Kącik Rekreanta II (rok 2009)

są chwile w moim życiu, że samej siebie mi szkoda. I to jest właśnie ten moment. Będę miała takie przeprawy z zębami, że normalnie żal.pl
i będzie to trwało dwa lata  😲

Złoty przeżył wczoraj po długiej przerwie wsiądniecie trenerki- jest lepiej niż było... nadal zagryziony, ale już nie tak jak zazwyczaj. Aż żal mi stąd wyjeżdżać.
wątek zamknięty
sosi   szczypior szczypior...
28 lipca 2009 12:46
bush widzę że też na demotywatorach przesiadujesz  😎

Klami ja już nie mogę się doczekać aż w końcu wsiądziesz na tego swojego kulka ślicznego.
aż  nie wiem czy nie odwiedze hipodromu z tej okazji 🥂 sierpień mówisz...  😎
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
28 lipca 2009 13:04
_kate, trenerka będzie wsiadała jak Ciebie nie będzie?

Klami super wieści. czekamy zatem niecierpliwie na pierwsze stępy
wątek zamknięty
Deborah
jeszcze nie wiem, jak to wszystko się ułoży. Póki co muszę skończyć pracę i wtedy jak najszybciej zawijam się i wyjeżdzam. Na tak długo jak się da. Nawet jeśli postoi na padoku dwa tygodnie to nic mu nie będzie. Szkoda tej pracy i tego co ostatnio z nim osiągnęliśmy, ale nie wytrzymam tu ani dnia dłużej niż muszę. Nawet dla niego.  🙁
Mam nadzieję, że A. znajdzie dla niego czas, ale biorąc pod uwagę, że ma stajnię pełną młodziaków w treningu się nie łudzę.
wątek zamknięty
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
28 lipca 2009 13:31
Klami trzymam kciuki, zeby juz wszystko bylo jak nalezy 🙂
_kate, a te przeprawy z zebami- to z Twoimi, czy kopytnego?

Ja jestem w trakcie zalatwiania transportu i jak (tfu tfu) zaden kataklizm nas nie nawiedzi, w niedziele ruszamy z mlodym do Rakowca 😉

Przy okazji sie pochwale- odbylismy dzis pierwszy teren pod siodlem. Mlody calkowicie sterowny, niezbyt przejety. galopy po lace odbylismy 'za sprzaczke' bo sobie rownym, spokojnym  'patatajem' podrozowal. w ogole dzis dobry dzien mielismy 🙂
wątek zamknięty
z moimi. Choć on też niedługo zobaczy wiertarkę /czy jak to się nazywa/ to on ma o tyle dużo szczęścia, że jego cierpienie będzie trwało tak długo jak wstrzykiwanie głupiego jasia.
ja będę miała aparat na dwa lata...będą mi siłowo wyciągali zęba... najpierw oczywiście mi coś tam wyrwą  😵 i nie będę miała jednego zęba zanim mi tamtego nie wyciągną z dziąsła...
możliwe że założą mi jeszcze ten aparat na obu łukach, bo jak górny będzie cacy, to dolny trzeba będzie podciągnąć i rozciągnąć, żebym nie miała nowej wady  🙄
wątek zamknięty
szafirowa   inaczej- może być równie dobrze
28 lipca 2009 13:51
_kate, znam ten bol- ponad 2 lata w aparacie na oba luki pomykalam :/
wątek zamknięty
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
28 lipca 2009 13:53
To ja Was pobiję - zaliczyłam 4 lata w stałym aparacie na obu łukach i żyję 😉 Impreza warta zachodu, na prawdę
wątek zamknięty
ejjj dziewczyny aparat to nic złego!! Za to później można się cieszyć prostym uśmiechem jak z reklamy pasty do zębów🙂
wątek zamknięty
_kate miałam dokładnie to robione co Ty - brzmi strasznie i ... na tym koniec 😉 tragedii z aparatu nie rób, a tego, że zanim ząb nie wyjdzie z zębodołu na swoje miejsce aż tak strasznie nie widać. Wierz mi 😉 będzie ok i uszy do góry 🙂
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
28 lipca 2009 14:03
Makrejsza, 5 albo 6 lat, już nie pamiętam mówiąc szczerze. Zaczęłam chyba w 4 podstawówki, skończyłam albo pod koniec gimnazjum albo na początku liceum. No i do tego dwie usuwane ósemki, a w zeszłym tygodniu dostałam nowego retainera.
wątek zamknięty
ale zanim będę się cieszyć uśmiechem, to nie będę miała jednego zęba. A ciągnąć go w górę będą dwa lata. Szczęście w nieszczęściu, że to nie jedynka...
jeszcze z samym aparatem się pogodziłam, choć myśl o tym żelastwie w buzi i o godzinach grzebania mi w buzi  😵 nienawidzę jak mi si e  twarzy dotyka...zwłaszcza obcy ludzie.
pomijając... znam lepsze sposoby na wydanie ok.6tys zł. Nie wliczam wizyt kontrolnych.
eh. jakoś to będzie.  🙁

