11 listopada i inne święta, obchodzone czasem osobliwie.

Krupnik., z tego, co mi wiadomo, to jesteś młoda i nie walczyłaś w Powstaniu, wiec co Ty wiesz o prawdziwym patriotyzmie.

??? Krupnik pamięta czasy Prezydenta Bieruta , z tego co pisze.
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
12 listopada 2011 16:26
Krupnik., z tego, co mi wiadomo, to jesteś młoda i nie walczyłaś w Powstaniu, wiec co Ty wiesz o prawdziwym patriotyzmie.

No właśnie widać co wie, skoro dla niej patriotyzm to nadziewanie lewaków na flagi. Ehh
Averis   Czarny charakter
12 listopada 2011 16:28
Krupnik., pokazuję błąd Twojego toku rozumowania. Tak, jakby tylko udział w danym wydarzeniu dał nam prawo do rozumienia go i dyskutowania o nim. No to niedługo już porozmawiamy sobie o II WŚ. Dziadek był w partii, Pradziadek był AK-owcem. I co? Komunizmu szczerze nienawidzę, ale znak równości między młodą lewicą a komunistami, to troszkę nad wyraz, nie sądzisz?

Taniu, cudnie, ale co z tego? Co ma uczestnictwo w danym wydarzeniu do prawa wypowiadania się o nim?
Averis, okej, musze przyznac racje. Tutaj troche sie zagalopowalam.
Acz i tak nie lubie jakkolwiek pojmowanej lewicy.
Averis   Czarny charakter
12 listopada 2011 16:34
Krupnik., Twoje święte prawo, ale takie 'zagalopowywania' się są równie krzywdzące, jak stawianie znaku równości między neofaszystami a prawicą.
Krupnik
z tego co mi wiadomo masz Lewicy też był legalny wiec nie ma mowy w włażeniu w butach.

Blokowanie leganej manifestacji jest niezgodne z prawem takoz i namawianie do blokowania. Wczoraj przeczytalam komentarz napisany przez jakiegos geja, ze nie podoba mu sie blokowanie marszu niepodleglosci "nie rozumiecie? dzisiaj my blokujemy, a ktos jutro zablokuje nas" i to jest dla mnie podsumowanie tego zagadnienia.
Zamieszki sa sprawa osobna. Zaaresztowali troche ludu, nalezy podejrzewac, ze ci zaaresztowani wsypia kolejnych i miejmy nadziej ze po tylku dostana. Za udzial w zamieszkach grozi do 3 lat zdaje sie.

I taka instrukcja dla "tolerancyjnych, milujacych demokracje i wolnosc slowa oraz szanujacych prawo" BLOKERSOW prosto od cioci antify:
Mniam

Taniu, cudnie, ale co z tego? Co ma uczestnictwo w danym wydarzeniu do prawa wypowiadania się o nim?

Uczestniczenie czyni wypowiedź bardziej wiarygodną niż absencja.
Do dupy to wszystko, mamy święto narodowe, były oficjalne obchody, to po jaką cholerę organizować jeszcze jakieś inne marsze.

co jest w tym patriotycznego, raczej to są kpiny z historii oręża polskiego
oba marsze powinny być nielegalne i koniec, z jednej i drugiej strony byli zadymiarze.
Na obchody zjechało dużo grup rekonstrukcji historycznej, niestety zmieniono trasę ich przemarszu a ci pseudo husarze powinni zobaczyć jak z szacunkiem traktuje się historię, powinni pójść do MWP żeby móc dotknąć broni, porozmawiać z tymi którzy historię odtwarzają. To samo dotyczy tej swołoczy mieniącej się "antyfaszystami"
12 listopada 2011 16:55
Melechow - masz rację w 100%. Powinny być PARADY, nie MANIFESTACJE. I w sumie dzieje się dużo fajnych rzeczy, ale jak tco roku rozmawia się tylko o tych ograniczonych ludziach =(

Bardzo fajny obrazek:
[img]http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2011/11/558c8e58200bc29f6869ab4e12601a53.png?1321031486[/img]

Niemcy w Warszawie :!🙁200tyś ofiar tylko w przeciągu 2 miesięcy niemieckiej skrupulatnej eksterminacji) biją Polaków za to że niosą w Święto Wyzwolenia godła i symbole narodowe, a Strzyga ma wątpliwości i bełkocze coś o "drugiej stronie"...rzygać mi się chce jak to czytam i mam nadzieję , że jesteś zwyczajnie pijana, lub syn/dewiant nowej ViceMarszałkini włamał się Strzydze na konto RV 😤
zaflekować te teutońskie gnidy, a ich jądra przesłać za pobraniem rodzinom, tak żeby pokryły koszt zakupu nowych butów!...tylko na to zasługuje to czerwone bydło!

