Meise co do roślinki to może fikus benjamina? Nie jest ciężki do pielęgnacji. Mój rośnie już dłuuugo mimo, że często ktoś zapomina go podlać 🤣
Nooo, też fajny, tylko, żeby on za bardzo rozłożysty nie rósł, bo może gubić liście, które spadną poza donicę = zostaną pożarte przez moje króle 👀 Ten fikus pięknie wygląda z pniem 😍 Ale widzę, że w internetach mówią, że jest kapryśny. Twój nie zrzuca liści jak go coś "zestresuje"?
Ale naprawdę mi się spodobał ten pomysł, chyba go zrealizuję już wkrótce, dzięki! 😁
Kaarina, foty, proszę!! :kwiatek: Wiem, że szwagierka psika swój wodą co kilka dni 🙂 Ja się najbardziej boję, że roślina nagle z dupy popadnie w stres i zrzuci wszystkie liście na raz 🤔 Tylko nie wiem, czy te też taki numer odwalają..
JARA, o takie coś (tylko trzeba było kupić 3 różne kolory, a potem zacierać):
klikCri, tylko że ona jest.... sztuczna 😁 Ale fakt, każdy się nabiera, nawet na żywo! Ja chcę żywą roślinę, ale musi być na pieńku raczej, żeby króle nie sięgnęły liści. Lars balansuje na oparciu kanapy i np. wpierniczał nam choinkę, którą umieszczaliśmy w tej donicy..
Ta palma też ładna kurde!
Więcej, więcej roślinowych rad 😍