Karolcia, ale to jest trójka  ❗ gdyby to było z tyłu, to nie ma problemu  😡 😡 😡
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
28 lipca 2009 14:04
_kate, trzymam kciuki żeby czas znalazła i żebyś po powrocie miała odczucia jak Caroline jak wsiadła niedawno na swojego gada po trenerce 😀
wątek zamknięty
Makrejsza   POZYTYWNIE do przodu :)
28 lipca 2009 14:23
Makrejsza, 5 albo 6 lat, już nie pamiętam mówiąc szczerze. Zaczęłam chyba w 4 podstawówki, skończyłam albo pod koniec gimnazjum albo na początku liceum. No i do tego dwie usuwane ósemki, a w zeszłym tygodniu dostałam nowego retainera.
'
To mnie pobiłaś 😉 Retainery mam do dzisiaj i na górze i na dole czyli już siedem latek i szczerze mówiąc, nie mam ochoty się z nimi rozstawać. rwanie miało być, ale mi się upiekło, efekt, przynajmniej dla mnie jest wymarzony.
wątek zamknięty
_kate ja miałam prawą górną trójkę bo w wieku 18-stu lat mój dentysta dopatrzył się, że miałam mleczaka... więc aparat będziesz miała 2 lata, fakt. Ale sprowadzanie zęba to kwestia 2-3 miesięcy. Poza tym dzięki szynie i aparatowi to nie jest aż tak widoczne 😉 wiem co mówię 😉
wątek zamknięty
kate nie miałam nigdy aparatu na zęby więc nie wiem co to znaczy ale nic się nie martw- lekarze wiedzą co robią, bedzie dobrze.

Ja dziś poraz kolejny doszłam do wniosku, że chyba razem z koniem powinnismy jeździć tylko w tereny, on ostatnio jest taki kochany jak idziemy na samotną przechadzkę po lesie, że szok 😉A jakie ma galopy....
Wszystko byłoby ok, gdyby nie to że jeżdżę do tych lasów od 5 lat, znam je na pamięć, szczerze rzygać mi się chce już na ich widok.
wątek zamknięty
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
28 lipca 2009 15:51
Nerwina z kawalkiem  kolezanki ( w koncu jakis kon jej gabarytow  😁 )

chlopcy z ferajny 😉

"chlopie gdzie sie pchasz? ja tu spie!"

"dobra dobra nie bij!"

znow kumple

i troche bezmiesniowego duzobrzucha:

klami mamy w stajni klona paczka!:

tutaj slabo podobna ale sie ciagle wiercila a jak konia prowadzilam wiec slabe zdjecie:P
wątek zamknięty
Margaritka - zdjęcia dublują się, a tak w ogóle to fajne te Twoje smoki  🙂
wątek zamknięty
kpik   kpik bo kpi?
28 lipca 2009 15:58
margaritka, widzę wiekli kłąb po prawej - czyż to hose arako?
wątek zamknięty
28 lipca 2009 16:03
juz naprawione 😉
kpik tak dokladnie😉 specjalnie dal Ciebie Arak w calej okazalosci 🙂

PS ukochany kolega  Nathana do krycia  😁 Twoja mama sie troche przerazila  😁
wątek zamknięty
kpik   kpik bo kpi?
28 lipca 2009 16:06
zdjęcia ci się pomieszały ... jeszcze pamietam jak araczy wygląda  😎

o już poprawione ...
buahaha wysoko mierzy młodziak 😉

wątek zamknięty
28 lipca 2009 16:07
cos mi kopiowanie dzisiaj nie wychodzi  🙄 juz poprawione
wątek zamknięty
Klami bardzo się cieszę!!! Hura, hura, hura!

m0niSka, super czytać że Wam tak udanie idzie współpraca.

