Re-voltowe zbiórki na wykup potrzebujących koni

Ja myślę, że przede wszystkim powinniśmy podziękować Pokemon za to, że poświęciła czas i pojechała biedaka zobaczyć  :kwiatek: I zapytać ile powinniśmy zwrócić za paliwo, wizytę?

Strasznie szkoda konia.....
A nasłać na handlarza kontrolę TOZ- u -że zwierzęta cierpią i nie są leczone? 🙁

no włąśnie? można to jakoś zorganizować?

u nas facet miał konie, znany już ze znęcania się nad m.in psami (ale nie skazany bo niepoczytalny niby). konie były petane, miały od tego bliznowce, świeże rany i sporo innych dolegliwości ze złego traktowania. choc calkiem grube byly (wiec to nie jest jedyny czynnik oceniany). policja poprosila mnie o zgloszenie do toz, bo bez tego nie mogą działać, tel. byl (nawet nie ja - ktoś wcześniej zanim sie dowiedziałam o sytuacji) konie zostały odebrane. tak mi doniesiono przynajmniej (nie spr osobiście bo to nie moje rejony ;/)
no ale sie da...
a ten jak ma biznes to będzie sie starał robić coś zeby takich nalotów czy kar nie mieć.....
przynajmniej tak logicznie sie wydaje 🤔
stillgrey Goster świetnie sprawdzi się w wychowie bezstajennym tylko uważaj bo on dobrze skacze. Stał u mnie jakieś dwa lata temu i całe dnie spędzał na dworze, byle jak najmniej w stajni bo łykał. O ile to ten Goster, ale po zdjęciu widzę, że tak. Szkoda mi konika bo mam mega sentyment do niego.
Do licha! Jak długo będzie to całe towarzystwo to śmiecić?  👿
Tak trudno przeczytać TYTUŁ wątku?
dragonnia   "Coś się kończy, coś się zaczyna..."
13 stycznia 2012 20:01
Ok Taniu, ja mogę nie śmiecić (aż jeden post). Wpłacę kasę na konto MET i wiem, że tam na bank pójdzie kasa na bidule.
Ok Taniu, ja mogę nie śmiecić (aż jeden post). Wpłacę kasę na konto MET i wiem, że tam na bank pójdzie kasa na bidule.

Czemu bierzesz mój wpis do siebie?
Mam na myśli towarzystwo wzajemnej adoracji, które śmieci w obu pomocowych wątkach prowadząc bez
skrępowania dyskusje nie na temat .
Przepraszam, że zaśmiecam. Wpłacić nic nie wpłacę nigdzie bo nie mam pracy i ledwo udaje mi się swoją kobyłę utrzymać. Ale akurat temat Gostera mocno mnie poruszył dlatego się odezwałam.
dragonnia   "Coś się kończy, coś się zaczyna..."
13 stycznia 2012 20:33
A jak tak, to przepraszam, czytanie ze zrozumieniem mi siadło po natłoku informacji, koni i zwrotów akcji, że o OFF TOPach nie wspomnę.
Ale skoro tu jestem to powiem tyle.

Dziewczyny albo ustalcie jakieś konkrety w "dwóch słowach", albo dajcie sobie spokój i zebraną kasę przekażcie Met, czy innej Fundacji. Oni wiedzą jak zagospodarować kasę na bidule.

Przepraszam, że zaśmiecam. Wpłacić nic nie wpłacę nigdzie bo nie mam pracy i ledwo udaje mi się swoją kobyłę utrzymać. Ale akurat temat Gostera mocno mnie poruszył dlatego się odezwałam.

To załóż mu wątek. To nie jest trudne.
Albo .... a co mnie to w sumie obchodzi?
Piszcie co tam chcecie. I tak już żadna akcja z tego się nie urodzi.
Tania, wez wyluzuj, co? Watek jest o pomaganiu potrzebujacym koniom, tak? Opisalam dwa przypadki takich koni i agulaj napisala post nawiazujac do jednego z nich. Gdzie tutaj widzisz smiecenie czy off top? Sama zasmiecasz watek tymi swoimi pouczeniami, ktore nic kompletnie nie wnosza do dyskusji.
Tania, wez wyluzuj, co? Watek jest o pomaganiu potrzebujacym koniom, tak? Opisalam dwa przypadki takich koni i agulaj napisala post nawiazujac do jednego z nich. Gdzie tutaj widzisz smiecenie czy off top? Sama zasmiecasz watek tymi swoimi pouczeniami, ktore nic kompletnie nie wnosza do dyskusji.

