Nasza twórczośc fotograficzna ;) Każdy może, jeden lepiej..

Notarialna, tak sobie myślę, że za ciemne są te Twoje zdjęcia... Robione pod światło, więc teoretycznie z głębokimi cieniami i ostrym światłem w kadrze... Ale coś mi brakuje dźwięczności, czystości barw (nie mylić z nasyceniem).

A ja mam scenkę 😉

"Słuchaj no, to coś ci powiem..."
wątek zamknięty
Wojenka   on the desert you can't remember your name
23 września 2009 21:58
Wojenko, mam Twojego smoka w kąpieli ale mało statecznie wyszedł 😉 Mimo to wystawiam go na rapidzie, będzie do ściągnięcia niedługo.

Marta mi podesłała 🙂. To w czy-by fajne(statecznie wyszedł 😉 ). A na innych robi paskudne miny,których nie cierpię .Ja zresztą też  😁,nie ma to jak kąpąć konia w stroju galowym  🤣 😉
Sterylne zdjęcia bardzo fajne,takie kadry lubię  🙂.
A smoka na ringu nie masz?
wątek zamknięty
Wiedziałam, że Ci się spodobają  😁
Przyznam szczerze, że nie wiem czy mam go na innych zdjęciach. Przez kocioł w domu nawet mi się nie chce za bardzo do folderów zaglądać. O której i z jakim numerem był pokazany?
wątek zamknięty

Czegoś mi brakuje w tym zdjęciu, ale i tak je lubię  🙂
wątek zamknięty
Abre
przepiękne są te dwa zdjęcia na poprzedniej stronie.
Padłam !
wątek zamknięty
abre,  ogromnie dziękuję..

Odpowiedzianość faktycznie wielka, tym bardziej że jestem nadal jeszcze totalnym laikiem..

No ale u Państwa Młodych z funduszami krucho bardzo więc lepsze takie zdjęcia niż żadne...
Uprzedziłam ich lojalnie,że nie wiem na ile to wyjdzie więc są tego świadomi, tym niemniej jednak zależy mi aby tak ważny dla nich dzień uwiecznić najlepiej jak tylko potrafię..

No nic.. Przestudiuję dokładnie Twoje wskazówki, postaram się jak umiem najlepiej to może coś z tego będzie..
Trzymajcie kciuki 🙂
wątek zamknięty
hej ja mam pytanie. dlaczego ceny sprzętu w Stanach są takie niskie.
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280403326489&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
np tu jest link do aparatu Canon 450 D gdzie cena to ok 2300 zł a w Polsce za te same pieniądze można kupić body z kitem. chciałabym sobie kupić jakiś aparat i zastanawiam się nad kupnem w Stanach ale zastanawiam się czy to nie jest czasem jakiś wałek..
wątek zamknięty
ponieważ jest to najprawdopodobniej sprzęt używany.

Po drugie kupując w USA zapomnij o gwarancji - nie jest honorowana w Europie.
Uważaj na zakupy w sklepach w USA.
Potrafią sprzedawać sprzęt za niewiarygodnie niską cenę.
jak się jednak dobrze przyjrzysz - pasek, dekielki, bateria, kabel, oprogramowanie musisz dokupić osobno.
Robi się tyle ile w innych sklepach  😉
wątek zamknięty
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
01 października 2009 17:40
Nie jestem jakimś tam maniakiem fotografowania ale ostatnio udało i się strzelić takie oto foto ;]
Mam taki ,,burdel " w pokoju że nawet szarańcza się uchowała 🙂
wątek zamknięty
zabeczka, Marsjanie atakują!  😁 Przerażający jest, ale fajny kontrast tego zielonego z tym ciepłym w tle 🙂

A ja mam nowy sprzęt...i uczę się nim posługiwać. Debiut - szkolny obóz Litwa-Białoruś. Głównie potrety.
Lejcie  🤬

Niemen:

Nieśwież: (tutaj coś spaprałam z balansem bieli...)

Te rozmazane łebki na pierwszym planie <3

Bohatyrowicze:

Wilno:

No i coś czym jestem najbardziej zachwycona: Wilno w nocy...bez statywu O.o

wątek zamknięty
01 października 2009 19:38
Elbus  :kwiatek: a fotka z Wilnem w nocy miodzio ;] Bardzo lubię takie ciepłe fotografie ;]
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
01 października 2009 21:10
dla mnie to to wilno ma dopiero kopnięty balans bieli O.o
ale dzieki symertii oddolna perspektywa nie rpzeszkadza, ale mozna by poprobowac z lekkim prostowaniem

natomiast to z odbiciami w wodzie podoba mi się najbardziej, choc chyba wolałabym lezace, a apropos lezacych- to z pierwszego woda ci się wylewa. swoja droga pejrzayk dosc nieciekawy moim zdaniem.

ludzie ciekawie przedstawieni, ale moim zdaniem powinnaś zwrócić uwagę na zamykanie ich ciała w kadrze. o ile dziewczyna pod scianą jeszcze się broni to w innych przeszkadzają ucięte dłonie, lub całe ręce. podoba mi się przedstawienie nauczyciela/przewodnika ale to czoło rozprasza. moze mozna jego koloryt troche zneutralizowac by sie tak nie rzucało i bedzie git? podobnie z wyzszym- wyglada sympatycznie, ale słabo oswietlona dziewczyna ginie w kontrascie z jasna plama ktora odciaga uwage.

tyle ode mnie, generalnie się podoba 🙂
wątek zamknięty
Faktycznie, cieciorka, a wiesz, że nawet nie zwracałam uwag na to łapska...właśnie zdałam sobie sprawę, że nie pilnuję krawędzi kadru, a skupiam się na środku, i takie są efekty.

