No właśnie, przecież koń jest najlepszym odzwierciedleniem naszych postępów (bądź, niestety, ich braku). Moja propozycja jest taka: ukształtujmy dzięki temu wątkowi naszą świadomość na temat tego jak koń
powinien się poruszać. By był to ruch od zaangażowanego zadu, poprzez rozluźnioną kłodę wprost do zadowolonego końskiego pyska.
Proponuję wstawiać zdjęcia lub filmy koni, które się poruszają poprawnie lub nie. Jeśli czujemy się na siłach dopiszmy własną interpretację, jeśli nie, czekajmy na interpretację 'mądrzejszych'. Myślę, że mogą wywiązać się z tego ciekawe dyskusje.
Na początek klasyczny przykład: specjalnie wpisałam w google hasło' wyciągnięty kłus', bo domyślałam się, że szybko odnajdę czego szukam. Zdjęcie, które wstawiam było na jednej z pierwszych pozycji i do tego jest dodatkiem do artykułu o wyciąganiu chodów.

Teraz pozwolę wypowiedzieć się mądrzejszym. Co nie gra w tym obrazku? Dlaczego nie gra? Jak powinno wyglądać prawidłowe wyciągnięcie?
Mam nadzieję, że też jesteście zainteresowani rozwijaniem swojej świadomości jeździeckiej 🙂 Jeśli wątek nie przypasuje - pozwólcie mu zginąć naturalnie 😁