Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym

maleństwo   I'll love you till the end of time...
29 czerwca 2015 20:33
Też sobie tak tłumaczę i tylko mąż wywraca oczami :p Poza tym książki to skarb i niech od małego widzi, że są ważne. O!
Kurczak   Huculskie (nie)szczęście
30 czerwca 2015 06:45
_kate, gratuluję!
maleństwo, a ja się ciągle z trudem powstrzymuje przed kupowaniem książeczek. Prawie, bo na razie kupuję ciągle te miękkie 😀 Ale nie mogę się doczekać, aż zaczniemy czytać prawdziwe bajki.

W sobotę czeka nas podróż do Tomaszowa. To 150 km od nas. Jestem przerażona, bo mają być upały.
leosky   im więcej wiem, tym bardziej wiem, że mało wiem.
30 czerwca 2015 08:00
a ja jak jadę do sklepu to nie mogę się opanować i pierwsze co myślę to co by kupić Milenie 🙂 o takie piłeczki przedwczoraj kupiliśmy. Mega frajda w wywalaniu.
30 czerwca 2015 08:03
A ja czytam z nią już. Nie jest łatwo, bo mi zaraz zabiera i strach trochę o papier 😉 Ale dajemy radę.
Ma mnóstwo swoich książeczek tego typu

I te sobie memła do woli, uwielbia.

Ja jestem też zachwycona tą serią - "Mam oko na..." (tu akurat na litery), zabawa w wyszukiwanie rzeczy na daną literę. Będzie super na kiedyś.

Kocha też jak jej czytam wierszyki, tak naprawdę przesadnie rytmicznie. Te są fajne, będą na zaś logopedycznie 😉 "Wierszyki ćwiczące języki".

Ostatnio czytam jej też Mikołajka, po rozdzialiku.

edit.
leosky, mega!
Agata-Kubuś   co może przynieść nowy dzień...
30 czerwca 2015 14:25
Ratunku
Ten oto krem http://m.rossnet.pl/Produkt/Babydream-krem-ochronny-na-slonce-SPF-50-75-ml,109841,promocja14
pobrudził Antkowi biały kaftanik, który uwielbiam... Nie sprało się, nie zeszło nawet odplamiającym mydełkiem... Macie jakieś sposoby?
a odplamiacz lovella? On mi działa cuda
_kate, Gratulacje!  :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
Nie działa zdjęcie, spróbuj jeszcze raz. 🙂

leosky, Gratulacje dla Milenki, ale się rozbrykała w rozwoju! 😀
Zobaczysz, ona jeszcze wszystkie dzieci prześcignie i trudne początki pójdą w niepamięć. 😉

No, a ja idę od poniedziałku do pracy, a Gabryś do przedszkola.  🏇
Sama jestem w szoku.  😲
W pełni w to uwierzę, jak przejdę miesiąc próbny. Muszę przejść, bo jak podpiszę umowę w przedszkolu i zapłacę bezzwrotne wpisowe, to już koniec, nie ma wyjścia. 😁
O takie przedszkole wynalazłam: http://zaczarowany-domek.pl/ Byłam z nim dziś ponad godzinę. Wziął panią opiekunkę za rączkę i poszedł do dzieci na plac zabaw, a ja rozmawiałam z dyrektorką. Potem nie chciał wyjść! A w samochodzie cały czas nawijał o tym, że chce z powrotem do przedszkola.
Pewnie ja będę płakać w poniedziałek, a on nie.  😁
Przez trzy dni idę z nim na 2-3 godziny, a od poniedziałku już normalnie.
Pani dyrektor się zlitowała, że w pieluszce jeszcze Gabik lata i zaleciła, że zaczniemy akcję odpieluchowania po trzecim pełnym dniu w przedszkolu. Nie wszystko na raz. Do września już powinien być bez.
ash uważam że prawie 3 miesięczne dziecko powinno pić nie tylko mleko. Szczególnie w ciepłe dni.
maleństwo bajeczka o dżokeju super ! 🙂
Macie może porównanie nosidełek ergobaby  i manduca? chce zakupić z którejś z tych firm.
Jeśli kogoś interesowałaby opinia o woombie, to ostatnio zakupiłam takowe i to nie dla nas. Emilka denerwuje się w nim, choć ciasne spowijanie lubi.
Donia Aleksandra, ash uważam że prawie 3 miesięczne dziecko powinno pić nie tylko mleko. Szczególnie w ciepłe dni.
Dlaczego tak uważasz? 🙂

