M jak mieszkanie czyli wszystko o urzadzaniu:)

Ascaia ale Ci to fajnie wyszło!
Ascaia, jestem pod wrażeniem! Niesamowicie przytulnie i praktycznie! My mamy łóżko zwrócone zagłówkiem w stronę okna i bardzo mi przeszkadza to, że zamiast miłej lampki nocnej na ścianie musiałam postawić wielką lampę.
Dziękuję.
Zabrakło jednego zdjęcia jeszcze.
To z czym było najwięcej zabawy - dopasowywanie co do milimetra zawiasów cylindrycznych wpuszczanych.
Żeby było tak, bez nadmiaru widocznego żelastwa.

Są cztery takie skrytki, z czego jedną zajmują zasilacze i łączenia kabli.

Ps. Jest jeszcze jeden "bajer". 😉
Punkty świetlne od spodu półki są na giętkich ramionach. Więc można je wyciągnąć i wygiąć tak, żeby oświetlały konkretny kawałek. To tak z myślą przyszłościową gdyby druga strona łóżka miała mieć kiedyś stałego lokatora, żeby sobie światłem nie przeszkadzać. 😉
O mamo, świetny efekt jak na domową dłubaninę, mam nową chcicę poprzeprowadzkową 🙂
Zdolna bestia z Ciebie Ascaia!

edit - jeszcze kończąc temat PLUM - Dzionka wiem już o czym mówisz, też mam tak skonstruowany kibel, ze przednia część jest zabudowana ze spadkiem, a odpływ jest bardziej z tyłu, myślę, że właśnie to miałaś na myśli  🙂 ale widzicie za mnie ceramike wybierała projektantka, dla mnie też na etapie wybierania kibel był kiblem, tak jak dla Dodofon 😉
Swoją drogą wierszyk uroczy  😁
Ascaia, łał! Brawo! Zdolniacha 🙂
Ascaia - Super! Klimacik w pokoju wspaniały 🙂
Hiacynta, tak, dokładnie o to mi chodzi 🙂!

Ascaia, super lampa, jestem pod wrażeniem zdolności manualnych i nie tylko 🙂
Powiem to, nieskromnie, ale powiem to...

DUMNA JESTEM!
😎

PS. Komentarz moich koleżanek w pracy "no i po co Ci facet?" 😉

PS2. A w głowie mam kolejne projekty, chociaż już nie takie z bajerkami.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
03 lutego 2015 10:17
Oczywiście, że jestem, tylko nie chciałam się wychylać żebyście znów nie powiedziały "gdzie jest kupa tam i Jara". 😉
Oczywiście, że jestem, tylko nie chciałam się wychylać żebyście znów nie powiedziały "gdzie jest kupa tam i Jara". 😉

To i tak każdy wie :P
Ascaia swietne! Uwielbiam ledy zawsze i wszedzie 😉
Ascaia 🙂
Gratulacje za pomysł i wykonanie
Gienia-Pigwa   Vice-Ambasador KAV w Dojczlandii, dawniej pigwa :P
03 lutego 2015 16:16
Ascaia bosko!
Ale  kabelki zapezpieczylas po zlutowaniu? Bo az mnie ciary przeszly 😉
Gienia-Pigwa, no jasne! To tylko "do zdjęcia" było, jako dowód. Każdy ma swoje ubranko + dodatkowo ubranko zbiorcze jak cały przewód.
Powiem to, nieskromnie, ale powiem to...

DUMNA JESTEM!
😎

PS. Komentarz moich koleżanek w pracy "no i po co Ci facet?" 😉

no jak to po co, no wiesz, tak jak w Seksmisji, do przyjemności...

Brawo, zaradna jesteś, taki Bob Budowniczy, normalnie szacun  🙇
03 lutego 2015 21:06
Ascaia, jak Adam Slodowy! super  😜
Ascaia Ja się powtórzę za poprzedniczkami! MEGA EFEKT! Położyłabym się z Tobą!  😁 👍 👍 👍
ale mi miło!
😡
Dziękuję  :kwiatek:

Teraz tylko jeszcze:
- półka narożna do sypialni (właśnie szukam inspiracji)
- oświetlenie toaletki
- podnoszenie stelaża łóżka
- rozkładany podest dla psuki (jamNika ma za krótkie łapki, żeby wskakiwać na łóżko, a kto to widział, żeby jamnik nie mógł łazić po poduszkach?! 😉 )
- mała szafeczka na kółkach pod biurko
- szafka na buty do przedpokoju (to może kupię gotowe, bo wymiary dość ruchome)
- regał na DVD i CD
- półki na książki w saloniku
- jakieś skrytki / półki / regalik przy biurku (takie coś co muszę wymyślić, żeby było dobrze 😉 )
😜
no a później już będzie ciepło i mogę myśleć o zagospodarowaniu balkonu - miałam kupować sofkę, ale... jak ją zrobię sama to będzie lepiej dopasowana, nie?  🤣
Dziewczyny mam rolety plisowane bo w salonie  mam suwanke i innych sie nie dało więc żeby było ładnie to wszędzie mam plisy.
Przyjechał do mnie pan od firanek i zaproponował rolety rzymskie na dwóch mniejszych oknach w salonie. Przy jednym oknie stoi szafka przy drugim do samego parapetu dochodzi kanapa więc zwykłe firanki tam nie pasują. 
Na okno tarasowe zaproponował firanke na przelotkach.
A kuchnia zeby pasowało też rolety rzymskie. 
Materiał sliczny.
Cena mnie powalila. A i jeszcze pokoik obok salonu. Firanka zwykła.
Zwykły karnisz. Firanka ładna ale jakoś bez szału.
Cena ponad 3 tysie. Już po rabatach i za darmo dali karnisze dwa.
Czy firany tyle kosztują? ??
A w kuchni chyba wystarczy mi firanka taka3/4 i plisy z ktorych mogę zrobić zazdrostke. 
Okno w kuchni jest duże i superowe nad zlewem i prawie całym blatem. Więc bez sensu je zasłaniać tymi roletami. Uprzedzam pytania czy w ogóle robić firanki. Tak  bo mój mąż zasłania całe okna plisami a ja już nie daję rady w takim mroku...
Mozecie mi doradzić?
Ascaia super półka 🙂
Ascaia, bardzo fajny klimat się zrobił, lubię takie oświetlenie delikatne 🙂 Świetny pomysł z tymi schowkami.

A mi udało się wydębić od poprzedniego właściciela domu tylko dwie rzeczy, stary stolik Singer bez maszyny i radio. Żałuję, że nie zostawił nic więcej, w domu było za trzęsienie "skarbów" 🙁 Widać trochę ile pracy mnie będzie czekało z remontem  😵

No i za Waszymi radami stanęło na zlewie z dwoma komorami 🙂
Ascaia Ty jesteś piękna i mądra i zaradna i utalentowana  😎
ash   Sukces jest koloru blond....
03 lutego 2015 22:43
galop, my po kosztach bo firma mojej bratowej i za 2 rolety rzymskie, 2 zasłony na kołach, karnisz 2,5m oraz 2 rolety w kasetach płacimy 3000 PLN, tylko ze materiały wybraliśmy te z droższych jednak
No to może faktycznie nie tak źle mnie pan podliczyl.
Materiał mam za okolo 70 zl za metr.
A do kuchni lepiej ladniej zwykla firanka czy jednaj rzymska?
Okno duże i superowe.
04 lutego 2015 08:34
Galop wstaw zdjecie kuchni!

3 tysie za firanki... Nie no dla mnie masakra.  Przecież to jakkes 700 euro! 
Ja bym pojechala do ikei najpierw  😉
Ascaia, też bym była dumna 😉 zazdroszczę frajdy z robienia takich rzeczy! Może kiedyś i ja się doczekam, że będzie mieszkanie, narzędzia i chwila wolnego czasu na dłubanie 🙂 Super sprawa! 🙂
W ikei też byłam wczoraj.
Oglądałam ekrany. Cena za ekran 35-55 zl.
Tylko czy będzie tak ładnie. ..
Okno w kuchni :
Takie dwie polowki. Zdjecie inaczej nie chce mi się zmniejszyć.
Macie doświadczenie z malowanie płytek ceramicznych? Jak efekty? Trwałe to jest czy po roku farba odpada?
(...)- miałam kupować sofkę, ale... jak ją zrobię sama to będzie lepiej dopasowana, nie?  🤣

Taaaaaaaak! 😀 Czekam z niecierpliwością na Twoje nowe pomysły i wykonania! Super Ci poszło z tą półką, teraz to już koty za płoty!
ash   Sukces jest koloru blond....
04 lutego 2015 16:58
Gienia-Pigwa, nie za firanki tylko za rolety z mechanizmami i zasłony, karnisz i montaż.
Jakość nieporównywalnie lepsza niż ikea.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się