Już luzuję, bo rozmowa na Twoim poziomie jest dla mnie zbyt trudna.
Na pożegnanie jedno pytanie:
- Powiedz/podaj przykład -jak Ty pomogłaś w tej akcji?
Jakiś drobniutki. 1 zł. Jakiekolwiek wsparcie.
Porad nie liczę, bo tylko wedle Ciebie są wartościowe.
A teraz KLIK! Ignoruję.
,
tania...no spokojnie... :kwiatek:
nie ma narazie konia na którego można zbierać, sa propozycje wiec ludzie rozmawiają sobie o tych propozycjach i ogólnie o temacie.... gorsze i jeszcze paskudne (ze nie miłe) offy byly wczesniej) 😉

a jak tam uważam, że nei tylko zbiórki ważne ale i pomoc doradczo-fizyczna czy "prawna".
bym rozszerzyła włąsnie  i zrobiła jako "revoltowa pomoc dla koni" - albo jako nowy ?
- tak żeby się miescilo i wykupowanie i zbiorki na jakiegoś kowala czy leki, info że ktos podejdzie i uświadomi czy zawiadomi odpowiednie władze....
tak by było pełne i całościowe - bo czasem nie można wykupić, ale pomóc można - co nawet lepszym jest rozwiązaniem często.
jak sądzicie?

a...i uważam, że ze składkowej powinno sie oddać Pokemon za choćby paliwo, że pojechała i obejrzała konia. jak uważacie?
m.indira   508... kucyków
13 stycznia 2012 20:48
czytanie ze zrozumieniem, Tania : akcja zakończona(napisała o tym Fara) , kasa została
co z nią zrobią dziewczyny należy do ich decyzji i albo leży i czeka aż się przyda albo przekazują ją Met, tyle z mojej strony, a wątek proponuję zamknąć
mam prośbę. na spontana jutro wieziemy Babcię do naszego gospodarstwa. jestem w domu bez kasy, a że przewoźnik nie ma możliwości wystawienia faktury, to nie mogę mu zapłacić przelewem z konta fundacji. czy Paterka może zapłacić za to z funduszu, który ma u siebie? ja w poniedziałek puściłabym jej przelew zwrotny ze swojego konta (akurat mi spłyną należności). zawiłe 😡
Met: ja na TAK
Zgadzam się jak najbardziej!
Jak najbardziej na tak
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
13 stycznia 2012 20:59
No właśnie, Pokemon, jaką kwotę jest Tobie winien fundusz?
No i dzięki Wam, dziewczyny, za tę wizytę.

Met- chyba raczej nikt nie będzie miał nic przeciw.
No ale niech ludziki dadzą znak, co myślą.
Tak, pokemon jak mozemy sie z Toba rozliczyc? Bo wlasciwie dzieki Tobie wiemy co i jak.

Jak kwestia przewozu wykupionego juz Niko?
We wtorek ma byc transport tak?
Ja tez na TAK.  Gdyby była decyzja o przelaniu pieniędzy na Naszą Szkapę to tez jestem na TAK. Szukamy końskich "bidoków" potrzebujących pomocy -a takie sa właśnie u met.
Gdyby trafiła się w przyszłości okazja poratowania  konia -to pewnie tez znajdą się życzliwi darczyńcy.
I w końcu jeden konik jest uratowany -a to cenne 😉
marta_sz tak we wtorek ma Niko przyjechać  💃  Byle by się pogoda jeszcze bardziej nie zkiepściła...  👀
duunia   zawiści nożyczki i dosrywam z doskoku :)
13 stycznia 2012 21:09
jak o mnie chodzi - to ja jestem na tak w sprawie met
Na pożegnanie jedno pytanie:
- Powiedz/podaj przykład -jak Ty pomogłaś w tej akcji?
Jakiś drobniutki. 1 zł. Jakiekolwiek wsparcie.

http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,76970.msg1258707.html#msg1258707
jak tylko wyklaruje sie sytuacja z kontem takze cos dorzuce
Mamy 6 x tak.

Jaki jest stan konta? Ok 1170zl?

Ma ktos info?
Ja też na TAK dla Met.
ms_konik   Две вечности сошлись в один короткий день...
13 stycznia 2012 21:46
marta__sz,
Stan przelanych do Patery środków to 2220.
1000 ma wrócić do Fazy (za Niko),
pozostaje transport małego, rozliczenie z Pokemon i... o czym zapomniałam?
Ja za transport młodego mogę zapłacić- ponieważ ma przyjechać tylko jeden koń, więc nie widzę problemu, żeby przy "odbiorze"  😁 uiścić tą stówkę. Paszport też z nim przyjedzie?  👀

Od razu zadeklaruję się też, że obiecuję regularną fotorelację z życia młodego  🏇

To już naprawdę we wtorek?!?  👀  😜  💃
Tak.

Kopyciak gratuluję!
Z tym paliwem nie przesadzajcie, nic mi nie trzeba zwracać.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się