Puśliska

Zmierzyłam dziś, od zamka do strzemienia jakieś szalone 43cm
Samówilam sobie syntetyczne waldhauseny w Bergo i niestety, są mocno różne długością
1000019181.jpg 1000019181.jpg
1000019180.jpg 1000019180.jpg
zembria   Nowe forum, nowy avatar.
01 sierpnia 2024 07:32
wistra, O kurczę! Faktycznie. Ja mogę polecić te https://ogloszenia.re-volta.pl/pusliska-ujezdzeniowe-tmd-zapiecie-typu-h-skora-cieleca/o/88915/ Mam od paru lat i się nic nie wyciągnęły. Małż ma inne puśliska od tego Pana i też bardzo zadowolony. Mam również ogłowie od niego i jakość świetna, także z czystym sumieniem, polecam 👌
No tak to się chyba skończy, że wezmę puśliska od tego pana :-)
wistra, sa mega, sama mam, już od lat, na skoki, więc naprawdę dostają po dupie i nic się nie stało.
xxagaxx,
No i mam puśliska od pana TMD, wzięłam zwykłą sprzączkę nie H.
Są super.
Do tego wzięłam compositi reflex tu na revolcie, używki i noga jak przyklejona!

Widzę posty o puśliskach TMD: jak po kilku miesiącach użytkowania? Jesteście zadowolone? Nie psują siodła? Mam je od jakiegoś czasu w obserwowanych i chętnie zgarnęłabym ujezdzeniowe.
Mam ujezdzeniowe TMD od 2 lat. Sa dalej mięciutkie, nic siodłu nie robią, są jak nowe, jedyny minus w ujezdzeniowych na haczyki, to ze sie wiecznie haczyk zaczepia w tej dziurce do podwieszania (w środku w tej taśmie) i czasem sie trzeba namęczyć zeby to wyciagnac
Remson, dzięki🌷
Puśliska skokowe Prestige - czas na wymianę moich starych 20-letnich, bo od wczoraj MAM NOWE SIODŁO 💥🍾🎉
Czy ktoś wie czym różnią się normalne od lux?
https://www.equishop.com/pl/puslisko/3193-prestige-italia-pusliska-a17-skorzane.html?_gl=1*6gxuzh*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMI14eZksr3iQMVsJdoCR17qgXmEAAYASAAEgJAZvD_BwE
https://www.equishop.com/pl/puslisko/3192-prestige-italia-pusliska-a17-skorzane-lux.html?_gl=1*k5xon0*_up*MQ..*_gs*MQ..&gclid=EAIaIQobChMI14eZksr3iQMVsJdoCR17qgXmEAAYASAAEgJAZvD_BwE
Stare mam chyba w standardzie i nie potrzebuję nic lepszego, ale przez 20 lat dużo mogło się zmienić.
espana, bez porównania skóra lux jest do tych standardowych,a przynajmiej powinna.
A masz cielaka?
espana, zależy z jakiej skóry masz siodło, pfzy czym generalnie luxy nie niszczą siodeł, standardy niszczą...
Perlica, no właśnie chyba tak, prawie nie widać śladów używania, siodło z 2021 roku i na tej skórze palec odbity widać.
espana, a co to za siodło?
Odbity palec sugeruje, że to cielak.
Prestige Michel Robert. Zrobiłam zdjęcie w piwnicy w ciemnicy.
9CD22EFC-1E9F-44F6-B6F7-52AC2A640E55.jpeg 9CD22EFC-1E9F-44F6-B6F7-52AC2A640E55.jpeg
A6C54AAE-536A-458E-B6CB-5E9D397D7198.jpeg A6C54AAE-536A-458E-B6CB-5E9D397D7198.jpeg
espana, o i jak wrażenia? Ja miałam na testy i od razu chciałam wywalić tylne klocki, bez nich bardzo przyjemnie siodło
Zuzu., zupełnie niewyczuwalne dla mnie, ale ja ostatnie 20 lat też w Prestige jeździłam (Golden Star) i te klocki podobne rozmiarowo. Bardzo wygodnie, miękko i ciasno czyli tak jak lubię 😉 Na razie jeździłam tylko po płaskim, myślę, że w skoku będzie bardziej przyjemne niż Golden. Na moje potrzeby aż nadto, cieszę się, że udało się znaleźć pasujące na Klamota, bo nasza saddlefitterka trochę nosem kręciła na te francuzy i włochy, więc nawet się nie upierałam przy marce.
espana, to nie cielak, to zwykła skóra.
Nie ma czarnych cielaków w Prestige.

Też całkiem lubię to siodełko.
espana, to nie cielak, to zwykła skóra.
Nie ma czarnych cielaków w Prestige.

Też całkiem lubię to siodełko.

Perlica, nie ma? Ja kiedyś miałam Meredith cielaka.
Perlica, w ujeżdżeniówkach Prestige jest skóra cielęca czarna.
epk, taki jest opis na stronie:
Model Michel Robert CPS SUPER został wykonany w specjalnej wersji skóry łączącej zalety skóry bydlęcej i cielęcej czyli wytrzymałości i miękkości.
Natomiast Tobie może chodzi o Elite, który występuje jedynie w brązie:
Model Michel Robert CPS ELITE został wykonany w specjalnej wersji skóry, która charakteryzuje się dużą wytrzymałością i miękkością.
Moje na pewno ma na wierzchu taki meszek jak zamsz, być może na zdjęciach tego nie widać, bo potraktowałam je już mydełkiem, generalnie taki mat, jak obsypane popiołem. Ale nie upieram się, muszę zapytać Doroty, czy są papiery do tego siodła.
espana, to chyba do Perlica bo ja o michaelu nie pisałam tylko ogólnie o Prestige bo akurat uj. cielaki miałam i one były czarne.
Cielęca skóra inaczej wygląda. Tak, czy siak warto do tego siodła dokupić dobre - w znaczeniu nie niszczące puśliska.
epk, piszę o skokówkach
espana, Tak, mam na myśli Elite właśnie, bo drugie już siodło mam w tej skórze właśnie. Do niego nie polecam puślisk prestige, ale czarne da radę z tymi lepszymi.
Choć ja i tak uważam,że najllepsze na świecie są cwd.

adriena, kiedyś może było inaczej. Od czasu wprowadzenia Renka się pewnie pozmieniało , bo kiedyś byly chyba dwa rodzaje,a teraz są trzy czyli Elite London.
epk, tak, sorki, źle zacytowałam.
Perlica, pokaż te CWD w jakimś sklepie.
https://eu.cwdsellier.com/gb/equipments/102-nylon-lined-stirrup-leathers.html#/6-color-dark_brown/153-size-40_inch_100_cm
Ja miałam voucher na 50euro akurat, wiec super tanio wyszło.
W Arcusie też można zamówić.
Perlica, dzięki. Stówkę droższe niż Lux, a dodatkowo zobaczyłam, że te z Prestige Lux to tylko w kolorze brązowym, a ja potrzebuję czarne.
A czy ktoś ma porównanie zwykłych puślisk Prestige A17 z puśliskami z TMD? https://ogloszenia.re-volta.pl/miekkie-pusliska-wszechstronne-tmd--skora-cieleca/o/87826/
Właśnie zamówiłam sobie ujeżdżeniowe od nich, w opisie skóra cielęca, w przypadku Prestige w opisie skóra naturalna.
espana, ja mam ujeżdżeniowe TMD, ale nie macałam Prestige... TMD mięciutka skórka. Na nowym siodle nic nie wyrządziło na razie i wyglądają na porządne. 🙂
Ja mam tmd skokowe i używane do siodla Bruna tez nic nie wytarły
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się