Kącik Rekreanta II (rok 2009)

I ja się podłączę do życzeń - wszystkiego dobrego!!!!
wątek zamknięty
happy new year!
wątek zamknięty
I ja, i ja! Bo przez to, że pracuję - zapomniałam 🤣

Wszystkiego dobrego Wam życzę w Nowym Roku. Niech ten rok będzie rokiem Konia, a nie jak mówi chiński horoskop - Tygrysa 😉
wątek zamknięty
Wszystkim voltopirom i re-voltowiczom ja i pan Junge chcemy życzyć udanej zabawy sylwestrowej i szczęścia w Nowym Roku :pijacy:

wątek zamknięty
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
31 grudnia 2009 18:25
Tak niesmialo troszke sie odezwiemy tutaj...

Szczesliwego nowego roku drodzy KaeRowcy 😉

wątek zamknięty
to moze ja też:
Szczęśliwego nowego roku, samych sukcesów w jeździectwie i w życiu prywatnym i przede wszystkim zdrowych ogonów!!
wątek zamknięty
Szczesliwego Nowego Roku !
Zdrowia, szczescia, samych sukcesow w nadchodzacym roku !
ZDROWIA dla wszytskich kulawcow !!

I drogi KR trzymajcie prosze kciuki by i dla nas ten rok przyniosl pomyslne rozwiazania !
I te czasy wrocily !
😉

wątek zamknięty
Szczęśliwego Nowego Roku :winko:
A przede wszystkim zdrowia dla Was i Waszych kopytnych podopiecznych.
wątek zamknięty
zyczenia juz skladalam, ale wlasnie dostalam swieza porcje fot mojego futrzaka, wiec dorzuce 🙂

maila z fotami dostalam pod tytulem "Marian na Bahamach" 😀
chociaz snieg mozna uznac rozjasniony plazowy piasek, to kreacje konio sobie wybralo za ciepla na takie klimaty 😀

(foto by Hessa  :kwiatek: )
wątek zamknięty
Angeel, ale piękne zdjęcia!! i jaki avatar śliczny!! jak on ładnieje 🙂 dobrze widzę siwą plamkę na plecach?
wątek zamknięty
Burza -  :kwiatek: ciesze sie ze sie podoba 🙂 ladnieje, ale tylko na zime  😁 bo latem jest ohydnie wyblakly :P
dobrze widzisz, na klebie. ale nie jest to od zle dopasowanego czy obcierajacego siodla (bo pewnie to podejrzewasz😉), mial tam strupa bo go inny kon ugryzl
wątek zamknięty
Nie-e myślałam, że zesrokaczyło cichaczem potajemnie! 😀
wątek zamknięty
tfu ! wypluj to natychmiast ! on ma ojca krowe !
wątek zamknięty
AhAA!!

Jesteś pewna z tym strupem?  😎 czarne krowy są piękne  😍
wątek zamknięty
gdyby jego ojciec byl czarna krowa to bym sie cieszyla :P niestety w paszporcie widnieje czarno na zielonym ze karosrokaty...
wątek zamknięty
Mówiąc czarna krowa myślę o srokaczu karym z kilkoma białymi małymi plamami🙂 cudo 🙂
wątek zamknięty
darolga   L'amore è cieco
31 grudnia 2009 19:49
Dużo zdrowia dla Was i Waszych kopytnych, szczęścia, samych sukcesów startującym, niestartującym - postępów i szalonych terenów, hodowcom - wyhodowania samych przyszłych championów oraz wszystkim - DUŻO DUŻO UŚMIECHU I RADOŚCI Z OBCOWANIA Z KOŃMI w Nowym Roku życzą Korabski & Siwens & Rudy wraz z pańcią 😉  🏇

A my dzisiaj taką sylwestrową przeprowadzkę zaliczyliśmy, żeby było śmiesznie 😉 także nowy rok witamy w nowej stajni, pełni zapału, sił i szczęśliwi. Koń - zadowolony z ilości słomy w boksie, dobrego siana, świetnej obsługi i fajnych widoków. Pańcia - zadowolona z normalnego towarzystwa, nietoksycznego środowiska, lepszych warunków i spokojna, że nikt jej konia nie otruje po złośliwości. Portfel - również zadowolony, bo choć droższy pensjonat, to dojazd wychodzi duuużo taniej (mimo 2 x większej odległości). Reasumując - Nowy Rok przyniósł nam dużo zmian na plus.

Pozdrawiamy!
wątek zamknięty
darolga, dokąd was wywiozło, fotki koniecznie na dniach 🙂
wątek zamknięty
deborah   koń by się uśmiał...
31 grudnia 2009 19:59
Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku !!
zdrowych koni, świetnych warunków do jazdy dużo wolnego czasu 🙂

wątek zamknięty
Wszystkiego dobrego 🙂, spełnienia marzeń - i tych końskich i tych całkiem prywatnych 😉
wątek zamknięty
31 grudnia 2009 20:04
Burza - teraz stoimy w Borowej i już wiem, że tu będzie nam dobrze i tu zostajemy 🙂 Przyczyn było sporo, m.in. parę incydentów, o których mogę na priv, jeśli ktoś ciekawy, a także: "oszczędzanie" polegające na ścieleniu takiej ilości słomy, że koń jak chodził po boksie, to podkowy o beton stukały, a jak się kładł, to leżał na twardym oraz zamknięcie siana pod kluczem i zadawanie ilości kucykowych bądź mniejszych; stanie konia w przeciągu i niemoc wyperswadowania na obsłudze zamykania choćby jednych drzwi; problemy o wszystko ze strony... [priv]; "ktoś" rysujący na szybach hali przekreślone imię "Korab", czaszki, krzyże, przekreślone przeszkody, hasła: WON! ; beznadziejne podłoże na hali, na którym nie mogłam wymagać rozluźnienia od konia; brak możliwości padokowania Koraba, bo... łahahahah xD to też na priv 😉
To tak w skrócie.