PS. kto z dyskutantów czytał "Myśli nowoczesnego Polaka"?...może być we fragmentach.
12 listopada 2011 17:16
Nikt mi się nie włamał, po prostu nie jestem przepełniona jadem, nie mam w sobie nienawiści =)

Święto Niepodległości wolę świętować (!) radośnie, cieszyć się, że 11.11.1918, po 123 latach niewoli, mój kraj odzyskał niepodległość. Dla mnie to święto radosne! Oczywiście, trzeba wspomnieć wszystkich ludzi, którzy oddali życie w imię ojczyzny i się wspomina.

Jak widzę tłuszczę, która wychodzi na ulice, tylko dlatego, żeby się ponapierda...  pobić i spuścić parę, to jestem przeciw. Niech się ustawią w lesie i obiją ryje jedni drugim, bo są siebie warci. Żadnych nie powinno być w tym dniu na ulicach. No chyba, że grzecznych, miłych, radosnych i uśmiechniętych. Tu nigdy nie chodzi o Polskę, ona jest gdzieś na ostatnim miejscu.

Tyle w tym temacie.
a jak ktoś napluje ci w twarz to powiesz że deszcz pada...żal mi cię i to bardzo!...może nie tyle ciebie, ale tych, którzy uwierzą, że można traktować cię jak człowieka!
Strzyga, szkoda tylko, ze opisujesz jedynie ta medialna strone Marszu.

[zdjecie ze strony prawy.pl]
Sam marsz wygladal jak powyzej.

PS. kto z dyskutantów czytał "Myśli nowoczesnego Polaka"?...może być we fragmentach.

Troche wstyd sie przyznac, ale od jakiegos czasu probuje sie do tego zabrac, ale nie wychodzi 'bo cos'.  😡
12 listopada 2011 17:29
Wrotku - żałosne. Naprawdę, to co wypisujesz jest aż niesmaczne. Rozumiem, że rozrywa Cię od środka, bo myślisz, że coś wiesz, że jesteś mądrzejszy niż inny, tylko świat Cię nie rozumie. Przykro mi, nie jesteś. . Ja z tak sfrustrowanym człowiekiem nie zamierzam rozmawiać.

Krupnik. - a czytałaś moje posty? Napisałam, że jest dużo bardzo fajnych inicjatyw, ale wszystko to przykryte jest niestety manifestacjami. Dlatego ja jestem na nie. Skoro idioci nie umieją się zachować, niech siedzą na tyłkach w domu. Jedna jak i druga strona.
dempsey   fiat voluntas Tua
12 listopada 2011 17:33
Strzyga..
"radośnie" - a co było nieradosnego w przemarszu z flagami przez miasto? drażniło że flagi były w tych dwóch kolorach a nie w siedmiu?
"tłuszcza" - jaka tłuszcza? z ponad 10 tysięcy ludzi jakiś procent okazał się idiotami (statystyka) a do tego doszło kilka prowokacji. wierzysz że kamery tvn pokazywały całe spektrum wydarzeń? naprawdę? wyłącz to pudło i zajrzyj gdziekolwiek indziej.
12 listopada 2011 17:35
Tvn nie oglądałam, więc cóż...

Czy ja piszę o WSZYSTKICH? Piszę o ludziach, którzy wykorzystują to święto po to, żeby się wyżyć, dać upust agresji.
Ja z tak sfrustrowanym człowiekiem nie zamierzam rozmawiać.
wiesz co mnie najbardziej frustruje? to że się znamy i mamy wspólnych znajomych i to im sprawiłbym przykrość, pisząc, co tak naprawdę myślę, o mentalnej prostytucji którą uprawiasz! nie masz żadnych zasad, żadnej godności? masz tylko brzuch do wykarmienia?
"tłuszcza" - jaka tłuszcza? z ponad 10 tysięcy ludzi jakiś procent okazał się idiotami (statystyka) a do tego doszło kilka prowokacji.

Z roznych zrodel slyszalam o m.in. 28 tysiacach.
Chociaz w telewizji mowili o 'kilku'.
Ja zwykle przy takich okazjach rozmyślam, gdzie jest miejsce dla takiego zwykłego
człowieka/Polaka.
I jestem przekonana, że zwykłych jest znakomita większość.
Tylko zwykły zawsze jest o coś obwiniany. Przez "kolorowych" o nietolerancję.
Przez "jedynych słusznych patriotów" o kosmopolityzm.
🙁
ps
doczytałam:
zwykły nie ma zasad, tylko brzuch do wykarmienia- jak hm... świnia czy inny zwierz.
Pięknie.
bardzo brzydko postępujesz Taniu sugerując taką symetrię...mam nadzieję że nie z premedytacją- przypominam, że te wydarzenia nie miały miejsca w Berlinie!
NIE Taniu! nie masz racji, tak jak napisałem, postępuje bydle, a nie "zwykły/Polak". zwykły Polak świętuje Święto Wyzwolenia, na swój osobisty sposób, ale nie cieszy się, że Niemcy plują na jego flagę...i nie szuka do takich działań, bydlęcych, relatywistycznych usprawiedliwień.
...swoją drogą,przypominam, że faszyzm to wynalazek socjalistyczny!
bardzo brzydko postępujesz Taniu sugerując taką symetrię...mam nadzieję że nie z premedytacją- przypominam, że te wydarzenia nie miały miejsca w Berlinie!

