Kj Lambada Częstochowa

Czy ktoś może mi przybliżyć ten kj ? Czy warto tam na wakacje sie wybrać jakie konie do jazdy mają?
Hmm... znam tą stajnię bardzo dobrze i mogę służyc radą, w zależności od tego co chcesz wiedziec 😉 Na wakacje w jakiej formie?? Szkółka, dzierżawa czegoś??
Bardzo bym prosiła o napisanie jakie tam są konie do jazdy konnej i która z instruktorek /trenerek jest najbardziej godna polecenia -jestem jeźdzcem zaawansowanym . Jaka atmosfera w tej stajni panuje?
Ja mieszkam "wakacyjnie" obok RANCHO , które Bogdan ma za częstowchową.Moge słuzyc zdjęciam i informacjami 🙂

W stajni jeździłam pare razy i było miło 🙂
Zreszta żałuje ze mieszkam tak daleko bo pewnie byłaby to moja stajnia głowna... 🙂
Ja tam byłam pare lat temu (jakos moze 2005?) a raczej wpadłam na chwile, na rekreacje, zabawiłam moze ze 4-5 jazd. Byłam na poziomie galop, niewielkie skoki, po prywatnych koniach. Nudziłam sie strasznie na tych jazdach wiec zrecygnowałam. JAk dla mnie rekracja baardzo przecietna ale oczywiscie nie wiem jak jest teraz i jakie konie są do jazdy (ja pamietam gremke, bastie, romade, marsa, galara). Ogólnie osrodek bardzo przyjemny, cały czas sie cos dzieje, ciagle jakies imprezy. Ale co do rekreacji czy dzierzawy- tak jak mówie, lepiej pojechac i samemu zdecydowac.
Gallien   Un poco di zucchero
23 czerwca 2009 22:22
Po pierwsze:
- spęd ludzi z róznego otoczenia, klimatu brak, stajnia pensjonatowa oddzielnie a rekreacyjna oddzielnie, 3 instruktorki z czego jedna (Ula) wiem że ma na 100 % uprawnienia instruktorskie.
Konie:
- hehe 4 żrebne kobyły ze zrebakami Gremka, Bastia, Romada, Burza, z czego chodza 3, 2 walaszki Orino i Luzak, i jeszcze Adela ktora gryzie  🙂
Jeżeli chcesz się wywiedziec więcej konkretów to zapraszam na PW
Przeprowadziłam się tu jakiś miesiąc temu po "upadku" moich ukochanych koniczyn🙁Jeśli chodzi o atmosferę to naprawdę bardzo przyjemna ( jeśli chodzi o prywatnych ludzi, jak z rekreacją to nie wiem) . Jazdy rekreacyjne z moich obserwacji są przeciętnę, choć na pewno jedne z lepszych w Częstochowie. Konie to też takie rekreacyjne tuptusie , choć jest kilka z którymi da się zrobić coś wiecej niż tylko stęp, kłus, galop😉. Ale jeśli jeździsz dość dobrze to może uda Ci się wkręcić w prywatne, albo młode konie p. Bogdana.  
Gallien   Un poco di zucchero
23 czerwca 2009 23:19
jak dla mnie to za dużo harmidru, ludzi i w ogóle... wole cisze spokój, i jakieś zorganizowanie
ach bym zapomniała z wypuszczaniem koni kiepsko, jak sama nie wypuścisz to żaden stajenny tego nie zrobi. Troche tam z koniem stałam, i nie byłam zbytnio zadowolona, choć by nawet dlatego że na hali czy ujeżdżalni jeździ sie z tłumem koni. Są i plusy, jako jedyna stajnia w częstochowie i okolicach dysponuje halą 😀
Dziękuje za informacje czyli konie nie zaciekawe skoro są źrebne i na nich ma się jeździć. A znalazłam jeszcze Rancho Fiesta- ośrodek jeździecki; pensjonat.Był ktoś może tam?
,,W okolicach Klobucka powstaje stajnia w typie rancza- raczo "Fiesta". W ofercie duze, przestronne boksy,
6 ha wybiegów (wszystkie konie wypuszczane sa codziennie przez stajennego), kryta i odkryta ujezdzalnia,
lonzownik, ogrzewana siodlarnia, staly nadzór pracowników stajni.Gwarantowana mila, kameralna atmosfera
(miejsce ograniczone do 20 koni) oraz profesjonalna opieka dla zwierzat.''http://www.voltahorse.pl/index.php?option=com_adsmanager&page=show_ad&adid=351&catid=5&Itemid=1
Co do tej stajni, pracowałam tam niedawno, (do marca), moge sie wypoeiwedziec na pw.
(jesli własciciel tu zaglada to spokojnie, antyreklamy nie zrobie, postaram sie byc obiektywna  😉 )

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się