Dzięki :kwiatek:

Będe dalej kombinować 🙂
wątek zamknięty
a ja pierwszy raz probowalam fotografowac ptaki i oto skutki. naprawde podziwiam ludzi ktorzy rozbia zdjecia ptakow, bo az mi sie w glowie zakrecilo  😵 😂

wątek zamknięty
Niezle!  Tylko mnie te brazowe liscie kolo ogona irytuja. 😉
wątek zamknięty
jeszcze takie mam

wątek zamknięty
Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
04 października 2009 10:57
to ja mam cos takiego (nie pamietam, czy to foto juz tu bylo, jesli tak to sorry(:

wątek zamknięty
galopada, a co to za ptaszydło jest? Jak dla mnie to udany debiut, a ile godzin siedziałaś w krzakach?  😁
wątek zamknięty
A tu takie moje jedno z wakacji  😉 strasznie mi się podoba. Robione cyfrówką, kompletnie laickie, ale mi się podoba 😍
wątek zamknięty
Elbus 10 min  😂 na zaporze na jeziorze czorsztyńskim czyli jakas mewo cośtam chyba
wątek zamknięty
aga930 sam pomysł fajny, ale wylewa się woda ze zdjęcia, no i szkoda że ucięłaś ptakowi skrzydło 🙂
wątek zamknięty
to było robione spontanicznie 😉 ani nie próbowałam złapać jakiegoś kadru, ani nic xD starałam się jedynie uchwycić tą mewę na zdjęciu, bo ciężko było 😀 latała jakoś w nierównym tempie  😉 dopiero na podglądzie zobaczyłam, ze nawet fajnie wyszło, bo zdjęć z tej serii z mewą mam sporo.

A tak BTW... o co chodzi z 'wylewaniem się wody'?  😉
Ja jestem totalny laik, fotografią się nie interesuję właściwie.
wątek zamknięty
cieciorka   kocioł bałkański
04 października 2009 19:30
aga930, fajny trzał! choc szkoda skrzydła
potocznie mówi się ze cos sie wylewa, lub np przewraca gdy kard nie jest wypoziomowany. w twoim przypadku lewa strona powinna troszeczke sie podniesc 😉
wątek zamknięty
zarzarrosa, z kilku powodow. Najwazniejsze z nich to: specyficzna polityka wielu firm, które pozwalaja USA sprzedawac swoje produkty taniej, inny system podatkowy niz w Polsce oraz inna polityka celna. Ogolnie rzecz biorac na swiecie uwaza sie ze Europa jest bogata. W takim tonie wlasnie wypowiadal sie przedstawiciel Adobe, gdy polska prasa pytala o przyczyny bardzo wysokich cen oprogramowania. W Europie sa wyzsze zarobki i juz. Polska to ani Wschod, ani Zachod, takie niewiadomo co. Przyporzadkowuje sie ja jak komus wygodniej. To raz. Dwa, w USA elektronika kosztuje mniej niz u nas. W podatki sie nie zaglebialam ale wiem, ze nie oplaca sie kupowac wysylkowo w NY 😉 A co do cla - jesli zamowisz wszystko legalnie z USA, zaplacisz wszystkie podatki i clo to nagle sie okazuje, ze duzo taniej nie wychodzi 😉

Co do gwarancji to sa rozne. Rzeczywiscie te na Stany nie obowiazuja w Europie. Ale mozna sobie wykupic dodatkowo gwarancje na caly swiat. Powinna byc respektowana we wszystkich autoryzowanych serwisach.
wątek zamknięty
zabeczka !! czyzby ta sama i mnie odwiedzila kilka dni temu 😉 ??

wątek zamknięty
05 października 2009 11:24
mery hehe  to prawdopodobne bo one odwiedzają tylko do mole książkowe 😀  boska 🙂

Condina słonecznik jest super... fotka robi wrażenie takiej ciepłej, zatrzymanej  w strefie czasu i przestrzeni. Kocham słoneczniki 🙂
wątek zamknięty
Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
06 października 2009 21:11
Dziekuje  😀
wątek zamknięty
A ja mam takie Hubertusowe:

Co należałoby poprawić?  :kwiatek:
wątek zamknięty
czy taki amatorski nokturn

jest za ciemny czy nie? tzn. widze ze jest oczywiscie, ale czy to go dyskwalifikuje?  😡
robione pol-glupkiem Fuji FinePix S5700, obiektyw Fujinon 10x zoom optyczny 38-380mm
w pokoju byly dwie zarowki pod sufitem 60W i jedna mala lampka 40W blisko modela
ustawienia: przyslona 3,5 migawka 30, iso 100 (bo nie zauwazylam ze takie niskie hehe)
pierwszy raz grzebie w czyms poza ustawieniami automatycznymi.... i jestem jak widac total laikiem

edit: przepraszam ewabe ze tak pod Twoim postem bez odczekania. jakos nie pomyslalam  🤔
wątek zamknięty
wiem, ze powinno sie dawac zdjecie jak ktos skomentuje poprzednie, ale wlasnie wychodze, a chcialam sie pochwalic zdjeciem mojej kolezanki, jak dla mnie jest cudowne !!

tak zeby rozswietlic te ponura pogode 😉

fot. N.R.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.