Polecam Manducę z całego serca. Ergobaby ponoć też dobre, ale zdaje mi się z tego co czytałam, że Manduca ma najwięcej możliwości regulacji i jest zrobiona z materiałów niezniszczalnych.
30 czerwca 2015 15:12
nika77, dziękuję, kupię i spróbuję!
30 czerwca 2015 16:16
Agata-Kubuś, daj znać czy zeszło. Mam ten sam problem. Zniszczonych kilka ubranek i wkładka w wózku... Kremu już nie używam, przerzuciłam się na Dermedikę, ta przynajmniej jest biała.
ash uważam że prawie 3 miesięczne dziecko powinno pić nie tylko mleko. Szczególnie w ciepłe dni.

bzdura.

słuchajcie, Piotrek mój po ok 3 miesiącach znowu ma szkarlatynę!!! a ja oczywiście przeziębiona, Stach glut posampas i siedzimy sobie w tą piękną pogodę w domu. dzieciakom już czachy parują a ja fioła dostaję. piękny początek wakacji 👿
uważam że prawie 3 miesięczne dziecko powinno pić nie tylko mleko. Szczególnie w ciepłe dni.

Na czym opierasz swoje zdanie?

Filmik https://www.facebook.com/OfficialFunniestCrazyVideo/videos/vb.174446452713479/460617944096327/?type=2&theater przywołał w mojej głowie Diakonkę naszą dzielną. 🙂
dziękuję bardzo bardzo!

próbuję ze zdjęciem jeszcze raz:

taka mała szynka!
kate duuuzo szczescia malutkiej, gratulacje 😉
Agnieszka   moje kulawe (nie) szczęście
01 lipca 2015 06:56
Ale słodycz  😍
_kate, rzeczywiscie sliczna  😍
slojma   I was born with a silver spoon!
01 lipca 2015 07:15
kate jaka cudna ale ma pucki 😍
01 lipca 2015 07:22
_kate, słodka. Niezły pulpet, jak Ty bidulko ją dałaś radę urodzić? 🙂
Kasia Konikowa   "Konie mówią...po prostu słuchaj..." Monty Roberts
01 lipca 2015 14:21
kate, gratulacje !!!  😀 słodziutka  😀

bobek, my mamy działkę siedliskową ponad 4 ha, ale z przyczyn życiowych odkładamy budowę na później i zdecydowaliśmy się na kupno domu jednak  😉

maleństwo, jestem pod wrażeniem nowości u Lineczki  😍 też kupuję Misiowi książeczki co chwilę  🙂 i wiem, że się przydadzą no i codziennie mu czytam parę minut  🙂

leosky, cudna Milenka  😀 też planuję Misiowi kupić piłeczki za niedługo  😉 i mam tak samo, zawsze muszę coś kupić Misiowi jak jestem w sklepie  🙂 i zawsze po wizycie u lekarza coś dostaje za to, że był dzielny  😉 wczoraj dostał płytę z kołysankami i poduszeczkę z Kubusiem Puchatkiem.

Wczoraj byliśmy na kontroli, Dziecię moje waży 7950 g  😎 A dzisiaj ważne wydarzenie u Misia - pierwsze próbowanie marchewki i wody  😅 Nie wiedziałam, że sukcesy własnego Dziecka dają taką radość  😀 no i Misio przekręca się bez problemu na brzuszek i plecki, przemieszcza się szybko, uwielbia teraz metki w zabawkach i ubrankach, gada po swojemu, śmieje się bardzo dużo, rozrabia, wszystko go interesuje, podkrada wszystko w zasięgu swoich rączek, powoli próbuje siadać sam, no sama radość  😍
_kate, Jaka słodycz! 😍 Uwielbiam "ludziki Michelin" nie ma nic bardziej rozkosznego. 😉

