Dzieci, ciąże & pogaduchy o wszystkim i o niczym
Wow In na kiedy termim mialas?😉
Dopisuje sie do grona przyszlyh mam chlopakow. Dzie okazal sie Jaskiem na dzisiejszym podgladaniu 😉
szafirowa, no i fajnie, wiesz już, na kogo czekać 🙂
Hej laski. Jak to czasem bywa... nie odczuwam wiekszych boli, wszystko niby w normie, a tu mi KTG skurcze pokazuje, ktorych nie odczuwam. 😲 40%. Uff. Musze sie szanowac, odpoczywac bla bla bla No pieknie. 😵
Na szczescie maly lezy dobrze i czuje sie swietnie 😍
szafirowa gratuluje malego mezczyzny 🙂
Szafirowa gratulacje 🙂
Dziewczyny ponawiam pytanie o AZS - miała któraś z Was z tym styczność?
Dzieki dziewczyny, cos same chlopaki sie urodza teraz - bo i Karina i Anka i Cierpienie, Julie, In, Muffinka (?), Laguna... no i jak sie okazuje ja tez.
Albo mi się wydaje, albo dosyć dużo chłopców rodzi się właśnie na jesień-zimę, a dziewczynki na wiosnę-lato. Ciekawe, z czego to wynika 🤔 Może chłopcy są "silniejsi" i łatwiej im taki okres przetrwać? 🤔
Szafirowa gratulacje! :kwiatek:
Julie, Cierpienie, super foty brzuszkowe 🙂
szafirowa, gratuluje! chłopaki są cool 😎 Faktycznie same chłopy teraz 🙂
In., na pewno do 12go sie wyrobicie :kwiatek:
AleksandraAlicja, ale opatulony 😀 U nas jeszcze śniegu za mało na sanki ale Darkowi wystarcza, dziś po prawie 2h spaceru ledwo wniosłam wyjącego urwisa do domu, później jeszcze z 15 min płakał i prowadził mnie do drzwi 😵
szafirowa gratulacje!!!
Ale mnie w to grono jeszcze nie mieszaj 😉
Muffinka, Dlatego Ci (?) dopisalam 😉
Hihi, wiem. I choć mam marne szanse to do 12 grudnia mogę sobie pomarzyć 😎
A na takim jednym forum dzieciowym, na którym trochę się udzielałam zanim ujawniłam się tu, w wątku "styczniówki 2013" jest 80% dziewczynek w brzuchach.
I strasznie smutna rzecz - jedna dziewczyna straciła córeczkę w 31 t.c. 🙁
Na szczęście ma już czteroletnią córkę, bo gdyby to było pierwsze oczekiwane dziecko, to ja sobie nie wyobrażam...
Julie, w 31 tc? O rany... nie wyobrazam sobie, przeciez to juz 'prawie prawie'...
szafirowa, gratuluję! chłopaki są czaderskie!!!!!
moja przyjaciółka staciła córkę w 36 tc 😕 całe szczęście - jeśli można tak powiedzieć, że druga urodziła się zdrowa i silna, mimo że dużo mniejsza
Strasznie się czyta takie historie... 🙁 Ja spotkałam się z przypadkiem, kiedy u dziecka stwierdzono pewien zespół- niestety nie pamiętam nazwy- powodujący, że albo 80% ciąż rodzi się martwych, albo jeśli dziecko przeżyje to czeka je ciąg operacji, co przedłuża życie o 2-3 lata... dziewczyna jest chyba w 12-13 tygodniu i stoi przed dylematem, czy ryzykować narodziny czy usunąć... nie wyobrażam sobie, co musi się dziać w jej głowie... 🙁 Ja się poryczałam jak to usłyszałam.
Dzieki dziewczyny, cos same chlopaki sie urodza teraz - bo i Karina i Anka i Cierpienie, Julie, In, Muffinka (?), Laguna... no i jak sie okazuje ja tez.
ja siedzę na mamuśkach na wizazu i mamy 34 chłopców i 11 dziewczynek na wątku 🙂
A ja się jeszcze spytam o dietę.