A teraz jest miło, kameralnie i naprawdę fajnie 🙂
wątek zamknięty
Lanka_Cathar   Farewell to the King...
31 grudnia 2009 20:16
Niektórzy to jednak mają nas***e w głowach. Grunt, że się przeniosłaś i będzie, miejmy nadzieję, spokój. Rozumiem, że przeprowadziłaś Koraba, a co z Siwą?
wątek zamknięty
31 grudnia 2009 20:23
Lanka_Cathar - dokładnie.. ;/ a Siwa to się nigdzie nie przeprowadzała, została w rodzimej stajni, czyli w WKS-ie. Tam żyje od x lat, tam ma kumpli, pastwiska, a hala to jej niepotrzebna. Do WKS-u mam spod domu 15 min rowerem, 3 samochodem, więc jestem u niej wciąż bardzo często (nie codziennie, bo Korab i matura 🙁 ), mimo, że nadal do końca nie wiem jak się nasza współpraca potoczy... Korab zato zaliczył w ciągu 4 miesięcy 4 stajnie ';] Najpierw Partynice, skąd go wzięłam do WKS-u. W WKS-ie staliśmy miesiąc, dopóki nie popsuła się pogoda i nie zaistniała konieczność stacjonowania w stajni z halą. Przeprowadziliśmy do nowej stajni, gdzie byliśmy miesiąc i o ten jeden miesiąc za długo. A teraz jesteśmy w Borowej i jest super 🙂
wątek zamknięty
Szczęśliwego Nowego Roku! powodzenia w sprawach prywatnych i jeździeckich,zdrowych koni,samych sukcesów,dużo uśmiechu i radości życzą Mała i Georginia😉)
wątek zamknięty
darolga, co ty gadasz? Gdzieś ty stała dziewczyno ? w szoku jestem i to nie małym !Tam nikogo dorosłego nie było czy tylko jakies emodzieci?

My też składamy najlepsze życzenia noworoczne i ruszamy do stajni bo śnieżek pada i nadeszła era mojej zaprzęgowej maszin więc znów dzis wszyscy bedą śpiewać:

Śnieżek pada , śnieżek prószy
Kulig udac nam się MUSI!
Konik wartko ciągnie sanie,
Bo jadł sianko na śniadanie.

Śnieżek pada , śnieżek prószy
Konik oczka wybałuszył.
Wziął kopytka i wyciągnął
Juz nie będzie sanek ciągnął!!!
wątek zamknięty
darolga to co piszesz to jakiś czysty koszmar;/ Jeśli właściciel stajni na takie wyskoki nie reaguje to rzeczywiście tylko zbierać manatki do swojego miejsca w świecie.

Ruszam do stajenki, pogoda urocza więc trzeba coś zrobić z tym jakże pięknym zimowym dniem (bo potem pewnie znowu będzie chlapa i zero podłoża i Klusek będzie miał wolne;/)
wątek zamknięty
milusia   czas na POZYTYWNE zmiany!!!
01 stycznia 2010 10:42
Najlepsze Zyczenia Noworoczne Kochani Rekreanci.Oby ten rok byl lepszy od poprzedniego 😉
wątek zamknięty
salucha   Jutro,jest czyste nieskalane żadnym błędem:P
01 stycznia 2010 10:48
Podłączam się do życzeń🙂😉) Oby wszystkie marzenia się spełniły lub większosc🙂😉 I żebyście byli zadowoleni ze swoich czterokopytnych🙂😉Zeby wniosly do waszych serc duzo szczescia i milosci mniej problemow🙂
wątek zamknięty
01 stycznia 2010 10:48
armaquesse - pierwsze 2 tygodnie super, potem zaczęło się psuć, bo my z Korabskim obraliśmy kierunek: skoki, a oni chyba uznali, że skoki to złoooo. A żeby było śmieszniej, to tam w zasadzie wszyscy dorośli ;]
szam - tak też zrobiłam, decyzja z dnia na dzień, wszystko na wariackich papierach, żeby zdążyć do 31-szego, bo znalazłam aneks w umowie, że jeżeli nie uprzedzę o przeprowadzce miesiąc wcześniej to płacę karę umowną, a jeżeli bym zabrała konia np. 3-ciego stycznia, to też kara + opłata za styczeń w całości... Więc gdyby nie znajomości, to nic by się nie udało, a tak mamy piękny happy end 🙂
A żeby było jeszcze śmieszniej, to na odchodne zwyzywano mojego trenera, konia od trupów, mnie od psujących i marnujących konie, i dano parę 'przyjacielskich rad' ;]

Rany julek, ale mi się ostatnio życie przewraca do góry nogami 😉 i ciągle słyszę 'przyjacielskie rady' i tym podobne - jak nie od ludzi, od których byłam wcześniej zależna (bo nie miałam jeszcze Koraba), to od włascicieli eks pensjonatu. Słodkooo 🙂
No ale mam nadzieję, że już teraz się wszystko unormuje 🙂
wątek zamknięty
darolga, pamiętam te wasze przeboje, to super decyzja że stamtąd uciekłaś, teraz już będzie tylko lepiej 🙂 a zawiść ludzka jest żałosna, śmiej im się w twarz 🙂

armaquesse, haha jaki wierszyk 😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.