No to wskaż miejsce takiego zwyklego człowieka.
Co chce pójść 11.11 na Wawel,pośpiewać na rynku, mieć prawo do godła i flagi.
I krzyża. I nawet do obejrzenia meczu piłki nożnej i Wisły i Cracovii.
To tak dużo?
A ty, jak rozumiem nazywasz kogoś takiego pozbawionym zasad pasibrzuchem.
Oczywiście, że nie podobają mi się Niemcy . Wyjątkowo zgdzam się z tym co dziś powiedział J.Kaczyński.
Jednak nie spadł on dziś z księżyca i walnie się do eskalacji nienawiści przyczynił.
Z drugiej strony "kolorowi" urządzają pokojową blokadę innego pochodu przy pomocy niemieckich osiłków.
Jak , u licha blokada ma być pokojowa?
A inteligentny jkobus martwi się , że będa mieć zły piar.
A ty, jak rozumiem nazywasz kogoś takiego pozbawionym zasad pasibrzuchem. bardzo się mylisz Taniu i mam coraz większą pewność, że w tym "nierozumieniu" jest metoda...pasibrzuchem nazywam, bezrefleksyjne bydle(w sensie parzystokopytnym), któremu nie przeszkadza, że mu plują w twarz i jeszcze samo z siebie, szuka usprawiedliwiania dla tego plucia.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] brak kultury wypowiedzi, obrazanie uzytkownika
Nie no, wcale się nie martwię! Fakt tylko stwierdzam... Nie mylić z "Faktem"..!
Wrotki-rozumiem różnicę.
Jednak czy taki zwyczajny człowiem musi "bić lewaków" lub być bitym?
Lub siedzieć w domu?
Ja mam już za sobą bycie za lub przeciwko.
Nie ma takiej neutralnej przestrzeni?  🙁

takie watahy bronią "porządku" w Tuskolandzie! i kto ma jeszcze wątpliwość, że jesteśmy krajem pod okupacją?
Strzygi nie pytam, bo dla niej czy pod okupacją, czy nie, to bez żadnego osobistego znaczenia 🤔
...zawsze ubolewałem, nad wykształceniem humanistycznym w "Wyższych Szkołach Wiejskich"...społeczeństwo, to nie chemia Taniu, tu neutralność, nie równa się obojętność! 😤
[quote author=wrotki link=topic=73532.msg1184870#msg1184870 date=1321119722]

No to wskaż miejsce takiego zwyklego człowieka.
Co chce pójść 11.11 na Wawel,pośpiewać na rynku, mieć prawo do godła i flagi.
I krzyża. I nawet do obejrzenia meczu piłki nożnej i Wisły i Cracovii.
To tak dużo?
[/quote]
Taniu, w innych miastach nie bylo zamieszek, a w Warszawie mozna bylo isc na zmiane wart z przmowieniem prezydenta, byl bieg niepodleglosci, jezeli Ci malo to mozesz w nastepnym roku pomoc w organizacji czegos skrojonego na Twoja miare. Mozesz tez napisac do wladz ze oficjalne obchody sa kiepsko zoorganizowane, niewypromowane lub nudne.

Taniu, w innych miastach nie bylo zamieszek, a w Warszawie mozna bylo isc na zmiane wart z przmowieniem prezydenta, byl bieg niepodleglosci, jezeli Ci malo to mozesz w nastepnym roku pomoc w organizacji czegos skrojonego na Twoja miare. Mozesz tez napisac do wladz ze oficjalne obchody sa kiepsko zoorganizowane, niewypromowane lub nudne.

Masz rację. Zgoda.
dempsey   fiat voluntas Tua
12 listopada 2011 18:15
Najgorsze w tym wszystkim, że polaryzacja społeczna ogromnie wzrasta po tak ohydnych wydarzeniach.
Widzę po sobie. Nieskora byłam do używania takich słów jak "zdrajca".
Od wczoraj już nie mam żadnych skrupułów w stosunku do niektórych osób/środowisk.

A  może  to i dobrze.
Ja pamiętam inne wojny uliczne. I inne marzenia.
Najgorsze w tym wszystkim, że polaryzacja społeczna ogromnie wzrasta po tak ohydnych wydarzeniach.
unikałbym twierdzenia, o "polaryzacji". bo to sugeruje podział "równy", a ja mam pewność, że bydląt którym jest wszystko jedno, czy żyją w kraju okupowanym, czy nie, jest naprawdę garstka...większość, o tym fakcie jeszcze nie wie, lub ogłupiona przez merdia, nie dopuszcza do myśli o nim.
ja bym to zjawisko nazywał radykalizacją, co biorąc pod uwagę, że społeczeństwo zawieszone jest w homeostazie, jest bardzo naturalne, bo akcja rodzi reakcję.
w dużym uproszczeniu, skoro siłowo z zewnątrz, społeczeństwo jest relatywizowane, to naturalnym jest, że aby wrócić do bezpiecznej równowagi, od wewnątrz wytwarza radykalizm.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się