W sobotę kupiłam małej słoiczek złotego jabłuszka Bobovity, do dziś prawie cały zjadła. Lekarz powiedział, że mogę już stopniowo wprowadzać zupę jarzynową na samych warzywach- są takie słoiczki? Bo samej się chyba na razie nie opłaca robić, skoro jednorazowo młoda powinna jeść 1-2 łyżeczki na początek. I jak to jest z kaszkami? Czytałam, że powinno się wprowadzać gluten od 4 miesiąca- kupić po prostu kaszkę Nestle i jej robić? Tylko jak- ona jest do rozcieńczania w mleku, mam swoje odciągać i w tym robić? 🤔
Gluten to chyba w szostym raczej dopiero, po 4 sa kaszki ryzowe i kukurydziane. Zupki z samych warzyw tez sa, sa z zoltkiem jaja, z grysikiem (przydatne wlasnie jak wprowadzasz gluten), z miesem, do wyboru do koloru :-) Ja mowie o hippowych bo na tych sie znam.
Kaszke jak najbardziej na swoim, choc sa tez kaszki mleczno-pszenne juz zawierajace mleko, zalezy czy chcesz takie dawac..
Szafirowa gratulacje :-)
Julie, aaa jaka wypasiona fota! uwielbiam!
pozdrawiam z dzisiejszego lasu!
http://4.bp.blogspot.com/-bsQHEzyEDj8/ULz5zxrcjAI/AAAAAAAAERc/6tQhThVnH30/s1600/lipowy+most-5.jpg[/img]
Gwash dzięki :kwiatek: To jutro kupuję zupkę i będziemy próbować 😀 Kaszkę też kupię i powolutku, pomalutku rozszerzymy dietę 🙂
Sznurka wyglądasz, jakbyś właśnie zlatywała z sań Św. Mikołaja 😀 Mega fota! 😀
CzarownicaSa, dzięki!
co do rozszerzania diety piszcie laski jak idzie, my twardo czekamy do skończenia 6 miesiaca przynajmniej, chyba że dziedzic zacznie siadać wcześniej
sznurka, ale obłędne zdjęcie! Strasznie fajne z Was ludki muszą być 🙂
I ile śniegu! W Olsztynie zero null...
Super fotka!
Filip też na mleku modyfikowanym od początku i zaczęłam rozszerzać wcześniej.
Ale siadac sam czy siedziec jak sie go posadzi albo jak sie podciagnie? :-)
Sznurka fotka super jak ty to zrobilas? :-)
U nas dzisiaj tak wialo mokrym sniegiem caly dzien ze nigdzie sie nie ruszylam.
A czy dostalas moje pw o metkowcu?
dostałaś;] odpiszę, pamietam
bo tego pasiaka w czerwieniach nie mam albo źle szukam🙁
gwash - jak? nooo, lewituję;]
wprawe juz mam! aczkolwiek dwukilowe sorele nie ułatwiają sprawy;]
siedzieć jak się posadzi, zeby się nie udławił, biorąc całe kawałki
z tym rozszerzaniem diety to w koło sprzeczne informacje, WHO mówi, ze do pół roku tylko mleko, bez znaczenia jakie, producenci żywności co innego,
mam teraz trochę tłumaczenia wokół babciom, ciotkom czemu jeszcze nie chcę rozszerzać diety... aż korci by zrobic małemu bodziak "moja mama wie lepiej";]
Na blogu więcej fot jest, ale ta moja ulubiona!
maleństwo, musimy się widać poznać!
Gdzies czytalam, ze nie ma wielkiego sensu rozszerzanie diety wczesniej bo i tak uklad pokarmowy nie trawi. WHO obstaje przy 6 miesiacu, a producenci swoje no bo zarabiac trzeba. Ja tez czekam, az zacznie siedziec i zaniknie odruch wymiotny bo jakos nie widze siebie pakujacej do buzi lyzeczka - za leniwa jestem 😁 ale wyjdzie w praniu jak zwykle.
sznurka, focia mega 🙂
Dziewczyny ponawiam pytanie o AZS - miała któraś z Was z tym styczność?
Od 3 lat zajmuję się dziewczynką z AZS. O co chodzi?
bobek, ha, czyli jesteś przede mna! w sensie że Jagoda pewnie będzie pierwsza konsumować
zdawaj relacje na bieżąco!
maleństwo, poczekaj aż się przeprowadzę, przyjedziesz na agro wczasy!