gartulacje !
witamy Hanię na swiecie!
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
16 stycznia 2016 19:46
Lotnaa cudownie!! Moje gratulacje 🙂  😅 zdrówka dla was  :kwiatek:
Gratulacje!

ja miałam maxi cosi na bazie, bo bez bazy w getz jeszcze jako tako, za to w octavi zupełnie nie leżały dobre w testach foteliki. Jeździły jak chciały. Myślę, że to kwestia naciągu pasów i wyprofilowania kanapy. Nie kupiłabym na oko fotelika. My robiliśmy akcję na dwa auta w dobrym sklepie w fotelikami i zanim kupiliśmy to było sporo gimnastyki. Mamy kiepskie oba auta, więc fotelik musi być tip top. Baza załatwiła sprawę. Wpinanie do bazy to jest bajka. Zdarzyło mi się mocować z pasami i nie jest to dla mnie 10sek więcej niż jak siebie zapinam. W życiu bym noworodka nie wypinała Ubierałam w domu, wkładałam w fotelik, układałam w nim prawidłowo, zapinałam pasami i do auta. Używałam na adapterach do x-landera i to też była fajna sprawa na krótkie zakupy, na wizytę u lekarza itp.

Venta nie jest piękna, nie świeci, nie ma opływowych kształtów, ale leje się kraniczankę i nie ma żadnych plam, osadów, nic. Można dolewać preparatu, starcza on na długo i kosztuje ok 70zł za kilka dawek, każda na kilka tygodni. Powoduje "wypłukiwanie" kurzu. Faktycznie działa, testowane na ciemnych meblach🙂
Lotnaa   I'm lovin it! :)
16 stycznia 2016 20:06
Dziękujemy wam  🙂  :kwiatek:  Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i w poniedziałek wieczorem bedziemy już w domu.
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
16 stycznia 2016 20:08
Lotnaa- ogromne gratulacje!

nika77, jak robisz to po kilka razy dziennie, to uwierz- dla mnie to bylo 10 sekund jedna reka, z zamknietymi oczami 😉 Kwestia po prostu wprawy i przyzwyczajenia.
może i tak, ale ja na początku potrzebowałam spokoju, a nie treningów. Poza tym miałam dziurę w brzuchu i złamany palec prawej ręki 🙂
Serdeczne gratulacje Lotnaa!
Jak napisałaś o tych bólach krzyżowych to pomyślałam że to już  🙂
Lotnaa gratuluję, masz już swojego maluszka 🙂
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
16 stycznia 2016 20:20
Lotnaa aaaa!!!!!!  😍 To teraz Hania w nosidełko i w góry  😁
[quote author=adriena link=topic=74.msg2481767#msg2481767 date=1452891788]
[quote author=yegua link=topic=74.msg2481714#msg2481714 date=1452886220]
Używacie nawilżaczy powietrza? Możecie jakiś polecić?
tak, ja mam Eldom NU5, pracuje już nocami ponad rok non stop i jest super.
[/quote]

My mamy też Eldom, pracuje non stop....aaale mamy problem bo mimo filtrowania wody wszędzie mamy biały osad, podobno to jakieś wapniowe składniki z wody. Poradzili nam kupować demineralizowaną lub destylowaną, ale w związku z tym, że ustrojstwo pochłania litry wody to wyszłoby całkiem kosztownie.
[/quote] ja tym się nie przejmuję, co jakiś czas wyczyszczę i jedziem dalej 🙂
A woda zdemineralizowana to chyba nie jest droga, bo na kazdej myjni można nią płukać po myciu auto.

slojma wg mnie najpierw zagoić, a to trochę potrwa szczególnie że to jakieś paskudne cięcie a potem konsultacja u jakiegoś chirurga plastyka np Polanica Zdrój.
Polecam jak najszybciej smarowac bliznę specjalnymi preparatami, polecam też plastry silikonowe na blizny. 
Lotnaa  😅 😅 😅 Ciesze sie bardzo! Najwazniejsze ze humor Ci dopisuje wiec pewnie czujecie sie super! Czekam na fotki Haneczki i jej wymeczonej mamy!  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się