11 listopada i inne święta, obchodzone czasem osobliwie.
Wrotki, pieprzysz. Obrzucanie kamieniami ludzi i budynków w których mieszkaja ludzie - to uwazasz za wyrażanie pogladow??
czy moze mi powiesz, ze to wszystko poprzebierani policjanci?
blagam, bez takich glodnych kawalkow...
edit: Averis Jezu. Na skłotach mamy kilkoro klientów, matki z dziećmi tam umieściliśmy... Nosz ręce mi sie same w pieści zaciskają.
No ładnie, moja babcia mieszka koło pl. Zbawiciela, ciekawe, czy ma okno, bo raczej też nie wywiesiła flagi. Ma 87 lat, choinki też sama nie ubiera
czy moze mi powiesz, ze to wszystko poprzebierani policjanci?
dokładnie tak i co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości!!!
kujka, odpuść. Trzeba się cieszyć, że w takim razie tylu mamy funkcjonariuszy. I to jakich sprawnych.
z czego się cieszyć? ...że wściekły pies jest trzymany na smyczy przez debila?
Moja klientka (cudzoziemka) zapytała mnie dziś, czy może wyjść na spacer po Warszawie, bo się boi. Odradziałam jej. A pani pierwszy raz w Polsce i po prostu chciała pospacerować po mieście, ładna pogoda nawet, a tu takie 'widowisko'... Trochę wstyd, gdyby były jakieś fajne marsze z pokazem wojsk to na pewno fajnie by było zobaczyć. A tu strach wyjść z domu, w ogóle nie wiem jak ja wrócę z centrum...
Cricetidae, był taki marsz. Ten rano z prezydentem, nie było żadnych wybryków, szły wojska, było na co popatrzyć.
Na co dzień mogłoby się wydawać, że Polska jest całkiem cywilizowanym krajem. A potem wyjdzie taka hołota, narobią zamieszania i jest jak jest. Czy poglądów nie można wyrażać w sposób na spokojnie, z rozumem? Trzeba od razu podpalać samochody, tęczę? Rzucania czymś w okna domów nawet nie skomentuję, bo to już dno.
Heval, a najlepsze, ze w tym roku nie bylo żadnej kontrmanifestacji, żeby z okazji spotkania do takiej eskalacji przemocy doszlo, żeby niby prowokowala. Nie ma na kogo zwalić... No, poza jak zwykle SPISKIEM.
Cricetidae, był taki marsz. Ten rano z prezydentem, nie było żadnych wybryków, szły wojska, było na co popatrzyć.
wojsko szło bo taki miało rozkaz...warszawiacy gremialnie zbojkotowali reżimową imprezę!
Heval, Nie ma na kogo zwalić... No, poza jak zwykle SPISKIEM.
na nic nie trzeba zwalać, przebrane za cywili trzy kompanie policji zrobiły co trzeba!
no i odchodzi regularna walka z policją z tymi którzy zostali odciągnięci od tłumu.
policja sama prowokuje
pamiętacie jak niby gadali, że w tamtym roku spalili samochód policji??
dziwne, że potem na youtube był filmik pokazujący jak policja sama go podpala...
Cierp1enie, rozumiem, że podpalali umundurowani funkcjonariusze.
wrotki, zabawne, widziałam marsz prezydencki i tam było mnóstwo osób. Chyba że z okolic Bałtyku lepiej widać, co się dzieje w Warszawie.
Averis, to byli sami policjanci 😀 I nie było prezydenta, tylko też przebrany za niego policjant 😀 I za asfalt też przebrali się policjanci 😀
Widać nie trzeba "wroga" żeby wojnę robić :/
Mam nadzieję, że w przyszłym roku nie będzie marszu, bo to co sobą reprezentują jego uczestnicy jest po prostu hańbą i brakiem szacunku dla tego szczególnego dnia.
Tutaj dokładnie opisane co się działo:
http://www.polskatimes.pl/artykul/1039159,marsz-niepodleglosci-2013-marsz-rozwiazany-ale-idzie-dalej-policja-uzyje-sily-relacja-na-zywo,id,t.html15:43 zaczynają się pierwsze bójki, a kilka minut później: 15:55 Pogarsza się sytuacja na ul. Skorupki. Trwa tam regularna bitwa na race, nawet koktajle Mołotowa - podaje TVN Warszawa. Podpalono samochód, inne auta mają powybijane szyby. Na miejsce przyjechała straż pożarna.