T&N - Winuś jest cuuuudny, nie ma to jak srokacze!

Deb - zdjęcia które wstawiłaś w ZNK i kąciku skoków... bajka! już nic więcej nie powiem, bo zwyczajnie nie znajduję słów, ten progres, ta praca, to co przedstawiasz sobą jako jeździec mnie olśniewa i rozkłada na łopatki

Zastanowiła mnie ostatnio jedna sprawa - ile czasu spędzacie w stajni w ciagu dnia, ile dni w tygodniu w czasie poza wakacyjno-urlopowym?
wątek zamknięty
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
28 lipca 2009 17:08
martva, czekamy na Ciebie :kwiatek:
Nawet wczoraj z Samem za bramą ze stajni, na polach - i był super grzeczny 😅

To co w takim razie powiesz na przyszly tydzien? 😉

A co do wyjscia za brame stajni, czy to znaczy,ze...ze to o czym Ci kiedys pisla mialo byc blizej niz dalej?  😜 😍 😅 🏇 💃
wątek zamknięty
Ja też miałam aparat stały na oba łuki przez 2,5 roku. Tyle, że cała akcja miała miejsce w podstawówce, więc już ledwo pamiętam jak to strasznie było  😉 Warte zachodu i (wtedy) ogromnych pieniędzy!!

szafirowa oby z transportem się ułożyło! Już wszystko wiadomo? Wrzuć Volcika na forum, jak się Ewa zgodzi - chętnie zobaczę jak teraz wygląda  🙂

A ja dzisisaj 3ci dzień z rzędu poleciałam do stajni na dosłownie 10 minut  😵 Zdążyłam pogłaskać konika i zabrać siodło do rymarza, ech. Czasu brak totalnie. A od piątku zaczynamy znów treningi  😅

margaritka ładnie Nerwina wygląda, wcale nie marnie jak na te ostatnie kontuzje  🙂
wątek zamknięty
caroline   siwek złotogrzywek :)
28 lipca 2009 17:11
buuuuusch! specjalnie dla ciebie 🤣

wątek zamknięty
Lov   all my life is changin' every day.
28 lipca 2009 17:48
Klami super super super!  😅 😅 😅 powodzenia życzę! uściskaj ode mnie Pączunia i powiedz mu, że jest kochanym konikiem skoro zdrowieje  😁

A swojego Kucyka kocham, kochaaaam  😍 jak koń dobrze chodzi to od razu humor lepszy! wczoraj był po prostu fe-no-me-nal-ny! Więc sobie galopnęliśmy troszeczkę... Ale mi fajnie było  🏇

PS. Chcecie foty?  😁
wątek zamknięty
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
28 lipca 2009 18:01
Pewnie,ze chcemy!  🏇
wątek zamknięty
Klami, świetnie! 😅
Lov, wrzucaj.
wątek zamknięty
Lov   all my life is changin' every day.
28 lipca 2009 18:31
Tylko wyszły meeega prześwietlone, coś z aparatem się spsuło i próbowałam je ratować, nie wszystkie się udało, ale... Gruby na niektórych wygląda tak świetnie, że nie mogłam się powstrzymać 😁 ale mam mojego prywatnego fotografa, który jest jednocześnie prywatnym coach'em 😉
Miał być lans i bounce w szarościach, ale troche nie zgrały mi się odcienie 😁

Tutaj wydaje mi się, jakby miał conajmniej 180 w kłębie i mnóstwo mięśni 😲

Wiem, że jakość dupa, ale tak mi się podobaaaa... 😁

I galopik 😉

Mam jeszcze pełno, jakby ktoś nie miał dość Pana Czekoladowego 😁 bo prywatny fotograf robi jakieś 200 fot na jedną jazdę 😉
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.