Kasia Konikowa, Fajnie, że też masz "samą radość". 🙂

Moja sama radość była dziś pierwszy raz w przedszkolu na 4 godziny! 🏇
Jak pobiegł się bawić w podskokach i zrobił mi papa, to ja ryczałam przy dyrektorce i nawet nie próbowałam się z tym kryć, potem po wyjściu, przez te 4 godziny też miałam kilka razy łzy w oczach... A on nic. 😁
Jak po niego przyszłam i zapytałam czy idziemy do domku, czy chce jeszcze zostać i się bawić, to powiedział, że chce zostać i się bawić. 😀
Jak wszystko dotychczas - jest trudniejsze dla mnie niż dla niego. 😵
Jutro i pojutrze też kilka godzin, a od poniedziałku na cały dzień, z opcją taty pod telefonem, gdyby koniecznie chciał wrócić wcześniej.
01 lipca 2015 18:45
Julie, dzielny Gabik i jeszcze dzielniejsza mamcia! 🙂

Kasia Konikowa, Misio to nawet wygląda jak ta "sama radość". Jak mu podeszła marchewka? Linka marchwi nie chciała samej, dopiero z czymś. po matce - ja też gołej marchewy nie lubię 😉
02 lipca 2015 06:48
Kasia Konikowa, ale już dorosły chłopak z Misia.
Julie, ciesz się, że Gabik jest taki samodzielny zamiast płakać  🤬

Dzisiaj pobudka o 4.50 😵 Od tamtej pory młode jeszcze nie zasnęło, a ja padam.
Wczoraj za to korzystałyśmy z pogody i robiłyśmy chlapu chlapu.
02 lipca 2015 06:57
Ale super chlapu! Buuuu, a ja nie mam ogródka na chlapu...
02 lipca 2015 07:03
maleństwo, jeszcze trochę i będziesz miała 😉 Ogródek przy maluchach jest genialny. W przyszłym roku chcemy już zrobić jakiś plac zabaw przy domu.
02 lipca 2015 07:13
miał być u teściów, ale teściowa wciąż w ciężkim stanie w szpitalu... No nic, własny za dwa lata 😉
Kurczak, o jaaaa jaka pucka słodka, ile wazy?

Leosky, ekstra z tymi piłeczkami 🙂

KasiaKonikowa, ale on juz duży 🙂

To jest ten wiek kiedy ludzkie mlode 😉 sa najbardziej "cute".
Moja tez jest aktualnie w tym wieku, ludzie kwicza na jej widok 😉

Julie, dobre wieści 🙂 Moj maz przeżywa bo Jagoda nagle zrobiła sie samodzielna. A ja czuje wielka ulge bo najwieksza schiza mojego macierzyństwa (zaraz po strachu o zdrowie oczywiście) jest to, ze będę musiała ja odprowadzić np do przedszkola i zostawić sama w spazmach. Swoją droga zaskoczyło mnie jak złe ta separacje ukochanej córci znosi tatuś. Myślałam, ze jeżeli juz, to ja będę ta "uwieszona" na dziecku. Widze, ze przyszli absztyfikanci beda mieli z nim ciężki żywot 🙂
_kate - śliczna Córeczka 🙂
Julie - super reakcja Gabika - mam nadzieję, że zawsze będzie chodził uśmiechnięty do przedszkola! ja jak zostawiam Żorża z klubiku a właściwie jak on mnie porzuca na rzecz koleżanek i kolegów to mogę powiedzieć, że dzień zaczyna się baaardzo ok🙂
02 lipca 2015 09:09
bobek, nie mam pojęcia. Nie mam w domu wagi, a do lekarza nie mamy na szczęście po co chodzić, ale sama jestem bardzo ciekawa i choć może ciężko w to uwierzyć, to ona już nie przybiera tak jak wcześniej i wygląda szczuplej 😀
02 lipca 2015 17:17
Kurczak, ubranka doprałam dzięki mydełku odplamiającym dr Reiner, firmy Pollena Ostrzeszów.  😅
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się