Brawo, jak zwykle potrafimy się wykazać kulturą i szacunkiem.
e. Z ciekawości zagłębiam się w Informację porządkową marszu, jest tam na przykład punkt:
5.Organizatorzy mają prawo do usuwania z manifestacji osób, które zakłócają powagę Święta – w szczególności osób nietrzeźwych, agresywnych, wulgarnych, oraz wszelkiej maści prowokatorów.Coś gdzieś poszło nie tak? 😵
wrotki, zabawne, widziałam marsz prezydencki i tam było mnóstwo osób. Chyba że z okolic Bałtyku lepiej widać, co się dzieje w Warszawie.
a od kiedy zaczyna się "mnóstwo"? od 500 czy 1000?... bo na komoruskim spacerku było raptem do 5tyś osób- Top Gear zgromadził 60 tyś, a trzeba było płacić za bilety 😁
Tutaj dokładnie opisane co się działo: http://www.polskatimes.pl/artykul/1039159,marsz-niepodleglosci-2013-marsz-rozwiazany-ale-idzie-dalej-policja-uzyje-sily-relacja-na-zywo,id,t.html
a kto normalny wierzy w komunikaty Ministerstwa Prawdy? 🤔wirek:
Averis - wierz w co chcesz, ja wielokrotnie widziałam prowokacje policję.
wrotki, no nie wiem, skoro np. są nagrania jak tęcza się pali, to chyba jednak ją spalili? Wiadomo, że bezmyślnie się we wszystko wierzy, ale nie przesadzaj.
wrotki, skoro nie wierzysz w oficjalne dane i komunikaty, to skąd masz wiarygodne informacje o ilości osób?
Cierp1enie, no to pozazdrościć 😉 Nie odpowiedziałaś na moje pytanie - skąd wiesz, że to podpaliła policja. Bo ktoś napisał tak pod filmikiem?
wrotki, bo rozumiem, ze gdyby ten "oficjalny" marsz, prowadzony byłby prze innego prezydenta - Kaczyńskiego, to byłby lepszy, wojsko szło by chętnie, zgromadził by 80tysiecy Polaków i w ogóle byłby bez zarzutu.
A ten marsz narodowców w ogóle by się nie odbył? A może zamiast kamieniami i racami, rzucali by różami?
Byłam, widziałam a Wy? Nikt nie rzucał kamieniami w okna, skąd wy bierzecie te niusy? Kujka, dla mnie to żaden wstyd, holota też nie jestem. Na jakiej podstawie wrzucasz wszystkich do jednego garnka 🤔wirek:. Zawsze znajdą się idioci, którzy rozpetaja zadyme i takie zachowania jak najbardziej potepiam. Wrotki, tajników było full między nami.
Byłam, widziałam a Wy? Nikt nie rzucał kamieniami w okna, skąd wy bierzecie te niusy? Kujka, dla mnie to żaden wstyd, holota też nie jestem. Na jakiej podstawie wrzucasz wszystkich do jednego garnka 🤔wirek:. Zawsze znajdą się idioci, którzy rozpetaja zadyme i takie zachowania jak najbardziej potepiam. Wrotki, tajników było full między nami.
bo do tych ignorantek nie dociera, co się tak naprawdę w tym państwie dzieje :/
kadyksowa, słowa hołota akurat ja użyłam i może tu moja wina, że nie sprecyzowałam, ale nie mam na myśli wszystkich uczestników marszu, trochę nadinterpretujesz.
tęcza w tym roku spłonela już po raz czwarty... można powiedzieć, że to już stara dobra tradycja- a serio mówiąc, tęcza na pl Zbawiciela to sama w sobie jest perfidna prowokacja 🤔
wrotki, skoro nie wierzysz w oficjalne dane i komunikaty, to skąd masz wiarygodne informacje o ilości osób?
od wiarygodnych i sprawdzonych świadków.
wrotki, bo rozumiem, ze gdyby ten "oficjalny" marsz, prowadzony byłby prze innego prezydenta - Kaczyńskiego, to byłby lepszy, wojsko szło by chętnie, zgromadził by 80tysiecy Polaków i w ogóle byłby bez zarzutu.
A ten marsz narodowców w ogóle by się nie odbył? A może zamiast kamieniami i racami, rzucali by różami?
naprawdę nie wiem, przecież nie jestem wróżem 🤔wirek:
Heval, odnioslam sie do postu kujki z poprzedniej strony...ps. skoro nie sprecyzowalas to jaka nadinterpretacja z mojej strony?
Alez oczywiście, ze nie jesteś wróżem.
Alez oczywiście, ze nie jesteś wróżem.
a Kaczyński też nie jest moim faworytem... jak każdy socjalista i wszystko jedno, czy europejski, pobożny, czy narodowy 😤
kadyksowa, ach, w takim razie przepraszam 😉
wrotki, co do "dobrej tradycji" mogłabym polemizować, ale sama tęcza to już oddzielny temat, który nie budzi we mnie zbytnich emocji, dopóki jej nie niszczą kolejny raz.
Tęcza (TA Tęcza 😉) podobno jest symbolem mostu, który łączy wszystkich.
Widocznie nie łączy, skoro ją regularnie palą. Ja mam ją poprostu w nosie.
Znam inne wartości, dawno "spalone". Takie jak : praca, opieka zdrowotna, dostęp do edukacji, bezpieczeństwo, godność etc.etc.
I jakoś nikt nie płakał, kiedy kolejno znikały.
wrotki, no to szybko i sprawnie liczyli. Pogratulować 😉